Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (63)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Joanna gand la gand cu bucurie. Tocmai vroiam sa te sun sa vad ce ai facut!!! Stai cumintica in pat sa mai stea bb la caldurica.Te

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ina, si aici pe forum e un topic, pe prima pagina, alegi tu ce crezi de cuviintza de acolo. Tot n-ai gasit nume titi?

29
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Simina, Ilinca

Din pacate, Ilinca, bebe-ul nostru n-are nume Camera e aproape gata, "garderoba" la fel dar la nume nu ne punem de acord iar eu...nu ma las. Atita timp cit are numele de familie de la tata, eu consider ca numele pot si TREBUIE sa-l aleg eu

Dilema mare, ce sa fac???

Gina 31+

Va rog dati-mi sugestii de nume titi pt. bebe mic

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Io am rezolvat repede cu numele. Bine, inainte sa fie conceput bebelu' hotarasem, cu sotzul, ca o sa aiba numele de Roxana, asta ne placea amandurora (nu ne intrebati de unde stiam ca o sa fie fetitza dinainte!!). La nume de baiat nu ne-am gandit nicio secunda, sotzul facuse o fixatie (cam nesanatoasa; daca faceam baiat?) pe fata. Dar cand intr-adevar a aparut fetica mi s-a parut prea comun Roxana si mi s-a pus pata pe Sofia. Sotzul a cartit un pic la inceput (cuuum? nu mai e Roxana?!) dar i-am trantit exact ce ai zis tu, Ina:"bai, tu-i dai numele de familie, prenumele il aleg IO!) si m-a aprobat, in intelepciunea lui:)). Apoi a fost foarte fericiti cand niste prieteni la a caror parere tine si in gusturile carora are incredere au fost incantati de prenume. A avut si el o contributie la nume, totusi: sa fie Sophia, in loc de Sofia, ca e francofil:))

29
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Barbatul tau e...pasare rara, al meu e mai capos. Nici macar nu mai insist pe subiect. As vrea insa sa comand niste litere volumtrice pt camera lui bebe cu numele lui; pai daca nu stiu cum il cheama????

Sophia (cu accentul pe ultima silaba) e preferatul meu la fetite

Gina 31+

Va rog dati-mi sugestii de nume titi pt. bebe mic

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

seara buna dragelor
multumim de aprecieri
Maria_k cum mai esti? dop, ceva?
joanna hai curaj ce faci tocmai acuma..pe ultima suta de metrii..va fi bine ...luptam , da pana in panzele albe
eu zic ca indiferent ce ar fi sanatosi sa fie bb-i atata conteaza

Eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 sunt un sef
Sine amicitia vitam esse nullam - Fara prietenie nu exista viata ! - Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Buna seara dragelor!
In primul rand va multumesc pt sustinere si gandurile bune!
Apoi vrea sa va rog sa nu mai aduceti in discutie... durerea. Incercam sa trecem peste ea, sau nu, nu sa trecem peste ea, ci sa mergem mai departe cu ea. Cum spunea si pisigri, e mai rau cand ma gandesc si in amintesc. Deci, mergem mai departe, zi dupa zi.
Si cel mai mult doresc pt fetele mele dragi, colege de suferinta, Maya, Joanna, si nu numai, va rog nu va mai ganditi la necazul nostru, si nu mai puneti la suflet. Va rog mult. Nu am vrut sa supar pe nimeni, si sa sufere nimeni, nu tine de vointa mea tot ce s-a intamplat. Dar va rog mult sa nu va mai ganditi si sa va necajiti, sa nu le faceti vreun rau la bebe. Nu mi-as ierta sa stiu ca va simtiti rau din cauza mea.
Pisigri scumpa, si alte fete, daca doresti sa vorbim si sunt pe mess, nu va ganditi ca astept sa imi spuneti ceva, de incurajare, sa ma consoleze, nu astept sa mi se spuna nimic. Nu trebuie sa te simti in vreun fel fata de mine. Doar ca uneori nu sunt pe mess, chiar daca il am deschis, dar raspund cand intru si am timp. (eu intru de la spital de pe mobil) Si cu cine vorbesc, nu e subiect de discutie ce a fost. Ci ceea ce este.
Daca vreti, va rog mult sa va rugati si sa ii tineti pumnii micutei mele Luana, pt ca are deja 6 zile si nu a luat deloc in greutate. Am intrat pe net sa caut informatii despre ingrijirea prematurilor. Am sa intru si la fetele de la prematuri pe forum, dar pe acolo nu prea e activitate. Daca gasiti cumva informatii utile, mi-ar fi de ajutor. Ce am nevoie eu printez si citesc si recitesc atunci cand am timp. Nu ma intereseaza date si riscuri, ci practic, ce si cum se face.
Am inteles ca e in regula ca un nou-nascut sa scada intre 10 si 15 % din greutatea la nastere, si la ea oricum e mult, dar nici dupa 6 zile nu creste in grafic? Am ajuns la 1,160 kg. Dr spune ca in condintiile in care am trait eu in ultimele 6 zile, este probabil sa nu fie laptele meu bun calitativ (cantitativ exista destul). Nu reusesc sa mananc, desi in ultimele zile ma fostez, dorm 2 ore din 24, si alea sunt agitate, de fapt cu odihna sunt la pamant. Azi-dimineata mi-au pus si mie perfuzii cu glucoza, calciu si nu mai stiu ce. Nu doresc sa ajung la greutatea de dinainte de sarcina dar cred ca ma indrept rapid intr-acolo. Din pacate fara intentie si in defavoarea Luanei. Stiu din ce am citit ca laptele mamei este cel mai bun si ca doctorii care afirma ca daca nu ia copilul in greutate nu e bun laptele spun prostii. Dar Doamne fereste sa continue sa scada, ca e periculos. Acum numai cine a stat langa un prematur intelege unele lucruri, de aceea as vrea sa intru la mamici de prematuri. Pt ei si suptul necesita efort (bine, inca nici nu ar putea sa suga), si miscarile care le fac, digestia, tot inseamna efort, inseamna consum de calorii. Plus ca au trazit destul de rapid, vad ca Luana are scaune dese la cat papa si dr zice ca e normal. Nu a plans inca niciodata, doar ne-a mijit ochisorii, parca inca i-ar avea lipiti, nu prea are gene, dar ce e cel mai minunat, daca pun degentul meu in manuta ei, il strange. Ii spun ca e mami, si parca stie, si ca o iubesc, si ca o sa reusim impreuna.
Va rog tineti-ne pumnii sa inceapa sa ia in greutate, oricare gram conteaza si e bun pt inceput. Acum papa 3,5 ml, la inceput doar 1,5 ml. Poate vi se pare putin, mie mi s-a parut ingrozitor de putin, mai sunt pe aici bebelusi adevarati care papa deja 100 ml (bineinteles nu prematuri) si tare as vrea unul din ala mancacios si eu la san, sa ma ajute sa nu pierd laptele. Mai sunt fete care dupa cezariana nu au lactatie inca si bebe tare ar suge si el, si gargarita mea are si se lase asteptata. Deocamdata e normal 3,5 ml, din care regurgiteaza, si se ineaca uneori. Apoi adoarme imediat. Sistemul digestiv nu a ajuns la maturitate, deci e normal sa regurgiteze, cum fac si noi nascutii la termen. Uneori ma tem sa nu aiba si dureri de burtica, la cate are pe capsorul ei micuta. Dar e asa cuminte ca nu spune nimic.
Deci motivul pt care imi doresc sa iau viata zi de zi de la capat este ea, exista si merita, sper sa si reusesc. In asta sprijiniti-ma. In a plange nu e nevoie, ca daca imi fuge gandul, pot imediat. Dar nu imi este permis "moftul" asta cand de starea mea depinde atat de mult evoultia micutei mele.

I love you so much my tiny princess

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui millie

Novus la sfarsitul lunii,pe 27

monica 36+ Lara

si eu cam tot pe atunci cred ca, dar sunt stresata ca daca se hotaraste bebelina sa ne cunoastem mai repede si medicul meu e plecat in perioada 20-22 febr

deci tu o sa fi in sapt 40 ?!

35+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Ayla, ne gandim si ne rugam toate la tine si Luana. Sa dea domnul sa ia cat mai repede in greutate. Poate intrebi si medicii ce trebuie facut, daca se poate face ceva! sa ia mai repede in greutate. Fetita mea a fost oarecum prematura (dupa dezvoltare, dar a avut 2,85 kg), si stiu ca in primele luni a luat foarte putin in greutate - chiar eram disperata, asa ca pana la urma i-am dat si supliment. Pana la urma am trecut-o numai pe lapte praf, si a recuperat f. bine. Acum ma gandesc ca poate trebuia sa o las sa suga mai mult (ma refer ca timp - stateam si cate juma de ora cu ea la san), oricum acum e bine, e dezvoltata normal pt varsta ei, si nici probleme medicale nu am avut cu ea.
Repet, nu se compara cazul ei cu al Luanei, care e muuult mai mica, dar stii cum se zice: "prematurii recupereaza cel mai bine".

ada 32+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 3ani + 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ayla, este superba printesa ta !
Miine o sa caut info legate de prematuri; si-asa stau toata ziua degeaba in virful patului, macar sa ma fac utila.
Medicii stiu mai bine, dar cred si eu ca ar trebui sa mai incercati cu lapticul tau. SAu oricum, sa-i ramina si citeva mese pe zi cu lapticul tau.
In rest, te iubim toate si sintem alaturi de voi, si te rugam sa ne dai de stire, cum poti, ce mai faceti.

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput