de ce fug barbatii de casatorie?
Raspunsuri - Pagina 25
IoanaO spune:
Fara sa atac pe nimeni, musai sa mai scriu.
Deci, una este cand o femeie isi doreste o familie (cazul dianei de exemplu) ai alta cand o femeie considera ca are sufiecient timp (vezi XIO, Clori si altele).
Clori, tu vezi viata intr-un fel, ti-e ti-a fost ok sa astepti 5 ani ca sa te convingi ca vrei sa te casatoresti (n-am inteles foarte bine daca ai avut sau nu un copil dupa 31 de ani).
Altele (marea majoritate spun eu si aici ma includ si pe mine), ne dorim o famile pana in 30 de ani (ca tot auzim ca, dupa 30 de ani, apar complicatii la sarcina).
Unele femei nu simt nimic cand se vad inconjurate de prietene casatorite cu familie, altele simt ca li se rupe sufletul vazand ca ele nu au un bebitza mic.
Cine greseste si cine are drepatate? Ambele categorii.
Fiecare isi stabileste prioritatile in viata in functie de propriile principii, experiente, etc. De ce sa incerci sa ii schimbi unui om viziunea asupra vietii si sa incerci sa iti impui propriile pareri?
Diana, ai actionat FOARTE NORMAL! Ai 29 de ani, este normal sa iti doresti mai mult de la relatia ta! Iar un barbat de aceeasi varsta cu tien ar trebui (practica o demonstreaza) sa poata face acest pas: acela de a va muta impreuna (daca considera ca are o relatie stabila si de viitor)
Este normal sa iti doresti un copil si sa fie asta dorinta ta cea mai mare.
Este normal sa nu mai astepti inca 2-3-5 ani pana poate, se hotaraste domnealui ce vrea si daca vrea ceva!
Sunt anii tai care trec, ani care nu se mai intorc NICIODATA!
Clori spune:
Citat: |
Si pentru tine Clori am o intrebare: Sa presupunem ca diana s-a luminat la ce i-ai spus tu si sta cuminte fata, nu il preseaza pe gagiu cu nimic, si sta asa cu el inca vreo 5 ani, asa, din iubireee multa. Si peste 5 ani, cand diana are 34 de ani, vine gagiu'si zice ca si-a gasit alta de 25 de ani. Diana e parasita! Clori, ce ii vei spune atunci dianei??? Ca bine a facut ca ti-a urmat sfatul??? Ca a avut ghinion? Ca barbatul ala nu a iubit-o??? La 34 isi va gasi pe altcineva cu care va mai sta inca 5 ani si la 40 poate poate are si ea un copil? |
Am sa-ti raspund la intrebare cu o alta intrebare: si daca peste 5 ani o paraseste, ei fiind casatoriti? Daca intre timp nu are copilul pe care si-l doreste? Putem face sute de supozitii referitor la ce s-ar putea intampla. Oricum, daca l-a presat, ce-a obtinut cu asta? Hai sa nu mai facem scenarii apocaliptice, ca o sa-si piarda timpul pana la 40 de ani in tot felul de relatii, fara nici un rezultat, si va pierde posibilitatea de a avea un copil din cauza asta. Eu am sfatuit-o doar atat: sa nu-si mai faca din asta un scop in sine, fiindca cu cat o sa se incranceneze mai mult si o sa fie mai disperata, cu atat o sa obtina mai greu ceea ce-si doreste. Si hai sa fim realiste: cine isi conduce viata si ia asemenea hotarari importante pe baza unui sfat primit de la o necunoscuta, pe un forum? Un raspuns de pe forum poate sa-ti dea de gandit, sa te faca sa privesti lucrurile dintr-un alt punct de vedere, la care poate nu te-ai gandit inca... Dar hotararile sunt ale tale personale, nu le poti pune in carca nimanui.
Si mai lasati-o naibii cu iubirea....iubesti un om, dar pana la un punct! Pana la punctul in care constati ca planurile voastre de viitor nu coincid! Atunci ori ajungeti la un numitor comun, ori isi gaseste fiecare pe altcineva! |
Dar cine i-a spus Dianei ca planurile lor de viitor nu coincid? Nu-mi aduc aminte sa fi citit in mesajele ei decat ca ea i-a dat un ultimatum, ca el a cerut timp de gandire si ca, de acum in deplina cunostinta de cauza fata de ceea ce-si doreste ea si cat de mult isi doreste, el a sunat-o dupa un timp si i-a propus sa reia relatia. Nu are nici una din noi cum sa stie ce gandeste omul ala. Poate ca vrea sa se casatoreasca cu ea, peste un an, peste cateva luni, poate s-a hotarat sa se mute impreuna... Si ce fel de iubire adevarata dispare in secunda 2 dupa ce-ai aflat ca omul de langa tine are alte planuri in legatura cu viata lui? Ori il iubesti, ori nu-l iubesti. Daca ai de gand sa inchei o casnicie in care nu exista dragoste, ci numai planuri comune, gandeste-te ca va trebui sa-l suporti pe omul acela langa tine toata viata si n-o sa fie chiar asa usor cum crezi.
Daca tu esti inconjurata doar de barbati sensibili si bine crescuti ca cei doi mentionati, afla de a mine ca realitatea e alta: plina e lumea de barbati superficiali, prost-crescuti, nehotarati si lasi, care fug de orice responsabilitate! Deci, chill down...viata nu e asa roz-bombon cum incerci tu sa o pictezi pe acest topic! |
Dar cine te pune, draga mea, sa te inconjuri de asemenea oameni? Cine te pune sa ai o relatie cu ei? Da, e lumea plina de barbati asa cum ai spus tu. Dar nu ramane decat la latitudinea ta sa ai vreo legatura cu ei sau nu. Numai ca, daca crezi ca barbatul de langa tine e superficial, prost crescut, nehotarat si las, atunci il parasesti din prima, nu te gandesti ca e barbatul vietii tale, stai cu el un an, dupa care incerci sa-l obligi sa te ia de nevasta.
Altele (marea majoritate spun eu si aici ma includ si pe mine), ne dorim o famile pana in 30 de ani (ca tot auzim ca, dupa 30 de ani, apar complicatii la sarcina). |
Da, iti doresti o familie si foarte bine faci! Dar ai de gand sa ti-o faci singura? Nu trebuie sa fie si barbatul, pe care l-ai ales, de acord cu asta? Si daca nu e de acord atunci, pe loc, ce faci? Il parasesti si cauti altul, facand din scopul vietii tale casatoria si copilul pana in 30 de ani?
Fiecare isi stabileste prioritatile in viata in functie de propriile principii, experiente, etc. De ce sa incerci sa ii schimbi unui om viziunea asupra vietii si sa incerci sa iti impui propriile pareri? |
Nu am incercat sa-mi impun parerea mea. Doar mi-am exprimat-o. Pentru asta suntem pe un forum, nu? Sa-si dea fiecare cu parerea. Iar persoana in cauza (care in primul ei mesaj a cerut sfaturi referitoare la situatia in care se gasea), pe baza raspunsurilor primite, sa se gandeasca si sa-si ia propriile hotarari. Am recunoscut ca am fost mult mai vehementa decat ar fi fost cazul. Dar si tu esti la fel.
Oricum, mi-am spus parerea mea, de acum nu mai vad rostul interventiilor mele la subiectul asta. N-as face altceva decat sa tot repet si repet ceea ce am scris mai inainte si nu are nici un rost.
Apropo, tu ce experienta de viata ai avut, daca la 26 de ani ai o asemenea viziune asupra vietii, asupra casatoriei si asupra oamenilor din jurul tau?
XIO spune:
citat din mesajul lui IoanaO Nah ca nu ma pot abtine si ma bag si eu la subiectul asta! Nu sunt de acord cu Clori, pentru ca tot ce spune ea sunt doar niste teorii. Stai cu un barbat pentru ca il iubesti, astepti dupa el, te sacrifici... bla bla. Clori draga, chestia asta o faci cand ai 20 sau 25 de ani, la 29 incepi sa gandesti mai departe. Eu pana la 25 de ani nu m-am gandit la copii, acum, ca am trecut la 26 si ma indrept spre 30, deja simt tic-tac. Si pentru tine Clori am o intrebare: Sa presupunem ca diana s-a luminat la ce i-ai spus tu si sta cuminte fata, nu il preseaza pe gagiu cu nimic, si sta asa cu el inca vreo 5 ani, asa, din iubireee multa. Si peste 5 ani, cand diana are 34 de ani, vine gagiu'si zice ca si-a gasit alta de 25 de ani. Diana e parasita! Clori, ce ii vei spune atunci dianei??? Ca bine a facut ca ti-a urmat sfatul??? Ca a avut ghinion? Ca barbatul ala nu a iubit-o??? La 34 isi va gasi pe altcineva cu care va mai sta inca 5 ani si la 40 poate poate are si ea un copil? Si pentru restul forumistelor: La ce varsta v-ati dorit si ati avut un copil si o familie? Pun pariu ca majoritatea dintre voi ati avut primul copil pana in 30 de ani, nu? Si atunci, nu vi se pare normal ca si diana sa isi doreasca acelasi lucru? Poate si prietenele ei s-au casatorit, unele au o familie si e firesc sa isi doreasca si ea asta. Pentru o femeie, cel mai important in viata asta este UN COPIL! Oricine cu un copil o va recunoaste! Iubirea pt sot/prieten e UNA, dar iubirea pt PROPRIUL COPIL e de 1000000 mai MARE! Si atunci, cum sa renunti la a avea o familie, un copil,...doar pt ca al tau iubit nu e inca pregatit? Daca trece timpul si, dupa 30 de ani, diana are niste probleme de sanatate si nu mai poate avea un copil? Si sa va mai spun ceva: asteptatul e bun...dar RISCANT! Pentru ca 3-5-10 ani langa un om nu iti garanteaza ca veti finaliza cu o casatorie si, implicit, cu o familie! Si cand ai aproape 30, incepi sa iti pierzi rabdarea! Si mai lasati-o naibii cu iubirea....iubesti un om, dar pana la un punct! Pana la punctul in care constati ca planurile voastre de viitor nu coincid! Atunci ori ajungeti la un numitor comun, ori isi gaseste fiecare pe altcineva! Astept raspuns la intrebari. Later edit pt Clori: nu compara pe Rufus si Marius cu altii! Daca tu esti inconjurata doar de barbati sensibili si bine crescuti ca cei doi mentionati, afla de a mine ca realitatea e alta: plina e lumea de barbati superficiali, prost-crescuti, nehotarati si lasi, care fug de orice responsabilitate! Deci, chill down...viata nu e asa roz-bombon cum incerci tu sa o pictezi pe acest topic! Sus capul si inainte! |
Stai numai putin: daca se casatoreste nu poatei fi parasita pt. una de 20 ?
In povestea asta cel mai bine se potriveste " Ce-ti pasa tie chip de lut /dac-oi fi eu sau altul?"
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Clori spune:
In povestea asta cel mai bine se potriveste " Ce-ti pasa tie chip de lut /dac-oi fi eu sau altul?" |
Xio, cam asa se pare... Asta am tot incercat sa spun si eu, numai ca tu ai spus-o in muuuult mai putine cuvinte...
Rufus spune:
http://www.ziare.ro/1236242061-E_demonstrat_Casatoria_provoaca_femeilor_boli_de_inima_si_depresii_Barbatilor_nu
Poate va mai ganditi...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Clori Conchita,
Aceste „aberatii SF” le-am auzit de la preotul catolic cu care am facut pregatirea pentru casatorie. Si atata timp cat sunt tratate drept „aberatii SF”, nici nu ma mira ce lucruri citesc pe la „In unul sau in doi mergem mai departe...” |
well, preotul ortodox zice sa devii una cu barbatul, adica e egalitate, dom'le, si reciprocitate. :-)) hai, nu te supara, nu o lua personal, te rog mult.
de la subiectul cu suflete pereche, la fel si Marius, atunci cand scrie el mesajele acelea atat de frumoase, ca si Darael, pe care de altfel nu l-am mai vazut de mult pe aici si-mi lipsesc mesajele lui impaciuitoare, care ne faceau sa vedem dincolo de problemele marunte... Nu cred ca barbatii sunt un fel de oameni de Neanderthal, depinde ce stii sa scoti din ei... |
asa, asa, acuma arunca-ma la lei in arena barbatilor. :-)) Marius si Rufus, acuma sper sa nu credeti ce zice Cori aici, ca v-am facut neanderthali!! am zis eu ca toti sunt primitivi?! ce punctam e ca se generalizeaza la greu in favoarea barbatilor contra unei femei cu capul pe umeri - dianas. stiu ca tu nu vezi iubirea aia mare pentru individ, dar nu e asta inca un semn, in caz ca e asa, ca foarte bine a facut ca a taiat pisica in doua? pe de alta parte, nu toate femeile sunt pisicite si romantioase asa sa-ti umple creierul cu pasiune, mai sunt si rationale ca dianas si poate de-aia cred ca starneste atata aversiune printre femei - tocmai ca e altfel.
ayleen spune:
Unele fete, Clori de exemplu, o sfatuiau (de la adapostul casniciei lor) sa nu "faca din casatorie un scop in sine".
Iata un lucru foarte greu! :) Daca era asa usor, de la facerea lumii si pana acum animalele nu s-ar mai fi unit intru procreere si cresterea puilor, iar oamenii, nitel mai evoluati, nu ar mai fi format cupluri pe viata. Nu mai spun de institutia casatoriei, care, nu-i asa, e doar o conventie, daca ar fi sa ne luam dupa romantici in viata.
Instinctiv, Diana a stiut lucrul asta. In fond, ea a mers la esenta, si voi spune acum aceeasi idee in doua feluri:
1. emotional (pentru cele dintre noi care pun Iubirea mai presus de interesele meschine (vezi casatoria): Diana a inteles ca partenerul ei, la capatul unui an, nu nutreste sentimenete la fel de profunde si durabile. In acest caz, decizia ei este una excelenta in ce o priveste. S-a crutat de multa suferinta viitoare, pentru ca secretul asta este: celalalt trebuie sa vrea si el. La fel de tare ca tine. Ca altfel ai festelit-o.
2. rational si pragmatic (pentru cele dintre noi care privesc casatoria ca pe o asociere, o aliniere umar la umar pentru a imprima relatiei un suflu, o directie, un scop si un ritm nou). Iata: asociatul ei, cu care a inceput o mica afacere, vrea sa ramana la stadiul de investitie mica, comoda, bine calculata, care ofera avantajul unui venit constant cu riscuri minime. In acest timp, Diana gandeste pozitiv, la scara mare, si simte ca pentru ea e momentul sa-si dezvolte afacerea. In acest caz, decizia de a rupe colaborarea cu asociatul autosuficient, este una excelenta in ce o priveste.
Oricum ai privi situatia Dianei, sfatul "sa-si traiasca relatia ei, daruind mai mult, asteptand mai putin..." dat de Clori este unul pagubos din cale afara. Sa astepti putin de la o relatie, iata un lucru indezirabil. Sa daruiesti cu un altruism inconstient, investind la nesfarsit intr-un om care nu vede perspective alaturi de tine, si pentru care esti o solutie temporara convenabila si comoda, iarasi nu, multumesc. Mai bine isi ia caine. In varianta patologica, te indragostesti de un stalp, de un cartof, sau asa ceva, si iti pui credinta-n el...
O relatie este a two-way street si e important sa privim asa lucrurile. E echitabil, e politically corect, e intelept.
Sigur ca decizia rupturii e una cruda ca si amputarea unui picior pentru a salva o viata. Nu e dureroasa pentru subiectul iubirii ei, ci pentru ea. Si e cu atat mai dureros pentru ea, cu cat ea IL GASISE! In timp ce el nu gandea la fel
Stii ce dureros e sa ii spui simplu unui barbat: te iubesc, visul meu cel mare! Iar el sa intoarca capul jenat?
Fara nici o suparare, lasati femeia sa-si ofere sansa de a gasi un barbat care ii raspunde cu aceeasi intensitate, care o inconjoara cu acelasi entuziasm, si care sa CHIUIE! cand ea va accepta sa-i fie mireasa
conchita spune:
p.s. Cori, ce zici tu e valabil dupa casatorie. dar barbatul minunat care a cerut timp de gandire NU vrea casatorie. deci aici vorbim despre inainte de casatorie. taie casatorie. fara casatorie.
conchita spune:
citat din mesajul lui ayleen Sa astepti putin de la o relatie, iata un lucru indezirabil. Sa daruiesti cu un altruism inconstient, investind la nesfarsit intr-un om care nu vede perspective alaturi de tine, si pentru care esti o solutie temporara convenabila si comoda, iarasi nu, multumesc. Mai bine isi ia caine. In varianta patologica, te indragostesti de un stalp, de un cartof, sau asa ceva, si iti pui credinta-n el... |
hahaha, dar ai imaginatie, plus umor, ayleen. :-))
ideal, Cori are dreptate: dragostea in varianta nerafinata (ca la creme de corp) e neconditionata. in fond, are efect de cocaina asupra creierului, creaza dependenta si ia mintile. acum, unii dintre noi sunt mai norocosi si au un neuron in plus care le permite sa se conserve si sa supravietuiasca in ciuda drogului. well, cinste lor.