de ce fug barbatii de casatorie?
Raspunsuri - Pagina 20
dianas spune:
Ayleen, bravo! Ai obtinut ceea ce iti doreai, ceea ce asteapta oricare femeie din partea iubitului: confirmarea sentimentelor lui. L-ai strans cu usa, iar el a cedat de teama sa nu te piarda. Asta da iubire. Pana in septemrie ai timp sa te razgandesti daca e cazul. Eu zic ca ai acum un gust amar din cauza stresului prin care ai trecut si a modului in care a trebuit sa scoti cererea de la el. S-ar putea sa se indulceasca pana in septemrie. Multa bafta si iubiti-va mult!
dianas spune:
Pai dupa ce s-a gandit si s-a tot perpelit omul, a dat un telefon sa-mi spuna ca ar vrea sa luam relatia de la capat (HELLO?!???!!!) si sa reconsider ideea mea de evolutie a unei relatii. Bla, bla.. practic sa ma intorc de unde am plecat. NEVER!
Citat: |
citat din mesajul lui Mindy Diana, cand a venit acum la tine dupa perioada de gandire, a zis ceva concret? a zis: Da vreau cu tine, ai un pic de rabdare dar tu esti aleasa, poti fi sigura de asta.. a zis ceva in genul asta? sau doar hai sa fim impreuna, o mai lungim o tura ca eu tot nu stiu ce vreau. |
dianas spune:
XIO, daca ai avea o anumita varsta si o anumita experienta de viata, ai intelege de ce am procedat asa. Tu esti de 9 ani cu prietenul tau, practic voi ati crescut impreuna la propriu, iar in momentul de fata sunteti tineri, normal ca nu va sta capul la casatorie.
De asta nu intelegi tu ce atata graba. Cand o sa simti ca ti-au ajuns toate relatiile pe care le-ai avut, toate despartirile prin care ai trecut, toate distractiile, te-ai aranjat profesional iar cesul ticaie, in mod firesc vine etapa urmatoare: familia. Si atunci instinctul te impinge catre anumite reactii. Ai sa le intelegi peste cativa ani.
Si inca ceva: faptul ca merg pana in panzele albe pentru a obtine ceea ce-mi doresc nu este o dovada de comportament rasfatat. Ce consideri tu ca ar fi fost ok sa fac? Sa-l mai astept pana fac 30 de ani??? Ca sa ma refuze atunci si sa se insoare dupa doua luni cu o pustoaica??? Iar eu sa-mi plang in palme ca la 30 de ani nu doar ca nu am reusit sa-mi fac o familie, dar nici macar prieten nu mai am...
citat din mesajul lui XIO Ruxij, mie nu mi se pare iesit din comun ca o femeie vrea sa se casatoreasca, nu asta este problema. Problema este de ce si cum . Dianas a inceput sa scrie ca prietenul ei cu care e de un an a primit ultimatumul i a spu ca mai trebuie sa se gandeasca. Dupa care ne-a spus cum sunt de vina femeile care stau in relatii lungi cu barbatii Dupa care a inceput sa puna ca toti barbatii sunt asa . Dupa aia ne-a spu ca i-a "trecut" de prietenul ei si ca el nu o iubeste. Dupa care ne spune ca el a vrut sa se impace , lucru care mi se pare un sacrificiu si care demonstreaza clar ca o iubeste . Nu ma deranjeaza sau afecteaza ca cineva vrea sa se casatoreasca , ma enerveaza insa stilul acesta de abordare si comportamentul de rasfatat. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
dianas spune:
De acord, pana la urma si cu barbatii e la fel ca si cu oricare alt "bun de consum": pana nu iti faci acte pe un apartament, chiria nu-ti ofera nici o siguranta. Pana nu te mariti cu barbatul pe care il vrei, si nu-ti faci acte pe el, nu te simti implinita. Chiar si cu riscul divortului. Daca punem de la inceput raul in fata, nu mai facem nimic.
citat din mesajul lui anca74 [Aici imi permit sa fac o mica paranteza si sa-i raspund lui Xio: chiar daca esti intr-o relatie semi-oficiala, care dureaza de o groaza de timp, si va iubiti amandoi statornic... O femeie, draga Xio, are nevoie de siguranta in privinta relatiei, iar acel act de casatorie i-l confera cel mai adesea. In ce ma priveste, cand sotul meu m-a cerut de sotie, gestul respectiv a insemnat pentru mine "commitment" din partea lui, adica mi-a demonstrat - mie si restul lumii - ca este pregatit sa-mi fie alaturi si la bine, si la rau, pentru o perioada (ca sa nu spun restul vietii fiindca niciodata nu se stie ce te asteapta, in final). Nu spun ca-s mai fericita pentru ca sunt maritata acum, dar mai sigura pe mine si mai linistita in privinta relatiei noastre sunt. Asta ca opus al unei relatii in care as fi stat cu el nefiind casatoriti. Probabil este o prostie, probabil este totul in imaginatia mea, dar, pentru mine, este mai bine asa - casatorita. Si ceva imi spune ca si pentru majoritatea femeilor sentimentul este acelasi. ] |
Jasmine spune:
citat din mesajul lui dianas Pentru ca nu voi fi niciodata fericita langa un barbat de care a fost nevoie sa trag ca sa fie cu mine. |
te-ai gandit la asta cand i-ai dat ultimatumul?
dupa parerea mea ai pierdut enorm in momentul in care l-ai "strans putin cu usa" - expresia iti apartine.
si chiar daca ti-ar fi spus pe loc "da,draga mea,cum sa nu,hai sa ne casatorim chiar maine",tot n-ai fi fost fericita pentru ca ai fi stiut intotdeauna (si ai fi evitat sa spui si altora) ca EL nu ti-a propus;ca n-a venit de la el,ca TU ai fost cea care te-ai autopropus.
Chiar daca cica s-au mai schimbat vremurile,eu cred ca rolurile clasice femeie-barbat sunt la fel de actuale ca intotdeauna si nici unui barbat nu-i place sa fie cerut in casatorie (mai ales pe un ton de ultimatum).
La cum ai pus tu problema in momentul ala mie mi se pare normal ca el sa se sperie de-a dreptul : daca ai dat dovada de atata determinare si lipsa de tact si ai luat taurul de coarne pe un subiect delicat din postura de iubita....probabil e normal ca el sa se intrebe ce-l poate astepta DUPA casatoria cu tine.Sau dupa 5-10 ani de casatorie cu tine.Ca o sa-i impui mereu dorintele tale,ca o sa-i comanzi mereu ce sa faca si ce sa gandesca si ca in general o sa-ti asumi rolul masculin in casa.
Pe bune,mie mi se pare normal ca un barbat sa fuga mancand pamantul de asa ceva.
Nu vreau sa te supar,esti deja trista.Ti-am spus cum vad eu lucrurile.
anca74 spune:
citat din mesajul lui XIO Siguranta exista cu sau fara act. Ce spui tu suna ciudat Casatoria iti da siguranta. Pai fara casatorie ce-a fost? O joaca? |
Cam da, pentru unii concubinajul este o joaca. Un fel de a spune "ma joc de-a casatoria sa vad daca merge cu cel/cea cu care sunt. Daca nu merge, imi iau jucariile si plec".
Ma refer aici la un concubinaj de lunga durata, peste 3-4 ani.
Fiindca, pe de alta parte, mi se pare normal sa vrei sa vezi, la inceput, pe o anumita durata, cum te intelegi si cum convietuiesti cu respectivul/respectiva.
Apropo, tu de ce nu te-ai casatori?
De ce anume ti-e teama?
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
XIO spune:
Anca , nu mi-e frica de nimic, pur si simplu sunt prea copil pt. asa ceva.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui anca74 Apropo, tu de ce nu te-ai casatori? De ce anume ti-e teama? |
Intrebarea se poate pune si in celalalt sens:
De ce te-ai casatori? De ce ti-e teama? Iti garanteaza ceva casatoria, pierzi ceva daca n-o faci...ce anume?
Totusi daca-mi amintesc bine si eu aveam ideea maritisului pe creier pe la 28 de ani (si ca urmare m-am maritat, rapid, dupa vreo 6 luni dupa ce l-am cunoscut pe print), asa ca n-o sa mai continui sa fac pe lupul moralist pe-aici.
Doar ca mi-as fi dorit ca atunci sa am mai multa minte.
Casnicia nu e totusi un joc, de aceea amandoi trebuie sa-si doreasca asta. In general ajungi la dorinta asta in timp. Stiu ca sunt nenumarate exemple de cupluri care s-au casatorit la scurt timp dupa ce s-au intalnit si care sunt fericiti, insa nu cred ca se poate trage o concluzie din asta. La fel cum sunt cupluri care s-au cunoscut foarte bine inainte, si casnicia a dat gres.
Dar cred ca este mult mai bine sa amani o perioada, pana te convingi ca el este alesul, decat sa te grabesti s-o faci pentru ca asa e datina. Dupa mintea mea de acum, 1 an nu reprezinta nimic, abia apuci sa te cunosti
MissParker spune:
Dupa ce am trecut printr-un divort si stiu cata "siguranta" reprezinta o casatorie (mai ales cu cine nu trebuie ), eu zic ca o femeie isi doreste in primul rand sa vada acel commitment al barbatului. Adica nu neaparat sa se marite, dar sa vada ca EL vrea sa se insoare cu ea. Tocmai fiindca multi fug de acest commitment, asa cum vedem si in cazul de fata, el capata o greutate si mai mare in ochii femeilor si e de inteles. Ma refer la majoritatea femeilor, Xio este sigur exclusa
Off-topic: Ancaaaaaa, FELICITARI pentru printesuca ta, are deja 1 an, oh my God!!!! Adica de ce ma mir eu, David face si el acusi-acusi 8 luni... Chiar ma intrebam pe unde esti...
anca74 spune:
Off topic: Felicia, nu am mai scris din lipsa de timp. Domnisoara mea, casnicia si jobul imi mananca tot timpul.
Sa-ti traiasca baietelul! Are niste ochisori o minune! Tare mi-e ca o sa franga multe inimi de demoiselles ceva mai incolo!
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura