de ce fug barbatii de casatorie?
Raspunsuri - Pagina 3
dianas spune:
Pepene, discutia in care i-am dat ultimatumul nu a fost prima de acest fel, am mai avut discutii, dar mai subtile, din care i-am dat de inteles ca as vrea macar sa ne mutam impreuna, dar nu am insistat pentru ca el a spus ca nu reactioneaza bine cand simte presiune. Si am lasat-o pana cand am simtit ca frustrarile mele dau pe dinafara si nu are rost sa mai stau langa el in conditiile date. Chiar daca il iubesc.
Citat: |
citat din mesajul lui pepene dianas, eu te inteleg ca tu iti doresti sa te casatoresti cu el, sa iti formezi o familie. consider ca ai facut bine ca i-ai impartasit dorinta ta. dar nu consider ca ai procedat bine cu ultimatumul. este prima discutie dintre voi de acest gen, un ultimatum nu isi are rostul. plus ca a fi constrans printr-un ultimatum de omul care te iubeste mi se pare foarte greu si pt. el. iti spune cineva care a cedat multor astfel de ultimatumuri ( nu referitoare la casatorie, ci la altele ) si care acum regreta amarnic. incearca sa vorbiti calm, frumos, si mai ales fara constrangeri de acest gen. |
XIO spune:
Dianas , tu compari acum 10 ani cu un 1 ?
Gandeste-te ca vei avea de asteptat cel putin inca 1 an pana sa te casatoresti cu atcineva , ca doar nu-l iei pe primul venit.
El te-o fi vrand , dar nu bagata pe gat cu forta.
Cred ca inainte sa-i dai tu ultimatumul asta(din ce scrii inteleg ca ai mai avut rel. anterioare cu probleme de genul asta) trebuia sa aveti mai multe discutii despre ce s-ar intampla si ce vreti .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
dianas spune:
XIO, la 24 de ani si mie imi placea sa copilaresc. Eu am aproape 30 de ani si la varsta asta relatiile merg altfel: te intalnesti cu cineva, iti place si treci la treaba. Nu mai e timp de alte minuni. Daca respectivul nu vrea, asta e, mergi mai departe, pana gasesti pe cineva care vrea acelasi lucru ca si tine.
Sau poate ca se rezuma totul la ce-ti doresti in viata. Eu, spre exemplu, mi-am dorit mereu sa fiu mama tanara. Acum nu mai am nici o sansa.
citat din mesajul lui XIO Eu sunt de aproape 9 ani cu prietenul meu , am 24 iar el 27 si vreau sa mai copilaresc. Mi se pare chiar urat sa dai ultimatumuri. In opinia mea asta inseamna ca nu prea conteaza cine e , conteaza sa fie cineva. Uite , am un prietena care e cu iubita lui de 10 ani. Ea are 30 , el 32. Pe femeia aia o inteleg cand il bate la cap cu casatoria. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
dianas spune:
Ancuta, ti se pare normal ca la 30 de ani sa incepi o relatie, sa stai 10 ani cu respectivul si la 40 finally sa se intample evenimentul: sa te ceara. Apoi incep chinurile procreerii, ca doar nu e asa de simplu sa faci un copil ca la 20 de ani.
Ceasul biologic al femeilor chiar ticaie. Si din cauza unor femei care accepta sa joace dupa regulile barbatilor, astia din urma s-au invatat sa nu mai dea nimic. Si uite asa am auzit de relatii si de 12 ani in care el s-a incapatandat sa nu faca pasul. De ce mai statea langa femeia aia?
Ceea ce ma intristeaza pe mine vis-a-vis de relatia mea este tocmai ca lucrurile de care vorbesti tu nu au venit in mod natural. Eu a trebuit sa deschid subiectul eu a trebuit sa imi ticluiesc vorbele, sa caut momentul potrivit, practic sa fac o intreaga strategie sa-l "prind in lat" chipurile. Cand eu nu mi-am dorit decat ceva normal. Care ar fi trebuit sa vina si de la el in conditii normale.
Asta nu inteleg eu: daca ma iubea, de ce considera mutatul cu mine scenariu de film horror?
citat din mesajul lui Ancuta-Maria Fug de casatorie tocmai din cauza insistentelor, fug din cauza femeilor ca tine. Un an, doi, mi se pare un timp scurt, nicidecum un timp dupa care sa te hotarasti "casatorie sau la gara". Eu nu va inteleg ce garantie va da hartia aia si de ce insistati cu ea. Nu ot sa pricep si pace... Nu e frumos cand totul vine natural? Cand discutia incepe cu ... ex: "ce ar fi sa te muti la mine/sa ne mutam impreuna?" iar de acolo restul? Spui ca il iubesti dar ii spui "ori ai vreun gand, ori ne despartim"... Normal ca omul fuge, si eu as fi facut'o. Fara suparare ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) |
dianas spune:
XIO, la o anumita varsta intri intr-o criza si nu mai conteaza ca relatia respectiva dureaza un an sau zece. Intr-un an poti sa-ti dai seama cat de cat de un om. Altii se casatoresc dupa cateva luni, altii dupa zece. Poate reusesti sa cunosti un om in cateva zile, poate nu reusesti sa-l unosti nici intr-un an. E vorba de prioritatile care vin odata cu varsta.
Nu am mai avut nici o relatie inainte de asta, in care sa fi ridicat problema casatoriei, pentru ca pana sa-l intalnesc pe EL si mie imi statea gandul la copilarit.
citat din mesajul lui XIO Dianas , tu compari acum 10 ani cu un 1 ? Gandeste-te ca vei avea de asteptat cel putin inca 1 an pana sa te casatoresti cu atcineva , ca doar nu-l iei pe primul venit. El te-o fi vrand , dar nu bagata pe gat cu forta. Cred ca inainte sa-i dai tu ultimatumul asta(din ce scrii inteleg ca ai mai avut rel. anterioare cu probleme de genul asta) trebuia sa aveti mai multe discutii despre ce s-ar intampla si ce vreti . "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
J G spune:
Diana... inteleg ca tipul are aproape 30 de ani si sta cu parintii? Nu ti se pare foarte ciudat?
Sincer cred ca te legai foarte tare la cap... sper sa-ti treaca supararea si sa te misti inainte; parerea mea din experienta este ca daca el acum vine zi zice ca da, asta inseamna ca o face de dragul tau si crede-ma o sa platesti foarte scump favorul asta...
Eu personal imi doresc un tip care sa vrea, sa lupte, sa se agite, sa munceasca un pic de dragul meu, stii?
Pe de alta parte cand ticaie ceasul...
J si Carla (05.02.2006)
ladyJ spune:
Asa-i Ilse, e bine sa mearga amandoi ´´hais´´ sau amndoi ´´cea´´.
Doar ca, nu stiu, eu nu am fost niciodata genul de femeie care s-a gandit tare mult la casatorie si copii.Imi doream dar nu imi faceam un tel din asta, raportat la relatia existenta.Stii de ce? pentru ca vroiam o familie fericita. Si vroiam sa ma conving ca, chiar suntem facuti unul pentru altul.
A dori amandoi copii, nu e totul intr-o casnicie.
Eu ma bucuram de etapele relatiilor prin care am trecut..una dupa alta.Fara sa-mi fac probleme ca ´´mi-as pierde timpul´´ Insa repet, eu gandeam altfel decat tine.
Apoi s-a terminat relatia(relatiile) asa pur si simplu, nepotrivire de caracter
Si l-am cunoscut pe EL, sotul meu adica, cu care pur si simplu a mers totul...de parca era desenat. Aceleasi idei de viitor, aceiasi rabdare
in ce priveste viitorul.Nu stiu, simti pur si simplu...
Poate ca perceptia mea raportata la acest subiect este gresita.Pentru ca in viata mea lucrurile au stat altfel,mi-e greu sa inteleg cand o femeie da ultimatumuri iubitului, doar pentru ca EA VREA casatorie si copii...mi se pare egoist...daca-l iubeste.
Parca abia astepta sa treaca anul ca sa-i tranteasca ultimatumul...(sorry, asa mi se pare mie) ..ma intreb, in timpul asta, nu s-a simtit nimic legat de asta?Poate trebuia luat mai cu binisorul nu asa brusc si dintr-o data, ca s-a speriat omul.
anyella spune:
[quote/]
Si din cauza unor femei care accepta sa joace dupa regulile barbatilor, astia din urma s-au invatat sa nu mai dea nimic. Si uite asa am auzit de relatii si de 12 ani in care el s-a incapatandat sa nu faca pasul. De ce mai statea langa femeia aia?
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
[/quote]
Cam ce ar trebui sa dea?Sa dea numele femeii iubite,sa o faca mireasa? Poate sint femei (ciudatenii,sau zi-le cum vrei) care nu isi doresc asta.
Ah,si eu cunosc cupluri care traiesc de o viata in concubinaj si traiesc bine.Si mai cunosc iubirii furtunoase care s-au terminat cu acte si despartire dupa 6 luni.
M-a distrat faza cu s-a incapatinat sa nu faca pasul,de ce mai statea linga ea...tot un exemplu:ea pune piciorul in prag,dupa un an de zile,cica ii incurca viata.Locuiau impreuna,tipul ii spune ok,iti incurc viata,nu te poti marita...libera!Cine crezi ca plingea dupa el cind el si-a gasit repejor pe una careia nu ii incurca viata?
Da,cu faza cu mutatul impreuna sint de acord.E totusi un an de zile,aveti o virsta.Totusi nu cred ca ai gasit omul asupra caruia sa faci presiuni.Probabil nu i-a placut nici modul la care ai pus problema,cred ca ti-ai facut o regie pe care el a simtit-o.Oricum e greu de crezut ca nu stia ce vrei.
Eu zic sa lasi lucrurile sa vina de la sine si sa nu te mai framinti atit.Dintr-un lucru fortat nu cred ca va iesi niciodata ceva bun.
Tashi
dianas spune:
Practic, ultimatumul meu nici nu suna de genul "Ma iei de nevasta sau nu?" I-am cerut doar sa se gandeasca bine si sa ia o decizie in ce ne priveste pentru ca relatia noastra, dupa un an de zile, sa mai faca un pas.
Primul era sa ne mutam impreuna si apoi sa ia in considerare ca vreau copii si deci trebuie sa vina si casatoria la un moment dat. Dar nu mausai acum. Da, probabil ca l-am luat ca din oala cu chestia asta (respectiv de la mama si de la tata din casa) dar la cei 30 de ani ai lui (in cateva saptamani ii face) cred ca nu e un subiect chiar SF.
Eu zic ca daca iubesti o femeie, mergi cu ea pana la capatul pamantului, nu mai stai sa te gandesti ca tu, inainte sa te casatoresti vrei sa-ti faci o situatie, vrei sa-ti iei casa... E complicat in ziua de azi sa reusesti de unul singur cand nu ai nici un sprijin, iar eu i-am spus ca ne va fi mai usor sa facem ceva impreuna.
Eu nu sunt genul de persoana intretinuta, am initiative si am un venit pe care ma bazez. In conditiile astea as fi vrut sa am un om alaturi, cu care sa construiesc ceva, usor nu a zis nimeni ca e, dar nici chiar asa de greu nu are cum sa fie cand sunt doi si se sprijina reciproc.
lai spune:
citat din mesajul lui anyella Cam ce ar trebui sa dea?Sa dea numele femeii iubite,sa o faca mireasa? Poate sint femei (ciudatenii,sau zi-le cum vrei) care nu isi doresc asta. Ah,si eu cunosc cupluri care traiesc de o viata in concubinaj si traiesc bine.Si mai cunosc iubirii furtunoase care s-au terminat cu acte si despartire dupa 6 luni. |
Daca intr-un cuplu nici unul din cei doi nu isi doreste casatoria, foarte bine, nu a zis nimeni ca toata lumea trebuie sa se casatoreasca. Problema intervine atunci cand unul doreste (indiferent ca-i femeia sau barbatul), iar celalalt, nu.
Sigur ca e foarte frumos sa se intample totul simplu si natural, sa vina de la sine; dar in viata nu intotdeauna se intampla asa. Si, asa cum cred ca e ok ca o femeie sa nu doreasca maritis, cred ca este la fel de ok ca o femeie sa-si doreasca, si, daca cel de langa ea are alte aspiratii (fie nu vrea deloc, fie nu vrea cu ea, chiar daca nu recunoaste asta nici macar fata de el insusi), sa caute in alta parte. Asta nu inseamna sa se marite cu oricine "o ia" (ih, nu-mi place termenul asta) doar de dragul de-a fi maritata; dar nici nu inseamna sa astepte la infinit dupa Fat-Frumos si sa calce peste toate visurile ei.
Lai