Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(129)
Raspunsuri - Pagina 17
roxanaz spune:
micola hihi scuze, se iarta ameteala unei lauze
. reinnoiesc maine urarile ![]()
Vero la multi ani!! 

si tie scuze ca v-am ametit 
koruccia bine ai venit printre noi, imi pare bine ca ti-ai facut curaj sa scrii macar acum.
Eli, Eva are un singur prenume.
dark, dupa ce se regleaza productia vei avea mult mai putin nevoie de muls... doar de facut rezerve.
Raluca, la tine e vorba de oboseala. de aceea nici nu mai merge cu produsul de lapte - nu mai au din ce sa produca saracele vacute. deci pana te reglezi putin cu somnul... da, merge putin lapte praf - si zic asta chiar daca militez ptr alaptare pana in panzele albe. dar daca nu te odihnesti putin pur si simplu nu vei putea iesi din cercul asta vicios. 
DarkBendis spune:
Naty, uite cum am procedat eu... si inca mai procedez. Bebe mic al nostru papa cam la 3 ore... dar si lui i se mai face foame la 2 ore. Deci... nani pe bucatele si la noi. Seara si in week-end mai ales il rog pe tata lui bebe (desi de obicei se ofera el singur) sa se ocupe de cel mic ca sa pot dormi eu linistita. Adica in alea 2-3 ore de "pace" bebe e intr-o camera cu tata lui, eu dorm in alta camera, linistita ca e cine sa il supravegheze pe bebe. Daca bebe se trezeste, tati ii canta, il amuza cat de mult poate ca sa ma pot odihni eu cat mai mult. Stiu ca tu ai si pe fetita cea mare, deci iti e mai greu... dar incercati, poate merge. Eventual roaga o prietena, o ruda sa se ocupe de Ioana (nu mai tin minte daca aveti bona) atata timp cat tati se ocupa de bebelina... e foarte important sa te poti odihni tu (stiu si eu cat de importanta e o jumatate de ora in plus la o repriza de somn ).
Hai ca o sa fie bine 

Edit: Roxana, la mine s-a reglat repede productia de laptic, nici nu a fost nevoie sa ma mulg sa fac "rezerve". Lapte e de cate ori cere bebe (uff... sper ca tot asa sa o tina) Vara lui sotu' (consiliera la La Leche League ) si o alta amica buna (local breastfeeding adviser) mi-au zis si ele ca daca totul merge bine, sa nu intru cu pompa deocamdata... imi va folosi mai incolo, mai ales dupa ce o sa ma intorc la servici in toamna, dar nu acum...acum "pompa" sa fie gura lui Lachlan. 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
IRINA.C spune:
Naty ce incurajator...am mai dormit o ora tati a stat cu el in ALTA CAMERA!Colac peste pupaza insa ..am diaree.Superb si rar.M-am trezit cu crampe, am mancat putina prajitura pe care o aveam in frigider primita de duminica..mama denaturata si pofticioasa, am halit o Smecta acuma si am pus un ceai de menta sa l halesc...

POZE ANDREI
mami cea mai fericita 
Selene_Bunny spune:
pyc, eu nu am reusit niciodata sa mananc cum ai descris tu acolo... Mai ales ca sfaturile difera, adica eu am auzit ca fructele se mananca inainte de masa cu cel putin o jumatate de ora, fiindca altfel, toate vitaminele din ele se duc pe apa sambetei, se amesteca cu mancarea propriu-zisa si ciao...
In plus, ca sa mananc in fiecare zi cum ai prezentat tu, am nevoie de bani - ca sa cumpar ce trebuie - si de timp, ca sa gatesc. Banii s-au cam terminat, in momentul de fata, iar timpul, ia-l de unde nu-i. Nu ca m-am pricepe eu prea mult la bucatarie, adica la gatit... Am mai spus, nu ma asteapta nimeni cu mancarea pusa pe masa, nici macar un blid de supa, din contra, daca as gati eu pentru toata casa, bine ar mai fi...
Apoi, eu nu mananc carne. Oricui am spus acest lucru, m-a luat cu "aaa, pai clar, de aia nu e hranitor laptele tau si nu se satura fata, ce e asta, sa alaptezi si sa fii vegetariana..." 
Din cauza faptului ca am somn de recuperat, prima masa o mananc in jur de 12 - 13... O fi bine, n-o fi bine, nu stiu... Am incercat sa ma trezesc mai devreme, pot, nu zic ca nu, dar pe urma imi pica ochii in gura, ca si acum...
