Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (18)
Raspunsuri - Pagina 18
andreea c spune:
Am pus si eu poze cu burtica 2 aici. Sa nu va speriati ca pare de 6 luni
. Eu ma consolez cu ideea ca sunt la a doua sarcina si e normal sa se umfle mai repede.
Am si eu IR-ul de pe stanga marit 0.68, dar si la prima sarcina a fost tot cam asa si nu au fost probleme.
Anca merci pentru lamuririle referitoare la TT. O sa verific pe net peste cateva zile daca apar rezultatele.
Andreea
17+ si
Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
mihaStroescu spune:
Buna Mamici si Burtici!!
Am si eu o intrebare: doctoria mea mi-a spus sa fac Dry Test(la Medsana) in loc de Triplu Test dar costa 500 ron fata de 110 ron triplu test; oare merita efortul financiar? Eu am 28 ani si la prima sarcina nu am facut testul deloc.
Multumesc
Mamica mandra de
Eliana 14 luni si
13+
lucialu spune:
Patricia ceaiul laxativ mi l-a luat sosul ieri de la farmacie.Am baut o cana de la un pliculet si farmacist a fost foarte draguta si i-a spus ca nu prea am ce face in afara de asta si ca laxative nu am voie-pastile,a cautat si a ocolit si remediile bune pt trim 2 abia.Oricum nu fac excese,dar era forta majora...Tu cum simti pe gat?Eu asa parca vine acru din stomac.Dar amarul se duce cum ti-am spus la mine aaaa si limba bine periata si ea.Zeama de compot de cirese sau de visine imi cade bine,probabil si de prune,dar nu-mi prea plac prunele in compot si nu iau.
Andreea ti-am vazut burtica.E duuuulce!Si ti-am vazut si feciorul frumos.Imi place freza lui de baie
.Si tu esti slabuta,numai burtica ai.Fain!![]()
Miha din ce am citit aici la fete,ele spuneau ca dry-ul este mai relevant,iar TT este prafuit,mai putin relevant si dadator de dureri de cap(ganduri negre de cele mai multe ori inutile,daca nu ies val-le OK).Poate te lamuresc fetele care le-au facut deja mai bine.Eu habar nu am ce imi va fi recomandat.
aaa stiti apropo de ecran vazut BB.Si medicul meu are un ecran mare pus pe perete pt mamici si monitorul dansului.Vad exact ce vede pe monitor dar marit.E fain-fain!
Uliiasi am ceva scurgeri,dar inca nu abundente rau.Bine,la mine mai curge si utrogestanul.Stiu ca sunt ok atat timp cat nu ne mananca,nu miros,nu deranjeaza efectiv.
Adriana odihna placuta!Stai la patut ca sigur trec.

my little sunshine
uliiasi spune:
Buna seara, mamici de zmeurici!
V-am citit toata ziua, dar nu am avut timp sa va scriu, am o perioada mai aglomerata la servici, ceea ce e bine, ca trece timpul mai repede.
ana_canta !!! Sa fii sanataosa, si tu si bebe tau din burtica si sa ajungi la termen si sa-ti tii bebicul in brate !!
Vroiam sa va intreb, voi aveti in mod normal scurgeri, acum in sarcina? Nu ma refer la scurgeri de sange, ci scurgeri galbui. Ca eu am, de trebuie sa schimb 2-3 tampoane zilnice pe zi....Oare e normal? Bine, eu si inainte de e ramane insarcinata aveam ceva de genul asta, dar nu stiu daca e normal. Cateodata e doar ud, de parca as fi facut pipi...Nu o cantitate mare, dar oricum...
Hug!
17+ 
adrianafedorca spune:
am fost la babes la dr infectionist si mi-a zis clar ca enterocolita nu are cum s-o afecteze pe bebelusa...asa ca m-am linistit...mi-a zis sa am grija la temperatura aia e periculoasa , s-o scad imediat daca mai fac
eu ma simt un pic mai bine am mai papat niste afine de data asta congelate si parca sunt mai bune sunt mai acrisoare...am gasit la carefour fructe de padure congelate ..azi m-a mai durut un pic burtica sunt cam balonata si am avut si niste contractiiasa ca stau in pat am luat no spa si ma uit cumintica la teveu
_
Adriana mamica de Cezarica
(23 aprilie2005) si minunea din burtica
17+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
adrianafedorca spune:
andreea am vazut burtica tare frumusica, si am vazut si un Raduc frumos foc sa va traiasca,
bine ca ai pus poze cu burtica ta ca m-am linistit si eu
si a mea e un pic mai mare la spital toata lumea zicea ca am 6 luni dar mie sincer nu mi se pare asa mare , la Cezar era si mai mare
o sa fac si eu poze diseara si le pun maine intr-un album sa le vedeti
Ir -urile la mine la 13 saptamani au fost asa: la dreapta 0,81 iar la stanga 0,60
sper peste 2 saptamani cand ma duc iar la Iosup s amai scada si s afie totul bine
_
17+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
adrianafedorca spune:
tot eu mi-am adus aminte ca azi am mai crescut cu o saptamana as aca am schimbat semnatura

_
18+
it's a girl !!!
alinutza78 spune:
andreea si eu am vazut burtica
....doamne, de-abia astept si eu sa cresca asa...si baietelul tau tare frumusel este
.
uliiasi ce descrii tu seamana cu gardnerella (vaginoza bacteriana)...care iti da impresia de ud tot timpul si secretia e mai mult apoasa. Eu am avut anul trecut gardnerella de doua ori si cam tot asa s-a manifestat. E o dereglare a florei vaginale si e tare pacatoasa..apare de fiecare data cand ceva nu-i convine: ori tratament cu antibiotice, stres, oboseala.....Am scapat cu greu de ea iar acum am scurgere de sarcina, dar e alba la culoare si mai consistenta. Ideea e ca eu am facut la 8 saptamani un examen de secretie si a iesit ca totul e ok. Am inteles ca totusi gardnerella nu e chiar ok in sarcina. Eu te sfatuiesc sa faci un examen de secretie sau sa-i spui medicului tau la urmatorul control.
Alinutza
13+
Alina spune:
Ziua buna,dragi gravidute!
E 15.45 la mine si moor de somn.Noaptea intre 5 si 6 numar oitele
,as dormi la 6.45 cind suna ceasul...
Vad ca mai sunt si alte mamici obosite si cu somnoroase,e normal dar oare cit mai tine,vreau sa fiu mai rapida,am de tradus din engleza in germana si eu abia pricep
.
Astazi aici a fost un soare calduros
si mi s-a topit toata zapada si gheata de pe terasa incit am indraznit sa cred ca acus vine primavara
.
Vad ca vorbiti de ecografii,eu am facut 4 pina acum,cu cea de ieri.Peste 2 saptamini,fac a 5-a.
La mine e mai bine cu gitul,mai am cea secretii,is tot pe ceaiuri si miere.Of,sa nu le mai vad.
Si eu am pofta de fructe,is curioasa daca imi gaseste sotul zmeura,l-am trimis in piata centrala din München.
In rest,is cu astea de sezon,portocale,mandarine,mere,kiwi,mango.
| Citat: |
| citat din mesajul lui alinutza78 [Alina m-a impresionat cum descriai ca l-ai vazut pe bebe cum se misca. Eu am facut pana acum 2 echo dar nu am inteles mare lucru..poate si ptr ca eram intr-o pozitie incomoda, dar nici doctorul nu explica mai nimic (sau chiar nimic ) |
Alinutza-tiza,tu ai cam acelasi termin cu mine,sper sa ajungem cu bine la destinatie
Da,si eu am ramas surprinsa de ecograful din tavan si am fost tare incintata de atmosfera linistitoare.Am stat cam 45 min dar dr ne-a explicat tot,in amanunt si dupa fiecare masuratoare zicea Wunderbar"minunat".Incredibil ce bine se vedeau oasele fetei,urechile,coastele,bazinul,oasele membrelor,ficatul,inima cu cele 4 camere inchise etans,aorta,plaminii.Si fata e tare dragalasa,perfect rotunda si imediat am realizat ca seamana cu fetita mea,si ea are fata rotunda.Normal ca seamana,doar is fratioare
Cind nu venea bebele in pozitia dorita de doctora ii zicea "Vino"si imediat se corecta
Aseara,acasa,sotul meu o distra pe fiica-mea imitind figurile si tumbele facute de bebe la ecograf.
Da,sa stii ca nu toti doctorii explica,am intilnit si pe-aici din astia.Mie genul asta mi-s cam antipatici
Am primit si un cearceaf de scrisoare cu toate masuratorile si statisticile. Si vreo 9 poze.
Vad ca vorbiti de nume.Mie imi plac multe dar nu stiu,o parte nu se potrivesc cu numele de familie,o parte nu-s internationale si cele mai multe nu-i plac sotului.
La fetite as alege Elena dar aici se pronunta cu accentul pe primul e si in plus numele terminate in a nu dau bine cu numele de fam,iese lalaiala.Prin urmare,punem si al doilea nume,tre'sa fie un nume scurt.Sotul este pt 2 nume,unul din argumente ar fi ca daca vreodata copilul nostru va ajunge scriitor de orice fel,e mult mai interesant si mai personal sa aiba 2 nume...
Imi mai place si Carmen dar ar trebui sa-l scriu Karmen.
Vreau sa aleg un nume nu f des folosit in ultimii ani si usor de pronuntat si aici.De ex,Iulia(scris Julia aici)in generatia fiica-mii sunt f multe,numai in grupa ei la gradi erau 4 si le strigau cu numele de familie,de ex,Julia Pap
La baieti e si mai complicat.Mie imi place mult Daniel dar ezit,cunosc pe cineva cu numele asta care nu a avut un destin prea fericit...As vrea Stefan dar desi la inceput vroia,sotului nu-i mai trebuie,cica e prea vechi.Si mai e o chestie,ar trebui sa-l scriu ca aici,Stephan si nu-mi place scrierea asta.Daca fetita mea ar fi fost baiat,i-as fi pus Philip dar numele s-a dat la cunoscuti asa ca este exclus.
Momentan aici e plin de Luca,Lukas.
Sanatate maxima tuturor gravidutelor!

Revin io...
Alina
PatriciaArdeleanu spune:
si am am aceasta secretie alb-galbuie si uneori ca o pata mai mare uda care seamana cu pipi.
la examenul microbiologie nu mi-a iesit nimic, este leucoreea normala de sarcina. important este sa nu miroasa urit.
Patricia
s13 si Rebecca
05.02.2005

)