Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (66)
Raspunsuri - Pagina 17
chatonel spune:
aris, doctorul de care vb e gineco sau e anestezist? ca epidural aici se face de catre anestezist, nu de gineco.
Bineinteles ca abordarea teoretica pe care o descrie in mesaj mi se pare excelenta. Dar de la teorie la practica, si probabil de la caz la caz, de la medic la medic: aici toate prietenele mele care au nascut cu peridurala au avut si forceps. E adevarat ca erau toate la prima sarcina, unde se spune ca e cel mai dificil. De-asta eu nici nu vreau sa aud de peridurala, ceea ce e bine, caci medical nici macar nu-mi e permisa, asa ca nu e nici un regret.
Fille du Sud
33 cu
Dragonbella
Toulouse, la ville rose
inapreda spune:
Aris si eu consider ca nu trebuie pus nimic intre salteluta si lenjeria de patut; eu nu am luat decit cearceaf-protectie pentru salteluta si atit.
Maria, la tine cind au inceput durerile ca de CM? Si eu am de citeva zile, e drept ca de mica intensitate. Marti o sa implinesc 32 de saptamini. E normal???
O sa vezi ca "faceti" 38 de saptamini. Din cite imi aduc eu aminte, nu ai avut nici o problema majora pe perioada sarcinii; Casandra a fost intotdeauna cuminte 
Gina
31+
bebe
Ian
Poze
AMR
Nikoleta20 spune:
acum am revenit din nou...
m-am trezit pe la 6 si a citit pana pe la 9 ce ati mai scris,insa am vizualizat si niste poze personale...facute inca de dinainte ca eu si sotul sa fim impreuna...plus o multime de mesaje pe care ni le trimiteam...a fost frumos sa retraim acele momente,pentru ca desi sunt de acum 6 ani,imi aduc parca aminte si acum unde eram sau ce faceam cand am primit nush ce mesaj de la el...sau in ce conjunctura am facut o anume poza...ma bucur sa vad din ce dragoste mare s-a format bebe...sper sa ii arat si lui peste ani si sa fie mandru ca e rodul unei mari iubiri...
apoi m-am bagat inapoi in pat pe la 9 jumate si am inceput sa visez...:am visat ca il nascusem pe bebe,dar f usor,adica nu am "vazut" exact momentul nasterii,ci am venit acasa cu bebe(tot baietel
) si stiam ca e al meu...era dulce foc si destul de mare...si in vis eram very scarry de momentul nasterii,drept pt care,parca fugisem cu bb din spital sa nu ma mai tina acolo,caci nu stiam nici macar ce scor a avut sau greutate...
...dar ce a fost cel mai cel moment al visului,a fost cand bebe vorbea cu mine,adica eu ii intelegeam ce spunea el...

