de ce fug barbatii de casatorie?
Raspunsuri - Pagina 19
ayleen spune:
Gata, fetelor, a trecut si ziua X. Am facut EU rezervare la un restaurant (mult prea de fite, stateau trei chelneri in coasta noastra si ne citeau pe buze, poate avem nevoie de ceva!).
El se facea ca ploua, ca pretextul este ziua indragostitilor. Imi vorbea despre toate aiurelile, eu trageam din tigara ca apucata, eram deja la al treilea pahar de vin, iar el nu avea de gand nimic. Nu mai puteam sa ma concentrez, nu mai auzeam ce vorbeste, clocoteam pe dinauntru, pana cand am simtit ca-mi vine sa fac ca Tarzan. Si chelnerii se roteau in jurul mesei! Cand s-a apropiat seful lor, cu gesturi de maestru de ceremonii, si a intins mana spre masa, jur ca am avut impulsul sa-mi infig dintii in mana lui, ca un catel caruia ii iei osul din fata. Am marait printre dinti sa lase sticla in frapiera si sa nu-mi mai toarne, ca . Saracul, a balbait ceva si a executat mersul inapoi cu spatele.
Asa ca, am deschis subiectul, cu vocea cea mai naturala pe care am reusit sa mi-o confectionez, abtinandu-ma sa nu trosnesc intre degete toate scobitorile de pe masa. Si i-am zis: ce mai tura-vura, daca tu nu decizi nimic, decid eu. I-am zis ca pentru mine ambele variante sunt si bune si proaste in acelasi timp: si varianta de a ma muta cu chirie si de a o lua de la inceput, si varianta de a ma marita cu el, in conditiile in care in relatia noastra nu mai exista pasiune, romantism, emotie sau mai stiu eu ce, ci doar obisnuinta si confort material. El s-a ingalbenit la fata si mesteca crema de zahar ars, de ziceai ca e carne de vita. Ii tremura imaginea, scapa furculita, se ineca cu tigara, vai de capul lui!
In sfarsit, omul si-a dat seama ca nu are pe unde sa mai fuga, a vazut ca eu sunt crancena (taiai carne din mine si nu curgea sange).A luat cuvantul si, dupa bunul lui obicei, a incercat sa se consulte cu mine: "tie ti se pare ca relatia noastra a avut in ultimul timp o evolutie ascendenta?" M-am uitat in ochii lui si i-am spus: "ba din contra, saptamana trecuta chiar ne-am sarit la jugulara dintr-un fleac, dar, asa cum e relatia noastra, stadiul de "sa mai vedem, sa ne mai gandim" s-a incheiat. Atunci i-am bagat sub nas un calendar mic, pe care erau taiate de mine zilele de w/e in care nu se fac cununii religioase. Am crezut ca lesina si cade jos de pe scaun. A incercat sa rada, dar puteai sa juri ca e constipat de la ceva.
Atunci omul, strans cu usa, a raspuns ca relatia noastra nu va duce la nimic bun si nu are viitor, pentru ca intre noi sunt deja multe resentimente acumulate. Intr-o secunda am deruat firul inapoi, m-am vazut locuind cu el in patru locuinte diferite pana s-a construit casa in care stam acum, m-am vazut gatind pana la 12 noaptea, cu gleznele umflate, in timp ce el se juca, m-am vazut frecand podelele printre picioarele lui si am inghitit un nod! Am zambit si i-am spus: "Stiam, e the story of my life. Dupa ce imi pierd ani buni ba cu un tampit, ba cu altul, raspunsul e intotdeauna acelasi: nu te iau de nevasta". L-am vazut cum se surpa in scaun si cum i s-au invinetit buzele, de rusine.
Cu seninatate i-am spus ca intentionez sa incep demersurile pt inchirierea unei locuinte decente (multumesc Domnului ca imi permit sa fiu independenta!). Cu seninatate, i-am explicat ce alternativa cool am, ca voi putea sa cunosc un alt barbat, care sa aiba calitatile lui, dar sa nu aiba si defectele lui, sa pe saturate, (el nu se inghesuie la ). El dadea din cap aprobator, dar l-a insfacat de haina pe bietul sef de chelneri si a marait sa-i aduca nota, orientandu-se in acelasi timp in spatiu, sa gineasca usa.
Eu mi-am sters o lacrima cand i-am spus ca altfel mi-am imaginat eu seara...
M-a suit in masina si pana acasa a condus in viteza a patra cu 20 km/ora, alternativ cu viteza a doua, cu 80 la ora. Urla masina aia si se hurduca, de ziceai ca e tractor, nu alta. A oprit la benzinarie, a luat o sticla de vin vechi de 13 ani si am ajuns in casa cu chiu cu vai, pentru ca scapa toate alea din mana.
Acasa a inceput sa se tina dupa mine, incercand, cu limba amortita dei nu bause nimic inca, sa-mi spuna si el ceva. Eu eram impietrita, nu ma uitam la el, ma dezbracam tacticoasa si aranjam flendurile in sifonier. In timp ce se balbaia ceva neinteligibil pentru mine, m-am dus sa si, din baie, il aud ca spune: "uite ce zic eu: nu am convingerea ca vom fi fericiti sau ca o sa dureze, dar ce-o fi o fi. Propun...ziua de 12 septembrie ca sa facem nunta". Am auzit ce-a zis, m-am dus in sufragerie, unde el pusese vin in doua pahare, aprinsese o lumanarica si se chiora in calendar. Mi-a mai spus ca ar trebui sa strangem bani si sa ma preocup de un local mai stilat. A zis ca o sa-mi ia si un inel, ca acum nu a fost pregatit si ca o sa-mi faca si o cerere oficiala.
L-am intrebat daca a hotarat asta din onoare, pt ca mi-a pierdut niste ani pretiosi. Mi-a raspuns ca nu de-aia, ci pentru ca nu crede ca exista relatie perfecta, fara compromisuri. Mi-a mai zis ca stie ca il astept inca pe Fat Frumos, stie ca el nu este barbatul vietii mele, pe care il asteptam din adolescenta. Incerca sa ma convinga ca toti barbatii pe care ii voi cunoaste, daca nu vor avea cutare defect, vor avea altul, si ca barbatul perfect nu exista. A adaugat:"che sera sera! Alta mai buna n-am gasit, altul mai bun n-ai vrut. Ce sa-ti fac? tu ai vrut sa traiesti cu mine si sa nu-ti cauti unul cum il vrei tu! Nu mi-e bine cu tine, pentru ca ne certam des. Dar fara tine mi-e si mai rau. In lunile cat am fost despartiti mie mi-a fost foarte rau fara tine."
Am ciocnit un pahar, ne-am urat sa fie intr-un ceas bun...
S-a pus sa se joace, m-am dus sa ma culc bantuita de temeri si indoieli, dar cu pisica rupta-n doua.
Dianas, am ajuns in situatia asta pt ca n-am avut taria sa iau atitudine mai demult. Ar fi fost o vreme cand mi-ar fi ticait si mie inima de incantare ca ma marit. Acum sunt doar amarata si nu suntem entuziasmati niciunul. Ma simt ca taranul din El Zorab, care tocmai s-a intors de la negocieri, unde si-a vandut calul.
Ramonika spune:
ayleen - sa fie intr-un ceas bun
chiar daca nu e ce te-ai fi asteptat si ar fi fost frumos, asta e, exista si divorturi pe lumea asta daca o fi sa nu mearga, nu e totul compromis o data cu maritisul.
mi-aud at lacrimile la povestea ta, nu stiu de ce...
iti doresc sa-ti mearga bine asta in cazul in care si hotararea ta finala este sa te mariti.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
coltofeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO De ce anume , ruxi , ca nu vreau sa ma casatoresc?Ca pot concepe o relatie si fara sa-i arat inelarul meu stang gol? |
Xio...si atunci cand tu vei simti ca a venit timpul (din punctul tau de vedere)sa ii arati inelarul gol...poti avea surpriza ca el sa bata in retragere. Pentru ca nici dupa ce mamanci un sac de sare cu un om...nu reusesti sa-l cunosti cu adevarat. Sau chiar daca spui ca il cunosti, se poate schimba 100%.
