de ce fug barbatii de casatorie?
Raspunsuri - Pagina 23
XIO spune:
Bluel , nu m-am simtit avizata, doar m-a mirat afirmatia ta , cum ca statul impreuna e plictisitor.
Nu am pretentia ca le stiu pe toate si nici o vasta experienta , dar eu nu inteleg fuga asta dupa casatorie a unora asa cum pers. respective nu inteleg cum altele accepta sa stea cu partenerul fara sa se casatoreasca.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
ayleen spune:
Daca prietenul tau spunea "Eu nu sint pregatit acum sa ma insor, consider ca intii ar trebui sa avem un apartament al nostru/sa imi lamuresc situatia la noul job/sa ...ceva plauzibil, veridic si potrivit actualei voastre situatii"...ce faceai? Plecai pentru ca el nu e pregatit ACUM? Stateai pentru ca in curind va fi pregatit?"
Pisigri, eu am depasit acest stadiu. In acest timp amandoi ne-am definit profesional, (el castiga chiar foarte bine), eu am asteptat sa-si termine de construit si casa. Pentru ca da, am gasit ceva calitati la el, care sunt importante pentru mine. Deci noi am trecut si proba asta. Justificarea asta nu se mai aplica, e o perioada pe care eu am digerat-o deja. De altfel, nu se mai aplica nici o justificare. Pentru ca EU m-am decis, in sfarsit. Cat despre modul in care am pus eu problema, inutil sa spun ca este o mare diferenta dintre "acestea sunt cele doua alternative ale mele, la modul cinstit si realist", si "ia-ma, ca, daca nu, imi caut altul".
Stii, nu e un mod de a-i forta mana. Nu asa s-a pus problema niciodata. Atat doar ca el, un idealist, a fost intotdeauna faultat de exigenta mea, si a tot asteptat momentul cand relatia merge ca unsa, fara hurducari si opinteli. Eh, n-a mers asa niciodata! Si nici nu va merge ca unsa si, probabil, peste 25 de ani ne vom enerva din cauza aceluiasi lucru.
Probabil ca i-a facut un pic de placere, secreta, sa ma tina pe jar. Probabil ca a fost, tot in secret, si un pic de panica. El este un mare nehotarat si, intotdeauna, altcineva a luat decizii pentru el. Stii, de-a lungul timpului, cand am vrut EU sa ne despartim sau sa luam o pauza am facut-o, cand am vrut sa ma impac, ne-am impacat.
Este in zodia pestelui si intotdeauna m-am gandit la el ca un pestisor in acvariu, vesnic dependent de cineva care sa-i puna hrana, sa-i schimbe apa...
Acum il invidiez pentru cat de relaxat si binedispus e de cand am luat decizia. Numai eu sunt nelinistita . Sunt un om prudent si greu de multumit. In plus, ma imbolnavesc cand simt ca nu am eu controlul. Cand cineva are acte pe mine e ...panica in toata regula. Casatoria e un obicei barbar, dupa parerea mea. E ceva care trebuie,si as da orice sa pot scapa de conservatorismul si conformismul care ma caracterizeaza.
Ma gandesc si eu la faptul ca e un om cu suflet bun si nepervertit... Si-mi spun in gand: "cat de rau poa` sa fie?"
Ramonika spune:
ayleen pai la voi o sa cante gaina ce-i asa rau in asta? multe femei ar vrea sa fie asa, dar nu au loc de cocosi...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Mindy spune:
Ayleen, mi-esti draga cu umorul tau..
Trebuie sa facem un club al nonconformistelor.
Cat de rau poa' sa fie? Si io am un peste in dotare pe care m-am enervat azi, asa ca nu dau sfaturi despre casatorie la nervi :))]
Acum ar fi momentul sa faceti niste sarcini si promisiuni in scris semnate de amandoi. :)
Al meu a zis multe la inceput (luat de val fiind) si de multe ori ii zic.. trebuia sa am asta in scris :)) macar unele e-mailuri de le salvam
Ramonika spune:
diana si ayleen - ce mai faceti? aveti noutati?
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
mansonrox spune:
Mai bine ca s-a intamplata sa decat sa te trezesti ac te muti cu el si apoi in nici 4 luni pleaca ianpoi la masa ca isi da seama ca acolo e mult mai bine, adik ce castiga el ii ramane lui si nu are obligatii.
