Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(129)
Raspunsuri - Pagina 15
koruccia spune:
Felicitari tuturor mamicilor care isi tin deja bebelusii in brate!
V-am urmarit cu atentie odiseile tuturor si mi-ati fost foarte de ajutor...Fiind la primul copil, am o gramada de temeri despre nastere si despre cum va fi dupa...dar tot citind aici am mai "demitizat" un pic subiectul...
koruccia spune:
Eu tot va scriu ca stiu ca primele 10 mesaje trebuie moderate si apar cu intarziere...
Sa va zic cate ceva despre noi: sarcina a mers ok pana acum, n-am avut probleme deosebite. DPN-ul nu coincide de la inceput cu cel dat de UM, deoarece a fost un ciclu neregulat si o conceptie tarzie.
La ultimul control mi s-a spus col inchis, bebe in pozitie cefalica dar inca sus. Si mi s-a dat tema sa nu nasc inainte de 38 de saptamani..ca si cum cine poate controla...
Noi locuim in Italia, la 40 km de Milano, si sarcina mi-a fost urmarita aici..Stilul e similar cu cel pe care l-au descris alte fete care nu stau in Romania: analize de sange lunare, mai putine ecografii, foarte orientati pe nastere naturala.
Naty spune:
FELICITARI VERONICA SI FIL LILY!
irina cum sa ma superi? 
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Naty spune:
FELICITARI TUTU!
just doar 1 kg? Fericito!
andreea nu trebuie sustinut cu mana in mod normal, eu o sustin din cand in cand fiindca mi se pare mie ca sta mai bine asa; din cauza hainutei groase nu prea are loc, e cam inghesuita si ii mai ridic caputul un pic cu mana.
ledi ce tampita de doctorita!
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Naty spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui ttenzika![]() Felicitari TUTU-chiar cand ma laudam si eu ca am un bebe cuminte atunci parca s-a rupt cerul ![]() ,de abia pe la sase a luat-o sotul si a linistit-o frumos pe burtica lui si a dormit o ora, apoi repede i-am facut baie si cand sa papam a adormit![]() acum intrebarile mele sunt:1-oare poate sa aiba fata mea deja colici la 2 saptamani??? nu e prea devreme?? 2-acuma ![]() cat timp o las sa faca nani ca ultima oara a supt(mai serios ma refer)la ora 16..daca o las sa doarma nu e vreo problema ca sta atata timp fara papa??? 1 zi pana la marea intalnire ![]() mandra si fericita posesoare a unei burtici cu ochi Doamne ajuta!![]() |
- Da, poate sa aiba colici.
- Las-o sa doarma.
NOI
eli spune:
| citat din mesajul lui Naty andreea nu trebuie sustinut cu mana in mod normal, eu o sustin din cand in cand fiindca mi se pare mie ca sta mai bine asa; din cauza hainutei groase nu prea are loc, e cam inghesuita si ii mai ridic caputul un pic cu mana. |
Naty, slingul tau are un suport tare pe care pui bb-le sau e doar panza? cum ii place Nadiei acolo?
multu succes, sa revina lapticul. nu am citit din urma, sper ca sunteti ok. pupicei.
incerc sa pun poze cu bb-le luui Yashi la pozele din contul comun, daca nu sunt deja.
Roxi, ce frumos o imbratisa Patrick pe Eva. Eva, are si ea 2 prenume ca Patrick?
bebelusi si oanaq, felicitari! laptic mult, refacere usoara, bb cumintei!
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
eli spune:
pus poze cu bb-le lui YASHI in contul comun cu poze de pe G-mail. vizionare placuta!![]()
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
DarkBendis spune:

Buna ziua tuturor!
La noi... zapada
din nou (iarna "alba" ca asta nu a mai fost pe aici ne nu stiu cati ani... de-aia comentez atat!)
OANAQ
felicitari multe, sa-ti creasca mare si sanatos puiutul si sa fiti fericiti cu totii

BEBELUSI, uite ca a venit si Vladut! Sa creasca mare si sanatos si sa fiti fericiti si impliniti cu totii!

YASHI, ura, a venit bebe! Multe multe felicitari, sa creasca mare si sanatos, norocos si numai bucurii sa aeti impreuna!

Acum, mamicilor, recuperare usoara si laptic mult 
Veronica,

Ariya, ma bucur ca toate-s bune la voi si mai ales ca bebe mic e sanatos 
Selene, sustin si eu ce a zis Pyc si ce au intarit celelalte fete. Sa stii ca si eu l-am intrebat mai demult pe taica-meu (dom doctor nutritionist si el) si tot asa mi-a zis... la fel si tanti-le de aici: mananci pentru 2 numai daca chiar vrei sa te ingrasi...ca alaptatul consuma cam 500 calorii/zi...restul se depune. Papa in mod normal, sanatos, din ce vrei tu (adica ce-ti pica bine), bea lichide multe, minimum 3 litri pe zi si mai ales incearca sa nu te stresezi. Lapticul de mama e INTOTDEAUNA bun.
Pyc, succes si sa vii cu vesti bune de la control. Si cu intarziere LMA 
!
Ledi, 

Fetelor, am vazut ca povesteasti de ceaiuri, apa la bebe. Lapticul e tot de are bebe nevoie acum, nu le dati apa si ceai "de sete". Stomacelul unui bebe in primele saptamani e de marimea unei nuci... de ce trebuie umflat cu apa sau ceai? Si mai ales cu ceai "dulce"? Mai ales daca alaptati la san... dati-le laptic, ca asta le trebuie lor daca le e foame sau sete 

Citisem ieri in Dr Spock's Baby Basics ca bebeii isi stabilizeaza ideile de "noapte" si "zi" cam intre 6-8 saptamani... pana atunci au tendinta sa fie mai activi noaptea decat ziua.Deci pentru mamicile cu bebei mai agitati noaptea (eu is una dintre ele) exista lumina la capatul tunelului ![]()
IRINA, tare mama ta! Multa rabdare ai... eu deja m-am ciondanit cu cativa "binevoitori" (amice culmea, fara copii sau rubedenii mai indepartate de-ale mele) care mi-au dat sfaturi tot asa pretioase. Rezista pe baricade... in curand o sa fie mai bine si o sa doarma bebe mai mult noaptea! Pana atunci, incercati si tu si tata lu' bebe sa va odihniti cand bebe doarme 
BillyBilly, ufff ce probleme ati avut si voi. Sper ca se simte tati mai bine... si e grozav ca s-a rezolvat problema cu sanul. Numa' de aia nu ai fi avut tu nevoie!
Roxanaz, si mie la fel mi-a zis moasa, sa nu ma mulg deloc in primele luni, sa-l pun mereu pe bebe la san ca asa se regleaza productia de lapte dupa nevoile lui bebe. Si uite ca lapte am, bebe creste bine si nici probleme nu am avut *touch wood*. De muls clar ca va fi nevoie mai incolo... dar pana acum merge ff bine si fara.
Fetelor, mult ma bucur pentru voi ca "se scurg" kilogramele... citisem si de cineva care deja a "pierdut" mai mult decat pusese in sarcina. Eu inca nu am curaj sa ma sui pe cantar... clar ca s-au dus destule ca "ma simt" la inelele de pe mana...dar ma uit in oglinda si "vad" ca mai sunt ....Astept sa ma duc la GP la controlul de dupa 6 saptamani sa vad ce-mi zice, daca e bine sa ma pot apuca de un pic de gimnastica/sport... ca afurisitii de colacei de la burtica nu vor disparea cu una cu doua!
Si inca o intrebare... intrebacioasa... fetele care ati nascut de ceva vreme... s-a dat liber la "prostioare" cu sotul?
Noi abia asteptam OK-ul de la medic... ca uite au trecut aproape 6 saptamani si "ochii vad, inima cere..."

Ufff... ce mesaj lung am scris... hai ca inchei ca cine stie ce traznai mai debitez ![]()

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Naty spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Intrebare pentru fetele care se trezesc noaptea (in intervalul 01 - 06 pentru a alapta): voi mancati noaptea? Matusa mi-a spus ca nu e normal cum fac eu, ii dau san la 5 sau la 6 dimineata, cand se trezeste, si apoi la 10 dimineata, fara sa mananc nimic in intervalul 5 - 10. I-am spus ca nu ma pot trezi sa mananc, nici nu vreau sa mananc, n-am pofta de mancare, mi-e somn, pur si simplu, a zis ca asa ceva nu exista, ca tre' sa mananc pentru doi, ca si asa laptele meu nu este suficient de hranitor si nu o satura, ca-mi face ea un program de-o sa-mi ajunga pana la pensie... ![]() Deci, voi mancati ceva intre mesele de noapte? Ca sa fie laptele hranitor? Felicitari proaspetelor mamici si bun venit pe lume licuricilor! Daria Nandini http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png Am adus pe lume o minune! |
Nici eu nu mananc. Numai de mancare nu-mi arde!
NOI
Porumbita spune:
yashi, bebelusi, oanaq felicitari pt bbeii vostri si voua refacere usoara 

aoleu billy ce noapte ai avut... am oroare de colici si ma rog mereu ca Robert sa fie ferit de ele ca de alfel orice alte boli;
irina.c
sper sa treaca mai repede problemele astea
roxanaz tare frumusei copii ai... si BTW - poate tirmti si pe aici niste lapte ambalat... ca eu ma lupt din greu sa am "productie"
naty stiu ca vb acum ca avocat al diavolului... dar pe bune ca as mai insista cu laptele praf... in stilul asta nu stiu cat mai rezisti
pvc ma bucur sa te recitesc

1 zi pana la marea intalnire 
Doamne ajuta!