de ce fug barbatii de casatorie?

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clori spune:

As mai avea de spus dar sufar de post traumatic stress disorder dupa demonstratia lui Ayleen. Cum sfaturile mele sunt oricum idealiste si paguboase, ma retrag la adapostul casniciei mele si le las pe fetele tinere, cu un neuron in plus, sa se incurajeze intru gasirea barbatului care sa le ofere o verigheta si un copil (in ordinea asta) pana la 30 de ani, acordand doar cate un singur an fiecarei relatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Clori,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clori

As mai avea de spus dar sufar de post traumatic stress disorder dupa demonstratia lui Ayleen. Cum sfaturile mele sunt oricum idealiste si paguboase, ma retrag la adapostul casniciei mele si le las pe fetele tinere, cu un neuron in plus, sa se incurajeze intru gasirea barbatului care sa le ofere o verigheta si un copil (in ordinea asta) pana la 30 de ani, acordand doar cate un singur an fiecarei relatii.

Clori, esti o dulce. Si sunt de acord cu tine, fata asta pare disperata sa se casatoreasca si atit.

Pentru fetele pe care le mina hormonii de la spate sa faca un copil indiferent cu cine pina in 30 de ani:

1. Nu exista nici-un fel de complicatii dupa virsta de 30 de ani. Depinzind de cit de sanatos traiesti poti face linistita si la 40 de ani. Dupa 35 s-ar putea sa creasca riscul de Down, insa pina acum totul e doar teorie. Si fete de 25 de ani au copii Down si nu se stie de ce.

2. Daca credeti ca o casnicie se poate construi fara o fundatie de "iubire" va inselati amarnic. Iubirea nu este o conditie suficienta pentru o casnicie fericita, dar este o conditie necesara.

3. Din experienta personala spun ca multe persoane nu sunt suficient de mature sa fie mame pina in 30 de ani. Unele sunt dar multe nu sunt. Eu am primul copil la 33 de ani si uitindu-ma inapoi nu imi pot imagina sa il fi avut la 25 - 28. N-as fi fost psihic ready. Indiferent de ce gindeam eu pe vremea respectiva.

4. Tot din experienta personala pot sa va spun - fiindca eu chiar am fost pe cale a ma casatori cu un barbat (care mai si voia) care nu era dragostea vietii mele, dar ne potriveam la "goals". Daca as fi facut pasul asta minata de hormoni mi-as fi ratat orice sansa la fericirea care mi-a fost data cind am intilnit omul pe care il iubesc.

5. Da, iubirea inseamna sa te preocupe in primul rind fericirea celuilalt. Fiindca celalalt iubindu-te ar trebui si el sa fie preocupat in primul rind de fericirea ta. Cam asa ar trebui sa arate o relatie si o casnicie.

Si iata ce spune cineva mai intelept decit mine

Despre Iubire

Si sa nu credeti ca puteti croi singuri drumul iubirii,
fiindca iubirea, daca cu adevarat o meritati,
va va arata cu siguranta drumul ea insasi.
Iubirea nu are nici o alta dorinta
decat aceea de a se implini prin totala iubire.
Dar daca iubesti si trebuie sa ai dorinte,
fie ca ele acestea sa fie:

Sa te topesti de iubire in tot si
sa devii izvor de iubire divina ce susurul in noapte-si canta;
Sa cunosti adesea durere prea marii duiosii;
Sa fii ranit si imbatat de intelegerea iubirii;
Sa sangerezi de bunavoie si bucurandu-te;
Sa te trezesti in zori, cu inima mereu inaripata si sa inalti,
plin de recunostinta, multumire pentru inca o zi de iubire;
Sa te odihnesti, coplesit de beatituine,
la ceasul amiezii si sa cugeti la extazul iubirii;
Sa te intorci impacat si debordand de fericire acasa la ora amurgului,
Si apoi, sa dormi inaltand in inima o ruga pentru fiinta iubita,
iar pe buze sa ai un cantec de lauda.

Despre casatorie

Iubiti-va unul pe altul, dar nu incatusati iubirea:
Mai bine lasati o mare miscatoare între tarmurile sufletelor voastre.
Umpleti-va unul altuia cupele dar nu beti din aceeasi cupa.
Dati-va unul altuia din pâinea voastra dar nu mâncati din aceeasi felie.
Cântati si dansati împreuna si fiti bucurosi, dar fiecare din voi sa fie singur,
Ca strunele lautei care stau singure, desi vibreaza cu aceeasi muzica.

Daruiti-va inima unul altuia, dar nu spre pastrare,
Caci numai mâna Vietii va poate încapea inimile.
Si stati împreuna, dar nu prea aproape unul de altul.
Caci stâlpii templului stau unul de altul departati,
Iar stejarul si chiparosul nu cresc unul în umbra celuilalt.

Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Clori, de ce te retragi?

Mai fetelor, trebuie sa intelegem ca exista mai multe categorii de femei, nu suntem toate construite dupa acelasi calapod..
unele ne dorim casatoria, altele ne ingrozim la auzul casatoriei, sau o amanam cat se poate de mult.. unele vrem copii, pe altele ne sperie ca naiba ideea de copiii. De ce nu ne putem iubi unii pe altii asa cum suntem? Cu tot cu dorintele noastre..

Io sincer am ajuns sa nu ma mai dechid fata de nimeni in ultima vreme nici macar in grupul meu de prietene, pentru ca daca nu gandesti ca majoritatea, esti privit ca vad un ciudat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayleen spune:

Ba sa nu te retragi, Clori, si nici sa nu te superi. Eu contrazic idei, nu oameni. Si cand imi spun parerea o fac, si eu, tot pe baza experientei proprii. Pentru ca, asa cum spuneam intr-o alta postare, eu ma numar printre fetele care au investit muuuulta dragoste, rabdare si suflet in relatii nepotrivite, cu barbati care nu vedeau lucrurile ca mine. Si procedeul asta nu mi-a adus nimic bun, ci numai suferinta ingrozitoare atunci cand ramaneam cu mainile goale si sufletul fript, dupa ani lungi de convietuire. Am ramas cu cicatrici in urma fiecarui om drag care a ridicat din umeri a refuz, dupa ce eu ma daruisem intreaga. Si stiu un lucru: ceea ce daruiesc eu nu-i putin lucru! Sunt capabila de multa loialitate si de mult sacrificiu, de harnicie si anduranta. Ceea ce ma indreptateste sa ma astept la reciprocitate.
Probabil ca stii cate ca mine ai atins in puncte dureroase, dar refuzi sa ne iei in seama oftatul Pentru ca experienta ta a fost pur si simplu diferita de a noastra. Te-ai gandit ca pe multe dintre noi nu ne-a cerut nimeni de nevasta, daramite sa ne si astepte 6 ani? Si asta in ciuda faptului ca am daruit iubire pana la epuizare?
Patetic sau nu, ne aparam si noi cum stim de acesti "consumatori", amatori de relatii caldute si comode. Si ii parasim, in loc sa investim... Pardon, nah!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clori

haide, Clori, ramai la discutie. te-am si botezat Cori, imi cer mii de scuze. mie imi place ce spui, dar nu cred ca e un capat de tzara daca nu gandim toate la fel, nu? eu ma bucur sincer pentru tine ca ti-ai pastrat idealismul si pui dragostea mai presus de orice - asa ar fi frumos sa fie -, but life sucks, nu e roza pentru toti. nici eu n-am neuronul ala in plus, cred ca m-ai inteles gresit. daca e sa fiu onesta pana la capat, eu simt ca tine, dar nu ma pot impiedica sa o admir pe dianas ca e cum e si gandeste cum gandeste, pentru ca ea poate evita suferintele si dezamagirile pe care le-ar fi putut evita si astia ca mine, daca ar fi gandit ca ea cand trebuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayleen spune:

Draga Cristoiu, ai spus "Daca credeti ca o casnicie se poate construi fara o fundatie de "iubire" va inselati amarnic. Iubirea nu este o conditie suficienta pentru o casnicie fericita, dar este o conditie necesara. " Vreau sa spun ca sunt complet de acord cu tine!
Si sunt sigura ca Diana s-a gandit la acelasi lucru cand cel pe care ea il iubea (atentie! ), nu o iubea la randul lui, cat sa o vrea pentru totdeauna.
Sustin teoria ta, nu m-as marita niciodata cu un om pe care nu-l iubesc. Reciproca e valabila. Cand simt ca nu sunt iubita, trec mai departe, dupa un an sau dupa trei sau dupa cinci. De ce sa mai fac demonstratii de loialitate in loc sa-mi dau sansa la fericire? Intelegi acum cum a gandit Diana? Eu inteleg perfect, am trait toate astea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ayleen

