Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (18)
Raspunsuri - Pagina 15
adrianafedorca spune:
ana_canta LA MULTI ANI FERICITI!!!

_
Adriana mamica de Cezarica
(23 aprilie2005) si minunea din burtica
17+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
Moniland spune:
ana_canta, LA MULTI, MULTI ANI fericiti, alaturi de cei dragi!!!
Adriana, sanatate multa!
micaalsa, si eu tot un prenume le voi pune. Ca sa gasesc 4 nume de fetita mi se pare deja SF. De abia am gasit unul.
Motana, este si Andreea si Andra. Dar cred ca am eu niste pitici pe creier ca la cate nume sunt si pe forumul acesta si eu sa nu gasesc un nume de fata care sa-mi convina? Clar cu mine e problema. Dar ma calmez pana saptamana viitoare cand ne va zice dr. ce sunt. Daca e un baiat si o fetita e rezolvata problema la Victor si Irina.
14+

anielas spune:
Neatza dragelor!
LA MULTI ANI ana_cata!!!
Azi mi-am impus sa nu mai lesin prin metrou[#61514;]…mai ales ca ieri am stat toata ziua stresi ca nu-l simteam pe bebelush…asa ca m-am inarmat cu dulce si apa la mine...plus o revista sa-mi zboara gandul de la lucruri rele...asa ca am ajuns cu bine ma serviciu...cu toate ca la un moment dat iar ma luase cu calduri.
Inca nu am apucat sa citesc din urma..dar sper sa recuperez.
bia – eu am 19 sapt si sa sti ca si eu il simt destul de rar pe bb..cam de 2-3 ori pe zi...si asta daca stau linistita si sunt pe faza...Ina era mult mai activa.
Pupici dulci...fug si eu la treaba si sper ca mai tarzior sa pot citi din urma. Sa aveti o zi minunata
Inutza (23 oct 2004) si
18+www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat

andreea c spune:
Neata!
Ana_canta
! Sarcina usoara si bebe sanatos, destept si norocos!
Dilaural, ionik76 eu la ambele sarcini l-am simtit pe bebe devreme. Prima data la 14 saptamani, iar acum la 12 si cateva zile. Conteaza si pozitionarea placentei. Daca este pozitionata posterior ca in cazul meu, il simti mai devreme.
De la 16 saptamani am simtit si la mana
.
Mqqm imi place foarte mult cum povestesti. Cati ani au Denisa si Paul? Ei sunt adolescentii despre care ai scris sau chiar predai undeva?
Cum e banana bread?
Alfa_anca si numele de Theodor este foarte frumos. Eu am o inclinatie spre numele care contin "r" cel putin pentru baieti. Mi se par mai puternice si doar acesti baieti vor fi barbati in toata firea. E cam aiurea sa fi ditamai omul si sa te cheme Danut, Mugurel, etc. Sper sa nu supar pe cineva cu exemplele
.
Pogos unde ai facut TT de iti da rezultatul asa repede? Eu l-am facut la Medlife si trebuie sa astept zece zile lucratoare
.
Adriana de ce nu incerci sa mergi cu Cezar la un homeopat? Am auzit de la mai multi parinti care au copii la gradinita sau scoala ca se impaca foarte bine cu homeopatele. Am apelat si eu la unul pentru constipatia lui Raducu si este mult mai bine acum.
In legatura cu enterocolita si sarcina...eu zic ca bebe este ok atata timp cat nu te deshidratezi. Chiar daca nu prea reusesti sa mananci nu cred ca este vreo problema, organismul are rezerve. Pacat ca nu poti ajunge mai devreme la eco sa te linistesti. 
Emabucuresti, dianka felicitari pentru carucioare!
Andreea
17+ si
Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
alfa_anca spune:
dariaioana, uliiasi, ana_canta LA MULTI ANI! (desi cu intarziere la unele dintre voi, scuze), sa fiti sanatoase si sa ajungeti cu bine la termen si cu bebei sanatosi si mancaciosi.
Andreea_c in legatura cu TT laboratoarele iti dau timpul maxim pt eliberare rezultat ca sa fie siguri ca e gata pana atunci. Mie si la Medlife si la Genetic Lab mi-au dat mult mai devreme. La Medlife am sunat eu dupa o sapt(adica 5 zile lucratoare) si a fost gata, desi imi spusesera 10 zile lucratoare. La genetic lab imi spusesera ca dureaza 5 zile lucratoare si dupa 2 zile am primit rezultatul pe mail. Asa ca incearca si tu sa dai telefon la Medlife mai devreme.
Aseara am fost la control si am avut numai surprize. In primul rand dimensiunile lui bebe. El in mod normal era cu 2 sapt mai mic decat data dupa UM(ovulatie tarzie), dar aseara era doar cu 3 zile mai mic. Sper din suflet ca dr sa fi fost atat de obosit incat sa fi masurat gresit (putin probabil) si sa nu am un bebe urias la nastere, desi taticul lui a avut 4.850gr la nastere, asa ca ar avea pe cine sa mosteneasca.
Pe de alta parte statea cu manuta la cap exact asa cum statea si Elena in burtica si acuma Elena numai cu mana la cap se culca :). M-a si apucat rasul pe acolo ca voi avea 2 copii care se culca la fel.
In rest era bine flacaul, doar ca ceva mai mare decat de obicei (cu vreo 10 zile mai mare)......
Apropo de IR-uri si obsesia lui Iosup in ce le priveste. Stiu ca sunt multi dr-i care nu baga in seama valorile crescute pana in ultimul trimestru, dar se pare ca dc le descoperi in ultimul trimestru poate fi destul de rau si de greu de controlat. De aceea Iosup are aceasta obsesie iar Tutunaru la fel si vrea sa le tina sub control inca din trim II. Eu la prima sarcina le aveam usor marite si singurul tratament pe care l-am primit a fost un pliculet de Mg pe zi. Se pare ca Mg ajuta putin la relaxarea musculaturii si implicit si la rezistenta arterelor uterine (care au muschi dupa cum spunea cineva). Mai ajuta f mult si odihna si o viata fara stres, etc.
Acuma valorile mele erau ceva mai ridicate si am primit ca si tratament 4 pastile de Magne B6 pe zi, probabil ca le voi lua pana aproape de nastere. Stiu ca dc valorile IR sunt f ridicate Tutunaru dadea tratament cu pregnyl, dar acum din cate stiu nu se mai gaseste, asa ca nu stiu ce tratament forte mai are....
Anca
de gandacel Elena (03.11.2007) si
18+ 
PatriciaArdeleanu spune:
Buna dimineata!!
la multi ani ana_cata
!!sa ai parte de tot ce iti doresti!
le urez si eu bun venit zmeuricilor noi!!
Adriana, sper ca esti mai bine. Imi pare rau ca ai avut asa probleme de acomodare cu Cezar. am auzit si eu ca homeopatia face minuni de la prietene care au avut nevoie.
asa sint unii copii, se imunizeaza mai greu, dar poate pina vine surioara isi va fi facut deja imunitatea mai puernica.
din fericire fetita mea nu mi-a dat batai de cap, si a fost trimisa in colectivitate inca de la 1,11 ani. sper din tot sufletul sa am parte la fel si la bb2. se zice ca daca ai un bebe foarte cuminte si bun, fara colici si plinsete, urmeaza unul diferit
sper din tot sufletul sa nu fie asa, decit in cazul celor care au fost exact invers sa se adevereasca![]()
eu azi nu ma simt grozav.
vreau sa va spun ca am avut aseara niste arsuri groaznice. Nu am mincat nici mult si nici tirziu, pe la 6.30 cel tirziu am micat o portie mica de ciorba si mai tirziu am baut putin compot piersici, dar am crezut ca imi arde de tot beregata. nu mai zic ca ma ia cu raceala, m-a luat cu frig, cu muci, cu starea aia scarboasa,cu cap, am luat panadol; dimineata pe la 3 jumate imi faceam portia de vomat in baie, nu m-a mai prins somnul decit pe la 6, la 7.30 a trebuit sa ma trezesc, alta portie de bila...ah, ma omoara vomatul asta de bila,toata ziua imi ramane amarul ala in gura
Patricia
s13 si Rebecca
05.02.2005
Rallu spune:
BUna dimineata,
Adriana, multa sanatate.
Patricia, si oricine mai are arsuri la stomac si pe gat in sus pana in gura, de zici ca scoti jaratic din tine, daca aflati vreun remediu va rog sa mi-l spuneti si mie.
Eu am incercat cu de toate si n-a mers: iaurt, migdale, eta (tot ce-am mai citit)...se pototlesc pe moment cat mananc si apoi o iau de la cap.
Noi suntem bine, sanatosi...un pic infundati si muciosi dar asa sunt de la inceputul sarcinii, incep sa ma obisnuiesc.
Din cauza primei zile de serviciu (desi n-a fost grea) combinata cu o partida de cumparaturi, am dormit aseara cum n-am mai dormit de cand eram in spital si-mi tot bagau aia diazepam.
Lemn am fost.
Oricum, trebuie sa recunosc ca aseara incepusem sa ma resimt: eram maraita, deja incepusem sa am impresia ca ma dor toate, etc.
Acum , dupa un somn bun ma simt asa de bine....sunt fresh, gata sa iau din nou taurul de coarne.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Atat e de mare burtica18+

Asa arat eu acum
muffinuta spune:
Buna dimineata,fetelor!
Ana_canta..ma alatur si eu fetelor..LA MULTI ANI!sarcina usoara iti doresc!
Adriana,ma bucur ca esti mai bine totusi incearca niste supa de pui cu carnita fiarta,face minuni..nu uita iaurtul degresat,eu nu am suferit aproape deloc in viata mea de dureri de stomac sau alte chestii intestinale,dar sunt mare amatoare de iaurt..trebuie sa te intremezi dupa ce ai suferit atat.chiar si dupa episodul urat pe care l-am avut acum vreo 2 sapt m-am refacut ft repede ,am tinut regim 1 zi!!Adriana.multumesc pt raspunsul despre IR azi am citit chiar despre placenta,habar nu aveam ca se fac analize...poti sa imi spui cand se face aceasta analiza de sange,cat tb sa fie sarcina?sau cand ti-a recomandat doc sa o faci prima data?merci mult ,iti doresc multa sanatate!
Motana,good morning..nu stiu retete de papanasi cu mere,as cauta si eu pe net
m-am dat de cand traiesc aici pe de-alea mai sofisticate..am scris mai a la carte,noi nu mancam cantitati mari dar sa fie de buna calitate..asa ca m-am orientat spre bucataria franceza..nu-s in vant dupa cea englezeasca..cand gatesc ceva nou si iese bine,ca tot experimentez mancaruri noi va scriu si dc vreti postam..numai sa nu ma trimita moderatorii la bucatarie..la tema aia
cand eram in RO faceam papanasi cu branza dulce dar nici nu mai tin minte..mi se pare ca a trecut o imensitate de atunci..
azi fac galuste cu prune...e de lucru dar merita..sunt curioasa ce zice englezoiul meu..parca vad ca nu-i plac,astia-s sclifositi rau,numai poridge vad??si scramble apple..Motana,te pup.
Moni,Elena...pupici voua si la cei mici..voi mai luati utrogestan si acum?parca asa tin minte..
Nu v-am mai zis am sagerat acum cateva zile..tot dimineata am observat inainte de tratament..azi din noi,cum tocmai avusesem un cosmar oribil noaptea...nu va mai zic..m-am trezit si la baie..iar mi s-a strans inima..imi doresc atat de mult sa trec de perioada asta..ma streseaza sangerarile astea..de abia astept sa merg vineri la eco..fetelor mai o intrebare ca eu sunt complet in afara de subiect:
Moni cand ai facut stii tu primul eco pt depistarea problemelor pt trimestrul 1,nu stiu exact cum ii zice?aici scrie ca dupa 12 sapt,in cartea pe care o am..nu mi-am facut inca programare de superstitioasa si am tot stat saptamanile astea cu frica in san,ca anul trecut cu vreo trei zile inainte nu a mai fost nevoie
Motana sunt in dilema cu crema la tortulet..se face pe baie de aburi cu doua oua aia pe care o am eu..si nu prea imi vine a o face asa acum..ma uit dupa alte variante la crema sa nu fie gretoasa ca nu imi place dulce..
Mqqm..bine ziceai dulcegarii...nu stii inca culoarea caruciorului,nu??vad ca ne plac aceleasi chestii,Motana la fel..sunt curioasa..
Hai sa va mai zic una si plec:cand eram in vacanta in Knnysna o tipa care lucreaza la hotel gravida iar..a avut anul trecut un baietel,frumos de numai..acu' iar ca au prins gust de facut copii,are o burta racheta nu alta!cica iei un fir de par,pui un ienl sau verigheta aur galben??nu ma intrebati de ce eu port alb si am scotocit prin sertare ca nebuna sa gasesc ceva
asa si o pui deasupra incheieturii mainii stangi,dc se roteste e baiat,dc se misca in linie dreapta e fata..la ea iesea baiat la prima si la final se schimba mereu in linie dreapta..
de aia o fi ramas asa repede gravida cu fetita!![]()
va pup ,o zi fara probleme si ceva vreme mai buna pe acolo in RO sau unde sunteti!
Muffinuta
Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!
alinutza78 spune:
Buna ziua gravidute
ana_cata
, sarcina usoara si bebe sanatos si frumos
Alina, Patricia si Adriana multa sanatate...aveti grija de voi.
Felicitari gravidutelor care si-au vazut bebeii la echo. Alina m-a impresionat cum descriai ca l-ai vazut pe bebe cum se misca. Eu am facut pana acum 2 echo dar nu am inteles mare lucru..poate si ptr ca eram intr-o pozitie incomoda, dar nici doctorul nu explica mai nimic (sau chiar nimic
)
Motana vad ca intri in schimbul II cu mancarea...nu termina bine muffinuta si intri tu in scena
. Apropo, care e diferenta de fus orar?
apropo de nume de bebei...daca dati cautare pe google gasiti o gramada de site-uri cu listute care mai de care mai complete si mai diversificate: pe nationalitati, care sunt biblice, care sunt mitologice...
Alinutza
13+
PatriciaArdeleanu spune:
Rallu, data viitoare voi incerca cu rennie (e permis).daca nu merge nici asa, voi apela la forta majora, adica nu mai maninc nimic incepind cu ora 5 de ex. o sa mai fac experiment o zi-doua sa vad daca de la orice mincare am, si daca continua, voi minca ultima masa inainte sa plec de la servici, asta e, si acasa poate un iaurt sau un pahar cu lapte.
Alinuta, cind ai urmatoare echo?atunci probabil vei vedea mult mai multe
.
eu am martea viitoare, abia astept!
Patricia
s13 si Rebecca
05.02.2005