CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (4)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amcris spune:

Vic, multumesc pentru urari. Inca este cald si frumos la noi, toamna pe aici trece drept vara. Daca ma uit la copacii infloriti zic ca este primavara romaneasca.Dupa un an pe aici tot stau si ma minunez ce specii de flori si copaci pe aici,exista copacii cu flori mov, rosii, albastre, albe, trandafiri japonezi, begonii crescute de izbeliste. O splendoare!
Nici noi nu suntem bisericosi, ca mergem odata pe an la biserica, dar as vrea macar Andreea sa cunoasca cate ceva din religie.
Mi-a spus ca majoritatea din cei ce participa la religie ortodoxa, adica 11 din 13 copii, sunt greci si ca mai vorbesc putin si in greceste, din cauza aceasta nu a inteles mai nimic. Nici la noi nu este ora obligatorie, o pot retrage oricand, daca nu-i place.
Limba straina la scoala noastra nu se face. Ma gandesc la anul sa-i platesc ore de franceza. Ea este indragostita de Paris! ca si mine, de altfel.
CristinaT, multumesc pentru oferta daca chiar isi doreste Andreea sa invete religie o sa-i cumpar o carte in engleza de pe aici.
Oana cum a suportat vizita la dentist si freza?
Copiii in Ro au avut sambata concursul Arhimede. Stiti cum a fost?
Ce se mai face in scoala la matematica in clasa a III-a?
Noi in trimestrul acesta facem inmultiri, grafice si masurare.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amcris spune:

Vic, vad ca iar au inceput incendiile in Victoria. Voi sunteti in siguranta, unde stati?
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Noi suntem mai spre bay (golf), si numai la vreo 20km sud de city. Focurile au fost relativ departe. Acum doar s-au dat alarme false, inchis scoli, ca iar se anunta vreme calda si vant puternic. Vorba aia, cand te arzi, sufli si-n iaurt. Ieri am primit toti sms-uri pe mobil ca urmeaza "extreme weather conditions" si "total fire ban", s-au inchis iar peste 300 de scoli ... Unii si-au luat ce era mai important si au cautat refugiu in zone mai ferite. Se pare ca au izbucnit vreo 3-4 focuri azi, dar nimic serios, le-au tinut imediat din scurt. De ars, ard tot 4 focuri mari, din cele care au izbucnit acum o luna.
Unde mai pui, ca azi chiar a fost inorat si s-a tot chinuit sa ploua si acum, seara, ploua chiar bine de tot si pe o suprafata mare, inclusiv deasupra zonelor care ard. Ce sa zic, fericire mare, ca ploaie adevarata n-am avut de la mijlocul lui decembrie.

Azi Mihai si-a facut tema la mate, nu i-a luat nici 15 minute, si asta vorbind diverse cu mine si explicandu-mi cu amanunte de ce pana e mai usoara ca sulul de hartie igienica, si ca daca era doar o bucatica de hartie si nu tot sulul, erau amandoua la fel de usoare.
De-acum intram serios in citit pentru reading challenge (program initiat de cativa ani buni de premierul Victoriei, ca sa stimuleze copiii sa citeasca), pentru care Mihai are de citit 15 carti, 10 din lista data de ei.
Mai are in agenda username si parola la ceva cu matematica, mathletics, sau ceva de genul asta. Deja vrea sa intre sa vada ce si cum. Nu castiga mare lucru, dar il stimuleaza, ca se aduna rezultatele pe scoli si cei mai buni iau, totusi, diploma si scoala poate castiga ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

amcris ,vic , ce atmosfera placuta aveti acolo !

amcris, la Arhimede ,noi nu am participat si din cate stiu ,din clasa Melisei s-au inscris 3-4 elevi .Asteptam Smart si Cangurul.Oricum ,fata mea are mai degraba inclinatii artistice
matematica o invata din obligatie :)asa mi-a spus .

Acum ,la mate fac impatiri /inmultiri cu zeci si sute ,urmeaza impartirea cu rest ,paranteze ,ecuatii etc..
Nici la noi nu exista caiete ,au doar fise sau caiet mecanic pe care lucreaza si apoi le pun in portofolii.
Ea isi face temele la scoala ,iar pentru we primeste o fisa cu exercitii pe care ce face singura.

Saptamana aceasta avem serbari si recital de pian X 2

O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Eu scriam la postul de mai sus de dimineata si acum vazui posarea lui vic bine ca a plouat !

helbi , esti bine?

april,niciun semn ?

celelalte fete , veniti de povestiti

CristinaT ,merci de urari ! si tie la fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Cristina, nu-i problema, nu stiu de ce ma gandeam ca biblia si alte carti de acest gen nu pot fi citite decat in romana.

Vic, ce carti are de cit? in cat timp? i se impun titlurile, sau alege el? ma refer la reading challenge

Alina,bafta la serbari. Canta la pian? ce frumos, mie mi-ar fi placut Oanei nu. Din pacate nu avem nici o inclinare artistica, la muzica fara ureche muzicala, din cauza asta la dansuri e defazata, la desen, nu... matematica sa traiasca. :))

Nu am fost la Arhimede si nu vom merge nici la Smart (ma refer la scoala sau clasa ei) dar ne vom prezenta la Cangurul.

La scoala am ajuns la citire: pronumele personal, matematica impartirea cu rest.

Din pacate avem o problema toti copii din parc si-au luat incaltari din alea cu roti in talpa asa ca ma ramas ultima roata la caruta.
Va rog frumos, daca stiti cumva de pe ebay sau alt magazin din State, poate imi aruncati si mie o mana de ajutor cu un link.

Va dorim o seara buna!

PS: helbi esti bine?? cum esti cu gatul?

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

CristinaT, despre ce tip de incaltari vorbesti? ca-s habarnista. poate ne inspiram si noi ca oricum tb schimbate rolele si n-as vrea ca intr-un an sa se trezeasca ca-i tb altceva.

Andreia, esti bolnava? Raceala? Sper sa te faci bine in curind. Poate ai luat de la Bianca.

Alina, la apel , am cam lipsit cu vesti, dar revin. Joi avem serbare pt mamici. De 1 Martie am primit martisoare facute de mana ei. Mai bine zis felicitari cu martisoare. O sa postez pozele dupa serbare.

Amcris, Vic, ne bucuram ca mai citim si noi intamplari de pe meleaguri calduroase

Oana, Cge, Lala, Ramona, AnaS, Ana71,Liliana, Annitha, Simina si toate celelalte fete... asteptam vesti

Noi suntem la pronumele personal de politete, la mate la impartirea cu rest, la cunoastere la simturi. Doar la cangur s-a inscris, la mate si ro.

Va doresc o primavara insorita, plina de bucurii si un 8 Martie calduros si dragastos

Mergi la inceput

april, asta uitasem sa zic : Va doresc o primavara minunata!

Cum mai esti? mana ce-ti mai face?

Habar n-am cum se cheama incaltarile

am fetita de 9 ani!

Mergi la inceput

Am rezistat 1 an si ceva ... cred ca asta va trebui sa aduca iepurasul!

www.gandul.info/supliment-scoala/adidasii-cu-role-ultima-moda-a-adolescentilor.html?6456 2445704" target="_blank">Adidasii cu role, ultima moda a adolescentilor

am fetita de 9 ani!

Mergi la inceput

Neata, am auzit de dimineata la tv ca se vor micsora orele de : educatie fizica de la 3 la 1, orele de limbi straine, de istorie si geografie. Din toamna. In schimb in clasa a 9 vor invata sa fac integrale, glumesc desigur... desi nu pare de gluma. Sunt chiar suparata, oare nu putem face nimic?

am fetita de 9 ani!

Mergi la inceput