Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (66)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Ayla, multumim mult pentru informatii; sunt utile oricareia dintre noi. Ce frumos din partea ta ca iti faci timp si pt altii (noi, Seby etc) . Luana va fi foarte mandra de tine mai ales cand va sti sa citeasca (si va citi postarile tale) . Pupam ghiocica noastra cea mai mare!

Referitor la masa de infasat, noi am folosit-o foarte mult timp (cat a incaput e ea) pt ca era foarte utila, nedurandu-ma spatele. Dar n-am scapat copilul din ochi si din mana nici o clipa.

Pompa de san am folosit o singura data cand a trebuit sa plec de acasa in timpul unei mese. In rest, deloc! Iar alaptatul a fost de un mare succes, oriunde am fost impreuna (in parc, in masina, in biserica , pe plaja etc.), foarte discret cand era nevoie, fara sa inteleaga oricine ce fac (cu bluza ridicata doar cat era necesar, caci copilul masca restul sau cu o paturica, prosopel la indemana, fara a fi deloc ostentativ). Si cred ca e inutil sa mai povestesc ce repede se linistea copilul in situatii importante, alaptandu-l rapid - asta ca sa intaresc argumentele pro-alaptare, daca mai era nevoie. Iar Help-line cu alaptarea este f util de citit de fiecare mamica, pt ca sunt multe de invatat oricand.

Biberoane am folosit doar cand am inceput diversificarea (deci la 6 luni) si atunci ne-au trebuit de diferite marimi (mici pt sucuri, care trebuie schimbate des ca morcovul, portocala etc pateaza repede) si mari (300ml) pt lapte, dupa intarcare. Ba am folosit inainte de 6 luni de vreo doua ori si pt ceiut de colici, dar vazand ca nu are efect, am renuntat. Deci e bine de avut doua in casa, si poate nu va fi nevoie de mai multe pt inceput.

Andreea, 31+ cu si mami de MARIA (5 oct 2005)

http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Fetelor, desi este o zi frumoasa astazi afara, eu am o stare de amorteala.... Nu stiu ce am?! sunt plouata si as dormi toata ziua...nu vreau nici plimbare, nici tv, nici nimic...al meu ma tot intreaba: da de ce esti asa?...ii arunc o privire de doboara avioane. El zice ca am astenie de primavara.

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Neata fetelor, shtiu ca e mai mult seara dar eu acum m-am dezmeticit
Am o intrebare pentru fetele peste 30-31 de saptamani: bbeii misca mai putin? Al meu mi se pare tare lenes de vreo 4-5 zile

31+ Damian Codrut Andrei
AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

florinela o fii astenie de primavara sau asa se manifesta groaza cand ne gandim ca vine primavara si tre sa scoatem ghioceii???k si la mine tot cam asa e...cu unele exceptii,dar daca ma supara cineva...devin mata rautacioasa si zgarii tare rau...

referitor la miscarile lui bb,la mine 37+, misca destul de bine,adica puternic...bine ca la cata valiza am legata de mijlok are si loc,cred eu destul...chiar aseara ma amuza caci pana acu vreo saptamana cand mai scotea cate o manuta sau piciorus prin laterala,si il mangaiam,tragea manuta speriat,probabil,aseara...il mangaiam si parca era ca un motanel ,se intindea si mai si...iar cand nu il mai mangaiam...nu se mai intindea asa...ci imi busea cate una..."ce??nu ma bagi in seama???"abia astept sa ii vad ochisorii aia mari si frumosi

Nikoleta 20 37+Mario Andrei
Asteptam cu drag minunea din viata noastra!!!
poze la albumul DC

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

si bb al meu e mai lenes..eiiii, important e ca il simt!

vad ca discutati de epidurala! da, exista si cazuri, cica, cand incetineste travaliul dar si invers!! La mine de ex, mi-au facut epidurala pe la dilatatie 4-5 si, nu stiu daca a fost si efectul ei sau nu, dar intr-o juma de ora/45 minute m-am dilatat la 8-9 si apoi imediat, in 15 minute la 10, de nu mai stiau moasele cum sa cheme dr mai repede ca nasteam in pat si nu pe masa. M-au urcat repede, am mai impins de 3-4 ori si gata!! Si nu a fost nevoie de niciun forceps! Cu totul am nascut in 4 ore de cand mi s-a rupt apa. sper sa fie si acum tot asa, repede totul! asa ca sunt cazuri si cazuri, nu fiti speriate dinainte.

Mami de fetita si de baietel 33+ ( real 34 + )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

fetelor,pe unde va plimbati burticile?dar,cred si eu ca pe o vreme asa frumoasa,ar fii si pacat sa stati in casa...am reusit sa imi pregatesc papica...asa caacum devorez...apropo...de 1 sapt nu am mai luat decat 500 gr......putin...in comparatie cu modul in care ma hranesc...

Nikoleta 20 37+Mario Andrei
Asteptam cu drag minunea din viata noastra!!!
poze la albumul DC

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu m-am pus aseara pe scris, dupa ce v-am citit, desigur, si dupa ce am scris in stilul meu ditamai romanul-fluviu...pac! mi se intampla ce patzi si una dintre voi, mi-a disparut totul!!!Oi fi apasat pe ceva gresit, o fi fost forumul defect, nu stiu...cert este ca am ramas asa dezamagita si cu febra musculara de la tastat ca nu m-am mai putut mobiliza sa va scriu!
Acum sunt intr-o pasa de auto-adulare, auto-veneratie: am facut un ghiveeeci...mi-am pus a doua portie la racit. Ca sa intelegeti de ce-s asa de incantata de geniul meu culinar, va explic: eu la viatza mea am gatit (cam mult spus!) asa: spaghete si alte paste cu diferite sosuri, salate, omlete...aaa...o mai fi fost ceva?! Poate in studentie niste supe de salate si ceva mancarica de mazare. Asa ca acum dupa ce am stat in picioare 2 ore si am maruntit de mi-au iesit ochii din cap ca la melcul turbat (un bucatar adevarat nu foloseste robotul, daaa?) si dupa ce am mai stat o ora langa aragaz invartind...is epuizata dar ma simt din nou ca o eroina, revin dupa ce bag la ghiozdan a doua portioaca!!
Va tzuc, mai ales pe cele inaintate, hai Maria (sparge tot!!!), Plici Plici, Petrean...toata avantgarda!

29
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Galushca

Neata fetele!

Ina, cred ca nu are relevanta mare cum au nascut mama sau sora. De ex., mama mea zice ca ne-a nascut greu, dar si eu si sora mea am nascut usor. Pe de alta parte, nu cunosc decat o femeie de varsta mamei care sa sustina ca a nascut usor, si ea nascuse gemeni de 1,500 kg :)
Natural toate, 2 copii/buc. Diferentele sunt mari, sora mea a nascut repede, eu in 13 ore, dar nu a fost foarte dureros la niciuna. A durat mult, ce-i drept.

Cred ca, de la o varsta, femeile au tendinta sa exagereze durerile nasterii de acum zeci de ani. Plus ca in vremurile alea cand era obligatoriu sa faci copiii daca ramaneai gravida, nasterea era vazuta ca un chin si atat, nimanui nu-i pasa de experienta nasterii. Si nici nu prea-si punea lumea atatea probleme, nu erau nici la fel de informati, nu stiau ce urmeaza sa se intample etc. De-aia zic, povestirile de la mame si bunici cred ca trebuie vazute un pic mai detasat.

As fi curioasa sa ascult cum au nascut femei de la tara, la ele acasa, cu moasa. Cred ca povestile sunt ceva mai putin horror. :)

Bravo, nota 10! Si eu tot natural am nascut si am avut un travaliu de 12 ore la amandoua nasterile. Intradevar ceea ce auzi de la mame, bunici, matusi este destul de denaturat. Este intradevar dureros dar nu atat cat sa nu poti duce. Eu sunt de parere ca durerile unui travaliu te pregatesc psihic pt. intalnirea cu bebe mic. Adica in momentul in care iese bebe, tu deja esti intr-o anumita stare psihica, este un sentiment magic pe care eu CRED ca nu ai cum sa il inntelegi cu epidurala. Sper ca nu am suparat pe nimeni

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Am modificat semnatura si vreau sa vad cum arata

Gina 31+

bebe Ian

Poze

AMR

Ma bucur ca v-ati hotarit INA=IAN, o mica anagrama

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

oricum nu imi fac prea multe planuri si sperante pt ca stiu ca socoteala de acasa nu se prea potriveste cu aia din targ, mai bine sunt deschisa la orice varianta....importat e sa se termine cu bine.

33+
poze

AMR 7 saptamani

asa e, ai dreptate

Fille du Sud 33 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput