Strumfi de iul-aug 2007 (126)
Raspunsuri - Pagina 3
jadi spune:
Neata si de la mine! Daca luni am belferit-o ieri nu am apucat sa imi trag sufletul. Dar azi iar nu am chef de munca
Si mai am de recuperat minim 7 pagini din urma, ati fost prolifice in ultimele 24 de ore, hehe!
Violeta, si eu am curiozitatea cu cearcanele astea! Dodo le-a capatat la 1 an de zile dar sa stii ca sunt copii care se nasc cu aceste cearcane si nu au nici o explicatie medicala "de rau". Pe de alta parte, o doctorita de la Medlife mi-a explicat ca uneori liniile astea nustiucum de sub ochi indica un copil alergic. Dodo e alergic dar nu are intotdeauna pungile astea sub ochi.
Luna, sa stii ca nu musc pe nimeni pe mess Asa ca te astept oricand cu intrebari sau cu mesaje, e drept ca si eu trebuie sa fac la fel, asa ca o sa te obosesc data viitoare cand te vad pe mess! Ti-am admirat copii mereu, ii tii la moda si sunt frumosi foc !
Ca veni vorba de facultati, eu am facut FB si am ajuns contabila . V-am luat paine de la gura, voua fetelor cu CIG! Nu vreti sa facem schimb? Ca eu m-am saturat de conturi .
Nico, si eu urmaresc pataniile tale si povestile cu cei doi frati (sora-frate) si cred ca Andra e "astamparata" cum zice Vlad! De altfel cred ca asta e trendul la iul-aug2007.
Cu oboseala de dupa amiaza e super. Se oboseste cu Vlad dupa ce vine de la gradi, apoi ii bag la baie si doarme neintors pana dimineata. Cu mici exceptii, mai sunt seri cand repertoriul meu de ciocarlie se epuizeaza si el tot nu adoarme. Sunt constienta ca si la Dodo am gresit cu culcatul, in sensul ca stau cu el pana adoarme dar asa am si eu momentele mele de intimitate cu ei. Si ca ore de somn, doarme 3 ore la pranz si circa 10-12 ore pe noapte.
Michi, varianta la ardei umpluti sunt dovleceii umpluti. Ai mei copii mananca pe rupte dovlecei umpluti cu iaurt. Cei drept eu cu gatitul sunt cam in urma de ceva luni si nu cred ca imi mai revin. Noroc cu bona care le gateste copiilor.
Cafera , ma bucur ca Ilinca e mai bine, ai cam tras-o cu ea iarna asta, plus criza Alexiei. Asta e datoria de mama, nu se termina niciodata cred .
Karli, ia ca te-am vazut si pe tine! Zici ca te-am scos din barlog? [:-D]
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Monica, fetele seamana bine intre el, nu au acelasi nas si probabil nu aceleasi kile, dar eu sincer nu am inteles care e una si care e cealalata, sa ma lamuresti care e pe stanga si care pe dreapta.
Si gata ca iar se blocheaza forumul!
Deni & Vlad & Tudor
arhdy spune:
Buna fetelor.
Am ajuns si eu la munca, ieri am stat acasa pentru ca am luat si eu conjunctivita de la cea mica. Ieri am avut ochiul umflat, rosu si cu mizerie. Am stat acasa si l-am tratat, dar deoarece nu pot sa-mi permit sa stau acasa , a trebuit azi sa vin la munca. Nu mai este umflat, este puin rosu si mai mic, dar in rest este ok. Nu va spun ca mi-a sarit o colega in cap sa plec acasa ca imbolnavesc firma. S-a dus prin firma si a inceput sa vorbesca si sa sperie toata lumea. I-am spus ca nu am de gand sa o mangai ca sa-i dau conjunctivita.
Cea mica este bine, nu mai are probleme.
Diana si Cristiana Maria (30.07.07)
poze: http://www.flickr.com/photos/14718383@N04/
andicu spune:
Buna dimineata mai pe la pranz.
Karli, va doresc numai bucurii si liniste multa in noua casa! Adelutei.
Monica, seamana bine fetele tale si sunt frumoase foc!
Nico, strumfita ta e tare scumpa cu cojocel!
Stefania, cred ca e mortala Catarina la gradi. Mi-o inchipui cum face ea legea acolo dupa cum spun educatoarele..inseamna ca poti sta linistita, de mica stie sa se descurce!
