CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Ma bucr sa va regasesc si sa citesc mesaje de la fete dragi, dar care intra mai rarutz pe aici. Imi doresc ca, in masura timpului, sa scrietzi mai des.

Si noi stam f prost cu timpul si asa va fi pina la sf. anului......

Bianca e bolnava. Dureri in git, dureri de cap, usoara diaree......Ieri a sunat invatatoarea o mamica sa vina sa o ia pe Bia, caci eu nu eram accesibila. Alaturi de ea au mai fost luati inca 2 copilasi, invatatoarea spunind ca are "3 pui bolnavi si inca unul in clasa care nu vrea totusi sa plece acasa". Pe linga cei 4, au mai fost 2 care au lipsit toata sapt. Fetitele au pb cu gitul si baieteii cu burtica.

De ieri Bia e pe antibiotic 5 zile si speram ca pina luni sa se puna pe picioare caci, luni si marti sunt zile de carnaval. In oras, carnavalul e maine, dar, data fiind starea ie si vremea de afara, anul asta cred ca nu ajungem. Ea se va costuma intr-o zi in indianca si intr-un in vrajitoare:-)

La scoala, la mathe fac scaderi una sub alta si proba prin scadere......Am anuntat profa de mathe ca Bia se plictiseste sia zis ca o sa aiba grija sa-i pregateasca extra de lucru.........

La germana au tema "calculator". Miercuri au fost la muzeul de arta.......
La "sachunterricht" vorbesc despre nastere si au trebuit sa duca cite ceva de la nasterea lor. Cum ea e nascuta in RO, nu am avut aici decat un scutecel si o paturica pe care le-a luat cu ea:-) Restul de copii au adus fie poze, fie bratara cu numele, buricul sau suvute de par. Noi toate le avem in RO.

De vineri reia si engleza in afara scolii...........

Felicitari Laurei (liliana_chaki) pt performanta de a merge pe "placa". E tare!!!! Eu nici pe bicicleta nu merg:-(((

CristinaT ce a primit Oana de ziua ei si cum au fost petrecerile? Aceeasi intrebare si pt Andreea din Sydnei:-) Si pt mamica ei, Crista, .......cum de Andreea e in clasa a 4-a? A sarit o clasa sau incepeti mai devreme anul scolar? Nu e ca si in Melbourne? Va astept si pe tine is pe Vic sa ne povestiti mai multe despre scoala/viata pe continentul australian.

Oanagabriela......Ana.......Cge(cristina)....voi ce mai faceti? Cum mai e scoala pe pamint Canadian?

Ramonaj, Andrada, Siminaf...........ce fac copii "americani"?

Fetele din RO?????

Va dorim un WE placut si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Neata,

am ceai, cafea (a 5-a zi de cand m-am lasat!) si salata orientala

amcris, felicitari si bfat in clasa a 4-a. Ce mari sunteti!

Oana, de ce avti vacanta acum? e cea intersemestriala?

April, e mea are un singur copil mai rau in clasa un baietel. Dar ea nu s-a plans niciodata de el. O singura data a venit si mi-a zis ca a fost la director. Dar facuse o prostie mica, mica fata de ce ma asteptam eu.
Nota B la invatatura? mi se pare super rau. Am avut o colega la alta clasa care in cls a 11 a nascut, nici aia nu a avut B la puratare. S-a mutat la seral.

Andreia, cum mai este Bianca?
Sa ne pui poze de la carnaval.
Pai si daca e nscuta in Romanaia ce mai aveai de la anstere. Eu in afara de bratara de la mana nu mai am nimic. Pozele nasoale facute cu aparat cu film.

A primit de ziua ei: multe carti, multe tricouri, jucarii d eplus, bomboane. Si eu tot asta am luat.
Bunicul ei a fost in spital, acum e bine si se pregatesc sa mearga la film impreuna!
Pozele de la ziua ei nu le-am descarcat inca.

La mate sunt la impartiri gen 729:3
la citire sunt la genul substantivelor.
la stiinte la lup (?)

Am terminat si eu de citit o carte faina:
Care dintre noi doi l-a nascocit pe celalalt?
iar ieri m-am uitat la film cu fata
Simte-te ca acas#259;!
http://port.ro/simte-te_ca_acasa!_housesitter/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=5819922&i_where=1&i_where_tv=1

Acum de dimineata imi spune ca am chitanta un film si o piesa de teatru... adica restanta

Eu incerc sa vad clanul Soprano. Imi place rau... dar nu prea am timp.

Va doresc week-end placut!

PS: daca aveti poze in concurs dati-ne link-ul va rugam ca avem voturi de dat.

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Buna...seara de la noi, ca-i aproape 9pm, duminica seara.

Helbi, sper ca e mai bine Bianca.

