Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (63)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

mai fetelor, de maya chiar nu mai stie nimeni nimic??? floric, joanna, voi cum sunteti???

Sunt bine, cresc cat 10 Praslea...insa nu mai dovedesc a va citi, nu am intrat 2 zile si stat de 2 ore numai de citit

De azi am intrat in prenatal. Am luat in asa numita talie 7 cm intr/o sapt, va dati seama ca mai am 4 sapt. cred ca pana la nastere ma voi deplasa cu macaraua si numai in spatii deschise. Ma vor opera in piata publica ca nu stiu cum voi intra in sala.

Cum intru si eu in posesia parolei de picassa? Poate ma dau desteapta sa pun si eu poze..

De 2 zile au inceput arsurile pe esofag...acum intel;eg ce pateau mamicile care le aveau de pe la 7 luni. Noi suntem fericite ca ne/a apucat acu pe final.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Fetelor, sa nu ma considerati baba sacaitoare, dar nu va grabiti sa vina bebe. 37 de saptamani nu e la termen, la termen inseamna 40 saptamani (DPN) si asta calculat de dr dupa evolutia copilului. Orice zi in plus conteaza. 37 saptamani bebe nu mai e considerat prematur, dar 3 saptamani, adica 21 de zile inseamna foarte mult pt bebe.

_
I love you so much my tiny princess

Sunt perfect de acord cu tine !!! sper sa gandeasca si bebelina la fel si sa stea cat mai mult in burtica !

35+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Eu cred ca Baby Expo e mai tare pt cazurile noastre. Kidex este mai mic (zic eu ca nr de firme, desi e pe o suprafata mai mare cred), si muulte firme care vin la Baby Expo nu vin la Kidex.
Cred ca s-ar traduce: Baby Expo = tg pt bebelusi;
Kidex = tg pt copii (si inclusiv bebelusi).
Eu am luat mai multe de la Baby expo decat de la Kidex.

ada 32+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 3ani + 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya25 spune:

Ayla, m-a impresionat atat de mult cand am citit ca Luana iti strange degetul. Sa stii ca ei ne recunosc, cat de mici sunt!
Ne rugam sa inceapa sa ia in greutate si sa evolueze inspre bine.
Bunul Dumnezeu sa va aiba in paza Lui!

Maya 33+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png

Mergi la inceput

Fetelor, legat de bagajul de spital, am inteles ca ar fi bine sa avem la noi un biberon cu tetina cat mai mica pt primele zile daca nu avem lapte si trebuie sa-i dea din spital
Voi ce biberoane ati luat sau mai bine zis o sa luati ???
Eu din ce am studiat pana acum Avent mi se par cele mai ok
Mamicile cu experienta ce ziceti???

35+ cu Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

cocufan thanx pt ideea cu glicerina. Oare de ce nu mi-a mai zis nimeni nimic, ca in sarcina imi tot dadeau, nu cumva sa ma fostez la baie si sa nasc in wc. dar am uitat si eu si in final mai ma chinui odata ca la nastere. va garantez eu ca dupa o prima nastere naturala nu va mai simtit blocate in toaleta. Cel putin stiti ce sa faceti (respira/impinge, si uraa! ai scapat)
In ce priveste durerile fara taietura nu stiu daca dureaza o saptamana si oricum nu vor fi asa semnificative. Eu nu ma pot plange atat. dar de usturat la baie ustura oricum. (cu sau fara epiziotomie).
Interesant cursul, mi-ar fi placut sa particip la el.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Da Ayla, ai dreptate. La Gabi DPN initiala a fost 4 martie, apoi la eco 3D de 20 sapt a fost 28 febr. Eu am nascut pe 12 febr si am avut ceva de tras cu pitica.
Sper sa obtii informatiile dorite despre prematuri si sa te mai linistesti. Stiu ce simti cand o vezi pe Luana asa mica, si conectata la aparate, si nu poti sa o tii in brate, dar si cand va creste, si va vrea in brate pana pe la 4 ani .... Incearca sa te odihnesti, sa te gandesti numai la Luana pana isi mai revine si ea, ca de ganduri mai triste o sa ai timp....... Acum Luana e foarte importanta si trebuie sa o sustii si tu, si tati, si fratiorul, si noi toate.

ada 32+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 3ani + 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Fetelor, legat de bagajul de spital, am inteles ca ar fi bine sa avem la noi un biberon cu tetina cat mai mica pt primele zile daca nu avem lapte si trebuie sa-i dea din spital

Aici la cele care nu au lactatie inca, le da la bebe glucoza cu lingurita. Nu-i invata pe bibe ca apoi nu mai primesc in gura sfarcul. Nu stiu cum e la voi, dar e bine sa nu apelezi la biberon totusi. Chiar daca nasti prin cezariana vine laptele dupa maxim doua zile. Daca nu, vin si te ajut, ca oricum vreau sa scot pe piata.
Mie mi-au spus ca dupa ce Luana va putea inghiti singura o sa trecem la picurat cu siringa in gurita, deci ideea e sa nu se invete pe biberon.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cocufan

in multe cazuri, femeile se si constipa dupa nastere si e bine sa avem la noi (sau sa cumpere tati) supozitoare cu glicerina care se aplica daca dupa 48 de ore inca nu am avut scaun.

apoi daca am fost cusute, 14 zile nu e indicat sa stam in fund. alaptam stand intinse.

dupa cele 14 zile, putem folosi un colac (gonflabil) si inainte de a ne aseza, contractam muschii perineali si in decontractam cand suntem asezate pt a nu forta taietura.

oricum, am inteles ca pe unele mamici chiar daca au scapat de taietura, tot le doare cam o saptamana

33+

Mie imi prin foarte bine sfaturile tale. Mi-am dorit mult sa merg la astfel de cursuri dar aici nu am posibilitatea. Ma bucur ca in felul asta parca merg si eu cu tine la curs. Informatiile pe care ni le-ai dat mi se par chiar foarte utile si unele din ele nu aveam de unde sa le stim. Mai scrie-ne, poti sa ne scri si lucruri care nu ti se par foarte deosebite, poate unele dintre noi nu le stiu. Pupici si multumim ca te-ai gandit la noi.

29+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Citat:
citat din mesajul lui novus

Aici la cele care nu au lactatie inca, le da la bebe glucoza cu lingurita. Nu-i invata pe bibe ca apoi nu mai primesc in gura sfarcul. Nu stiu cum e la voi, dar e bine sa nu apelezi la biberon totusi. Chiar daca nasti prin cezariana vine laptele dupa maxim doua zile. Daca nu, vin si te ajut, ca oricum vreau sa scot pe piata.
Mie mi-au spus ca dupa ce Luana va putea inghiti singura o sa trecem la picurat cu siringa in gurita, deci ideea e sa nu se invete pe biberon.

_

Aha, am inteles !!!
Apropos de surplus de lapte chiar imi povestea mama mea ca eu nu eram manciaoasa inca de la nastere asa ca a trebuit ca ''conecteze'' un baiat mai mancacios la san ca sa-i desfunde canalele pana m-am hotarat eu sa mananc.

35+ cu Alexandra

Mergi la inceput