Acum sunt casatorita cu un alt tip si e nasol ac tre sa stam cu masa
Rox +18
Clori spune:
Citat: |
Iar eu consider ca acum a venit momentul sa-mi gasesc pe cineva pentru o relatie oficializata pentru ca nu mai am chef de flirturi, de intalniri cu tot felul de barbati. Vreau stabilitate, vreau sa stiu ca in fiecare seara cand ajung acasa ma asteapta acelasi barbat pe care il iubesc. |
Tu esti convinsa ca esti pregatita sa te casatoresti? Cu acest om sau cu altul? Atata timp cat asta este motivatia ta principala, eu te sfatuiesc sa nu faci pasul asta. Casnicia e mult mai mult decat un lucru de bifat intr-o agenda, in care scrie ce trebuie facut in viata. Daca vrei o casnicie fericita, atunci nu va fi loc de modul egoist si unilateral in care pui problema. Te casatoresti cu un om in primul rand pentru ca vrei sa-l faci pe el fericit, pentru ca iubesti si doresti sa-i implinesti viata si ca sa va ajutati unul pe altul sa va dezvoltati ca persoane. Iar barbatul care va simti ca-i oferi aceste lucruri, ti le va oferi si el, la randul lui. Dar atata timp cat tu pui atat de transant problema casatoriei, bazata numai pe un singur an de relatie, normal ca el a fugit mancand pamantul. Si sincer, as fi facut si eu la fel. Gandeste-te: daca ti s-ar fi intamplat tie ceea ce i-ai facut tu lui? Daca ai fi simtit, la un moment dat, ca vrea sa te cumpere, ca la piata, numai si numai pentru a-si indeplini o nevoie personala, de stabilitate, fara sa se gandeasca la ceea ce iti doresti tu in acel moment si cum vezi relatia respectiva?
Ca sa-ti raspund la intrebarea din titlu: eu cred ca barbatii fug de casatorie din cauza egoismului, egocentrismului si a cinismului cu care femeia, care trebuie sa fie sufletul familiei, traieste o relatie. Nu este singurul motiv dar cred ca este cel mai important dintre toate.
Ce anume iti imaginezi tu ca o sa se intample in momentul in care vei avea acel act care sa „legalizeze” relatia dintre voi? Ce se va schimba cu asta? Va schimba acel act felul in care-l privesti pe el si, brusc, vei ajunge sa te preocupe binele lui mai mult decat ceea ce-ti doresti? Ii vei deveni recunoscatoare pentru verigheta pe care ti-a oferit-o si pentru statutul, atat de important, de „femeie maritata, in randul lumii” si vei cauta sa ajungi la sufletul lui? Viata intr-o casnicie nu e deloc simpla, e foarte complicata, plina de compromisuri, pe care, la cum pui tu problema, mie nu mi se pare ca esti pregatita sa le faci. Iar actul acela roz nu-ti garanteaza in nici un caz ca lucrurile vor merge bine, ca va veti intelege, ca va veti iubi o viata intreaga, ca va sta acasa si te va astepta, asa cum iti doresti. Te poti trezi, peste niste ani, tot singura, de data asta divortata, probabil si cu un copil... Crezi ca e o situatie mai buna decat cea de acum? Parerea mea e sa te gandesti bine in primul rand la ceea ce esti tu dispusa sa daruiesti si abia apoi la ceea ce crezi ca ti se cuvine intr-o relatie...
Mesajul asta spune cat se poate de clar felul in care gandesti:
Eu sincer consider ca din cauza unor femei din astea, care le cauta in coarne barbatilor, am ajuns azi sa ne impiedicam prin librarii de carti despre cum sa iti convingi prietenul sa te ia de nevasta, reviste cu sfaturi pe aceeasi tema etc. Nu am vazut pe nicaieri vreun sfat dat barbatilor care vor sa se insoare si partenera nu vrea. De ce? Pentru ca ei stiu ca daca e sa atarne cineva intr-o relatie, pai aia e femeia! |
M-a siderat, pur si simplu, duritatea ta si felul in care privesti relatia dintre doi oameni. Dupa parerea ta care este rolul unei femei intr-o relatie? Un fel de general de armata care da ordine si asteapta sa fie indeplinite? Iar daca te porti frumos cu sotul sau prietenul tau, inseamna ca “ii cauti in coarne”? Ca sa nu mai spun despre modul jignitor in care ai exprimat pozitia femeii... Am implinit ieri 8 ani de casnicie si nu m-am simtit niciodata “atarnata” in relatia cu sotul meu, nici in cei 13 ani de relatie nu am simtit ca as sta la mana lui, asteptand sa-mi hotarasca el viata. Si nu mi-a dat ultimatum, desi eu n-am vrut sa ma casatoresc iar el a trebuit sa astepte ani de zile pana cand am spus “da”. Poate ca revistele nu scriu asemenea sfaturi pentru barbati pentru ca ei nu au nevoie de ele. Pentru ca el a stiut ce sa faca intr-o asemenea situatie. In nici un caz nu s-a aratat atat de disperat incat sa-mi spuna: “Trebuie sa regandim relatia noastra si, in cazul in care realizam ca nu duce acolo unde vreau eu, mai bine plec si caut in alta parte, in loc sa mai pierd timpul (cu tine)!” Daca mi-ar fi spus asa ceva as fi plecat eu! Pentru ca as fi realizat ca nu e loc si de mine in relatia noastra.
Parerea mea sincera e urmatoarea: trebuie sa lucrezi la tine, sa-ti schimbi modul de a privi lucrurile si vei avea numai de castigat. Altfel, cu verigheta sau fara, vei ramane singura toata viata, pentru ca nu e nimeni obligat sa-ti ofere, pe degeaba, lucrurile pe care ti le doresti, fara ca tu sa oferi nimic in schimb! Din pacate, simpla prezenta intr-o relatie, chiar si timp de un an de zile, nu este de ajuns...
conchita spune:
citat din mesajul lui XIO Nu ma deranjeaza sau afecteaza ca cineva vrea sa se casatoreasca , ma enerveaza insa stilul acesta de abordare si comportamentul de rasfatat. |
zise cineva care sta cu parintii la 24 de ani ca n-are chef de una si de alta, despre altcineva care, cativa ani doar mai in varsta, stie exact ce vrea si cere direct si nu e intimidata de maritul zeu care inca doarme pe soclul din casa parinteasca la treij'de ani. Xio, Xio...ce te racaie pe tine e ca exista si femei puternice dupa un dictionar diferit de ala al tau.
dianas este o super de super femeie, se cunoaste de la zilioane de mile departare. e admirabila in atitudinea ei si are perfecta dreptate ca barbatii is educati de femei sa fie asa molai si iresponsabili si absolut egoisti. dianas, te admir si te sustin, e bine ca nu ti-ai lasat feromonii sa ia conducerea in creier.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
zise cineva care sta cu parintii la 24 de ani ca n-are chef de una si de alta, despre altcineva care, cativa ani doar mai in varsta, stie exact ce vrea si cere direct si nu e intimidata de maritul zeu care inca doarme pe soclul din casa parinteasca la treij'de ani. Xio, Xio...ce te racaie pe tine e ca exista si femei puternice dupa un dictionar diferit de ala al tau. dianas este o super de super femeie, se cunoaste de la zilioane de mile departare. e admirabila in atitudinea ei si are perfecta dreptate ca barbatii is educati de femei sa fie asa molai si iresponsabili si absolut egoisti. dianas, te admir si te sustin, e bine ca nu ti-ai lasat feromonii sa ia conducerea in creier. |
Conchita , in ochii mei Dianas nu este deloc o femeie puternica , as spune ca este o femeie slaba din punct de vedere emotional si afectiv , rasfatata care , dupa cum spunea Clori , vrea doar sa bifeze ceva.
Asta am inteles din posturile ei la acest subiect , si la asta ma refer , ca nu o cunosc , stiu doar ce a afirmat ea aici.
Ca e Dianas , ca e Mihaela sau prietena mea cea mai buna , de la oricine as auzi asemenea argumente as spune acelasi lucru si as face aceeasi semi-caracterizare.
De racait , crede-ma ca nu ma racaie mai nimic, cu atat mai putin viata sentimentala altora.
Ah , dintre toti colegii mei unul singur locuieste si se intretine singur , asa ca eu ma simt bine in cercul meu de prieteni colegi si cunoscuti "slabi" si racaiti de dorintele altora.
Clori: total de acord cu tine , ai pus punctul pe I-ul inceput de cateva dintre noi.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/