Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (18)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Muffi scumpo, mi-a zis dr. sa iau utrogestan pana in sapt 14. Dar eu reduc doza treptat si azi cand sunt in sapt 14 si 6 zile mai iau 4 utrogestan/zi. Parca mi-e frica sa-l scot de tot. O sa intreb si fetele de la FIV, si sigur dr. care-mi va face TT ca el se ocupa si de FIV la CJ.
In sapt 12 am facut dublu test. Acesta se face pana in sapt 13 si 6 zile. Acum, in 17 febr ma duc pentru triplu test.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Patricia, urmatoarea echo o am la 16 saptamani, pe 3 martie...si tot la Medlife, ca asa am apucat de la inceput. Doar echo de 22 saptamani am reusit sa o dublez si la dr Pop de la Diagnosis.

Intrebarea mea este daca ti-ai facut dublu test? parca tin minte ca nu...daca nu faci dublu si triplu test cum iti programezi ecografiile? o data pe luna, in functie de cum iti recomanda medicul? ca eu sunt cam derutata...fetele fac echo si la 14 s, si la 16 s, si la 18 s si la 20 s.

Alinutza 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Muffi ecografia morfofetala se face incepand cu saptamana 12 pana in saptamana 14. Nu te mai stresa cu sangerarile. Cand mai apar stai cumintica in pat si totul o sa fie bine. La fel ca si bebeii mei bebe al tau e un luptator si nu o sa se lase impresionat de cateva pete. Incearca sa te mai menajezi si tu. Nu te mai agita atat. pup

ana_canta la multi ani sarcina si nastere usoara si bebe sanatos.

pupici

elena +14
Burtica mea

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaioanaxx spune:

Mufiinuta - nu pot spune ca am resimtit varsta pana acum,in sarcina, ma simt mai obosita fata de prima sarcina, care de...a fost si naturala si aveam si cu 10 ani mai putin! in legatura cu ananlizele, iti spun ce mi a dat mie sa fac sau sa repet: glicemie, TGO si TGP, antigenii pt. hepatita B si C si HIV ul, apoi creatinina, hematocrit, etc tot ce se face pe o hemoleucograma completa, sumar de urina si la 12 sapt. sa repet toxoplasma; cam astea s analizele; nu stiu ce sa fac cu bitestul si triplutest, daca sa le fac sau nu, a ramas sa i dau raspunsul dr., luni cand merg la urmatoarea consultatie; dupa mine nu le a s face , caci cica se bazeaza pe statistica si nu sunt concludente;nu stiu, mai vedem;
Ely - da, facem schimb de experienta , stai linistita;
Moniland - mersi pt. urare, da , nu vreau deocamdata sa ma trec in lista, dupa 12 sapt. insa da;

Asteptand a doua binecuvantare de la Tine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Alinutza, dr. recomanda 1 eco/luna daca nu sunt probleme. Dar eu am afcut eco din 2 in 2 sapt de stresata ce eram. Si poate mai sunt si alte fete ca mine.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns icmanu spune:

Buna fetele,

Intrebare pt. fetele din Constanta: Nu mai retin care dintre voi merge la Raica Dan, dar pe voi va pus sa faceti dublu sau triplu test???

17+

http://bd.lilypie.com/E9zmp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

Buna burtici!
In primul rand vreau sa urez si eu La multi ani sarbatoritelor si sa fie sanatoase!
Ma intreba cineva unde am facut TT. La IOMC, l-am facut luni si joi dimineata imi da rezultatul.Am inteles ca la ei dureaza putin sa prelucreze datele, doar ca au program la laboratorul de genetica doar lunea si joia. La sarcina trecuta am facut la Medlife si am primit rezultatul dupa o saptamana.
Si eu am arsuri, chiar aseara am experimentat unele urate. Lapte nu prea pot sa beau, dupa ce o sa-mi treaca greata poate voi reusi. In schimb medicul mi-a spus ca pot lua un rennie, dar sa nu exagerez cu ele ca nu ar fi prea minunate in sarcina.
Vorbeati de nr de ecografii...am inteles ca nu este prea bine sa se faca chiar asa multe eco in sarcina. La prima sarcina am facut doar 4, iar pana acum, la a doua sarcina am facut 3, la 9s, la 13s si la 15s. De acum probabil ca voi merge la 20 de sapt. Ati vazut ca prin unele tari se fac doar 2, 3 ecografii in sarcina fara probleme...dar acolo cred ca mai tine si de asigurari...
Hai ca m-am intins ca o zi de post...
Va doresc o zi buna!

