Colectia de toamna - iarna 2005 (228)
Raspunsuri - Pagina 10
maria_alexia spune:
Hallo ! ![]()
S-au adunat multe de raspuns/povestit, dar o sa incep cu sfarsitul, nu stiu cat timp voi avea de computer ![]()
Sambata, am profitat de ultima zi insorita si am reusit o super-iesire de o zi. Tema: biserici fortificate sasesti. Din pacate am pozat putin, poze mai reusite si mai profi gasiti aici, iar info la tema www.biserici-fortificate.com/locations/" target="_blank">aici. Noi am facut turul Sibiu - Slimnic - Medias - Biertan si apoi ne-am intors pe Valea Hartibaciului.
O sa incerc sa pun si pe web din putinele poze, scopul a fost sa ne plimbam si sa stam la soare, pozatul a fost pe ultimul loc - mai ales ca eram constienti de frumusetea (si importanta) locurilor si atunci am abandonat din start incercarea de documentar.
Am profitat din plin si de alte obiective turistice (gen mere direct din livada de la Slimnic, vestita cofetarie din centrul Mediasului, restaurantul cu specific medieval (=decor la tema si portii uriase
) din Biertan).
Initial vroiam sa ne plimbam prin Sighisoara, in ultimul moment am facut traseul asta. In Sighisoara a devenit prea comercial turismul. Mediasul e un oras interesant pe aceasi linie cu Sibiu, Sighisoara, Brasov, dar la scara mai mica si mai diluata. Are un centru vechi frumos - linistitor de-a dreptul.
Biserica fortificata din Biertan a avut mare insemnatate (vezi si wiki), acum se organizeaza acolo o intalnire anuala a sasilor (plecati in Germania in covarsitoare majoritate). Noi am gasit-o - inca o data!
- inchisa, dar o sa mai revenim.
Tot drumul e tare frumos de parcurs, chiar si in anotimpul asta cenusiu. Vrem sa mai batem o data zona prin mai, s-o prindem colorata in verde-crud.
A fost dragut si pentru copii, ne-am mai plimbat si prin alte centre, parcuri, ruine si cetati, i-am mai scos lui Cristi din cars/thomas din cap si am facut si ceva loc pentru cavaleri...
Iar Ana a facut si ea cunostinta cu pamantul jilav si noroaiele de la tara
.
Fug sa urc pozele, trimit link in contul comun ![]()
maria_alexia spune:
Telegrafic, pana se urca pozele:
- hehe, credeti voi ca am scapat de urmaritul Anei prin casa: asta e doar inceputul fugii! Inca e nesigura pe picioruse si mai are stilul de a cadea in extensie pe spate = direct cu capul pe podea. Va mai dura o vreme pana o sa pot sa stau linistita sa ma uit la ei cum se joaca.
- sunt inca si mai rupta de oboseala, vad ca se tot acumuleaza. Ana are 3 dinti noi sus, se mai iveste unul pe care dau vina la trezirile de noapte. Ziua ma storc amandoi in continuare. Mi se pare mult mai solicitant decat acum 2 luni, de ex. 
- maine merg la pediatra sa vedem ce-i cu Ana de-i asa micuta. Chiar si pentru un copil alaptat, tot sub norma suntem. Am incercat forumla, deocamdata o scuipa cu sarg - ea care e o pofticioasa si papa tot 
Ioana, la voi care-i planul cu intarcarea, ai idee cum se procedeaza? Mie metoda cu despartitul brusc de mine o zi/cateva mi se pare tare barbara. ![]()
Roxi, si eu am umplut casa de noroace (=cioburi
), clar sunt neindemanatica, iar cand mai sunt si obosita... 
mara95 spune:
salut!
maria, cand am intarcat-o pe flavia, totul s-a intamplat fara voia mea;am fost internata in spital vreo 5 zile si a tb sa stau departe de ea;imi faceam probleme vis-a-vis de reactia ei cand ii voi spune ca nu mai este;dar cand am ajuns acasa si a cerut, i-am zis de vreo 2 ori pe un ton mai ferm ca nu mai este laptic, ea mi-a intors spatele si nu a mai insistat, spre uimirea mea si ,pot spune, spre dezamagirea si tristetea mea, ca mi-am dat seama ca se incheiase un capitol frumos pentru mine. Asa ca poti incerca intai sa-i explici , dar iti trebuie vointa;eu sigur nu am avut-o, dar a fort situatia respectiva.Succes!
camelia_daniela spune:
Hello!