si vorbeam cu el ca si cu un om mare...iar cel mai urat a fost cand am vrut sa il scot la plimbare si am consatat ca aveam un carucior uraaaaat si ruuuupt...asta se trage,cred,de la obsesia mea ca inca nu am cumparat carutul pt bb...iar restul visului se tage de la
...Doamne...stiu ca o sa radeti...dar si eu am ras cand m-am trezit...![]()
Nikoleta 20
37+
Mario Andrei
Asteptam cu drag minunea din viata noastra!!!
poze la albumul DC
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1
ilema spune:
Salut, de cateva zile tot citesc si incerc sa ajung la zi cu mesajele voastre..trebuie sa recunosc ca am citit in unele locuri mai pe sarite. ![]()
Sunt la sfarsitul saptamanii 29 de sarcina si de luni schimbam prefixul. Astept sa citesc cat mai multe despre sarcina si despre minunea de a fi mamica ![]()
Apropo, voi avea o fetita care ar trebui sa se nasca pe 20 aprilie. ![]()
29+
aris26 spune:
chatonel - e OG. si la noi tot anestezistul face epidurala, dar ginecologul urmareste si decide cand sa o faca si cand sa o intrerupa. eu sper sa nu fie doar teorie, pana acum nu mi-a dat impresia asta.si eu am prietena care au nascut cu epidurala si nici una nu a avut parte de forceps sau pompa, e adevarat ca unele au zis ca le-a ajutat, altele ca nu a folosit la nimic, pt ca au simtit tot.
mai vedem, oricum nu imi fac prea multe planuri si sperante pt ca stiu ca socoteala de acasa nu se prea potriveste cu aia din targ, mai bine sunt deschisa la orice varianta....importat e sa se termine cu bine.
33+
poze
AMR 7 saptamani 
Nikoleta20 spune:
pus poze noi pe picasa...vazut fete noi...acum tre mers urgent bucatarie papat...k ciomageste bb ficatii...pooop si revin
Nikoleta 20
37+
Mario Andrei
Asteptam cu drag minunea din viata noastra!!!
poze la albumul DC
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1
alex2alex spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aris26 chatonel - e OG. si la noi tot anestezistul face epidurala, dar ginecologul urmareste si decide cand sa o faca si cand sa o intrerupa. eu sper sa nu fie doar teorie, pana acum nu mi-a dat impresia asta.si eu am prietena care au nascut cu epidurala si nici una nu a avut parte de forceps sau pompa, e adevarat ca unele au zis ca le-a ajutat, altele ca nu a folosit la nimic, pt ca au simtit tot. mai vedem, oricum nu imi fac prea multe planuri si sperante pt ca stiu ca socoteala de acasa nu se prea potriveste cu aia din targ, mai bine sunt deschisa la orice varianta....importat e sa se termine cu bine. 33+![]() poze AMR 7 saptamani ![]() |
Am discutata cu dr mea despre nastere si mi-a recomandat nasterea cu peridurala....eu inca nu-s decisa ...

Si eu stiu ca peridurala are rolul de a scuti(sau a micsora) mamica de durerile din timpul travaliului (de la 4 la 8-9 cm dilatatie) a.i. sa nu fie prea extenuata in mom in care tre sa impinga (de-aia se lasa cateteru acolo...sa ti se tot puna atat cat e nevoie).
Mi s-a explicat ca atunci cand e de impins nu e anestezie...ca sa simta mamaica contractiile si sa se poata coordona a.i. sa faca ce face cat mai eficient.
Stiu caz in care, desi s-au sfatuit ca anestezie si tot ce tre pt nastere, mamica a ajuns la spital la dilatatie 8 si nu i s-a mai facut nici 1 anestezie ca era prea tarziu.
Fetele....mai am de recuperat 2 capitole ca am lipsit 2 zile...revin
Alex...
... 30+
novus spune:
Buna fetelor !!!!!
Astazi semnez condica un pic cam tarziu pt ca am fost ocupata toata ziua: dimineata am facut parastas de 1 an dupa tatal meu (
pacat ca nu-si poate vedea nepotica dar o va vedea de sus si sper ca va veghea asupra ei !!) apoi am fost la masa cu familia si prietenii de suflet si cand am venit acasa m-am epilat pe picioare
cu aparatul si a fost super !!!hiar nu m-a durut mai tare..
Cat despre nastere eu parca am innebunit 
cat nu mi-a fpost teama pana acum , de cand am aflat de circulara de cordon parca am innebunit : pe de o parte as vrea naturala pt ca de durere nu mie-e frica dar nu m-as risca sa-l scoata cine stie cum.. pe de alta parte as vrea cezariana dar sunt constienta ca e o taietura si sincer as evita-o plus alte riscuri ce pot aparea ...
sa va zic ca m-am programat pe sapt viitoare la Eco Dopler la vasele de sange ca sa vad eu ca e ok si ca nu am semne de tromboflebita
deoarece ma streseaza aceasta problema a cheagurilor de sange care se pot forma si duce la ...diverse probleme vitale !!!
Si pe langa aceste probleme medicul pleaca in 20-22.02 la o conferinta deci 

Sper ca bunul Dumnezeu sa aiba grija si sa le aranjeze cum e mai bine !!!

Maria, Plici, mai e un pic !!!!!!

35+ cu
Alexandra
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3