IRINA, nici daca ii pui muzica, nu functioneaza? Daria doarme OK daca are stomacul plin si nu o supara colicii sau altceva... Cand o supara, ii fac masaj pe burtica, ii cant, se mai linisteste asa...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Daiopri spune:
Bebelusi, Yashi felicitari! Bun venit noilor licurici!!!
Si LMA sarbatoritilor!
Eu nu am nascut.Nici pomeneala. Am zis eu ca o sa fiu in gasca cu 4x+. Nici un semn nimic. Deja motanul e nervos ca el zicea ca miercuri merge la prietena lui ca vine bb si nimic. Si imi face capul toaca. Azi trebuie sa merg la dr dupa pranz sa vedem ce mai zice, ca de facut nu a facut nimic![]()
![]()
Te pui cu pisoiul... Imi trage niste ghionturi de aseara am sunat la spital sa intreb daca e normal sa fie asa de agitat.
Ieri nu am mai scris ca am fost suparata ca ne-au spart masina si mi-a luat printre altele si jocul pe care il luasem pt motan din partea fratelui. Ca il lasasem in portbagaj ca sa fie cand nasc:)))
Am fost ieri sa cumpar alt joc. Si dupa ce am mers vreo 3 ore tot nimic.
Nici nu ma gandeam ca la a doua nastere depasesc cu asa mult, da parca e dupa mine?:))
Imi pare tare rau de cat va chinuiti cu bbeii, da sa stiti ca trece si o sa uitati dupa aceea
Dark, dupa prima sarcina, noi ne-am jucat si inainte de vizita la dr. Parca pe la vreo 4 sapt cand terminasem de ceva timp cu lohiile.
Asa ca daca tu crezi ca esti ok ati putea face o incercare, zic eu.
Am vazut si eu poze cu copilasi frumosi si nu mai pot de curiozitate sa il vad si pe al meu. Da nu se arata
Aveti grija de voi si bbei.
40s+2z
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
ariya spune:
Selene,intre 5 si 10 dimineata,nu te trezesti sa-i dai lapte celei mici?atunci da-ti si tie o cana de lapte,iaurt,cu paine...cand te scoli definitiv,fa-ti o supa cu toate legumele,in afara de varza,conopida,fasole alba,mazare si mananca supa asta cand poti...ia-ti branzica de vaci,bea apa...fa-ti cartofi la cuptor,piure,ghiveci,spanac,fasolica verde...nu costa mult mancarurile astea si se fac imediat...ia-ti sa ai in frigider in permanenta branza,iaurt,lapte,ou...
iti spun ce am mancat eu azi - dimineata o cana de lapte cu trei felii de paine cu unt si telemea ;la pranz - cartofi frantuzesti,o banana,dupa masa - un iaurt,seara -cartofi frantuzesti,telemea,mozzarella...in rest un litru de ceai de anason si fenicul si apaaaaaaaaaaaaaaaaa la greu...cam atat...deci nu mananc cine stie ce delicatesse si am lapte,slava Domnului ,din belsug...Miguel mananca si doarme,crede-ma ca nu are treaba copilul,laptele ii ajunge si-l hraneste...
nici mie nu-mi gateste nimeni,eu gatesc pt toata casa si suntem 4 plus tanti care vine sa faca curat!!!
cam asta e!bafta!
amedeo 11ani,annamaria 7 ani,miguel adriano 27/02/2009
sunt o mama implinita!
pyc spune:
Selene sa stii ca sfaturile medicilor nutritionisti de azi nu prea difera...s-a ajuns in sfarsit la un consens:)
Ce difera sunt diferitele "sfaturi" de prin reviste si de pe la tv...
Stiu ca e extrem de greu sa schimbi obiceiurile alimentare...cand cineva sare peste micul dejun de o viata e extrem extrem de dificil sa il faci sa inghita ceva dimineata... trebuie doar vointa!
Si e falsa ideea ca alimentatia asta sanatoasa e mai scumpa....nu e mai scumpa cu absolut nimic...or fi ele scumpe ciresele iarna, dar un mar tot se gaseste.... la fel si cu legumele...
Carne daca nu papi asta e altceva, personal nu sunt de acord, dar respect alegerea fiecaruia...totusi trebuie gasita o solutie si proteinele acelea nobile din carne trebuie sa vina de undeva....avem nevoie de ele. Poti sa mananci mai multe oua, mai multe lactate...se pot gasi solutii de compromis, dar macar pe perioada sarcinii si alaptarii eu sunt contra unei alimentatii fara carne.