Am vizionat poze foarte frumoase!
Am gasit pozele de la Mandy cu Kriszti frumusel foc! Cel mai dragalas ciobanas de la serbare!
Chiar, Mandy ce mai faci?? Sper ca sunteti bine!
Maria si pozele voastre mi-au placut mult! Tare frumusei piticii ! Ana e asa dulce, finuta si micuta!
Se vede ca v-ati simtit bine in plimbare!
Daria e bine e foarte vesele si vioaie! I-am dat pana la urma antibiotic (
) ...
Sa va povestesc ce mi-a zis ieri - a prins un obicei ca atunci cand mananca ma roaga sa-i povestesc cate ceva ...
asa ca iata dialogul nostru la masa :
ea: mami, imi spui povestea cu Fulger!
eu: Daria, stii ca la masa nu se vorbeste si in plus tu stii povestea cu Fulger !
ea: da, o stiu ... dar eu nu pot sa mi-o spun singura!
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”
patriciaR spune:
Salut dragi mamici si copiluti,
De noi cred ca nici nu va mai amintiti, nu m-ai stiu cred ca Anastasia mea avea 1 an si jumatate la ultima postare.
Am citit de multe ori despre ai vostri princhindei si m-am minunat dar nu am gasit niciodata energie sa povestesc despre noi.
Mari si noi, fetita de 3 si 2 luni, scapat de pampersi din toamna, am inceput din 5 ianuarie sa mergem la o scoala montessori, de care sunt tare multumita.
In rest ce sa zic sotii si perle normale varstei, de ma minunez in fiecare zi.
Poate reusim sa putem niste poze in contul comun, dar despre cont cred ca va trebui sa am parola, sau ?!
Ma bucur ca am avut timp si curaj sa scriu un pic, poate reusesc cel putin saptamanal sa intru sa dau vesti despre noi.
Numai bine,
Mami si Anastasia
lavi02 spune:
'neata,
Salisa bine ai revenit!
Dialoguri cu Nati:
M-a lovit, m-am suparat, am trimis-o la ea in camera. Deschide Nati usa spasita cu o moaca plina de vinovatie care cerea indurare:
-Iarta-ma mamiii...
-Nu ma mai lovesti? Nu-i voie sa lovesti!
-Nu te mai lovesc. Iarta-ma. (tot spasita)
-Si nici pe Silvia nu o mai lovesti?
Brusc ii revine aplombul:
-Silvia mi-a stricat aranjamentul!
cami
cam asa cu povestile, trebuie sa le auda mereu si mereu...
maria foarte frumoasa plimbarea voastra cu 2 prunci!
mihaela sunt 27 in clasa. Mie imi place invatatoarea, Silvia nu pot sa zic ca tine la ea in mod deosebit. De fapt Silvia nu e o persoana lipicioasa, de exemplu nu-i place sa fie pupata decat de mine, Nati si bunica-sa. Atat!
Nati se iubeste cu toata lumea...
Noki te asigur ca simpatia e reciproca. 
roxi ce-ti mai face "ecusonul", s-a dez-ecusonizat? ![]()
Silvia isi face temele la after-school. Acasa mai lucram suplimentar: citit zilnic, scris nu chiar zilnic desi ar trebui, matematica din cand in cand pt ca se descurca f bine - facem mai mult pt placerea Silviei de fapt.
