Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(129)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisspy

Fetelor,

Voi cu cat timp inainte de nastere ati inceput sa pierdeti din dop?

Crisspy 37+ sapt Razvan Andrei

Cu 5 zile inainte.

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Intrebare pentru fetele care se trezesc noaptea (in intervalul 01 - 06 pentru a alapta): voi mancati noaptea?

Matusa mi-a spus ca nu e normal cum fac eu, ii dau san la 5 sau la 6 dimineata, cand se trezeste, si apoi la 10 dimineata, fara sa mananc nimic in intervalul 5 - 10. I-am spus ca nu ma pot trezi sa mananc, nici nu vreau sa mananc, n-am pofta de mancare, mi-e somn, pur si simplu, a zis ca asa ceva nu exista, ca tre' sa mananc pentru doi, ca si asa laptele meu nu este suficient de hranitor si nu o satura, ca-mi face ea un program de-o sa-mi ajunga pana la pensie...

Deci, voi mancati ceva intre mesele de noapte? Ca sa fie laptele hranitor?

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar o prostie mai mare nu am auzit!! NU trebuie sa mananci pt doi deloc! Trebuie sa papi normal atat cat simti tu. NU exista lapte de mama nehranitor!! Sfatul meu, nu te lua dupa ea! O sa ajungi sa te stresezi cu mancarea, o sa te ingrasi si toate degeaba, ca lapte tot atat o sa ai si tot asa o sa fie, adica bun.

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Andre_ea (si sigur mai sunt intererate pe aici…) intrebai de un regim alimentar pe parcursul alaptarii….ei bine nu exista asa ceva !

....cum de altfel nu trebuie nici mancat pentru 2!!!

Putem vorbi doar despre o alimentatie echilibrata, despre dobandirea unor obiceiuri alimentare sanatoase si nicidecum despre un « regim » (cuvant care impune déjà o privare de unele alimente, ori intr-o alimentatie sanatoasa putem manca orice….dar cantitativ si calitativ echilibrat). « Regimele » cu supa de varza sau orice altceva nu au succes decat pe termen scurt, ulterior organismul revine la greutatea initiala si chiar o depaseste…induc modificari metabolice si psihologice ce pot fi periculoase.

Principiile de baza ale unei alimentatii sanatoase cred ca le cunoasteti asa in mare….sunt mai greu de aplicat din cauza obiceiurilor proaste alimentare pe care le avem cu totii, in general mostenire din familie, din studentie…tv si abundenta alimentara din jurul nostru.

Eu va pot atasa daca credeti necesar niste recomandari de baza care sunt esentiale si care ar trebui respectate pe termen lung (adica pe viata) de catre orice persoana .….adica asa cum ar trebuie sa pape orice perosana adulta, chiar si sotul….si nu, mancatul de ciocolata zilnic nu face parte din pacate dintr-o alimentatie echilibrata….

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

mesaj de la Adina (YASHI):

"la 14:04 l-au scos. a plans ca un voinic pana mi l-au adus sa-l ating. are 3294 si 49 de cm, parca...imi aduc aminte ca prin vis cand mi-au zis. trimit mai tarziu pozici. va pupic, multumesc ca v-ati gandit la mine!"

felicitari si bb sanatos, mancacios si care doarme noaptea bine! recuperare usoara!

O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

PS : azi fac 39+ si maine merg la gine sa vedem ce mai face bebele. In afara de dureri ca de ciclu (nu mai stiu cine zicea ca le are…) nu am observat nimic deosebit.

Si apropo de bebei ….aici se merge pe principiul de a ii lasa in pace...mi s-a parut un pic ciudat si nu stiu daca e o metoda aplicabila in practica, chiar mi s-a parut ca mamica e « culpabilizata » pentru orice problema ivita...pe principiul « nu mai stresati doamna copilul ! ».

Ei plang din nenumarate motive, pe care noi de multe ori nu le intelegem. Atata timp cat se dezvolta frumos, totul e bine (chiar daca unii fac caca o data pe zi si altii de 7 ori….).
Colicile au origini diverse (adaptare la noul mediu), teoria alimentara nu mai e sustinuta, mama poate manca orice, cu excluderea intolerantelor personale.

(pe principiul daca mama nu suporta fasolea ca e balonata=bebe are colici…dar nu din cauza fasolei, ci din cauza ca mama nu e in apele ei …doar e balonata saraca…si bebe simte aceasta neliniste a mamei) (sau daca mama a mancat portocale sau mai stiu eu ce…desi stia din batrani ca nu e bine sa mananci asa ceva pe parcursul alaptarii ca da colici la copil….va fi stresata si se va simti vinovata ca a mancat ..va transmite aceasta stare de agitatie copilului etc etc…)

Ceva interesant cu somnul bebelusilor (parca careva spunea ca bebele ei e agitat in somn si nu stie ce sa faca)….inainte de 6 luni bebeii au un somn mai agitat, e normal (abia dupa 6 luni trec pe somnul mai lent al adultului). Au cicluri de somn scurte de 50 de minute, cu 2 faze (agitata si lenta), de obicei cand doarme se succed 3-4 cicluri din astea. Adormirea se face pe faza agitata (si nu pe cea lenta ca la adult). Intre ciclurile astea ei se pot trezi (dar de obicei cica ii trezim noi !!) si nu mai pot adormi.

Ideea de baza e sa ii ajutam sa se invete sa se adoarma singuri si fara ajutorul nostru. De aceea...nu se trezeste un bebe care doarme chiar aca vedem ca se agita si face mutre, grimase, se chirceste (sau orice altceva ce noi interpretam ca si « durere »), nu il trezim sa pape daca dorme (doar la recomandarea medicului...doar anumiti bebei sunt predispusi la hipoglicemii) ...noaptea evitam sa aprindem luminile, sa plimbam bebele prin toata casa cu luminile aprinse, sa-i punem muzica ca sa-l linistim...evident mergem la el daca plange, ii dam sa pape, il schimbam, dar intr-o maniera mult mai "delicata" decat ziua...cam la 2 luni ar trebui sa se invete cu diferenta zi/noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

da pyc - trimite-ne, ca e util.

eu de cand nu mai merg la lucru am renuntat la junk food, mai ales de cand alap[tez, si nu numai ca ma simt bine da imi arata si pielea mai bine

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

BEBELUSI

Curaj mamico sa auzim numai de bine

Felicitari noilor licurici, bine ati venit, sa fiti mancaciosi si fara colici.

Am schimbat si noi semnatura azi, mai avem un pic . Cu atatia bebei in zona, abia astept sa-l tin in brate pe Razvanica, chiar si colicos

la toata lumea

Crisspy 38+ sapt Razvan Andrei

AMR 2 SAPTAMANI

http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Am uitat, neuron de gravidutza, va multumesc tuturor pt raspunsurile legate de pierderea dopului.

Ma speriasem ca mai am teoretic un pic si eu .... nimik, nimik... Da' vad ca difera de la pers la pers

Crisspy 38+ sapt Razvan Andrei

AMR 2 SAPTAMANI

http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu

Mergi la inceput

OAUUU, cate vesti azi!!

OANAQ, YAHSI sa va traiasca bebelusii!!! FELICITARI!

Anca, ma bucur ca nu e nimic grav...sunteti mai bine? Sper sa-i treaca repede lui Andrew.

Rox, am vrut si eu sa-ti spun ca ai doi copii superbi! Sa-ti traiasca!

IRINA, OFFFF, mi-e mila de tine draga mea...din pacate unii copii sunt asa, nu toti. Probabil ca are colici noaptea...sau pur si simplu asa este el. Trebuie multa rabdare si AJUTOR!!! Si nu numai din partea sotului...nu ai cum sa apelezi la mama, soacra...ceva
macar o perioada, prima luna e cea mai grea. Incearca sa dormi cand doarme el, asta e secretul, altfel o iei razna....ai grija de tine cat poti.

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Nu mai stiu cine intreba daca bebe poate avea colici de la 2 sapt....raspunul este din pacate DA! Sabina cam de la 2 sapt. a inceput concertele de seara...

FETELOR,

A NASCUT BEBELUSI!!!!

M-a sunat acum, de abia iesise din cezariana de 5 min .
Era bine, a zis ca a fost nevoie de ceza pt ca i-a zis Dr ca are col spastic si care nu se dilata deloc, desi contractiile erau din 3 in 3 min.
Bebe are 3160g, 51cm, s-a nascut la ora 10.00 si a luat Apgar 10

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput