Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(129)
Raspunsuri - Pagina 9
Selene_Bunny spune:
Intrebare pentru fetele care se trezesc noaptea (in intervalul 01 - 06 pentru a alapta): voi mancati noaptea?
Matusa mi-a spus ca nu e normal cum fac eu, ii dau san la 5 sau la 6 dimineata, cand se trezeste, si apoi la 10 dimineata, fara sa mananc nimic in intervalul 5 - 10. I-am spus ca nu ma pot trezi sa mananc, nici nu vreau sa mananc, n-am pofta de mancare, mi-e somn, pur si simplu, a zis ca asa ceva nu exista, ca tre' sa mananc pentru doi, ca si asa laptele meu nu este suficient de hranitor si nu o satura, ca-mi face ea un program de-o sa-mi ajunga pana la pensie... 
Deci, voi mancati ceva intre mesele de noapte? Ca sa fie laptele hranitor?
Felicitari proaspetelor mamici si bun venit pe lume licuricilor!
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
IRINA.C spune:
Bebelusi

Sa ne anunti da??Ai grija de tine si ...Va fi bine!!
eu am intrat azi f putin , azi noapte Andrei ne-a "ciolanit" cum zice Radu , nu a dormit de la 3 la 6 juma , la 6 se invartea casa cu mine la propriu, cred de la oboseala si epuizare.azi a dormit ceea ce ma face sa ma tem, of of ce o mai fi la noapte.Fug sa vad dc a adormit poate apuc si eu ceva sa nani.
felicitari fetelor care au nascut in februarie!!!Nu mai avem mult si gata!Toata lumea va fi cu licuricii din dotare!
Roxanaz am vazut pozele...hi hi Patrick pare fff pe pozitii!Sa-ti traiasca cele 2 comori!
Debridat eu recomand din prima zi de viata la bb, 1 ml/kccorp/zi in 3 prize(prcatic la 3 kg , 3 ml, 1ml de 3 ori pe zi).andrei l-a gustat de vreo 5 ori pn acum.
Special pt Bee cum fu treaba azi?te pup
POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
IRINA.C spune:
Selene nu !!!!!Nu exista nici in sarcina "sa mananci pt 2" si nici acuma.sa mananci sanatos si atat.Si nu e cazul evident si noaptea.Si laptele de mama e bun , e cel mai bun , doar dc exista cine stie ce boli nu e bun/nu e cazul tau.Lasa matusa sa vorbeasca.Nu o mai auzi.
(ps: io vorbesc)![]()
POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
Selene_Bunny spune:
Multumesc, IRINA! De te-ar auzi si matusa...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
viorella spune:
buna fetelor,
sa stiti ca mai intru si eu din cand in cand,mai citesc cateva pagini din urma,nu prea reusesc sa mai tin pasul cu voi,e mai greu acum,trbuie sa stau cu bebe si cand am un pic de timp liber mai fac si eu cate ceva prin casa.cred ca multe dintre voi care au nascut sunt in aceeasi situatie ca si mine.
ma bucur mult pt cele care au mai nascut si le doresc sa aibe bebei sanatosi,mancaciosi si cuminti.
Anca,si fetita mea are un ochisor din care ii curge ceva galbui si la fel dupa ce doarme se formeaza ca o crusta.am incercat cu ser fiziologic,dar nu prea a avut efect,apoi cu nettacin picaturi(asa mi-a recomandat medicul neonatolog) si se pare ca ii trecuse,dar dupa o zi iar a inceput sa-i lacrimeze.nu stiu ce sa-i mai fac,o sa continui sa-i dau ser fiziologic.o sa vedem saptamana viitoare cand mergem la control daca e ceva grav.sper ca nu.
pe toate si nasteri cat mai usoare mamicilor de februarie!
MAMICA FERICITA DE CRINA MARIA
viorella spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Intrebare pentru fetele care se trezesc noaptea (in intervalul 01 - 06 pentru a alapta): voi mancati noaptea? Matusa mi-a spus ca nu e normal cum fac eu, ii dau san la 5 sau la 6 dimineata, cand se trezeste, si apoi la 10 dimineata, fara sa mananc nimic in intervalul 5 - 10. I-am spus ca nu ma pot trezi sa mananc, nici nu vreau sa mananc, n-am pofta de mancare, mi-e somn, pur si simplu, a zis ca asa ceva nu exista, ca tre' sa mananc pentru doi, ca si asa laptele meu nu este suficient de hranitor si nu o satura, ca-mi face ea un program de-o sa-mi ajunga pana la pensie... ![]() Deci, voi mancati ceva intre mesele de noapte? Ca sa fie laptele hranitor? Felicitari proaspetelor mamici si bun venit pe lume licuricilor! Daria Nandini http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png Am adus pe lume o minune! |
Si eu sunt de aceeasi parere ca irina,nu cred ca e cazul sa mananci si noaptea.eu in prima saptamana de cand am venit din spital nu mancam decat iaurt,supa,friptura de pui la gratar si compot si aveam lapte de era nevoie sa ma mulg.si astea nu le mancam pe toate intr-o zi ca nu aveam timp si nici pofta de mancare.erau zile cand abia mancam un iaurt si un compot.in schimb beam si beau foarte multa apa.cred ca e foarte important sa consumi multe lichide.acum mi-am mai revenit si eu si mananc mai normal.
IRINA.C spune:
Mda copilu meu urla si e ochila...e noapte si de aia.....metode de la mamici cum sa fac?ziua doarme , noaptea ioc...il trag de urechi ziua sa stea tzapure?offf , nu de alta dar ma ofilesc si ma si vad dormind singura , fara Radu...
POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
IoanaN spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_ Fetelor, multumesc de raspunsuri. Tocmai a sunat si asistenta, zice ca e un canal lacrimal infundat si e o problema frecventa la nou-nascuti..trebuie sa il curat cu apa calduta si dupa aia sa ii masez usor. Ar trebui sa vad rezultate in cateva zile. A zis ca nu e grav...dar in cazul in care zona se inroseste sau umfla sa ma prezint la doctor..eu sper sa se rezolve cat mai repede. |
anca, intradevar e o prb frecventa si care se rezolva in general de la sine fara interventie de specialitate...am avut-o chiar si noi la primul baietel la ambii ochi...
masajul trebuie sa fie ferm din exterior catre interior...catre supapa canalului lacrimal ocular care se situeaza la coltul intern al ochiului...acolo unde lichidul lacrimal e drenat in sinusurile nazale...deci masajul trebuie oarecum executat cu fermitate...atat cat sa forteze lumenul acela al vasului lacrimal si sa-l largeasca sa poata fi drenat si sa nu mai refuleze la suprafata ochiului...
deci, masezi ferm :) nu incet...nici sa scoti ochii copilului dar nici sa-l mangai...la baita e un moment propice sa faci asta...pe pleoapa superioara, sub spranceana...pe arcada...miscari apasate din exterior catre interior spre septul nazal...
daca secretia e abundenta ii stergi ochisorul cu orice carpita, prosopel, servetel curate...nu sterile, le poti inmuia in apa fierbinte,...omoara bacteriile.
pt fetele care au intrebat de sangerarile ombilicale...sunt normale dupa detasare...de multe ori e doar sange coagulat si colectat in ombilic, care in apa calda din baita se decoaguleaza si apare pe prosopele sau pe body-urile bebelusilor...
in general pana la caderea naturala a buricului se evita imbaierea nou-nascutului...local nu se pune decat alcool, spirt...
lapticul depozitat in freezer...nu poate fi folosit decat in termen de 3 luni...
aici e link cu multe sfaturi de calitate legat de alapare, sani si lapticul de mamica...
http://www.llli.org/
fetele din state au auzit in mod sigur, sau cel putin au cunscut la spital, dupa nastere o asistenta medicala specializata pe lactatie...din laleche league...
un rest de saptamana placut si un weekend pe masura

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Ajutati-l pe Darius
IoanaN spune:
alinuk l-am vazut pe teo si pe erik...la petrecere...:))
si sa stii ca teo e baiat mare la 14 kg...mati are ap 12...maine ma duc cu ei la physical-ul de 2 ani pt mati...si lucas de o luna si-ti zic cu olita cum sta treaba, nu am uitat...
te pup
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Ajutati-l pe Darius