Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(129)
Raspunsuri - Pagina 10
oanaq spune:
fetelor dragi, acum am ajuns si noi acasape 2 februarie la ora 19h06 s-a nascut baietelul nostru minunat Luca Sebastian de 4.295 gr si 56 cm, scor APGAR 9dupa cum stiti, eram in intarziere si travaliul mi s-a indusfaza nasoala a fost ca am avut doza cam mare de oxitocin si nu aveam spatii intre contractii
pentru care ati mai nascut va felicit si va pup, o sa revin sa citecs cum mai sunteti si sa va spun despre nastere si eroul principal, Luca!va pup, merg sa-mi alaptez iubitu
40+
viorella spune:
Povestea nasterii:
Nu vreau sa va plictisesc cu sarcina pe parcursul celor 9 luni,pt ca a fost o sarcina usoara fara probleme.O sa incep cu ziua de sambata 10.01.2009 cand m-am dus la control la doctora mea.aveam fix 39 saptamani.m-am suit pe masa,a urmat controlul de rutina si apoi o discutie despre cum o sa nasc.dorinta mea era sa nasc normal,iar doctora mi-a prezentat ce avantaje si ce dezanvantaje sunt la nasterea normala si la cezariana.apoi am plecat si am ajuns acasa,am vorbit si cu sotul si pana la urma m-am hotarat:"vreau cezariana".mi-am sunat doctora si i-am zia,am stabilit ziua cand voi naste,am hotarat pe 12.01.09,pt ca nu vroiam sa aiba aceeasi zi ca si mine,adica 14,iar 13 e cu ghinion,iar pe 15 era prea tarziu(DPN-ul meu fiind 17.01.09).
sambata seara n-am putut sa dorm,duminica nici atat.a venit ziua de luni 12.01.09 ziua cand urma sa se nasca iubita mea mica.hotarasem cu sotul meu ca luni sa ma duc cu o matusa la spital,pt ca el lucra si urma sa vina la mine cand iesea de la servici.n-avea rost sa-si ia liber atunci,pt ca noi aveam nevoie de zile libere dupa operatie,cand urma sa vin acasa.
am ajuns la spital la ora 16,m-a internat doctora,mi-au facut niste analize,dupa care pe la 17 si un pic urmeaza sa intru in sala de operatii.aveam cu mine anestezia epidurala,i-am dat-o medicului anestezist.se uita la ea:"nu e buna.e pt nasterea normala".cand am auzit nu-mi venea sa cred,ca eu nu vroiam rahi anestezie.noroc ca avea asistenta care il ajuta una.
mi-a facut anestezia,dupa care m-a ajutat asistenta sa ma intind,deja nu mai imi simteam nimic de la sani in jos.m-am uitat la ceas,era 17.25.atunci a inceput operatia.apoi am inceput sa ma simt ametita si mi-era foarte sete.mi-a zis ca e normal.dupa cateva minute mi-am revenit.
la 17.50 au scos-o pe iubita mea,am auzit :"oaaaa oaaaa oaaaa" si mi-au dat lacrimile.nu-mi venea sa cred ca e a mea...nu pot sa exprim in cuvinte ce-am simtit....dupa cateva minute mi-au adus-o infasata toata,nu i se vedea decat fata,semana toata cu sotul meu,era cum mi-o imaginam...atat de frumoasa...am pupat-o si apoi mi-a luat.imi ramasese chipul ei imprimat in minte.n-o sa uit niciodat momentul ala...
operatia a mai durat pana la 18.50.dupa aia am asteptat pana la 19.20 sa vina cu targa(nu stiu cum se numeste chestia aia,cred ca targa) sa ma ia,pt ca nu erau decat 2 baieti in tot spitalul.in tot timpul asta am simtit ca innebunesc,nu stiam ce se intampla de nu vine nimeni,eram singura...si am inceput sa plang,incepusem sa simt niste mici intepaturi in zona taieturii.pana la urma au venit,m-au dus la postoperator(un fel de reanimare).m-au asezat in pat si la putin timp a venit si sotul meu cu un buchet de trandafiri.nu mai putea de fericire,se vedea pe fata lui,era atat de fericit,iar eu nu puteam sa ma opresc din plans(nu stiam de ce plang),a incercat el sa ma linisteasca si mi-am revenit.i-am zis:"seamana cu tine,ai vazut",iar el:"da,dar are unghiile tale".a stat putin ca nu avea voie sa stea prea mult.
dupa ce a plecat a inceput sa treaca efectul anesteziei.era suportabila durerea...se face ora 20.00 o rog pe o asistenta sa-mi faca o doza,iar ea:" nu ca a trecut prea putin timp de la operatie"....20.30....21.00 deja nu mai suportam durerea si sun doctora(era de garda),ii spun ca asistenta nu vrea sa-mi faca o doza.imi zice ca vine ea.nu trec nici 5 minute ca si vine,vorbeste cu asistenta si imi face doza.dupa putin timp deja nu mai simt nimic,era muuuuult mai bine.
apoi incep sa sun pe toata lumea sa anunt marea veste,desi abia puteam sa vorbesc,nu aveam putere sa vb,dar vroiam sa anunt pe cei apropiati.am sunat-o si pe irina sa va anunte si pe voi .
pe la 12 noaptea mi-au adus-o pe micuta,cica s-o alaptez(de unde lapte asa imediat).mi-a pus-o la san.era asa mititica...incerca si ea sa traca de sfarc,dar nici nu prea avea forta si nici nu iesea nimic,apoi incepuse sa planga.degeaba incercam eu s-o linistesc...probabil ea vroia laptic....eu nu aveam voie sa ridic capul,asa ca nu-i vedeam decat capul de sus,nu puteam sa-i vad fata.ne-a lasat bebei cam 30-40 minute.cat timp a stat la pieptul meu parca nu mai simteam nici o durere,era ceva ce numai o mama poate sa simta...incepeam sa realizez ca sunt mama...cel mai frumos sentiment...
ni i-au mai adus pe la 3 dimineata,la fel mai mult plangea decat sa suga...
la 8 dimineata vine cineva sa ma ia si sa ma duca intr-un salon.eu:"cum ma si luati?de ce pe mine?".el:"pei asa a zis doctora ta".m-a ajutat sa ma ridic din pat,am pus picioarele jos,nu simteam taietura,era amortita de la anestezie(abia imi facuse o doza la ora 7),m-a pus intr-un scaun cu rotile si m-a dus in salon.acolo m-am ridicat in picioare fara probleme si am inceput sa ma plimb prin camera,ma simteam destul de bine.apoi mi-au adus fetita.a stat cu mine in salon intr-un patut.desi n-am putut s-o las singurica acolo si a dormit si marti seara si miercuri cu mine in pat.a fost cea mai cumintica din salon,a dormit aproape toata noapte,ca si acum de altfel.
anestezia asta a avut 7 doze,adica pana la 8 seara a durat efectul,dupa care mi-au facut un calmant si am putut sa dorm.
asa a trecut si ziua de marti.miercuri deja ma simteam mult mai bine,chiar m-am aranjat si eu un pic si m-am machiat,doar era si ziua mea de nastere.a trecut si ziua de miercuri,iar joi m-am externat.
a venit sotul sa ne ia ....am ajuns acasa...in sfarsit...parca nu mai venea si ziua asta....cand am intrat pe usa parca nu-mi venea sa cred ca suntem toti trei acasa.eram atat de fericiti...cei mai fericiti parinti....
cam atat....
acum crestem pe zi ce trece,cred ca am cea mai mancacioasa fetita si cea mai cuminte....
va pupic!
lisa79 spune:
felicitari oanaq, sa iti traiasca piciulicul
viorella,frumos
!
imi e si groaza de noaptea asta. azi a manat cam la 1h si 30 de min diferenta..adoarme la san si nu pot sa o trezesc
.ooooffff,se trezeste ea singura dupa max 1h si ceva si incepe sa zbiere. ii dau suzi,se linistete,o pun in pat,iarasi...

...nu stiu ce sa fac cu ea
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
lisa79 spune:
pe mailul comun sau iti faci o pagina web folosind unul dintre siteuri de poze,ex:photobucket.com
pt mailul comun,activeaza-ti PM sa iti trimit userul si parola.
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
IRINA.C spune:
Suntem 2 nebuni de garda cu copilotul...am incercat orice pn acum :Debridat,Espumisan, stat pe burta ma-sii, suzi(pe care mi-a scuipat-o), agatatul de sanul meu apoi al lui Radu...uite cat e ceasu'...ne paste nebunia pe aman2

POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
IRINA.C spune:
tati pune muzica ce imita zgomotul din burtik...offf mi-e un somn....de nu vad tastele

POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
micola spune:
irina, pana acum 45 de minute si noi la fel am facut...ne-am trezit la 11 ,am mancat si nu am mai vrut sa adormim deloc deloc..si da-i cu ceai, da-i cu luat in brate, da-i cu suzi pe care tot asa, o arunca de nu se vede...SI la 2.30 l-am pus la piept, nu vroiam sa-l pun ca ziceam k nu mai e lapte k la mancat pe tot la 11
+ ca nu ma odihnisem deloc de la 11...dar am avut succes cand l-am pus la san si l-am infasat (am mai scris eu ca neinfasat nu doarme asa bine) a inceput sa traga de mama focului, dupa care a adormit...deci 3 ore jumate, aporape 4, am avut spectacol live...Saracul tati...o mai fi maine bun de ceva la serviciu? 
ati terminat si voi? Sper!
de
21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi!
!
!
anca_ spune:
IoanaN, multumesc de informatii...incercam cu masajul si sa speram ca se rezolva..voi la cat timp ati vazut rezultate?
Oanaq, felicitari! Dupa dimensiuni se pare ca ai un baietel grasun si lungan
Sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii! recuperare usoara!!
viorella, te asteptam cu poze!
cristi_2003 spune:
selene - praf de luna cu aur sa-mi dai noaptea si degeaba, somnul e mai bun ca orice mancare. laptele e hranitor oricum... eu mananc cand imi e foame si atat. corpul transmite el semnalele potrivite.
andreea - sa te de - depresez ... eu mai am de dat jos 5 kg pana la greutatea de cand am ramans gravi si inca 3 pana la cat vreau io - ca eu cand m-am mutat in alba aveam catva si in 2 luni m-am ingrasat 3 kg.
ca acasa nu mancam decat la lucru - mama nu gatea, eu nici atat, mergeam acasa si gata cu mancarea
aici cand il vad pe cristi cu cata pofta baloteaza...
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png