Acasa cand eu lucrez cu Silvia, Nati e geloasa, cere atentie; ori se ocupa taica-sau de ea, ori ma ocup eu in paralel de amandoua. Ori se ocupa Virgil de Silvia si eu de Nati.
Mai nou insa Silvia nu mai necesita supervizare indeaproape la citit, Thanks God!
Cel mai amuzant e cand Silvia o invata pe Nati: aseara le-am auzit cum Silvia incerca s-o invete matematica: cat fac 1 cu 1, numarat, din astea 
maria_alexia spune:
Mai, ce liniste si pace pe-aici! Sper ca e bine toata lumea. M-am tot gandit la Anda - sper sa vii cu vesti bune dupa investigatii, la Leea - sper ca esti cu moralul sus si deja cu perspective frumoase, Mandy - m-am bucurat si eu sa gasesc pozele de la sarbatori, chiar dragut micul ciobanas. Tinem pumnii pentru Stefanel al Taniei, parca chiar azi era programarea la medic. Noki, Mitza, sper ca sunteti ok si voi si nu v-a doborat de tot noua oranduire. Joy, voi cum mai supravietuiti?
Salisa, bine ai revenit! Nick-ul recunosc ca il uitasem, dar cand am vazut semnatura...
. Link la poze poti trimite la nov_dec_2005@yahoo.com ![]()
Mara
, multumesc, chiar mi-am amintit episodul vostru de atunci cu spitalizarea
. Oare pe voinicul tau ni l-ai aratat si am ratat eu? ![]()
Ca tot povestim de destinatii de vacante, v-as cere parerea intr-o chestiune: e mare nebunie sa plecam cu 2 pitici cu avionul in Turcia? Sau sa ne incumetam? ![]()
Si alta intrebare: Lavi, retin ca ati facut voi vara trecuta un tur de weekend prin nordul Olteniei - ce traseu ati urmat? 
mara95 spune:
salut!
lavi, bravo Silviei!Asteptam si noi cu nerabdare gradinita!Cred ca Flavia este dezvoltata si ea mai mult pe parte reala.Vom vedea!
PatriciaR, ne mai aducem aminte!Bine ai revenit!
Mihaelutat spune:
Revin sa va anunt ca inca sunt vie si misc, mai incet si fara vlaga dar misc. Decamdata situatia e stationara, nici rea dar nici buna. Partea cea mai naspa este programul meu destul de incarcat, faptul ca deocamdata nu pot delega din atributii asa ca mie imi cam raman cam multe de facut si nu prea mai am timp de relaxat.
Sper doar ca o sa treaca faza asta si o sa fie mai bine.
Mihaela
lavi02 spune:
maria noi ne-am cazat la pensiunea Cheile Oltetului sau cam asa ceva, la Polovragi, chiar langa manastire. Am avut apartament, conditii si pret foarte OK. De acolo am facut incursiuni.
Am vizitat asa: la est de Tg Jiu:
-manastirea Tismana & casa natala a lui Brancusi (era o tanti ghida care povestea f frumos) la Hobita - astea le vazusem cu un an inainte
-cheile Sohodolului - f f misto
-operele lui Brancusi din Tg Jiu
La vest de Tg Jiu:
-pesterile Polovragi si M_u_i_e_r_i_i (de vazut intai Polovragi ca ia o pauzarii e mai impresionanata
)
-la pestera M_u_i_e_r_i_i mai greu cu ghidul, prima oara am fost cu o ora inainte de inchidere si era pustiu; a doua zi dimineata am prins ghid; de mentionat ca pe alocuri trebuie sa te apleci ca sa treci, mai greut cu copiii dar te descurci
-cheile Oltetului (de la pestera Polovragi in sus) f misto si ele
-manastirile Hurezi si Polovragi; am fost si la Bistrita si Arnota, dar nu merita sa mergi, pana la Arnota iti rupi masina, treci pe langa ceva cariera de nu-stiu-ce, praf si peisaj industrial.
-manastirea dintr-un lemn, cea mai frumoasa din toata zona!