Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (66)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

pisigri - cam asta intelesesem si eu din nishte cursuri de obstetica, de aia ma miram ca fetele zic ca sunt mici in bazin....ma intrebam conform caror masuratori.
nici eu nu vad un impediment in cazul meu sa nasc natural. la 3,6kg nu mi se pare exagerat de mare, iar din masuratori, din cate am vazut eu nu e capatzanos. e adevarat ca nu ma pricep, poate am vreo surpriza, ca prea sunt eu sigura pe mine

33+
poze

AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Pisigri, intradevar mi s-a spus ca sunt mica in bazin in urma unor consultatii la ginecolog (asa daca te uiti la mine sunt rotofei), mi s-a spus atunci ca uterul unei femei este cat pumnul ei, la mine era de dimensiue mica, cat degetul aratator pana la incheetura - adica uter infantil..
Ma gandesc ca daca as naste natural se mai regleaza si la mine ceva peacolo, macare menstra sa apara cat decat regulat.
34+

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

monica..acum am terminat de citit tot..asa mai printre randuri..k plec la taierea motului finutei noastre si mai am treaba pana atunci..am copiat sfaturile tale in word si am sa le citesc..foarte interesant..bine k ni le-ai dat asa fara ca noi sa cautam prea mult..multumim

plici...amr 4 zile mai e un picut! curaj mult!

maria am citit in paginile trecute de aliminarea dopului si alte simptome..cum stai? scot si eu zapacitele?..ceva legat de ziua de luni am mai citit..uff..am emotii pt voi..pozitive binenteles!

si mai sunt fete care se aproprie cu pasi repezi! fetelor! fiti tari..si cred ca toate trebuie sa invatam de la Ayla..si s aimprumutam un pic din curajul ei!

de zory mai stie cineva ceva? oare ce face baietelul ei?

Cristina cu bebe mic 34+

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310
Ana Maria, multumesc! Inca nu am dibuit care e meniul din dreapta... dar dupa ce o sa ma prind, stiu ce am de facut!!30+ Briseesgia
Pe cuvant ca numai prostii scriu. Cred ca ma las de dat sfaturi tehniceE vorba de menu-ul din stanga...Iertare Ana-Maria 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26
nu stiu de ce ziceti voi ca e risc f mare sa se intervina cu forcepsul in cazul epiduralei, eu cred ca riscul asta exista doar daca se prelungeste efectul anesteziei si pe perioada expulziei. eu vreau epidurala doar pe perioada travaliului, sa nu obosesc aiurea pana ma dilat. e adevarat ca in felul asta nu scapi de durerile alea mari dar nici nu esti extenuata in momentul decisiv.

33+
poze

AMR 7 saptamani

aris, peridurala incetineste travaliul (si deci dilatatia colului, ca doar pt asta se munceste) si nu se face prea devreme, in general se face tocmai inainte de expulsie (cel putin aici, in fr). Si pt ca
BB ia si el din produsele analgezice, atit mama si copilul sint "pe alta lume", deci nu mai lupta pentru nastere, ametiti fiind. De-asta e nevoie de tras cu clestii, altfel BB ar ramine in uter.

Fille du Sud 33 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Din acelasi motiv imi e frica si mie de peridurala, ma tem groaznic de forceps, si mai am cateva luni sa imi fac curaj sa zic un da hotarat nasterii naturale pure. De cezariana mai ceva fug. Acolo mi-e frica de taierea uterului, mi se pare ceva nefiresc, nenatural...Oricum ai da-o, nu iesi la capat cu mine, eu vreau doar bebe out, nu sa contribui eu in vreun fel la iesirea lui , desi sper ca, asa cum zicea si pisigri mai devreme, gandul la clipa in care o voi tine in brate sa imi dea forta.Ana-Maria 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Din acelasi motiv imi e frica si mie de peridurala, ma tem groaznic de forceps, si mai am cateva luni sa imi fac curaj sa zic un da hotarat nasterii naturale pure. De cezariana mai ceva fug. Acolo mi-e frica de taierea uterului, mi se pare ceva nefiresc, nenatural...Oricum ai da-o, nu iesi la capat cu mine, eu vreau doar bebe out, nu sa contribui eu in vreun fel la iesirea lui , desi sper ca, asa cum zicea si pisigri mai devreme, gandul la clipa in care o voi tine in brate sa imi dea forta.

Ana-Maria

acelasi lucru il vreau si eu. La mine se decide ce si cum miercuri....miercuri voi lua hotararea impreuna cu medicul.
29+

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

Eu i-am nascut pe cei doi puiuti ai mei cu peridurala.Prima data dr a folosit forcepsul ptr ca nu reuseam sa imping cum trebuie dar la a doua nastere nu a mai fost nevoie de forceps si dupa trei incercari a venit pe lume Albert.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 31+ DARIUShttp://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

chatonel - eu am citit tot ce a scris doctorul meu despre epidurala, iar el zice taman inversul, adica: s-a demonstrat ca epidurala grabeste dilatare colului si el opteaza pt instalarea epiduralei undeva pe la dilatatie 4 si se opreste la dilatatie 8. avand ca scop o ecomonie de energie a pacientei.probabil sunt abordari diferite de la medic la medic. mie asa cum explica el mi se pare super ok.
edit: uite raspunsul lui dat unei alte gravide
"unii scriu carti despre epidurala, va dat seama ca nu as putea sa acopar toate detaliile intr-un amarat de raspuns. dar, in mare, epidurala este deosebit de folositoare daca este folosita cu cap. adica intr-o doza care doar sa diminueze durerea (nu s-o faca sa dispara), si trebuie folosita DOAR pe perioada travaliului, si nu prelungit efectul ei in perioada de expulzie. efectele ei benefice se regasesc in faptul ca, scazand mult durerea, va conduce la cresterea increderii gravidei, la o relaxare fizica si psihica, la pastrarea fortelor gravidei pentru "confruntarea finala", etc. pe langa aceste efecte, am mai observat ca induce o accelerare a dilatatiei (axista cazuri in care dilatatia nu progreseaza, indiferent de ce artificii se utilizeaza - antispastice, mialgin, etc.- iar imediat dupa montarea periduralei si administrarea anestezicului, dilatatia incepe sa progreseze spectaculos). in ceea ce priveste miscarile bebelusului, ele pot fi mai rare intrucat nu mai are spatiu de desfasurare, asa ca se adapteaza si el saracu'."

33+
poze

AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Galushca, Cristina, multu' pentru opiniile referitoare la nasterile "old fashion" Imi pun respectiva intrebare pentru ca, desi tare as opta pentru varianta "naturala", ma ingrozesc experientele mamei si a surorii mele: sora mea a nascut acum un an in Anglia, unde cezariana la cerere nu este o optiune; dupa un travaliu de aproape 36 de ore, tot la cezariana a ajuns. Cumnatul meu si in ziua de azi este traumatizat de aceasta experienta!

Danonique, Cristina multu' pentru ca-mi impartasiti "preferinta" in alegerea numelui. Si nu, nu am cazut de acord cu sotul: nici macar nu i-am comunicat inca; prefer sa evit discutiile in contradictoriu mai ales ca ne pregatim din nou de petrecere.

Dorana, eu nu am masa de infasat pentru simplul motiv ca nu-i vad utilitatea; o poti folosi f. putin pentru ca bebe deja de la citeva luni, e tare jucaus; prefer sa-l schimb pe pat unde am mai mult spatiu.

Gina 31+

bebe Ian

Poze

AMR

Mergi la inceput