Draga Cristoiu, ai spus "Daca credeti ca o casnicie se poate construi fara o fundatie de "iubire" va inselati amarnic. Iubirea nu este o conditie suficienta pentru o casnicie fericita, dar este o conditie necesara. " Vreau sa spun ca sunt complet de acord cu tine!
Si sunt sigura ca Diana s-a gandit la acelasi lucru cand cel pe care ea il iubea (atentie! ), nu o iubea la randul lui, cat sa o vrea pentru totdeauna.
Sustin teoria ta, nu m-as marita niciodata cu un om pe care nu-l iubesc. Reciproca e valabila. Cand simt ca nu sunt iubita, trec mai departe, dupa un an sau dupa trei sau dupa cinci. De ce sa mai fac demonstratii de loialitate in loc sa-mi dau sansa la fericire? Intelegi acum cum a gandit Diana? Eu inteleg perfect, am trait toate astea.

ayleen

Diana n-a spus ca el nu o iubeste. A spus ca nu e pregatit sa se casatoreasca. Mare diferenta.

Sotul meu m-a refuzat cind l-am "cerut" in casatorie. Ma iubea, dar nu era sigur ca e pasul bun, ca e "ready", ca suntem intr-adevar facuti unul pentru altul. Si cind s-a lamurit m-a cerut el pe mine. Intre timp dragostea a crescut si ma iubeste cu mult mai mult decit prima oara cind am discutat optiunea casatoriei. Si eu la fel pe el.

Evident, in orice alegere exista potentialul unui cistig sau al unui esec. Eu am preferat sa regret ceva ce am facut decit ceva ce nu am facut. Iar anii petrecuti iubindu-l nu i-am vazut niciodata ca "timp pierdut" ci ca pe un cadou minunat. Indiferent ce avea sa se intimple pe viitor.

Diana a ales pentru sine si poarta responsabilitatea alegerii. Nimeni de aici n-ar fi putut sa o influenteze cumva, tot alegerea ei ar fi fost. Eu cred ca a ales bine, fiindca nu imi pare ca a dat cu piciorul iubirii vietii ei. Ii doresc sa o gaseasca iubirea asta pe care o cauta si sa realizeze ca te face sa faci ce n-ai gindit vreodata si alegerea facuta va fi indiferent de perspectivele de viitor.

Acum o intrebare, asa de dragul discutiei. Privind din perspectiva cu "a face un copil e telul suprem", ce te-ai face daca marea dragoste s-ar nimeri sa fie steril? Nu impotent, doar steril. Sau daca si-ar dori casnicie dar nu copii. (tu general, nu tu ayleen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Acum o intrebare, asa de dragul discutiei. Privind din perspectiva cu "a face un copil e telul suprem", ce te-ai face daca marea dragoste s-ar nimeri sa fie steril? Nu impotent, doar steril. Sau daca si-ar dori casnicie dar nu copii. (tu general, nu tu ayleen)

mi-as gasi alta "mare dragoste", ca-s fro 3 miliarde de barbati pe planeta. si viata e doar una, de ce as sacrifica-o pentru unul dintre ei? el poate sa-si gaseasca alta mare dragoste care nu vrea copii, simplu. si teoretic vorbind, desigur. :-)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

mi-as gasi alta "mare dragoste", ca-s fro 3 miliarde de barbati pe planeta. si viata e doar una, de ce as sacrifica-o pentru unul dintre ei? el poate sa-si gaseasca alta mare dragoste care nu vrea copii, simplu. si teoretic vorbind, desigur. :-)

deci cu alte cuvinte nu crezi in "suflete pereche" sau "marea iubire"

PS: n-ar fi trebuit sa adaug "care nu vrea copii", voiam doar sa aud in caz ca "nu poate avea copii".

Mergi la inceput