Varsat de vant (varicela)
Raspunsuri - Pagina 2
geniest spune:
Am trait un cosmar. De vineri baietelul meu (5 ani si 10 luni) a facut febra -38.5 - 38.7 - care scadea fff greu la nurofen si paracetamol...din 4 in 4 ore. Abia aseara dupa o doza de algocalmin (1 ml) i-a scazut si, se pare, ca nu a mai revenit. Deci 3 zile de febra continua. In a doua zi de febra l-a vazut medicul care a constatat ca are ganglionii mariti si in lateral si in spatele urechiuselor, un pic de rosu in gat si, fiindca la gradinita au avut cativa copii varicela inainte de Paste, a concluzionat ca e "contact de varicela". Nu i-a aparut nicio bubita pana azi...le urmarim cu lupa si nimic. Nu stiu ce poate fi si chestia asta ma innebuneste. Nu este o raceala clasica sau o gripa, cel putin nu s-a manifestat cum stiam ca ar trebui, nu tuseste, i-a curs un pic nasul (el avand polipii la purtator)..este posibil sa-i apara bubite doar pe interior ????
Roxxy80 spune:
Si noi traim cu teama de varicela de cateva zile bune. Acum 14 zile a venit in vizita finutul nostru de 4 anisori. la 4 zile dupa aceasta vizita finutul a facut varicela.
Ma gandesc ca daca au trecut deja 14 zile si nu am facut nici eu si nici puiutul meu poate avem sanse sa fi scapat. Insa o sa fiu linistita 100% de abia dupa ce trec 21 de zile de la contact.
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 21+
angelinajoli spune:
Noi am scapat acum trei luni,Alexandru 7 anisori si 8 luni,a luat de la scoala.Imi amintesc ca prima zi a fost foarte agitat la scoala,apoi in noapte a fost febril 38,2 si a avut cosmaruri.De a doua zi i-au iesit bubitele si se scarpina ingrozitor.L-am dat cu o crema mentolata cam de 3 ori pe zi fiecare bubita in parte.Dupa vreo 4 zile s-au oprit din erupt bubitele si l-am dat cu o crema cu zinc.S-au uscat si au disparut frumos,nelasandu-i nici o urma.Vreau sa va mai spun ca inafara de vitamine si paracetamol cand era febril,nu i-am dat.Am fost atenta sa manance fructe.Eu zic ca a trecut cu brio peste asta si nici nu l-am dus la Doctor pt ca stiut ce am de facut.Sanatate va doresc!
Ela31 spune:
Si noi cred ca avem varsat de vant. Fiul meu de 3 ani si 3 luni a luat de la gradinita. Inca este in faza de inceput, i-au aparut bubite rosii si de dimineata am vazut cateva si cu lichid. Inca nu a facut temperatura ( fiecare organism se manifesta diferit ) dar cu siguranta ca intr-un final o sa facem si asa ceva. Imi este teama ca am sa iau si eu caci nu am facut cand eram copil si chiar daca faceam am inteles ca poti reface si nu numai dar virusul acesta herpatic ramane in corp si se poate localiza la un moment dat in zona zoster. Dar toatea astea nu sunt batute in cuie dar tinand seama ca nu am avut deloc..... acum m-am documentat si trebuie regim,lichide, ciorbe mai mult pasate..... si sa nu se iasa ddin casa caci boala poate reveni.. adica ce sa mai revina daca tot este instalata....sa dureze mai mult de 2 saptamani. Eu acum sunt la munca si ma scarpin peste tot caci este pe sistem nervos... mi-a intrat ceva in cap si..... dar de ceva timp am o stare... ma doare capul si parca nu.... sa fie un semn sau sa fie de la nervi ca vor sa imi mai dea si alte responsabilitati dar bani....ioc. Oricum criza a venit, varsatul de vant cred ca s-a instalat bine mersi ce mai ramane... sa ma dea afara ca eu in plus pe 3 lei nu mai fac nimic.O zi buna. Cred ca v-am incarcat pe voi dar eu parca ma simt mai bine cand ma gandesc ca ma asculta cineva.