Hai ca va explic eu de ce Andreea (amcris) e intr-a 4-a si Mihai al meu intr-a 3-a. Pentru ca scoala aici incepe la sfarsitul lui ianuarie - inceputul lui februarie, cu mici variatii de la stat la a stat, copiii incep scoala daca implinesc 5 ani pana la finalul lui aprilie in anul in care intra la scoala. Andreea a implinit 5 ani in februarie 2005 si a intrat la scoala putin inainte de aniversare. Mihai a implinit 5 ani in noiembrie 2005 asa ca a inceput scoala in ianuarie 2006.

Noutati nu avem.

O saptamana buna tuturor!

Mergi la inceput

Bianca e mai bine acum, antibioticul si-a facut efectul.

Vic, am inteles cum e cu intratul la scoala acolo. La fele si aici: copii nascuti pina in 31 iulie trebuie sa mearga la scoala, iar cei nascuti dupa data asta trebuie sa dea niste teste speciale la minister, daca nu vor sa mai mearga inca un an in gradi.

CristinaT, f frumoase cadourile Oanei! Vizionare placuta la film!

De la nasterea Biancai am in RO bratara, buricul si citeva poze.

Mergi la inceput

Oana a fost cu bunicul la film:

Povesti de adormit copiii

Cat despre nasterea fetei tot atat am si eu: bratara de la mana, buricul si cateva poze, o bluzita, un costumas, o paturica

Andreia, in ce va costumati? Tu te costumezi?

am fetita de 9 ani!

Mergi la inceput

Azi a fost in oras carnavalul, dar, pt prima data in ultimii ani nu am iesit, pt ca Bianca nu e refacuta complet, iar afaara a plouat mocaneste toata ziua. Eu nu ma costumez.Ea merge si maine si poimaine costumata: intr-o zi in indianca, in alta in vrajitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amcris spune:

Salutare mamici!
In weekend sunt mai mult plecata si nu am timp sa scriu. Deh, este inca vara!

Ii doresc insanatosire grabnica lui Bianca!

Vacanta placuta Antoniei!

Vic, de cat timp sunteti in Melbourne? Anul acesta Mihai o sa aibe testul NAPLAN! Noi am sarit peste el ca nu avea decat o luna de scoala in sistem.

Cand am venit anul trecut in martie, Andreea avea 8 ani impliniti, iar secretara scolii a calculat ca ar trebui sa intre in clasa a 3-a, chiar daca in Romania era la jumatatea clasei a 2-a. S-au luat dupa data nasterii, exact cum a zis Vic. Nu erau diferente mari de programa, chiar Andreea era mai avansata la matematica decat cei din clasa ei. In prima saptamana si-a adaptat scrisul la cum se scrie pe aici: litere de tipar, cifrele 1, 2, 4, 7, 9 un pic diferite.
Acum invata iar scrisul de mana, au caiete speciale de handwriting, care am vazut ca exista pana in clasa a 5-a!!!

Scoala la care invata Andreea este o scoala publica, adica fara taxe de scolarizare. Anul trecut am dat o taxa anuala pentru hartie, aprox. 70 aud si am mai luat uniforma si rechizite: creioane colorate, carioci, creioane, guma, rigla, ascutitoare si foarfeca. Doar excursiile, programul de dans, gimnastica, inotul sunt platite.
Anul scolar este impartit in 4 trimestre fiecare de cate 10 saptamani de scoala. Dupa fiecare trimestru sunt 2 saptamani de vacanta. Vacanta dntre ani este in decembrie- ianuarie si consta in 6 saptamani.
Programul zilnic la scoala noastra (difera de la scoala la scoala) este de la 9.30 la 3.30. (In Romania incepea scoala la 7.30 si trebuia sa o trezesc la 6). Au doua pauze: una de o ora (la pranz) si a doua de 20 de minute (la 2 pm).

Ca discipline au: engleza, matematica, “science and technology”, “human society and its environment”, “personal development health and physical education”, “creative arts”, religie (care nu-i obligatorie).

Ce nu-mi place mie este ca nu exista manuale! Nu am controlul la ceea ce se face in clasa. Nu vad lucrarile ei pana la raportul final. Deci, nu poti sa indrepti nota, daca nu cunosti unde sunt problemele. Eu o intreb in fiecare zi ce-au facut la scoala,de multe ori uita dar isi aduce aminte cand facem tipul de exercitiu facut in clasa. S-au dus sedintele lunare cu parintii pe care le aveam in Ro, lucrarile, dictarile aproape zilnice cu FB-uri.
In schimb, aici pentru fiecare activitate/ raspuns corect li se da BUG (Basic Unit of Goodness). La 10 Bugs au un "gold merit certificate", la 4 "gold" au un "principals award", s.a.m.d.; au un intreg reward system.
Andreea isi numara tot timpul cat mai are pana la "school medal", cea mai "inalta" distinctie.
Nu exista clasamente intre copii, cum eram obisnuiti in Ro. Nu sunt sedinte cu toti parintii, asa ca nu prea stiu cat de buni sunt ceilalti copii.