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Pentru arsuri si balonare,e foarte bun Rennie. Pe prospectul lui scrie asa: " Rennie combate efectele neplacute asociate hiperaciditatii gastrice, cum ar fi pirozisul, refluxul gastro-esofagian( adica acele arsuri), indigestia, indigestia din perioada de sarcina, episoadele de gastralgie, senzatie de plenitudine gastrica, balonare". Asadar,sunt indicate in sarcina.Eu nu am avut pana acum arsuri,insa am luat frecvent Rennie pentru balonare si vreau sa spun ca am fost foarte multumita de ele. La mine isi fac efectul imediat.

Nusy 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Alinuta, eu am ales sa nu fac dublu test.
ecografia mi-am programat-o cf indicatiilor dr meu, sa o fac de la 11+ parca pina in saptamina 14, adica 13+6zile. o sa o fac saptmamina viitoare marti, am la CMU, cind voi avea 13+1 zi.
masuratorile de la aceasta ecografie sint in masura sa spuna multe indicii, pliul nucal, etc.
Urmatoarea am programat-o pe 6 aprilie, la Iosup, cind voi avea 21 s. pe urma mai vedem.

la prima sarcina am facut la fel: eco 7-8s, morfo 13s, una de rutina la 17 s ca vroiam sa stiu sexul si nu am aflat nici atunci, morfo 21s, o echo de urgenta la 28s (pierdusem niste lichid sau ma rog, niste scurgeri suspecte) si in ultima luna, pe la 36-37 s. deci in total 6 ecografii. eu zic ca in limita normalului; dar nu trebuie sa va luati dupa mine, eu nu sint foarte panicoasa.

si acum o sa mai bag una pe la 17s, si bineinteles, daca vor fi si alte indicatii din partea dr, normal ca voi mai face. dar daca nu e necesar, 6 eco sint ok.

Moni, mie nu mi-a recomandat nici prima data eco in fiecare luna, dar dr meu consulta clasic, nu are ecograf in acelasi cabinet, trebuie programari diferite. dar sint medici care fac consultatii doar ecografice din cite am auzit, te vad pe masa abia la nasteresi atunci normal, mergind lunar la control, iti face si ecografia lunar. (eu la control merg in fiecare luna daca nu apare ceva neprevazut).

si ce pot sa va impartasesc din propria experienta si va rog mamicile la al 2-lea, 3-lea copil sa imi confirme, la a doua sarcina nu mai esti asa stresat ca la prima. La prima sarcina totusi, desi nu am batut recordul de echo, aveam unele "pasarele": nu foloseam la toaleta decit hirtie alba, scriam toate starile mele in carnetel,eram atenta la mai multe aspecte. dar asta pt ca si eu avusesem incercari esuate inainte.

Alina, ce frumos ce zici tu acolo, ecografie pe tot tavanul!

Patricia s13 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ely_cta spune:

Buna fetelor!
Patricia Ardeleanu si eu am avut noapte lba!M-am trezit la trei,imi era tare sete!Dupa ce am baut apa si m-am mai foit prin pat,am vomat...dar ca si tine,numai lichid!Si asa vomit dimineata,spre bucuria mea,nu chiar in fiecare dimineata,dar destul de des!Si nu e de la mancare sigur!Eu nu am luat nimic,dar nu stiam ca avem voie Rennie.Dupa ce am mancat un compot rece de prune,m-am mai linistit.Acum sunt fara nici un chef si pic de somn!
Ana_canta,sa faci un bebe frumos si sanatos!
Icmanu eu merg la Cristurean si am programare pe 20 februarie.Atunci il intreb de triplu test.Pe 9 feb am eco pt translucenta la dr. Ciufu si o s-o intreb si pe ea de triplu test.Dublu test nu il fac.Si ma mai gandesc si cu triplu test,pentru ca am multe prietene care si-au facut triplu test,nu le-a iesit bine si si-au facut amniocenteza si a fost ok.Iar eu nu cred ca vreau sa fac amniocenteza,asa ca triplu test nu-si are rostul.O sa ma consult si cu dr. si o sa iau o decizie.
Pupici +11 sapt

Mergi la inceput