Varsat de vant (varicela)
Este foarte posibil ca fiica mea de 1,5 ani sa faca varsat de vant de la nepotelul meu cu care a stat cioc in cioc cu 4 zile inainte ca sa ii apara lui bubitele pe corp.
Acum, eu la ce sa ma astept? Cand ii apar si ei bubitele? Cat tin? Cat sta in casa? Exista posibilitatea sa NU faca si fratele ei in conditiile in care stau in aceeasi casa?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Mamica de Alex 02.04.2003 si Iris 17.08.2007
-> Album foto <- Iris Eva - Dragoste la prima vedere iris, prima zi acasa 19 aug 2007
iris la baita - prima luna
Raspunsuri
kriss79 spune:
buna
fiica-mea a facut pe 15 dec.(I zi de eruptie)luata de la socrul meu care avusese zona zoster(au aceeasi tulpina. A stat in casa oblig. 10 zile (per.de izolare), bubitele au tinut vreo 2 sapt, desi mai are si acum cateva semne pe burtica,in jos, unde se inchide scutecul..La inceput apar ca niste cosuri, rosii, pe o parte a corpului doar(la ea doar pe burta si spate in prima zi), dupa, se extind pe tot corpul si chiar in gurita(la unii copilasi), urechi, cap sau in fundulet.
Toate bune si frumoase, insa pe 31 dec a facut varicela si mama mea(care intrase in contact cu fiicamea)si pe 1 ian.2009 am facut si eu si sotul. Asa ca atata timp cat cei 2 sau in aceeasi casa, intra in contact zilnic, si fiica dv nu a facut inca varicela..e foarte posibil sa faca si ea.per. de incubatie e cam de 15 zile.
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank"> my page
Cristina si Alessia Stefana
Craciun 2008
Ianuarie 2009
kriss79 spune:
revin, ca nu am fost atenta
daca a fost in contact numai 4 zileianinte de a-i aparea bubitele bolnavului..poate are noroc si nu i-a.
Insa daca face, sigur ii va da si surioarei 5 luni (acum am vazut).stiu personal pe cineva care i-a facut fiica-sa de 6 luni(alaptata fiind) varicela luata de la sora mnai mare care statea cu ei in casa..
Daca au trecut mai mult de 2 sapt de la contactul cu bolnavul, atunci ati scapat de varicela..
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank"> my page
Cristina si Alessia Stefana
Craciun 2008
Ianuarie 2009
lorellay spune:
Oricum daca e sa faca vor face..si lasa ca e mai bina sa faca acum copii find....e mai usor si pentru ei si pentru voi.Odata facuta boala au imunitate....
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
ralucutza77 spune:
Din ce stiu eu semne la varsat de vant sunt cam astea: mai intaiu febra, in jur de 38,5 vreo 2-3 zile. Apoi incep sa apara bubite, ca niste pete rosii, si de regula apar de sus in jos, adica mai intai pe pielea capului, urechi, fatza etc. La inceput sunt sub forma unor pete rosii, care apoi incep sa aiba lichid (si din lichidul ala se va forma o crusta). Dupa prima eruptie urmeaza din nou febra, tot cam 38,5, apoi alte bubite, apoi iar febra...(pot exista pana la 6 valuri de eruptie). A, se inflameaza si ganglionii (la fiica-mea erau foarte umflati cei de dupa urechi).De stat in casa, noi am cam stat, vreo 3 saptamani, pana au cazut toate cojitele. Legat de perioada de la infestarea cu virus si pana la bubite nu stiu exact, din ce imi amintesc e destul de lunga, parca 2 saptamani. Sanatate multa!Poze:
http://good-times.webshots.com/album/563179628WAusaK
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna
oanamada spune:
Fata mea avea 6 luni cand s-a jucat cu fetita prietenei mele care avea 5 ani. A doua zi prietena mea a descoperit ca fata ei avea eruptie...s-a dus si era varicela. Fiica mea nu a luat si nu a facut boala desi era foarte probabil sa o faca.
1. incubatia este de 14-21 de zile (cel mai probabil 14, dar merge si pana la 21)
2. Copilul este foarte contagios cand are deja eruptie, si mai putin contagios cu 2 zile inainte.
3. Se sta in casa 2 saptamani...sunt cateva valuri eruptive (adica eruptia apare in valuri). In acest timp nu se face baie... exista riscul spargerii bubitelor si al infectarii...
4. bebelusul tau poate sa nu faca (pana la 6 luni exista protectia naturala...anticorpii transmisi de tine) daca ii vei tine in camere separate si daca tu te vei spala bine cu apa si sapun...
5. Este posibil ca nici fiica ta sa nu faca daca a fost in contact cu 4 zile inainte.
Sunt trecuta prin spaima asta...asa ca m-am informat!
Multa sanatate
Oana siCati mica (1 an si 5 luni)
NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,
alinam spune:
Vlad al meu a stat de craciun cioc in cioc (hhehehe) cu prietena lui care a doua zi s-a umplut de bube si nu a luat, deci e foarte posibil sa scapati si voi.... o urmaresti 21 de zile de la "contact" am inteles ca asta e perioada maxima de incubatie.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
adrianafedorca spune:
e posibil s anu faca, daca face asta e...nu prea ai ce sa-i faci, nu e voie afara nu e voie baita pana nu cad cojitele...daca face febra ii dai nurofen, panadol...al meu a facut 1 singura data 38 cu ceva si gata
baietelul meu a facut o forma tare urata din momentul in care au aparut bubitele si pana au cazut a trecut 1 luna, ai grija sa nu se scarpine ,macar pe fata , al meu a rezistat eroic nu stiu cum dar a avut o ambitie de nedescris
exista la farmacie o crema mentolata pt asa ceva mai calmeaza mancarimile
de papa poti sa-i dai orice nu exista restrictie
si ceva FFFFF important dupa ce trece varicela nu-l duce la gradinita , nu-l scoate afara cam 3-4 saptamani...noi l-am dus dupa 2 saptamani la gradi si a racit imediat si raceala in cateva zile s-a transformat intr-o pneumonie de am stat 10 ziel internati in spital
dupa varicela imunitatea e la pamant asa ca ai mare grija
eu va tin pumnii sa nu fi luat
_
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 17+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
corinaczm spune:
Ingrojitor baiatul meu de 4 ani are varicela si e tot plin saracul de pustule pline de lichid. E ingrozitor are in cap, intre degetele de la maine, foarte urat. Il fac cu mixtura mentolata ca sa ii calmeze mancarimile, iar acum astept sa sa faca cel mare si noi, adultii avand in vedere ca nu am facut niciunul cand am fost mici. Am sa va mai spun cum evoluam...
geniest spune:
Atentie ! Tocmai vin de la medic care-mi spune ca in suspiciune de varicela nu se da Ibuprofen (nurofen..etc). Nici dr nu stia, a aflat de curand la un curs. Baietelul meu are febra de 2 zile jumatate (38,5 - 38,7) si este suspect de varicela (au fost multe cazuri la gradinita). Oare cat mai dureaza febra asta...ca ma dispera....
Maadi spune:
Si baiatul mei de 5 ani tocmai a terminat cu varicela.
Tratamentul tinut a fost urmatorul:
- nurofen pentru febra
- solutie "Calamine" de la Pharco (super buna) pentru bubite
- 5 ml/seara de Aerius.
Bubite a avut foarte multe, cele ai urate fiind pe cap. Dar nu a avut mancarimi. Si solutia cu calamina a fost f. buna.
Multa sanatate va doresc.
Maadi si Calin (19.07.2003)