Dupa aproape un an la scoala de aici , pot spune ca Andreea s-a adaptat. Anul trecut a avut perioada de acomodare (aproape vacanta! ), dar anul acesta am inceput mai serios scoala. Am inceput sa o pregatesc pentru un examen care se da in iulie, pentru “opportunity class” si as vrea macar sa-si incerce fortele, chiar daca nu reuseste sa intre la clasele respective.

Am scris cam mult.
O saptamana plina de succese,
Cristina
poze cu noi
http://picasaweb.google.ro/cristina.amarinei/

Mergi la inceput

Buna, nu am mai scris ca m-am chinuit sa vad pozele cu amcris. Dar ce sa zic in poze am vazut 2 fete si un tatic. mamica lipseste, iar fetita e frumoasa foc. Amcris sunteti o familie tare frumoasa, am vazut doar pozele de la Paris, se incarcca foarte greu la mine.

Bianca cum mai este? Ati ajuns la carnaval?

Noi mergem la dentist, dintii sunt foarte strambi, iar ceare cres acum sunt si mai in spate decat ceilalti, cat de frumosi erau ceilalti!

La matematica am ajuns la impartirea cu rest, iar la citire la adejectiv si genul substantivelor.

In rest, ar trebui sa ne pregatim pentru Cangurul si pentru cambridge - nivel urmator.

Amcris, cum o fi scoala fara manuale? Tot atat de cald este?

Voi ce mai faceti?

am fetita de 9 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amcris spune:

CristinaT, numai fetita cu parul blond este fata noastra. Din pacate, nu avem decat un copil. Cea mica este o prietena romanca venita in Australia cand avea 3 ani si acum vorbeste cu noi o engleza amestecata cu cuvinte romanesti pronuntate cu accent ozzie..
Sunt si eu in poze cu Andreea pe cand eram la Disneyland. Nu prea imi place sa pozez.

Ii doresc succes Oanei la Cambridge!

Scoala fara manuale este o varza!
Saptamana aceasta au facut inmultirea cu 5! Ma gandesc ca ori este o clasa cu nivel scazut, ori vrea sa-i tina pe loc, ca doar nu trebuie sa ajunga toti la facultate.
Anul trecut, cu cealalta invatoare au inceput impartirea cu rest si acum ii duce inapoi la inmultirea simpla.(5 x4; 5x9...)
As intreba eu la sedinta de azi cu invatatoarea, dar cred ca mai bine dupa, intre patru ochi cu invatatoarea ca nu vreau sa se uite australienii chioras la mine.

Prea cald numai este la noi, temperatura maxima urca pana la 27 de grade. Este placut cand stai la umbra.

Am si eu o nelinistie cu dintii de lapte care au cazut prea devreme, cred eu. In ultimile 11 luni, Andreei i-au cazut in total 9 dinti si masele. S-a mai intamplat la vreun copil sa aibe asemenea ritm?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Buna!
amcris, noi suntem de 5 ani jumate in Melbourne. Mihai va avea testul NAPLAN anul asta, intr-adevar. Mi se pare ca si Daniel, baiatul cel mare, va avea (in clasa a 9-a). Cred ca dau in anii impari, incepand cu clasa a 3-a si terminand cu a 9-a. Daniel a dat intr-a 3-a, primul lui an de scoala in Australia, apoi a sarit clasa a 4-a (il bagasera initial cu o clasa mai jos, iar nivelul lui era mult peste al colegilor, asa ca am cerut si ni s-a aprobat sa treaca direct intr-a 5-a), si in anul urmator a dat iar testul respectiv, ca era intr-a 5-a.Sunt tare curioasa cum o sa se descurce Mihai. Deja stim datele, sunt 3 zile consecutive, parca in trimestrul 2.
Mihai face anul asta inmultiri, deocamdata cele mai simple, cu 2, cu 5 si cu 10, desi doamna lui spunea la sedinta si ceva de inmultirile cu 3. Sa vedem. Am observat ca aici incep prin a repeta ce au invatat cu un an inainte, se insista mult pe lucrurile simple pentru a le fixa bine, si apoi, pe langa astea, mai adauga ceva nou, mai greu. Probabil sa nu sperie copiii imediat dupa vacanta.
La voi sedintele se fac cu toti parintii? Ca la noi sunt individuale, adica invatatoarea petrece o zi intraga intalnindu-se cu parintii, acordand cam 20 de minute fiecarei familii, si poti spune orice ai pe suflet, ca ramane intre tine si invatatoare. Sedintele astea sunt de 2 ori pe an, o data la inceputul anului scolar si o data la inceputul semestrului doi, parca.

Tre' sa ma opresc brusc, acum, dar mai revin.

Mergi la inceput