CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Citat:
citat din mesajul lui amcris

CristinaT, numai fetita cu parul blond este fata noastra. Din pacate, nu avem decat un copil. Cea mica este o prietena romanca venita in Australia cand avea 3 ani si acum vorbeste cu noi o engleza amestecata cu cuvinte romanesti pronuntate cu accent ozzie..
Sunt si eu in poze cu Andreea pe cand eram la Disneyland. Nu prea imi place sa pozez.

de tine vorbeam cand am zis 2 fetite! Fata ta e apropae cat tine, iar tu esti tanara si slabuta! Pe cealalta fetita nici nu am vazut-o.
Poate reusesc azi sa mai vad un album, ca tare greu mai merge net-ul.

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vic

Buna!
La voi sedintele se fac cu toti parintii? Ca la noi sunt individuale, adica invatatoarea petrece o zi intraga intalnindu-se cu parintii, acordand cam 20 de minute fiecarei familii, si poti spune orice ai pe suflet, ca ramane intre tine si invatatoare. Sedintele astea sunt de 2 ori pe an, o data la inceputul anului scolar si o data la inceputul semestrului doi, parca.

Nu am facut niciodata asa, desi doamna a spus cca daca dorim ea poate veni oricand.
Sedintele sunt cu toata lumea, cine mai are ceva de discutat ramane si discuta cu doamna. In general sunt sedinte pentru inceputul anului cand ni se da lista de mateiale, carti, sau se cer bani.
Eu eram obisnuita cu sedintele ca pe vremuri cand erai facut de ras, ca a spart copilul un geam.

am fetita de 9 ani!

Mergi la inceput

Neata,

Andreia, cum mai este Bianca? cum se mai simte?
Ati petrecut la carnaval si v-ati trezit tarziu, nu?

am fetita de 9 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Scriu telegrafivc ca acum n-am timp.

La noi azi e greva, asa ca nu circula nimic. Bianca a dormit la o prietena, ca sa poata ajunge azi la scoala si acum am sunat alta sa mi-o aduca acasa.

Bianca e mai bine, insda pe mine ma incearca gitul.

La noi e asa: la inceput de semestru sedinta cu toti parintii iun care invatatoarea vb putin,.....cele care vb sunt mamicile din comitetul de parinti....se discuta diverse pb ............Invatatoarea ne acorda 15-20 nmin individual dupa diplomele cu note din semestrul 1. Deci, cam ca si in Australia. Eu nu sriu unde e clasata fata, decat din aprecierile ei. La mathe de ex. am cerut sa-i dea de lucru extra, ca se plictiseste cu ce fac la clasa (colegii ei nu stiu). Deci....aici e departe. La germana, cred ca e uindeva in primii 3-4 copii. Si, pe ansamblu, la fel...........Acum, ca e prima sau a 4-a asta nu mai stiu, pt ca intre acesti copii nu exista diferente mari. Sau, unul emai bun la mathe, altul la germana, altul la engleza.........

Si la noi se insista pe tabla inmultirii desi au facut-o intr-a 2-a.- Si credeti-m ca e f bine. Le-a dat un test la inceputul clasei a 3-a si am avut surpriza sa constatam ca uitasera mult. Asa ca, fiind baza la ceea ce urmeaza, se inista desi pt unii copii poate parea plictisitor.

Cam atit pt acum, dar revin!

O zi frumoaasa!. Aici e soare.......parca ar veni primavara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna,
Si noi suntem bine, in ultima sapt de scoala.

Sapt viitoare Victor va fi in vacanta
Va merge intr-o tabara de zi unde a fost si anul trecut.
(ca nu are cum sa ramana acasa).

Azi e plecat cu scoala sa viziteze o expozitie.

Sanatate multa bolnaviorilor, si Anca noastra e pe antibiotic.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amcris spune:

Am fost aseara la asa-zisa sedinta. Au fost programate clasele de-a treia si de-a patra in acelasi timp, de 30 de minute. Deci, o sedinta scurta, cu informatii generale ci nu despre progresul fiecarui copil. Am primit programul pentru anul scolar, dar numai in linii mari. Adica, luni are biblioteca si maths groups, joi gimnastica si religie. Ne-au spus ca trebuie sa-si faca tema saptamanala, sa citeasca zilnic, ce proiecte au de facut in fiecare trimestru si ni s-a promis ca de acum se vor apuca serios de treaba. Pana acum scoala a avut probleme cu lipsa cadrelor didactice dar au facut noi angajari si s-a rezolvat.
Iar daca vrem sa discutam despre performantele scolare ale copilului trebuie sa facem o programare in prealabil cu invatatoarea.
Daca nu, putem astepta intalnirea anuala de prin iunie cand pentru fiecare copil se aloca 15-20 de minute de discutii intre parinti si profesor.
Nu ni s-au cerut bani, numai datele de contact: telefon, email.
Fata de sedintele din Ro unde la sedinta veneau numai mamicile (aranjate, gatite), aici mai vin si tatici. Iar mamicile care numai gasesc loc de stat pe scaun se aseaza direct pe jos, foarte natural.

Multumesc de compliment CristinaT. Am si eu 5 kg. mai mult decat greutatea ideala. Incerc cu regim alimentar dar vad ca nu am nicio sansa pana nu ma apuc de alergat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amcris spune:

Andreea a avut ieri prima ora de religie (ortodoxa) si nu a inteles nimic. (Mi-a spus ca nici nu semana a engleza ). Am constatat ca nu are deloc vocabular din acest domeniu. In Ro, a invatat de cativa sfinti si partile componente ale bisericii, doar atat. Iar acum este foarte dornica sa invete.
Vic, baietii tai au "scripture"? invata dupa o carte recomandata de scoala?
Am auzit ca in statul Victoria poti sa optezi pentru limba romana ca limba straina la examenul HSC. Aveti cursuri de romana la high school?
Un weekend placut tuturor. Martisor fericit!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Fetelor, sa aveti o primavara frumoasa, senina si plina de bucurii!
Cristina (amcris), tie iti doresc o toamna frumoasa!
Mihai e ceva mai atent sa-si faca tema repede si corect. Ieri i-am dat sa lucreze dintr-o carte pe care o are acasa, mai mult pentru linistea mea sufleteasca, sa vad ce stie si cum lucreaza. N-a protestat, ba chiar a lucrat repede si frumos.
La scoala primara nu avem parte de "information evenings" pentru familiile cu copii intr-o anumita clasa, ci doar interviurile cu profesorii. Din astea avem doar la liceu, dar la liceu se si schimba multe de la un nivel la altul, se schimba genul de activitati si cerintele.
Am auzit ca aici copiii pot alege ca limba straina la VCE (echivalentul in Victoria a bacalaureatului, care sse da pe parcursul ultimilor 2-3 ani de liceu)limba romana, dar nu se studiaza in liceu, ci ar trebui sa o studieze separat, la o scoala de limba romana, sambata. Eu nu mi-am inscris copiii la scoala respectiva, iar Daniel invata franceza la liceu. Decizia mea a fost ca romana o face acasa, franceza si engleza la scoala (la franceza il mai ajut eu), si uite-asa o sa stie 3 limbi. La fel vreau si cu MIhai, al carui tel anul asta scolar este sa invete o limba straina - presupun ca pentru el limba straina e oricare alta decat engleza si romana.
O saptamana buna!

Mergi la inceput

Va doresc o primavara frumoasa si loinistita!

Andreia, cum mai esti?

Cristina, ce inseamana tabara de zi? adica seara vine acasa sa doarma? Intr-o chestie de genul asta a fost si oana anul trecut. Erau la scoala si alternau orele cu joaca.

Amcris, ai nevoi de carti? daca vrei as putea sa-ti trimit manualele de religie.

Vic, pe care dintre cele 2 engleza sau franceza o incep prima data?

Noi am fost la dentist, o carie mica-mica la un dinte de lapte, care ma bantuia-nu voiam sa-mi vad copilul chinuit o noapte de durere de masele, m-a costat o gramada de bani. trebuie sa punem aparat dentar si sus si jos, iar eu am o masea de minte (a 2-a) care iese si impinge de mi-a spart o masea ... cam asa ne-am distrat saptamana trecuta!

Va doresc o saptamana placuta!

am fetita de 9 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

CristinaT, aici engleza e limba de baza, deci o invata cam cum invatam noi la romana. Romana o vorbim in casa si cu prietenii romani, dar Mihai incepe sa prefere sporovaiala in engleza si il mai punem noi sa repete si-n romana, sa nu uite, plus ca are un accent australian de te dor urechile si nu intelegi tot cand vorbeste repede. La scoala primara mai fac din cand in cand cate o saptamana pe an cateva notiuni de franceza - culorile, salutul, numerele pana la 10. La liceu am avut de ales intre franceza si germana, si noi am ales franceza, ca pot sa-l ajut pe Daniel cat de cat.

amcris, la MIhai la scoala religia era la alegere. Au ora de religie ortodoxa si pentru evrei. Noi am incercat putin cu Mihai cand era in clasa I, dar nu i-a placut de loc. Imi zicea ca-i plictisitor si nu-i place ca trebuie sa plece de la orele comune cu colegii de clasa. SI pentru ca profesoara era preoteasa la o biserica ortodoxa greaca din cartier, incepuse sa invete ceva cuvinte grecesti. In final, nu l-am mai inscris anul trecut si nici anul asta. Nici noi nu suntem prea bisericosi...

Mergi la inceput