De fapt alimentatia asta sanatoasa se cam suprapune in mare cu alimentatia tarilor de la Mediterana...in Romania nu prea suntem obisnuiti cu asa ceva si cam totul e prea gras si prea dulce...
Iar vitaminele se absorb ele din fructe si inainte si dupa masa....in schimb "zaharul" rapid adica fructoza din fructe are un efect ciudat intre mese...in sensul ca va creste brusc glicemia si o va scadea la fel de brusc ceea ce nu e neaparat bine...pe cand consumate la sf de masa, ca desert, fructele nu mai dau cresterea brutala a glicemiei si deci o secretie brutala a insulinei (care s-a dovedit a nu fi foarte de dorit). Nu vreau sa intru in amanunte foarte tehnice... Oricum mesele trebuie sa fie bine structurate, 3 la numar si e de evitat orice forma de ciuguleala intre mese.
andre_ea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roxanaz micola, in manualele pompelor pe care le-am tot citit se spune ca in primele saptamani, cand se face reglarea cantitatii de lapte dupa cererea copilului, nu e bine sa te mulgi. productia se regleaza singura. dupa aceea se poate sa nu ai nevoie de niciun muls, vei produce exact atata lapte de cat are nevoie bebe. |
Asa o zice in manuale, da' io pana n-am bagat pompa n-am reusit sa desfund un canal. Si mai cred ca ajuta si la cantitatea de lapte. Depinde de la femeie la femeie.
Andre_ea, la 10 zile dadusem jos 10 kg. mai am vreo 8, ca vreau sa scap si de kilogramele de dinainte ca... asa trebuie, vine vara ![]() |
Wow, tu pana in vara vrei sa dai jos tot? Eu nici nu visez. Poze am pus, da' nu te-ai uitat tu. Sunt jos la semnatura "Prichinduta".
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta
anca_ spune:
bebelusi, yashy, felicitari pt bebelusi! Sa fie sanatosi si necolicosi! Si voua laptic mult si recuperare rapida!!
roxanaz, am vazut si eu pozele, f draguti copiii tai!! Sa fie sanatosi si sa aiba o viata plina de fericire!
naty, incearca sa te pompezi si stocheaza lapte in frigider..asa o sa creasca si productia de lapte si o sa ii poti da Nadiei cand ii este foame si termina sanii..mai ales daca nu ii place formula, cred ca daca folosesti lapte muls rezolvi problema..in plus cu biberonul o poate hrani si sotul si poate te mai odihnesti si tu..la noi functioneaza asta cu laptele la frigider.
Billy, nasoala noapte! Sper sa urmeze nopti mai usoare si la tine! Sotul e ok acum?
Veronica, La multi ani!, multa sanatate si numai impliniri!
Aryia, ma bucur ca avem vesti de la tine! Ai noroc cu un bebe asa cumintel! Te asteptam cu poze!
IRINA.C, off ce nopti aveti si voi! Lasa ca trec si astea si o sa iti amintesti doar momentele bune! Cand zambeste bebe ai sa uiti de toate!
Am inceput masajul la ochisor, am pus si lapte de la san, l-am si curatat ieri mai des si azi dimineata nu mai era ochiul lipit..mai avea putina secretie in coltul ochiului, dar mult mai putin ca de obicei si nici nu mai avea crusta aia galbuie pe gene..voi continua asa si sper sa se rezolve. Multumesc fetelor pentru sfaturi.
Azi noapte bebe a dormit de la 10:30pm pana la 6am fara sa ceara mancare...nici eu nu l-am trezit, l-am schimbat doar in timp ce el dormea, nu s-a sinchisit sa se trezeasca..inainte de a se culca mancase f mult, golise sanii si ii mai dadusem si un biberon cu lapte muls..acum mie mi se pare cam lunga perioada asta de somn, dar si cand s-a trezit a mancat bine tare, deci sper sa fie ok..de luat in greutate vad ca ia...si mai avem o realizare pe ziua de ieri: ne-a cazut buricul!! URA! De acum liber la baita fara probleme!!
andre_ea spune:
| citat din mesajul lui roxanaz Irina imi pare rau ca ati avut o noapte asa agitata. e adevarat, noaptea sau seara se accentueaza crizele de burtica...din pacate. |
Da' dimineata de ce sunt?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta