Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (63)
Raspunsuri - Pagina 12
Ilinca_M. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cocufan iar altele dupa sase luni arata ca si cum ar fi insarcinate in 3 luni. 33+![]() |
Pai asta nici n-ar fi rau, ca la mine cand eram in 3 luni nu se vedea nimic!
29
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui cocufan azi cursul a fost despre lauzie. am aflat ceva ce nu stiam. in primele 10-14 zile alaptatul provoaca contractii uterului si cam doare. |
Asa e, ca si eu credeam ca dupa, uraaa, scap de contractii. Dar ele ajuta la strangerea muschiului uterin si la eliminarea lohiilor. Numai ca sa vedeti cum e pe un uter taiat la cezariana.
Si nici nu se prea dau calmante ca impiedicand contractiile se pot acumula cheaguri. Alaptatul ajuta mult la contractii si strangerea uterului._
I love you so much my tiny princess
cocufan spune:
a, inca o chestie importanta (asa mi s-a parut mie). dupa ce a iesit placenta si ni s-a facut controlul cu departitoarele (am inteles ca e destul de neplacut), suntem mutate pentru doua ore intr-o alta sala.
acolo e foarte important sa ne masam pe burtica cat suportam de apasat, in sensul acelor de ceasornic, pentru a ajuta uterul sa se contracte si sa evitam o hemoragie. daca nu putem noi, pt ca suntem epuizate, trebuie sa o faca taticul sau o alta persoana.
bineinteles, toate astea in cazul unei nasteri vaginale pt ca in cazul cezarienei am inteles ca se dau ceva pastile si nu mai e nevoie.
sper ca vi se par si voua interesante aceste info![]()
33+
millie spune:
Cocufan ce bine ca aveti in oras cursul pt. mamici,mi-ar fi placut si mie sa merg inveti o gramada de lucruri.Multumim ca ne spui si noua ce lucruri noi va invata caci suntem destule fete la prima sarcina si nu strica sa stim
monica
36+
Lara
irina81 spune:

Ayla,Doamne ajuta sa fie bine micuta Luana,sa creasca mare si sanatoasa! Este f grea prima luna de adaptare pt un copil la termen, d-apai pt un prematur...Nu exista lapte de mama care sa nu fie bun calitativ; incearca sa te hranesti corespunzator (carne,lactate, fructe si legume dar nu crude acum la inceput,apa peste 2l/zi),sa iei in continoare Elevit/Materna si o sa fie bine.Si daca e nevoie de un supliment,acum nu e o tragedie,important e sa nu renunti la lapticul tau.
Vorbeati de centura,parerile sunt impartite;cei care nu o recomnada merg pe ideea ca e mai bine ca muschii abdominali sa se contracte, sa se forteze abdomenul pt a reveni la forma initiala.
Noi suntem bine,sunt putin dezamagita ca e posibil sa fac cezariana din motiv de bebe mare (2.55 kg la 33+) si bazin mic.Primul copil l-am nascut la 3.5 kg la 37+ si cu cat creste rangul copilului creste si greutatea.Acum,cum o vrea Dumnezeu,noi sa fim bine.
Sunt mai relaxata ca la prima nastere in sensul ca n-am pregatit nimic.
Nu bagaj,nu carut,nu hainute.Dar a intrat mama in criza de timp si ma piseaza la cap.De fapt ii e teama ca pica pe ea dc nasc mai devreme (sotul in voiaj pana pe 10 martie).![]()
Va multumesc pt parerile in legatura cu celulele stem,am citit si despre Biogenis,dar tot la Cord Blood Center m-am decis si eu,sper ca maine sa trimit contractele.
Irina , mamica lui Matei-Cristian (1.sept.2005) si
33+
poze
Maya25 spune:
| citat din mesajul lui Ayla21 Fetelor, sa nu ma considerati baba sacaitoare, dar nu va grabiti sa vina bebe. 37 de saptamani nu e la termen, la termen inseamna 40 saptamani (DPN) si asta calculat de dr dupa evolutia copilului. Orice zi in plus conteaza. 37 saptamani bebe nu mai e considerat prematur, dar 3 saptamani, adica 21 de zile inseamna foarte mult pt bebe. _ I love you so much my tiny princess |
Ayla, ai dreptate, 37 de saptamani nu e chiar termenul final doar ca noi cele care stam cu amenintare de avort inca de la inceputul sarcinii (cel putin cazul meu), si cu o nastere prematura la activ in sapt 34, daca as ajunge la 37 implinite as fi super multumita. Stiu ca fiecare zi in plus conteaza, mi-as dori eu sa ajung la 40 dar nu vreau sa cer prea mult de la DD, si asa e un miracol ca am ajuns pana aici cu sarcina.
Va imbratisez cu drag pe tine si Luana.
Maya
33+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
cocufan spune:
mi-am mai amintit ceva.
din cauza epiziotomiei, multe femei evita sa faca pipi de frica durerii si asta poate duce in unele cazuri la blocari si formari de calculi.
pentru a dilua urina, e bine sa mergem la dus si sa lasam sa curga apa calduta, e mai usor asa![]()
trebuie sa evitam sapunul obisnuit, trebuie lotiune cu ph neutru sau doar spalat bine cu apa si apoi rivanol. se zice ca si exercitiile Kegel grabesc vindecarea.
33+
anamariame spune:
Ayla, iti multumim ca intri aici si ne tii la curent cu starea ta si a micutei Luana! Ne rugam in fiecare zi pentru ea, sa ia in greutate si sa prinda forta sa iti si zambeasca si sa planga (si orice altceva ce iti aduce bucurie), nu numai sa te stranga cu manuta. Am vazut pozele de la semnatura si e intr-adevar perfecta! Fetelor, care e mai tare? Babyexpo sau Kidex?
La targ vor fi si firme care se ocupa cu depozitarea celulelor stem, Cord Blood Center cu siguranta va fi acolo, si, cine va dori, va putea ridica de la targ kitul de recoltare, banuiesc ca dupa semnarea contractului.Ati cumparat vreuna dintre voi revista aceea cu DVD-uri despre cresterea bebelusilor? Au si la tv reclama, nu vreau sa ii scriu numele, poate stiti despre ce e vorba...Ana-Maria
28+
Maya25 spune:
Ilinca M, imi dau si eu cu parerea cu intarziere dar mama ta a fost super tare cu reactia ei la kg in plus
.
Maya
33+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
cocufan spune:
in multe cazuri, femeile se si constipa dupa nastere si e bine sa avem la noi (sau sa cumpere tati) supozitoare cu glicerina care se aplica daca dupa 48 de ore inca nu am avut scaun.
apoi daca am fost cusute, 14 zile nu e indicat sa stam in fund. alaptam stand intinse.
dupa cele 14 zile, putem folosi un colac (gonflabil) si inainte de a ne aseza, contractam muschii perineali si in decontractam cand suntem asezate pt a nu forta taietura.
oricum, am inteles ca pe unele mamici chiar daca au scapat de taietura, tot le doare cam o saptamana
33+