Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Martie, multam de info, trimit omu' sa caute la Obi.Eu anul trecut le-am semanat intai in caserole de plastic, apoi le-am repicat( cand aveau cca 5 cm) in gradina.Au fructificat f. repede, si pe aceeasi planta erau si flori, si gogonele, si rosiute coapte.Am avut pana in 15 noiembrie cand a dat primul ger, am recoltat micile gogonele si le-am murat, sunt tare gustoase.Nu trebuie aracite, copilite, etc, sunt f. productive, gustoase si...haioase.Anul asta am zis ca nici nu mai pun de alea "normale", pun numai cherry.

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Mi s-a pus o pata...rau de tot! Asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133106
Vreau si eu seminte de purslane-aia! Dar de unde? Am vreo sansa?

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

La Campina se anunta -4 grade weekendul asta. Nici o sansa de vreo frunzulita...Macar de-as apuca sa stropesc pomii cu zeama bordeleza...
Am fost la Protectia plantelor la noi in localitate si mi-au mai dat pentru stropit (la 10 zile dupa zeama bordeleza) si o solutie uleioasa care se da pe pomul neinmugurit. Am plantat in toamna doi meri, un cais si un par. Mai am si niste pruni si un mar "mosteniti", adica cumparati odata cu gradina. Eu fac doar stropirile astea dinainte de inmugurire. Apoi n-as mai vreasa dau cu nimic.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Olympia, am sa ma uit in magazine dupa semintele de iarba grasa, daca gasesc, iau eu (pt. tine, vreau sa zic)

Simali, spune-mi, te rog, de unde se procura zeama bordeleza, trebuie sa ma grabesc si eu cu stropitul ca am 2 ciresi, o nebunie, insa anul trecut unul din ei s-a imbolnavit asa de tare, incat n-am mai mancat nici o cireasa de la el.
Stiu ca zeama bordeleza e din categoria bio.

O fi si in Bucuresti Protectia Plantelor? N-am auzit pana acum de asa ceva..

Am facut curat in gradina, am sapat-o - toata, vroiam sa fac poze , era atat de cald dimineata, nefiresc de cald. Iar acum la pranz, intr-o jumatate de ora aveai impresia ca a venit crivatul, asa un friiiig, fantastic. Probabil si aici in we vor fi - cateva grade.

Deocamdata vedetele sunt ghioceii, pt. ei vroiam sa fac poze, dar am remarcat ca sunt ... mancati, adica "o mana criminala" le mananca florile. Raman doar frunzele si bulbul acela din care ies petalele. Ce-o fi? s-or fi trezit melcii, prietenii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Salutare!

Sunt si eu un nopvice in ale gradinaritului, am o casuta cu o curticica si anul ast vreau sa imi implinesc si eu visul - gradina de flori.

Nu am ierbicidat deloc gradina, vrem sa fie cat mai bio.

Pamantul este lutos, stiu ca trebuie sa il amestec cu nisip, dar cam cat nisip se pune?

Am plantat in jardiniere, ca inca nu am pregatit pamantul de gradina cu nisip si ingrasamant natural, iris si crin. I-am asezat in locul unde vor fi plantati. In jardiniera am pus un strat de nisip. apoi pamant cu ingrasamant natural (balega de vaca) si i-am udat. Am facut bine? Oare mai trebuia sa astept? Noaptea au fost si sub 0 gr. C.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Bun gasit, gradinareselor!
Daniela..FELICITARI!!!! E o realizare uriasa!!!!
Ma bucur ca va regasesc aici, preocupate de aceleasi indeletniciri ca si mine in zilele acestea.
Din lalelele, ghioceii sau narcisele puse de mine in toamna nu a rasarit inca nimic. Sper sa nu fie un semn rau!! Am pus atatea lalele frumoase ca n-as vrea sa nu rasara chiar nimic in primavara asta.
In schimb am vazut ca trandafirii mei dau semne de viata. In toamna nu i-am "cosmetizat". Credeti ca acum ar fi bine sa tai acum trandafirii? LA ce distanta de sol se face taietura, sau la cate noduri (parca asa se proceda)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

O fi si in Bucuresti Protectia Plantelor? N-am auzit pana acum de asa ceva..

In Piatza Rosetti, unde incepe str.Hristo Botev, e un magazin AGROCAPA cu de toate (pesticide, vermorele, semintze si bulbi).Altul in Buc. nu mai stiu dar ar trebui sa fie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Va multumesc mult pentru felicitari, tuturor!

Adevarul e ca sint si foarte fericita dar si foarte speriata ( ceea ce n-as fi crezut niciodata, intii ca nu ma sperii eu asa usor, nu-s genul si apoi ca ... da-o incolo de treaba!!! sint 15 ani de obisnuit cu ideea si inca nu stiu citi altii de citit despre ce-o sa se intimple cind se va intimpla, asa ca n-am nicio scuza )

Ramona, da, plecasem sa ma fac "baloana"...la nimic nu-mi mai statea mintea decit la asta.
Acum ma simt bine, doar ca, spre rusinea mea, fac prea putina miscare..ehei! tare bine mi-ar fi prins acum sa am gradina sub nasul meu.

Sper ca dupa ce o sa se incalzeasca vremea, sa fac niste sedinte de gradinarit relaxat, adica eu sa ma uit si tatal meu ( caruia in aceasta primavara i-am dat mina libera sa faca ce-l taie capul)sa puna legume ( ca fiecare om care are o pata, am si eu una, nou-nouta...legumele).

Anul asta o sa punem (pe linga legume) doar arbusti si conifere, mai putin cu florile. Dar e suficienta munca cu legumele, oho! cita treaba.

Betisoare din acelea de care ti-ai luat tu ( cu etichete pentru recunoastere) am gasit si eu intr-un magazin din Innsbruck dar nu stiu de ce ...n-am cumparat, am aminat, pe urma am uitat...in fine.

Acum ma gindesc sa improvizez ceva dar trebuie sa-mi pun mintea la contributie ( ori asta e cam greu, am observat lately...parca am pietris in loc de creier, o fi de la...virsta )caci DA, mi se par foarte folositoare.
Anul trecut am infasurat etichetele de la ambalaje in folie de plastic ...dar le-a decolorat soarele si nu mai arata bine.

Valentina, da, am facut FIV ( a fost a treia incercare) la o clinica din Innsbruck.
Nu ma supar ca ai intrebat, dimpotriva ma bucur sa o spun "tare" si clar( doar ca...scuzati off-topicul) si doresc din tot sufletul ca toti cei care isi pun sperantele intr-un FIV sa reuseasca, ca si mine -dar mai repede- ( sau si mai si! poate cu doi, trei copii, dupa dorinta, de ce nu)!
Sper sa se implineasca si visul tau!( daca te pot ajuta si cu altceva, cu vreo informatie, scrie-mi pe PM).

Albumul tau e super! Mi-au placut asa de mult pozele! of, oare voi avea vreodata si eu asemenea flori prin gradina? Si daca da, cind!!???

Georgeta, multumesc pentru urari! Si eu te felicit, am inteles ca ai devenit recent pentru a treia oara mamica! Minunat! Sa fie sanatos bebe!!!! ( cum i-ai pus numele?)
Si in ce forma de zile mari esti cu gradinaritul, te cam invidiez sa stii!

Medeea, multumesc! Ce fete dragute ai!
M-am gindit la ce ai spus cu bulboasele gata inflorite si sa stii ca zilele trecute am gasit zambile, chiar daca nu o sa mai pun flori, macar niste zambile albe tot iau!

Olympia, mereu ma pui pe ginduri...esti atit de indeminatica !!( ma refer la reteta ta de dezinfectat pamintul pentru rasaduri). De-as putea fi si eu asa!

Apropo care sint conditiile optime pentru rasaduri? Temperatura, lumina ( sau intuneric? germineaza plantutele pe intuneric sau tocmai am zis o prostie cit casa?), umiditate?

Elle-seb, Mamecitta, Aura, micha08, multumesc si fiti binevenite!

April, ce surpriza!! Multumesc mult pentru felicitari!Ah, sper sa-mi vina odata inspiratia aia, sa pot continua povestea caci unele povesti merita continuate, nu?

Anne Marry, sintem colege la odiseea zmeuricilor pare-mi-se ( numai ca eu n-am mai scris, nu am putut tine pasul ).
Ah, uite inca o mami cu chef de gradinareala! Super!

Andanii, multumesc de urari, ma bucur ca-ti place subiectul.
Pe mine m-a "aprovizionat" cu muscate o prietena, mi le aducea in pahare cu apa si dupa aceea, la vreo 2-3 zile, le mutam eu in pamint.
Dar s-a intimplat si sa primesc cite un "pui" pe care il puneam direct si se prindea, la fel de bine. Nici pina azi nu stiu cum e mai bine, n-am incercat sa le tin mult in apa ( pina sa faca mustati).

