de ce fug barbatii de casatorie?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

cristoiu - si cum de ai continuat relatia cu el daca te-a refuzat? asta in caz ca vorbesti serios...

Fiindca nu era nici momentul potrivit nici motivul corect. Si pentru ca am avut incredere in relatia noastra, in faptul ca ne cunoastem unul pe altul si suntem pe aceeasi pagina cu ceea ce vrem de la viata. Insa el a avut dreptate in cazul meu-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bluel

Si apropo de locuitul impreuna inainte de casatorie ( ca proba, da, e ok), eu una sint impotriva (uite asa ), in primul rand, pt. ca locuitul impreuna si menajul in doi distrug incet dar sigur flacara iubirii, in al doilea rand, in ce calitate??? De menajera? De prietena? Mie nu imi suna bine!

Sunt de acord cu restul mesajului care nu apare aici, dar cu partea prezenta nu. Iti spun si de ce:
Sunt de parere ca este bine sa locuiesti o vreme cu respectivul pentru ca traiul in doi dezvaluie multe trasaturi, apucaturi, tabieturi, care pot pune la incercare o relatie sentimentala.
Citeodata o casatorie poate fi o greseala, din varii motive, iar locuitul impreuna inaintea unei casatorii ofera sansa sa nu comiti o eroare colosala pe care mai apoi sa o regreti.
Cind pur si simplu te vezi cu cineva la un suc sau la un film e una, iar cind locuiesti cu acea persoana este altceva. Sunt necesare niste ajustari majore, pe care multe cupluri le ignora constient, sperand ca iubirea dintre ei va face minuni si totul va merge ca pe roate. Ei bine, asta nu se intampla mereu. Din pacate.

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

sunt de acord cu anca, dar sa nu se extinda perioada de proba la mai mult de maaaxxxiiiimmmmm un an apoi devinde obisnuinta si iti spui ca ce mai conteaza o bucata de hartie?

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

locuitul impreuna si menajul in doi distrug incet dar sigur flacara iubirii, in al doilea rand, in ce calitate??? De menajera? De prietena? Mie nu imi suna bine! Daca va dati mari si tari ca sinteti independente, ca nu vreti sa va maritati, pai stati singure, descurcati-va singure si nu mai plangeti dupa barbati!

Mami de Bubu (19.08.2008)

Locuitul impreuna si menajul distrug flacara iubirii?
Dar flacara asta stie ca daca exista un act acolo nu o mai distruge nimic?
Cum sa spui ca locuitul impreuna distruge iubirea? Pai cand esti casatorit ce faci , locuiesti separat?

Nu inteleg cu cine vorbesti cand spui "daca va dati mari si tari stati singure".
In primul rand daca cineva nu este asa cum esti tu nu inseamna ca se da mare si tare.
In al doilea rand, de ce sa stea o femeie singura doar pt. ca e independenta?Adica sa se desparta de partenerul de viata asa , de florile marului ?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianas spune:

Jasmine, sa nu exageram. Eu nu i-am dat un ultimatum privind casatoria. Eu i-am spus ca daca nu il intereseaza sa ne mutam impreuna acum si sa vedem cum evolueaza lucrurile pe viitor, poate ne intelegem si ne gandim mai departe (am evitat sa pronunt cvantul casatorie cand am vorbit cu el) atunci nu am de ce sa-mi mai pierd vremea. Pentru ca eu vreau familie, iar el vrea sa copilareasca. Nu mi se pare ca nu am procedat corect, nu l-am cerut de barbat. Practic, acum eu sunt libera sa-mi gasesc pe altcineva -mai serios, iar el sa copilareasca in continuare.

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

Citat:
citat din mesajul lui dianas
Pentru ca nu voi fi niciodata fericita langa un barbat de care a fost nevoie sa trag ca sa fie cu mine.

te-ai gandit la asta cand i-ai dat ultimatumul?

dupa parerea mea ai pierdut enorm in momentul in care l-ai "strans putin cu usa" - expresia iti apartine.

si chiar daca ti-ar fi spus pe loc "da,draga mea,cum sa nu,hai sa ne casatorim chiar maine",tot n-ai fi fost fericita pentru ca ai fi stiut intotdeauna (si ai fi evitat sa spui si altora) ca EL nu ti-a propus;ca n-a venit de la el,ca TU ai fost cea care te-ai autopropus.

Chiar daca cica s-au mai schimbat vremurile,eu cred ca rolurile clasice femeie-barbat sunt la fel de actuale ca intotdeauna si nici unui barbat nu-i place sa fie cerut in casatorie (mai ales pe un ton de ultimatum).

La cum ai pus tu problema in momentul ala mie mi se pare normal ca el sa se sperie de-a dreptul : daca ai dat dovada de atata determinare si lipsa de tact si ai luat taurul de coarne pe un subiect delicat din postura de iubita....probabil e normal ca el sa se intrebe ce-l poate astepta DUPA casatoria cu tine.Sau dupa 5-10 ani de casatorie cu tine.Ca o sa-i impui mereu dorintele tale,ca o sa-i comanzi mereu ce sa faca si ce sa gandesca si ca in general o sa-ti asumi rolul masculin in casa.

Pe bune,mie mi se pare normal ca un barbat sa fuga mancand pamantul de asa ceva.

Nu vreau sa te supar,esti deja trista.Ti-am spus cum vad eu lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayleen spune:

Nu stiu cat de nuantat am reusit sa surprindem, eu sau initiatoarea topicului, ceea ce a stat in spatele momentului deciziei.
Eu una mi-am dat MIE un termen limita. Daca cuvantul este "ultimatum", ok, asa sa-i ramana numele! In realitate, am inceput sa resimt acut o dorinta, o nevoie sa ies din starea de provizoriu, de paranteza. Eu am simtit ca am demonstrat ce am avut de demonstrat, urmeaza sa-si precizeze intentiile. Ca un vanzator care are in magazin un client mofturos, care nici macar nu stie ce cauta. Eu mi-am acordat MIE cei trei ani jumate de probe, iar, la sfarsit mi-am tras propriile concluzii. Ambele variante erau perfect avantajoase pentru mine: eu locuiesc in Bucuresti, am apartamentul in care locuieste mama, am un venit bunicel, si am fost curtata de barbati de cand ma stiu. Ar fi insemnat sa irosesc norocul pe care Dumnezeu mi l-a pus pe tava, in marea lui bunatate. Iata de ce, eu l-am instiintat pe prietenul meu ca perioada de proba s-a incheiat si ca are ocazia sa spuna si el ce doreste sau sa taca pe vecie.
Nu am dreptul sa dau ultimatumuri altcuiva. Dar am dreptul sa-mi iau propriile decizii. Nu as cere un barbat in casatorie nici eu, pentru ca sunt o conservatoare. Ceea ce nu am avut ocazia sa povestesc (poate ca cu asta trebuia sa incep) este ca prietenul meu ma vrea de nevasta de muuuult timp, dar a fost descurajat de defectele pe care eu i le-am gasit si i le-am reprosat. El nu e prost deloc, se temea ca se va trezi cu mine divortand, din motivele pe care eu i le imput.
Cinstit sa va spun, e singurul barbat care m-a vrut de nevasta, dupa ce m-a cunoscut bine, cu toate defectele mele. De altfel, e singurul care inca mai vorbeste cu mine, dupa ce face cunostinta cu modul meu de jigni pana la os.
Dar am 32 de ani si in situatia Dianei am fost de doua ori. Am plecat cu arme si bagaje, pentru ca expirase timpul pe care ni-l acordasem.
Mie chiar si un an, cat a stat Diana, mi se pare prea destul. Nu mai vorbesc de cat am lungit-o eu . Ea are mai multa minte si instincte foarte bune: cand un barbat te vrea, pur si simplu STII.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayleen

Iata de ce, eu l-am instiintat pe prietenul meu ca perioada de proba s-a incheiat si ca are ocazia sa spuna si el ce doreste sau sa taca pe vecie.
Nu am dreptul sa dau ultimatumuri altcuiva. Dar am dreptul sa-mi iau propriile decizii.
ayleen

Din mesajul pe care l-ai scris, care a sunat mult mai...bine decit au sunat celelalte care explica faptul ca locuitul impreuna dauneaza grav sanatatii, am inteles ca ok, ti-ai dat tie o limita de timp. Si mie mi se pare corect caatunci cind iti doresti foarte tare ceva, sa discuti cu partenerul si sa vezi ce parere are. Numai ca, cred ca aceste discutii se pot purta si in alt registru decit "Ne casatorim sau plec sa-mi caut pe altul?". Dupa cum spunea cineva, atunci cind iti doresti sa te casatoresti cu omul de linga tine inseamna ca il iubesti, ca i-ai gasit niste calitati care sint f importante pentru tine...si atunci cum de pare asa de usor sa "cauti pe altul" numai de dragul maritisului...?