Ca nu vrei tu sa te casatoresti... asta cred ca ii place lui cel mai mult,mai poate copilarii, insa atunci cand vei simti ca trebuie sa faci pasul, lucrurile se pot schimba. Nu ai nicio certitudine ca si el va vrea sa se casatoreasca. Totul este o loterie...
Asa ca...traieste clipa!!! Maine nu se stie ca va mai fi.
anca74 spune:
ayleen, nu te supara pe mine, dar eu cred ca ai face o mare greseala sa te mariti cu barbatul cu care esti acum.
Nu am pretentia ca le stiu pe toate, dar am trait o situatie similara cu a ta acum 4 ani aproape, deci iti vorbesc din experienta mea.
Aveam 30 de ani pe atunci, fusesem intr-o relatie de 3 ani cu un tip si, cand am vazut ca nu se grabeste sa ia nicio decizie, in nicio directie, am procedat ca tine: l-am luat intr-o buna zi deoparte si l-am intrebat ce are de gand in privinta noastra.
Dupa shocul intrebari mele directe, mi-a raspuns ca nu este pregatit de casatorie, ca de ce sa schimbam relatia noastra intr-una legalizata cand ea mergea si asa, bla bla bla. Lui ii convenea sa continuam cu relatia asa cum era ea atunci pentru ca eram ca si casatoriti, faceam totul impreuna, functionam ca un cuplu casatorit.
[Aici imi permit sa fac o mica paranteza si sa-i raspund lui Xio: chiar daca esti intr-o relatie semi-oficiala, care dureaza de o groaza de timp, si va iubiti amandoi statornic... O femeie, draga Xio, are nevoie de siguranta in privinta relatiei, iar acel act de casatorie i-l confera cel mai adesea.
In ce ma priveste, cand sotul meu m-a cerut de sotie, gestul respectiv a insemnat pentru mine "commitment" din partea lui, adica mi-a demonstrat - mie si restul lumii - ca este pregatit sa-mi fie alaturi si la bine, si la rau, pentru o perioada (ca sa nu spun restul vietii fiindca niciodata nu se stie ce te asteapta, in final).
Nu spun ca-s mai fericita pentru ca sunt maritata acum, dar mai sigura pe mine si mai linistita in privinta relatiei noastre sunt. Asta ca opus al unei relatii in care as fi stat cu el nefiind casatoriti.
Probabil este o prostie, probabil este totul in imaginatia mea, dar, pentru mine, este mai bine asa - casatorita.
Si ceva imi spune ca si pentru majoritatea femeilor sentimentul este acelasi. ]
Revenind, cand am vazut cat se codeste fostul meu, am procedat ca tine, ayleen: i-am spus ca, la sfarsitul contractului de chirie al apartamentului, este liber sa zboare inspre ce zari doreste.
Nu m-a crezut, si-a inchipuit ca-s suparata pe el si reactionez asa, insa eu m-am tinut de cuvant: in 3 luni ma mutam in alta parte. Cu o zi inaintea mutatului meu a realizat respectivul ca sunt pusa pe fapte mari: cand a vazut cutiile cu lucrurile mele insirate la usa. A trebuit sa se roage de proprietarii apartamentului sa-i mai lase cateva zile sa-si gaseasca in alta parte unde sa stea. ... Ca sa vezi cat de nepregatit era...
In fine, m-am mutat, in noua casa plangeam pe rupte fiindca eram singura, parintii mi-erau in alt oras, nu aveam chef de nimeni si de nimic.
Pana intr-o zi cand am zis "enough is enough", m-am apucat de sport (am participat la un sprint triatlon, chiar ), m-am tuns si m-am vopsit, am inceput sa ies cu prieteni, si sa caut activ o persoana zdravana la cap si la suflet langa care sa-mi petrec o parte din viata. Oficial, nu in concubinaj.
Si l-am gasit pe el! The one and only! Ne-am casatorit la 1 an exact de ziua in care ne-am intalnit prima oara. Iar acum avem o minune de fetita si suntem fericiti impreuna.
Inca ceva: eu nu cred ca barbatii mai tineri nu-s destul de maturi si fug ca potarnichile de casatorie. Sotul meu este cu 5 ani mai tanar decat mine si mi-a spus din primele dati cand ne frecventam ca-si doreste o familie, copii, si sa fie insurat, the whole darn thing! Eu zic ca depinde de barbatul cu care ai de-a face. Si, mai ales, de cat de mult te iubeste astfel incat sa-si "sacrifice libertatea" alaturi de tine, pentru o perioada sau pentru tot restul vietii, cum ii este dat fiecaruia.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Tzuni spune:
Io cred ca Xio incearca sa se convinga pe ea ca nu vrea sa se marite De fapt ar vrea, de-asta isi sustine punctul de vedere cu atata inversunare.
ayleen, tin pumnii sa-ti fie bine si sa-ti treaca apasarile de inima, ca sunt convinsa ca le ai!
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80f52f8ec7a8d06e051edb" target="_blank">MERI a mea
XIO spune:
Tzuni , ca de obicei voi ma cunoasteti mai bine.In fiecare seara fac matanii de fapt sa ma cearac cineva (oricine) in casatorie.
Coltofeanu , tocmai asta este , ca el vrea si eu nu vreau.
Sunt inca prea copil ca sa ma casatoresc si atata timp cat nu vreau nu o voi face doar pt. ca cineva ma obliga sau pt. ca asa se face dupa x ani de stat impreuna cu cineva.
Cand aveam 16 ani visam si eu sa ma casatoresc, teoretic daca ma cerea atunci in casatorie acceptam imediat. Practic evident ca nu acceptam , ca nu sunt nebuna
Cand am mai crescut si am vazut ce inseamna de fapt mi-am dat seama ca nu e de mine, cele mai puternice motive fiind ca inca sunt copil si ca n-am nevoie de un act .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
BalMascat spune:
Xio, si daca el vrea sa se insoare la anul si ti-ar da un ultimatum ce ai face?
si nu raspunde te rog ca nu ar face asta, sau ca ai stii tu cum sa-l faci sa-si schimbe ultimatul.
XIO spune:
Nu m-as casatori acum si el stie asta.Peste cativa ani poate.
Anca , din punctul meu de vedere casatoria nu-ti ofera siguranta , dovada fiind toate divorturile, adulterul , samd.
Siguranta exista cu sau fara act.
Ce spui tu suna ciudat Casatoria iti da siguranta. Pai fara casatorie ce-a fost? O joaca?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
silvi_2005 spune:
Ayleen super povestea ta, ca in filme . Iti tin pumnii sa iasa totul cum vrei tu, daca tu simti ca e barbatul potrivit, nu trebuie sa fie perfect, trebuie dar sa fie potrivit....sa poti sa il privesti cu drag peste multi ani, dupa multe incercari si nervi facuti unii altuia . Cu siguranta ca te iubeste si nu vrea sa te piarda daca a reactionat asa dar pe viitor incearca sa-l mai modelezi asa cu binisorul ca nu o sa rezisti la nesfarsit sa ii faci pe plac,numai ca sa ii fie lui bine .
Diana eu te inteleg perfect si iti dau dreptate daca simti ca esti la varsta la care vrei sa iti intemeiezi o familie, sa faci un copil, sa cladesti o casa trebuie sa iti alegi partenerul de viata potrivit, daca nu aveti aceleasi planuri oricate iubire ar fi la mijloc relatia se termina prost. Iti spun din experienta mea personala 2 concluzii trase in ceea ce priveste barbatii si casatoria. 1. Barbatul trebuie sa fie in momentul in care sa isi doreasca si sa simta el ca trebuie sa intemeieze o relatie serioasa, sa locuiasca cu persoana respectiva, sa se casatoreasca si sa isi intemeieze o familie: daca nu este in pasa asta poti sa fii oricum, sa faci orice sa fii perfectiunea intruchipata ca nu iese nimic...decat o relatie de o vreme care merge scartaind si se termina prost....si tu stai si te intrebi apoi de ce te-a parasit sau de ce s-a treminat. Multe femei nu stiu asta si isi gasesc o multime de defecte si isi pun intrebari fara raspuns, e mai simplu daca ajungi sa stii si sa intelegi mecanismul de functionare al unui barbat .
2. Un barbat are nevoie de libertate, sa faca ce vrea dar sa vrea sa faca cu tine nu stiu cum sa iti explic, sa ii lasi mereu libertatea de a face ce vrea dar sa vezi ca de fapt toate alegerile lui te privesc si pe tine. Eu am descoperit asta intr-un mod foarte bizar. L-am cunoscut pe sotul meu intr-o perioada mai aiurea a vietii mele, dupa ce traisem si eu niste experiente neplacute si ma intrebam unde am gresit si ce specii de oameni sunt barbatii, asa ca nu imi pasa de nimic....nu ma asteptam la nimic. I-am spus de la inceput ca nu vreau sa ne ambalam prea tare si sa dam lucrurilor o conotatie prea intensa, dupa primul we petrecut impreuna si implicit prima noapte de dragoste i-am zis sa nu ma ia cu vorbim la telefon , ca mai vedem noi ce va urma nu inseamna ca daca am ajuns aici e obligatoriu sa mergem mai departe....ii propuneam mereu sa iasa si cu prietenii lui, sa petrecem o zi fara sa ne vedem si seara il gaseam mereu la scara blocului unde stateam eu. Am facut toate astea nu ca o strategie ci pentru ca eu chiar simteam asta dar ulerior in timp mi-am dat seama de efecte. Dupa 3 luni m-am mutat la Cluj si eu unde locuia el (eram si eu la faculta acolo) dupa 6 luni stateam impreuna si dupa un 2 ani cand a terminat si el faculta ne casatoream, fara nici un stres sau planuri mari de viata. L-am intrebat apoi ce anume l-a influentat de ce tinea asa tare sa fim impreuna ( eu ii spuneam la inceput ca nu prea dau sanse relatiei pentru ca locuiam in orase diferite) mi-a raspuns simplu ca niciodata nu a cunoscut pe cineva care sa ii ofere atat de multa libertate pe care sa nu vrea sa o foloseasca ca si-a dat seama ca el cu mine vrea sa fie pentru tot restul vietii.
Nu stiu ce concluzie sa pun, ea trebuie trasa de fiecare individ in parte pentru ca experientele fiecaruia sunt unice, spun doar ca e bine sa cauti si sa alegi doar persoana care simti tu ca ti se potriveste si ca acel barbat trebuie sa te iubeasca, sa lupte si sa doreasca sa fie cu tine ca sa rezistati impreuna " o viata de om" si sa puteti sa si traiti fericiti. Mult succes pe viitor si deschide bine ochii ca pentru fiecare din noi exista o persoana potrivita trebuie doar sa o recunoastem.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Mindy spune:
Ayleen, uf ce seara cu palpitatii ai avut!!
deci ramane pe 12 Sept?
E nasol daca nu simti nici nici un entuziasm, probabil e si de la faptul ca deja stati de atata timp impreuna...si ca te asteptai la un pic de entuziasm din partea lui, sa aiba el initiativa.
Dar io as sta sa le mai rumeg un pic la rece, inainte de DA-ul final..
Te vezi petrecand tot restul vietii cu el?
Te vezi avand copiii cu el? (care e f probabil sa ii semene leit).
Sper sa lase jocurile cand vine copilul si ai nevoie de ajutorul lui.
Cred ca o sa te tachineze uneori ori mai la o cearta, mai la nervi si o sa zica: nu uita ca tu ai vrut maritisul.
Iti doresc numai bine! Si mai tine-ne la curent cu evolutia lucrurilor.