Nu mai zic ca nu cred ca incape comparatie intre conditiile de la voi si comportamentul educatoarelor , cu cele de la noi din tara!
Carla, felicitari pt intarcat! cred ca ai reusit daca a stat la tine in brate si nici nu s-a mai gandit sa ceara!
Musso, bine ca i-a trecut schiopatatul ! mai era o mami de Cta la Odisee care se speriase din acelasi motiv, si cand i-a zis dr a zis ca nu e nimic grav, probabil ca se lovise, sau i-a amortit piciorul ( a2a zi tot asa, nu mai avea nimic).
Luna, va doresc o iarna suportabila! am vazut ce viscole sunt in Anglia, si mai stiu ca s-au si anulat curse pe Londra din Buc. din cauza zapezii. Voi cum stati? puteti iesi din casa?
Eu am ramas un pic marcata de un reportaj la stirile protv de acum vreo 2 seri, cand vorbeau de tichetele inexistente de cresa si aratau copiii de la cresa . Am vazut cum era spalat un strumf mic pe fata de o tanti, mi s-a parut asa brutala in gesturi, ca mi-a venit sa plang ( o mai iau razna asa, cateodata). Si apoi aratau cum le tranteau de mancare in niste castroane din inox...nu zic ca mi s-a parut ca aia mici aveau asa niste fetisoare amarate! poate exagerez eu , dar mi s-a strans sufletul, si m-am hotarat sa nu-mi dau copilul la gradi cu program prelungit decat de la 4 ani si numai daca n-am posibilitatea sa-l iau la 13.00 acasa!
Cat despre oboseala de dupa somnul de pranz: la noi e cam invers. Il las sa se joace linistit, daca iesim la plimbare o ora-doua, e ok, dar daca il fugarim seara, il chitaim sau avem musafiri si e galagie, dimpotriva, adoarme f greu si doarme noaptea agitat! asa ca noi incercam sa-i mentinem seara o atmosfera cat mai calma, mai ales ca Filip si daca doarme 3 ore la pranz, tot la 9.30-10.00 pm se culca.
Deni zicea ca are de recuperat dupa atata leneveala pe forum(cere de la sef o pasuiala), eu zic ca ma fofilez iar , ca n-am sef pana pe 20!!! desi o sa raman in urma cu una-alta, dar sunt si rupta de oboseala ca iar m-a tinut Filip in ultimele 3 zile ca la armata: trezit din 2 in 2 ore si final la 7.00
Arhdy, vindecare rapida!
Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)
Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc
stefania_97 spune:
Adicu una din intrebarile mele a fost ce faceti daca un copil se comporta violent sau nu va asculta? Il puneti la colt, il trageti de par, ureche?
S-au uitat cam ciudat la mine si mi-au raspuns ca nici un pedagog, ingrijitor nu are voie sa se comporte brutal cu copiii indiferent ce fac.
Si totusi ce faceti? Vorbim si explicam ca nu e bine si de ce daca se continua scoate copilul din grupa si mai explica o data intr-un loc mai linistit. Nu ii lasa inchisi intr-o camera la colt sau mai stiu eu ce. Oricum nu au multe asteptari la varsta asta. Acolo unde e Catarina e si gradinita. Si ei mi-au explicat ca la scoala sunt reguli stricte dar ca la cresa si la gradinita totul e in functie de nevoile lor.
Nu cred ca as suporta sa imi disciplineze cineva copilul indiferent de ceea ce ar face. Asta e datoria mea ca parinte in functie de cum cred de cuviinta.
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
stefania_97 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andicu Eu am ramas un pic marcata de un reportaj la stirile protv de acum vreo 2 seri, cand vorbeau de tichetele inexistente de cresa si aratau copiii de la cresa . Am vazut cum era spalat un strumf mic pe fata de o tanti, mi s-a parut asa brutala in gesturi, ca mi-a venit sa plang ( o mai iau razna asa, cateodata). Si apoi aratau cum le tranteau de mancare in niste castroane din inox...nu zic ca mi s-a parut ca aia mici aveau asa niste fetisoare amarate! poate exagerez eu , dar mi s-a strans sufletul, si m-am hotarat sa nu-mi dau copilul la gradi cu program prelungit decat de la 4 ani si numai daca n-am posibilitatea sa-l iau la 13.00 acasa! Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007) Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an Asa cresc |
si eu ma trezesc plangand cand mai citesc cate ceva despre crese sau educatoare in Romania. Dar refuz sa cred ca sunt toate institutiile la fel.