insa citatul din mesajul tau...conduce in final la acelasi rezultat: ultimatumul caruia ii spunem altfel pentru ca suna mai bine. daca prietenul tau spunea "Eu nu sint pregatit acum sa ma insor, consider ca intii ar trebui sa avem un apartament al nostru/sa imi lamuresc situatia la noul job/sa ...ceva plauzibil, veridic si potrivit actualei voastre situatii"...ce faceai? Plecai pentru ca el nu e pregatit ACUM? Stateai pentru ca in curind va fi pregatit?

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianas

Jasmine, sa nu exageram. Eu nu i-am dat un ultimatum privind casatoria.

Diana...iti jur ca nu am nici o parere preconceputa...iti inteleg dorinta, nu cred ca e nimeni pe-aici care sa te condamne ca doresti o familie, majoritatea suntem familisti convinsi...
Dar de ce te minti singura? Uita-te la cele spuse la inceput, incepand cu titlul...ce crezi ca ai spus acolo? Despre ce e vorba?
Si nu e vorba ce ne spui noua, ci ce i-ai spus lui...daca tot asa a fost, ce crezi ca a inteles? De ce ti-a cerut timp de gandire (sau s-a eschivat)?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Revin, da, am spus ca sint de acord cu locuitul impreuna de proba in vederea unei casatorii, si nu de "florile marului", ca sa citez din clasici.....in nici un caz, perioadele astea sa se prelungeasca la ani de zile, pt. ca barbatului i se pare comod asa, are acasa de toate si mai e si liber sa faca ce vrea, oficial, normal ca-i convine asa, voua nu v-ar conveni? Si inca o data, eu m-am referit numai la fetele tinere, la inceput de drum in doi si nu la relatii dupa un divort (deci dupa stii ce inseamna casatoria), copii, ca atunci e alta situatie .....

Xio , nu inteleg de ce te-a simtit avizata, m-am referit in general....vezi tu undeva numele / nick-ul tau? Stiu ca ce vreau eu nu se poate in viata reala (desi unii au reusit), sa fii casatorit, dar sa locuiesti separat ca sa nu se rodeze flacara iubirii....Totusi, pentru o fata de 24 de ani, mie mi se pare ca esti cam agresiva, am vazut ca esti foarte activa si combativa pe diferite topicuri, in plus, nu ai atata experienta de viata sa vii aici si sa fii asa sigura ca e bine cum faci tu, cum gandesti tu...as vrea sa mai vorbim dupa 10 ani, dupa ce te vei fi maritat si vei fi facut un copil...Si acum scuza-ma, am un bb de ingrijit, nu astept comentarii

Diana, nu vreau sa iti bag cutitul in rana, dar nu mi-ai raspuns, cum adica a vrut omul sa se impace cu tine? Daca tu consideri ca nu merita nici o sansa, atunci nu i-o acorda, fii sigura ca atunci cand vei gasi persoana potrivita, vei stii si totul se va intampla repede si de la sine.

Mami de Bubu (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Citat:

Revin, da, am spus ca sint de acord cu locuitul impreuna de proba in vederea unei casatorii, si nu de "florile marului", ca sa citez din clasici.....in nici un caz, perioadele astea sa se prelungeasca la ani de zile, pt. ca barbatului i se pare comod asa, are acasa de toate si mai e si liber sa faca ce vrea, oficial, normal ca-i convine asa, voua nu v-ar conveni? Si inca o data, eu m-am referit numai la fetele tinere, la inceput de drum in doi si nu la relatii dupa un divort (deci dupa stii ce inseamna casatoria), copii, ca atunci e alta situatie .....

Si daca eu prefer sa stau fara act, care-i problema mare? De ce nu crezi ca poate fi la fel de frumos? Oricum, daca o persoana vrea sa fie fidela, este oricum... cu sau fara act!
Si de ce ar fi o diferenta dupa o casatorie? Nu pricep deloc... De ce crezi tu ca acel act schimba personalitatea cuiva si il face din infidel fidel?

[/quote]

Mergi la inceput