Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (61)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Galushca

Vorbea o fata despre laptele de vaca - nu stiu cat e de bun, pana cand a aparut Nestle cu laptele praf, multi bebelusii aveau doica. Compozitia laptelui difera major de la o specie de mamifere la alta (am citit ca daca intr-adevar Romulus si Remus ar fi fost alaptati de lupoaica, ar fi murit de nu-stiu-ce boala renala, ca laptele de lupoaica contine mult mai multe proteine decat cel de om). Stiu ca au fost multe campanii care ziceau ca laptele de vaca e facut pentru vitelusi :) In sensul asta, mi s-ar parea mai ok sa dam lapte praf lu bebe, daca nu-i cale, macar e facut sa semene la nivelul compozitiei chimice care se poate reproduce. La noi, lipsa aportului de imunitate adus de laptele de mama se compenseaza prin igiena, problema numarului mare de copii care se imbolnavesc grav pentru ca primesc lapte praf si nu san apare in tarile foarte sarace.
pupici pe burtici

neata!!! io eram cea cu polemicile de lapte praf , alaptat, lapte de vaca etc. Bineinteles ca la nastere trebuie dat lapte praf daca mama nu alapteaza din diverse motive, ca doar asta e cel care "imita" cel mai bine laptele matern. De lapte de vaca era vb apoi, la sevraj, cind se trece la diversificare se poate trece si pe lapte de vaca, nu e musai sa bea copilul pina la 3 ani lapte praf

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Buna dimineata si o saptamina minunata tuturor!!!

Dyana, imi pare rau ca ai inceput saptamina asa dar vorba cui a zis-o: "Sintem in Romania si asta ne maninca tot timpul"

E asa soare afara si am un cheeeeeeeeeeeef de...orice!
Dar tre' sa fac ceva de papa si de asta chiar nu am chef

V-am spus ca ieri am fost la Cluj si am facut o groaza de cumparaturi si sint tare incintata: salteluta, lenjerii, prosopele, hainute, umerase, biberoane, suzete, port-suzete etc.etc
De abia astept sa la spal si sa le aranjez pe toate.

Azi merg si la eco, mai repede cu 10 zile decit trebuia dar nu mai am rabdare, plus ca intentionez sa ma pun iar la un drum mai lung si vreau sa ma asigur ca totul e ok si ca bebe e grasunel.

Pupici la toata lumea si dau si din optimismul meu cui are nevoie!

Gina 30+

Va rog dati-mi sugestii de nume titi pt. bebe mic

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Pisigri, uitasem sa-ti spun: imi place tare mult cum iti sta cu parul tuns "periuta"

Gina 30+

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex2alex spune:

Fetele ,
semnez condica...
revin ca is numa la pg 2....si dupa cum imi merge mie...nu stiu voua...
...mai dureaza pana sa va ajung.

Alex... ... 30+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Chatonel, da eu mi-am luat pompa electrica. Mi se pare f folositoare pt. momentele cind esti in deplasare si e mai greu sa alaptez. Sau cind nu sint acasa: il pot lasa la frigider. Sau pot face "provizii" pentru mai tirziu cind nu voi mai avea lapte. Am citit ca in congelator sta si 6 luni!
Gina 30+

Poze

AMR

da, ai dreptate, de "deplasari" uitasem... plus ca poate fi folositoare si daca vrem sa avem parte de o masa mai "festiva", stropita cu alcool (io de-abia astept sa pot bea bere, vin, sampanie, o vooooddkaaaaa!!!) si sa nu il afecteze pe BB.
Cit despre durata laptelui la congelator, nu-s sigura ca se pastreaza toate calitatile nutritive timp de 6 luni. Ma'c sa dau o cautare pe gogu :)
Asa deci: laptele se pastreaza
_ 6 ore la temperatura ambianta (max 25°C)
_ 5 zile in frigider
_ 4 luni la congelator combinat cu frigider
_ 6 luni la congelator lada frigorifica

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nikoleta20

iar am mancat cat pt toata familia...si acu imi fac mustrari de constiinta...dar ce?sunt si eu mica si mancacioasa...
Nikoleta 20 36+Mario Andrei

poze la albumul DC

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1

dupa asa masa copioasa io n-as fi putut sa dorm nici cu o digestie de 3 ore!!! Mai are loc BB la tine?
A mea ma bate cu picioarele in stomac cind incepe sa prinda volum de-mi trece tot cheful sa maninc!!

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

'Neata fetelor.

Monvas, Cocufan, Adyris, mercik pt PM, am sa studiez problema, poate reusesc sa pun ceva poze, cu toate ca nu am prea multe, iar cu burtica, deloc.

In legatura cu laptele: trebuie sa studiati destul de bine problema, stiu ca laptele de vaca e mai gras, trebuie fiert imediat, daca il luati de la tarani trebuie sa aveti f. mare grija. Eu lui Gabi i-am dat vreo 4-5 luni titi cu supliment de lapte praf (SIMILAC cu fier - ca la 3 luni mi se parea ca nu ia asa bine in greutate si la analize i-a iesit o mica deficienta de fier), apoi i-am dat lapte praf gratuit (Bebelac - apropo atunci nu era prea scump), si pe la 1an si 2 luni i-am dat lapte DORNA la cutie (il fierbeam mai intai, asta pana cand am fost in concediu si nu am avut cum sa il mai fierb). Si de pe la 2 ani ii dau lapte la cutie (ZUZU, NAPOLAC - cele care au termen mai scurt de garantie), iar in concediu (la 3 ani si 4 luni) i-am dat lapte de la restaurant "all inclusiv". Nu am avut niciodata probleme cu ea, din septembrie o am la gradi si nu mi-a racit semnificativ niciodata, doar o saptamana am tinut-o acasa ca tusea cam rau, in rest numai nasul mai curge din cand in cand, dar nu ceva grav.
Acum depinde si de pediatrul fiecareia, de recomandarea lui, etc.
Mie mi-a spus inca de la inceput pediatra sa nu o cocolesesc prea tare, sa nu fiu exagerata cu sterilizarea, etc (dupa 1- 2 luni biberoanele le spalam cu apa fierbinte, si le sterilizam - fierbeam cam o data la o saptamana, apoi pe masura ce crestea mai rar). La fel cu diversificarea: am inceput sa ii dau suc de morcov, apoi de mar cam de la 4 luni.

Ma apuc de poze , daca nu reusesc am sa .

ada 31+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 3ani + 11 luni

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
azi dimineata am citit un articol intr-un numar mai vechi (ian 2009) din jurnalul national, cum ca dupa o testare facuta la nivel national, 55% dintre elevii de 15 ani nu sint capabili sa citeasca cursiv si sa inteleaga un text de 250 cuvinte....asa ca m-au palit o multime de intrebari, cum sa fac eu sa-i placa cititul copilei...ca io am invatat sa citesc inainte de a merge la scoala si daca aveam o carte in mina nu-mi mai trebuia nimic, nici mincare nici somn...si astia auzi, la 15 ani !!! nu se pricep sa citeasca....

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

nu-ti face probleme pisico, copilul tau va fi ca voi (tu si sotul), nu ca cei ai vecinilor :) Deci daca voi aveti o atmosfera studioasa in casa si il orientati de mic pe carti citite, spre meditatie si reverie si nu pe TV si jocuri pe calculator, atunci el conduita asta o va urma.
Mi se pare totusi prea mare "rata" de 55% dintre copiii de 15 ani care nu pot citi/intelege un text de 250 de cuvinte. Ori e de vina cel care a facut sondajul si care a luat vreun text cine stie din ce manual savant sau dintr-un ziar unde nici noi nu intelegem despre ce e vb daca nu sintem la curent cu actualitatile (asa vb astia de criptic) ori examinarea a fost prea severa... ori daca e adevarat, te rog sa ma scuzi, dar e vina corpului profesoral in cazul asta si copiii respectivi nu trebuia sa treaca de scoala primara. Ca de obicei in sondaje, nu se explica modul in care s-a facut statistica respectiva, ne arunca doar asa, un articol cu informatii care nu se stie cine le-a procesat.

Fille du Sud 32+
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Chatonel, asta e articolul http://www.jurnalul.ro/articole/142586/program-intens-de-citit--#350;colarii-romani-intre-ciresarii-si-nichita-stanescu
nu precizeaza cum a fost facut studiul...

ce sa zic, nu vreau sa transform copilul in cine stie ce ciudatenie , dar am zis ca o bucata de vreme nu are ce cauta tv sau computer in camera ei, va avea la dispozitie doar ceva minisistem de ascultat muzica. Ma enervez numai cind vad in magazinele de mobila garnituri camera tineret care nu mai includ birou obisnuit, ci...birou pt computer.
Acu...nici noi nu mai sintem cum eram, pierdem mult timp la tv si la computer, si de aici se ridica intrebarea fireasca: daca pe vremea noastra ar fi existat si aceste mijloace ...de divertisment, noi am mai fi citit?

ce probleme am si eu, bebe nici nu stiu cum arata si eu ma gindesc cum sa o fac savanta ...

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

fetelor, mii de scuze ca intreb insa nu mi-a fost deloc ok si am mult de recuperat din ce ati scris DAR... s-a intamplat ceva cu fetitele aylei????

30+ Brisees

gia

Mergi la inceput