Calendarul gradinarului vesel :-) 6
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Fetelor,indiferent dew seminte puteti sa obtineti delicatese intr-un ghiveci.
Eu am luat niste seminte de rosii si le-am pus(rasad)intr-un ghiveci(pe pliculet spuneau ca se pot creste si in ghiveci).
De 2 ani mi-au tot crescut niste rosioare pe care le dadeam ca pe cherries puilor mei.
Ghiveciul avea cam 40 cm diametru.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ramona J spune:
Anul trecut am avut rosii si in ghiveci. Acelasi soi cu cele din gradina, dar n-au mers la fel de bine.
Am vazut ca sint niste soiuri care cica merg bine in container. Eu nu le-am incercat.
b.nica spune:
Ramona s-ar putea sa ai dreptate;eu am luat semintele(italienesti la origine dar comercializate la noi)pt. ca aratau ca pot fi cultivate in ghiveci.
Trebuie sa va spun ca surpriza mare a fost in al 2-lea an, pt. ca neglijand,am constatat ca seminte din planta din anul trecut au dat rod alte plantute pe care le-am rarit.
ocu spune:
Buna dragi gradinarese, am citit postarile din acest al doilea capitol si m-am relaxat,mi-am reamintit ca mai vine si primavara cu bucuriile ei.Simali cu ce se mai ocupa "Protectia plantelor din Campina"?Noi avem in Breaza o gradina nu prea mare (600mp) dar are niste pomi fructiferi batrani si cam lasati in voia sortii si ma gandeam ca poate gasesc pe cineva priceput care sa-i curete putin si eventual sa-mi mai recomande plante adaptate zonei.(stam in Bucuresti si acolo ajungem la sfarsitul saptamanii).Spor tuturor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Mi-am luat ieri bulbi de gladiole grena si verzi,sper sa mi se prinda macar unu, doi,arata minunat pe punga!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Victoria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Mi-am luat ieri bulbi de gladiole grena si verzi,sper sa mi se prinda macar unu, doi,arata minunat pe punga! ![]() |
Grena si verzi??? De unde? Eu am grena, rosii, galbene si violet...Le plantezi prin martie, cand nu mai e frig afara si ies sigur, nu sunt deloc pretentioase.
V
PS Nu ma uita cu caldaruseleeeee
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Din Carrefour Vic,aseara le-am luat!Hai sa ne vedem saptamana viitoare sa-ti dau semintele si cum ies caldarusele scot si iti aduc!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Victoria spune:
citat din mesajul lui valentinag Din Carrefour Vic,aseara le-am luat!Hai sa ne vedem saptamana viitoare sa-ti dau semintele si cum ies caldarusele scot si iti aduc! "La vita e bella" De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Hai!
![](pupic.gif)
V
b.nica spune:
Hai sa va mobilizez!
Mi-am luat punga cu seminte si mi-am evaluat comorile;am tot felul de ierburi:limba mielului(Borago),hasmatuchi(trbuie sa-l pun in vegetatie pana la Paste pt. ca este esential la miel),Fetica(denumirea st.de pe plic era Valeriana),vreo 3 feluri de Rucola,mangoldul(v-am mai spus ca este ca spanacul dar mai avantajos),varza de Bruxelles,lamaita(roinita sau mellisa oficinalis),tarhonul pe care tot incerc sa-l prind,etc.
Acum nu ma bombaniti dar este momentul sa cercetati pe rafturile cu seminte si sa va dotati,.
martie spune:
citat din mesajul lui b.nica este momentul sa cercetati pe rafturile cu seminte si sa va dotati, ![]() |
Aaaa, deci ai mai lasat ceva pe rafturi, e bine atunci, deja amanasem pt. la anul
![](icon_smile.gif)