Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (63)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Am avut o noapte tare agitata. Am adormit tarziu, m-am trezit infrigurata desi in casa erau 23 grade, abia m-am imbracat si am ajuns la munca...

Acum, m-am dus sa-mi fac un capucino si cand m-am ridicat am simtit ca parca o sa-mi cada copilul... Imediat ce m-am asezat, m-am atins usor de masa cum burtica si aproape ca m-a fulgerat. De azi-dimineata o simt tare jos si cand misca, parca imi misca uterul. Probabil ca e normal sa o simt din ce in ce mai jos. Voi ce stiti?

30+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Plus ca mai sunt si mega deprimata in fiecare dimineata cand trebuie sa ma imbrac! In ultimele saptamani mi-a crescut burtica destul de evident. Mie la 6 luni abia mi se vedea sarcina... si acum, ma straduiesc sa a imbrac astfel incat sa nu arat ca un covrig impanat pe o scobitoare!!!

E groaznic!!! Oricat nu suport ideea de stat acasa, poate ar trebui sa imi reduc programul macar la 6 ore...

Scuze ca sunt depresiva azi...

30+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

alina, merci

gerorgiana, sa stii ca si eu tot la 30 de saptamini am inceput sa am dureri in josul burtii si de la servici mi-au zis fetele (colegele) sa merg la gineco, ca nu e de joaca. Si am fost atunci, m-au monitorizat, nu era nimic exceptional afara de faptul ca BB creste, sint contractii care pregatesc uterul pt nastere si BB se intoarce cu capu-n jos in perioada asta ca sa-si faca loc, asa ca apasa din ce in ce mai tare pe col, vezica si ce e pe-acolo jos.
Concluzia e ca de-atunci stau in medical, o activitate prea intensa ar putea provoca contractii mai dese si nastere prematura ... deci prudenta e de rigoare.

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Georgiana, si eu ma simt lafel pui. Pana acu vreo luna nu se vedea deloc ...acu se schimba situatiaDesi am auzit una faina ieri prin radio santul de la firma: cik la mine nu se vede din cauza ca eu sunt micuta si sotul e slabanog. Acu ma gandeam ca dak ma vedeau fumeile din firma cand eram insarcinata cu fetita ce ziceau? Ca sunt gravi cu o buburuza?. Chiar vroiam sa va intreb: mai este cineva care sa fi "crescut" doar 6-7 kg pana in 30-31 de saptamani? Sotiorul dimineata zicea ca poate eu nu iau in greutate suficient... desi la eco bb era exact in grafic.
Pe de alta parte ma gandesc ca poate se vede mai putin din doua motive:
1. aveam/am uter retrovers
2. BB e tot cu capul in sus cu fundul bine merci pe vezica mea
Chiar: aseara a incercat sa se intoarca. Si s-a facut cumva ghem si era foarte in fata si foarte jos. Ca si cand as fi inghitit o minge. Dupa cateva minute de incercari nereusite a revenit cu capsorul la locul lui sub stomacul meu. Si era destul de suparat ca se agita nevoie mare

30+ Damian Codrut Andrei
AMR 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui lysbeth
Chiar vroiam sa va intreb: mai este cineva care sa fi "crescut" doar 6-7 kg pana in 30-31 de saptamani? Sotiorul dimineata zicea ca poate eu nu iau in greutate suficient... desi la eco bb era exact in grafic.

Eu. Am "luat" pana acum 6kg, e drept ca azi am implinit abia 29sapt.
Dar asta nu ma face sa nu ma simt greoaie... Mi se spune "Rostogol".

Denisa-Madalina 29+ cu Adela-Marisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Gerogiana, nu te plangi ca arati ca un covrig pe o scobitoare , dar eu arat ca o bila sau ca o sticla de lapte din aia de pe vremuri, rotunda din orice unghi ai privi-o Nu mai fi suparata, mai e putin si apar bebeii, sa vezi atunci ce dor o sa ne fie de loviturile lor si de perioada asta!Miruna, bine-ai revenit! Eu te tin minte, mai ales pentru ca avem acelasi DPN (apropo, a ta dupa masuratori s-a modificat?), si chiar am intrebat pe aici daca mai stie cineva ceva de tine!Lysbeth, eu zic ca esti o norocoasa si ca ai un organism grozav. Eu am luat deja vreo 15 kile, cred, si chiar nu era necesar, totul s-a depus pe coapse si solduri...si bebe e tot in grafic, nu e mai mare de la kilogramele mele in plus Important e sa iti iasa analizele bune si bebe sa fie ok!Pe mine ma roaga la fiecare intalnire dr sa iau vitamine. Am luat prin luna a doua si am pus atunci nesimtit de mult, apoi am refuzat sa le mai iau pentru ca mi-au iesit ft bune analizele. Am inceput de luni sa iau o zi da una nu, si parca iar a crescut foamea! E posibil sa fie totul in capul meu, recunosc Ana-Maria 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Daca gasiti cumva informatii utile, mi-ar fi de ajutor. Ce am nevoie eu printez si citesc si recitesc atunci cand am timp. Nu ma intereseaza date si riscuri, ci practic, ce si cum se face.
Am inteles ca e in regula ca un nou-nascut sa scada intre 10 si 15 % din greutatea la nastere, si la ea oricum e mult, dar nici dupa 6 zile nu creste in grafic? Am ajuns la 1,160 kg. Dr spune ca in condintiile in care am trait eu in ultimele 6 zile, este probabil sa nu fie laptele meu bun calitativ (cantitativ exista destul).

Ayla, uite am cautat si eu putin pe net, sper sa fie folositoare link-urile.

http://www.mayoclinic.com/health/premature-baby/FL00108
http://www.aboutkidshealth.ca/PrematureBabies/Premature-Babies.aspx?articleID=7880&categoryID=PI – fiecare capitol te trimite mai departe la detalii
http://uk.groups.yahoo.com/group/prematurebabiesunitedkingdom/ - te poti inscrie pe un forum, sunt parinti din UK care au copii nascuti premature
http://www.associatedcontent.com/article/1184169/how_to_take_care_of_premature_babies.html

Stiu ca e usor de spus si greu de facut, dar incearca sa gandesti pozitiv si sa vizualizezi momentul in care Luana va putea fi luata acasa. Este bine ca vorbesti cu ea, faptul ca ii transmiti dragostea ta sunt sigura ca o va face pe micuta sa vrea sa lupte.

Si ai vazut ca Florinela (sper sa nu ma insel) spunea ca sotul ei s-a nascut prematur, in primele saptamani scazuse la 950 gr. si acum e ditamai barbatul! Si asta se intampla cand spitalele nu aveau echipamentele de acum iar medicii nu erau atat de bine pregatiti.

Te imbratisez si ma rog sa ne dai numai vesti bune.

34+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

giorgiana nu mai fii scumpa suparata, te inteleg cu hainutele ca si eu am aceasta pb de fiecare data cand ies din casa, eu de ex. mai pot folosi doar o singura pereche de pantaloni de cateva luni bune in rest ce mai diversific cu bluzele/rochitele .
In privinta durerilor incep si la mine sa fie mai puternice jos ,probabil bb isi face loc cu capusorul, eu sincer iti recomand asa cum face si chatonel repaus cat mai mult..intra in prenatal/acum tu si bb sunteti pe primul plan iar in ultimile luni chiar trebuie prudenta. Nici eu nu suport sa stau acasa dar prefer sa am grija si ma gandesc ca in felul acesta ma voi si odihni oricum nu e ca la job ,ca dupa ce vine bb atunci sa te tii .
Lysbeth sa stii ca si eu pana acum 2-3 sapt aveam 7kg in plus ca si tine, acum insa am ajuns la 9 deci am luat cate 1kg pe saptamana(adevarul e ca in ultima vreme mananc de foarte multe ori pe zi+dulciuri si se vede clar ) A si inca ceva si eu am uter retrovers ,nu are legatura..am "talie" de app 100cm, eu cred ca tine de conformatia fiecaruia.
Eu am o prietena insarcinata cu app 1sapt mai mica ca mine si la care pana de curand nici nu se vedea burtica...ea si acum poate dormi pe burta iti dai seama...

29+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna22 spune:

bubulina, stiu ca este diferit Aspenterul de aspirina, insa tot cind. e!!!!!! ma nemultumeste rau treaba asta, mai ales ca il iau profilactic.....nu stiu ce sa fac....ma gandesc sa nu il mai iau!

anamariame, hey!!!! nu, nu s-au modificat dupa morfofetala, bebe era in grafic.....dar eu oricum am Dpn variabil, pentru ca fac cezariana!

28+ cuRares

Mergi la inceput

Denisa, Lysabeth, Chatonel, Petra si tuturor multumesc pentru raspunsuri! Cred ca e si oboseala acumulata, loviturile tot mai jos, greutatea (eu am luat 8kg pana acum, la fel, uter retrovers!!!).

Ma mai incearca uneori teama ca nu mai pot, ca nu sunt pregatita, ca nu o sa ma descurc sau ca o sa fiu legata de maini si de picioare din cauza fetitei si atunci... mi-e frica de ce-mi trece prin minte. Noroc ca imi trece repede si ma uit cu drag la toate hainutele ei si am gandesc ca atatea o sa ii povestesc si o sa ii arat si atatea vreau sa o invat, incat nu-mi va ajunge tot timpul din lume...

Din pacate sau din fericire, nu exista momentul "perfect" sa ai un copil, poate, in cel mai fericit caz, momentul POTRIVIT. Si chiar si arunci, exista intrebari, neajunsuri, temeri sau motive egoiste pentru care sa nu reusiesti sa te bucuri pana la capat.

Ma simt extenuata acum si asta e un moment propice sa-si faca aparitia grijile, temerile, incapacitatile mele... dar o sa ajung acasa dupa-amiaza si o sa dorm un picut si va fi totul ok.

30+ Brisees

gia

Mergi la inceput