Nici eu nu eram de acord cu cresa devreme dar pt noi nu a fost alta solutie din cauza limbii. Catarina e fericita cand ajunge acolo ``uita de mine`` vrea sa pape si sa stea cu ceilalti copii.
Metoda pedagogica aici este exemplul propriu si faptul ca ei se copiaza unii pe ceilalti. Si mananca asa de frumos toti singurei la masa (in afara de cei mici 6 luni-1an ). Beau singurei apa din pahar. Mie personal imi place ca sunt invatati sa se descurce singurei.
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CarlaV Nico, ce haioasa e domnisoara cu codite si cojocel! Stefania, minunat povestesti despre Catarina, fetita desteapta. Monicabo, superba ideea cu pozele comparative. La prima vedere seamana fetele bine, mi-ai dat idei . Oanamada, si la noi e la fel cu adormitul in masina, dar dupa o zi intreaga de calareala nu mai sunt in stare sa o scot noaptea sa o plimb. Stiu ca n-ai intrebat, dar ma bag si eu in seama : Thassos mi se pare muuuuult, mult mai ok decat bulgaria (si e intentionata litera mica). Stau si ma gandesc cand mai apus si eu sa fac Europa cu masina, ca anul asta... pas (adica deloc, nu la pas ). Carla, s.20 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07 Saby in burtica *******poze 15-18 luni "Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present" |
Carlaeu nu am fost in Bulgaria ca eram cu burta mare acum doi ani si anul trecut am preferat s-o ducem aici la noi cateva zile ca sa vad cum reactioneaza....in Thassos am fost acum cativa ani si mi-a placut la nebunie...eu sunt din aia de o uita Dumnezeu pe plaja...si plajele de acolo sunt asa misto...in plus, era plin de parinti cu copii mici, plin, plin...e locul ideal pentru asa ceva..nu e super aglomerat (cel putin unde am fost noi!), e foarte curat, mancare ok...si e destul de aproape ca sa mergem cu masina!In bulgaria au fost prietenii nostri si au venit incantati si multumiti, dar nu prea ma incanta ca pentru ca nu prea ai cum sa te plimbi, adica nu prea ai unde sa mergi, ca aia nu vorbesc frate decat bulgareste si ca am avut experiente nasoale cand am trecut spre europa cu masina prin bulgaria...dar ma gandeam ca este aproape si de aia....
Oana siCati mica (1 an si 5 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
CarlaV spune:
Andicu, multumesc frumos, asa ma gandesc si eu, ca s-a intarcat, ma bucur ca a facut-o singura, am ajutat-o doar putin.
Oanamada, si pe mine m-a incantat Thassos-ul, nu se compara cu bulgaria la nimic, am avut super conditii la 2-3 stele, pe cand la bulgari la 5 stele era ca la noi la 2. In plus, peisajul bulgaresc este destul de uniform, plajele seamana cu ale noastre (nu ca n-ar fi normal sa fie asa), iar in Thassos am gasit o multime de plaje mici si izolate cu niste peisaje frumoase de-mi venea sa plang. Plus ca in cateva ore faci turul insulei cu masina, in caz ca nu te atrage vreo plaja salbatica sau amenajata. Si noaptea tin minte o imagine superba, conduceam pe serpentine, cu marea in stanga, versant in dreapta, eram undeva sus, intuneric bezna, numai luna deasupra marii cu o reflexie lunga . De apusuri nu mai zic, de pe fiecare plaja se vad alte culori. Sunt sigura ca stii toate astea, dar imi declar dragostea nelimitata pentru Grecia .
Carla, s.21 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
andicu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui stefania_97
si eu ma trezesc plangand cand mai citesc cate ceva despre crese sau educatoare in Romania. Dar refuz sa cred ca sunt toate institutiile la fel. Nici eu nu eram de acord cu cresa devreme dar pt noi nu a fost alta solutie din cauza limbii. Catarina e fericita cand ajunge acolo ``uita de mine`` vrea sa pape si sa stea cu ceilalti copii. Metoda pedagogica aici este exemplul propriu si faptul ca ei se copiaza unii pe ceilalti. Si mananca asa de frumos toti singurei la masa (in afara de cei mici 6 luni-1an ). Beau singurei apa din pahar. Mie personal imi place ca sunt invatati sa se descurce singurei. Stefania mamica Buburuzei Catarina www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina O romanca in Danemarca |
Asa sper si eu, stiu ca nu e peste tot asa rau, dar nici la fel de bine nu cred ca e nicaieri in RO, de stat sau particulara. Stiu de pe la prieteni ca si la particulara isi aduc copiii bolnavi si ti-l imbolnavesc si pe-al tau si nu le zice nimeni nimic; sau uita sa-i schimbe...sau ii mai pedepsesc cine stie cum ( in conditiile in care le mai dai si o gramada de bani) .
Nici nu ma gandeam ca ai fi dat-o pe Catarina la gradi daca n-ai fi avut nevoie! si sunt sigura ca toti parintii isi dau copiii asa de mici la cresa sau gradi pt ca nu au alta solutie! si totusi, asa ma oftic cand vad cum cresc si invata copiii afara si cum sunt tratati la noi ( in mare parte)! De ce la ei se poate si la noi nu??!
In alta ordine de idei, stiu ca s-a mai discutat pe-aici, dar vroiam si eu niste pareri legate de dormitul in patut si singur in camera:
Filip doarme de la 4 luni in camera lui, in patutul lui. Chestia e ca de vreo 2 luni si mai bine a inceput sa se trezeasca regulat la 5-6 dimineata si sa nu mai doarma bine decat in patul mare. Am vazut ca daca il adorm la loc si ma duc inapoi la mine in pat, el se trezeste iar dupa 1/2 ora si tot asa pana se scoala de tot. Daca il pun in patul mare (care e tot la el in camera) si ma si culc langa el, doarme neintors de la 5-6 pana pe la 7.30-8.00. Are mai mult loc, ma simte si pe mine, nu stiu ce sa zic...Am vazut ca daca il duc cu noi in pat ( am testat-o pe riscul nostru ) nu vrea sa doarma, chiar plange ca vrea inapoi la el..Si ziua, soacra-mea il tot culca in patul mare ca nu mai poate sa-l puna in patut (el inca adoarme pe picioare sau cu una din noi alaturi si apoi il mutam) si am vazut ca atunci doarme mai mult ( 2-3 ore) decat cand e in patutul lui ( 1,5- exceptie-2 ore). Pe de alta parte, nici nu vreau sa stric ce am realizat cu el, adica acum dupa 1an1/2 sa ajunga sa doarma cu mine cand pana acum a dormit singurel (nu mai zic ca eu nu dorm defel bine acolo, mai mult il pazesc decat dorm!)
Ce sa fac? sa ii desfiintez patutul ( o fi devenit prea ingust pt el?) si sa il culc in ala mare? Noi avem si dormitoarele la etaj si ne-ar mai trebui 2 portite la scari , plus o aparatoare de pat ..(adica ceva cheltuiala) ...voi cum ati procedat cand le-ati desfiintat patutul? le inchideti usa la dormitor noaptea? vine la voi in camera sau striga de acolo? se mai trezesc dupa mutarea in pat mare?
Daca ati reusit sa ma urmariti, nu stiu cat de coerenta am fost..scuze pt placinta scrisa! SPer sa ma hotarasc cumva, ca ma oboseste rau plimbatul noaptea intre paturi si dormitoare, iar dimineata trebuie sa mai merg si la munca!
Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)
Sarbatorile de Iarna 2008/2009, Filip la 1an
Asa cresc
musso17 spune:
carla,andicu multumesc de raspuns...mi-a stat inima in loc,una pentru ca -mi veneau in cap o gramada de chestii si alta pentru ca eu sunt singura si ma bazez pe mersul lui ca altfel e teroare..imi aduc aminte cand il tineam in scoica,doamne ce ma chinuiam,aveam bataturi in palma...a trecut.
deci conluzia cu obositul de dupa amiaza e un alt fratior...dar nu acum,cum mi-ar sta cu unu de gat si cu altu de mana,eventual alergand sa-l ridic din tavaleala pe mihnea...nuuuu,e prea greu,acum ma depaseste.
eu am amintiri urate din timpul cresei si gradinitei mele,o intamplare a fost ca nu ne lasa la somnul de dupa-amiaza sa coboram din pat si faceam kk pe mine,de frica sa nu ma certe/bata am facut si am ascuns sub cerceaf,s-a intamplat ca in ziua aia sa vina tata sa ma ia,mai era putin si facea avioane din ele...ma gandesc sa nu pateasca si fii-miu asa,sigur ca nu as permite dar de unde stiu eu ce face acolo...mi-e teama rau.