Martie, pupicuri pe nasuc pentru Bebica si Sara!
Si tu vrei sa ma faci invidioasa pe harnicia ta vesela de gradinar?
Mai, in afara de mine care-s ...asa...cum sa zic, paralela cu subiectul ( culmea, nu?) in rest toata lumea care scrie pe aici face treaba si are rezultate!!! Dar sa stiti, sint eu invidioasa dar in mod constructiv!!! Eu va "fur" toate secretele...

Simali, imi pare bine ca te-am gasit aici!
Si eu aspir la ZEN si gasesc ca ai mare dreptate cind spui

" Clar ca cel mai greu pe lumea asta e sa-ti faci ordine in cap.".

Sint intru totul de acord!
Frumos e ca eu tocmai pe gradinarit ma bazez sa ma ordonez ( sint cea mai mare dezordonata din lumea asta dar iubesc ordinea, ma fascineaza si nu ma las pina nu iese ceva din mine) dar in fiecare zi observ ca nu sint destul de ordonata pentru a gradinari eficient ( caci cu veselia e alta poveste!).
Un paradox, ce mai...

Victoria, still shining on your way!!! iti multumesc !
Imi pare rau sa aud de hernia de disc ( cum de s-a intimplat a doua oara?)
Ce frumosi trebuie sa fie copacii de magnolie, cit mi-am dorit si eu ...dar se pare ca e prea mult vint in zona iar magnolia e sensibila.
Oricum, niste copaci care cresc repede tot trebuie pusi caci nu exista deloc umbra si nu e bine...oricit ai uda ( si v-am spus ca sursa de apa e cam...dificil de folosit) faptul ca bate soarele din toate directiile face ca pamintul sa fie uscat, verdeata sa fie galbena.
Neaparat trebuie rezolvata asta cu umbra.

Ma gindeam la niste copaci, arbusti dar si la niste cataratoare rapide pe care sa le aranjez in forma de cupole...Am vazut asa ceva ( cupolele astea de care va spun) pe care se catara vita salbatica ( cred ca era din aceea canadiana http://www.gardenoasis.co.uk/parthenocissus-veitchii-p-856.html ) facute din sirma si banda metalica si mi-a placut foarte mult ideea dar si rezultatul. Insa nu stiu de unde se cumpara vita de asta, n-am vazut pe nicaieri...

Uh! Am scris ceva!...sper ca nu am uitat pe nimeni.

Sper sa ma mobilizez mai bine, sa fac mai multe si sa scriu mai multe despre ce am facut, ce-am realizat ( desi, spre rusinea mea, putine am facut cu miinile mele, am cam tras chiulul).

Dana20plus
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bine ati venit fetele noi si spor la gradinarit!

Daniela ma bucur ca esti bine. E normal sa fii speriata. Zic eu c-asa am fost...
Ale mele rasaduri sint la lumina. V-am zis ca n-am mai cautat-o pe aia speciala, dar le tin zi si noapte in bucatarie, la lumina de sub dulapul suspendat. Cred ca ajuta, ieri am vazut un fir de rosie ca rasare (saminta de simbata).
Am gasit pe internet o sursa cu rasaduri (multe soiuri), ma bate gindul sa le cumpar de gata. Nu stiu ce sa fac. Semintele sint mai ieftine, dar nu mult. Oricum eu n-am loc prea mult, deci nu folosesc un plic cu seminte si vreau diversitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

martie, zeama bordeleza se prepara dintr-un praf albastru numit "Sulfat de cupru" si care se gaseste la magazinul de fitosanitare. Se poate amesteca si cu var nestins dar se poate da si simplu, amestecat cu apa. Totul este sa prinzi o zi si o noapte fara ploi si atunci sa stropesti. Pana la aparitia mugurilor. Se mai face stropirea asta, numita "stropirea albastra" inca odata toamna, dupa caderea frunzelor.

Eu am cumparat de la magazinul acela de bricolaj de langa Kika (nou deschis in Bucuresti, am uitat cum se numeste) niste chestii numite "capcane pentru daunatoari". Sunt ca un fel de plasticuri lipicioase care se agata in copaci si spun ei ca prind daunatorii. "Pac". Eu cred 80% ca e teapa, dar macar incerc sa nu mor proasta. Copilu' e fericit ca-si face planuri sa studieze la microscop ce s-o prinde acolo (o musca, o albina...).

daniela_b tare greu e cu practica. Ca asa pe uscat... eu am teorii sa fac dus-intors Luna de n-spe ori...Iar la astea legate de gradinarit bietul meu sot e cea mai sigura victima.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput