Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor,indiferent dew seminte puteti sa obtineti delicatese intr-un ghiveci.
Eu am luat niste seminte de rosii si le-am pus(rasad)intr-un ghiveci(pe pliculet spuneau ca se pot creste si in ghiveci).
De 2 ani mi-au tot crescut niste rosioare pe care le dadeam ca pe cherries puilor mei.
Ghiveciul avea cam 40 cm diametru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Anul trecut am avut rosii si in ghiveci. Acelasi soi cu cele din gradina, dar n-au mers la fel de bine.
Am vazut ca sint niste soiuri care cica merg bine in container. Eu nu le-am incercat.

Mergi la inceput

Ramona s-ar putea sa ai dreptate;eu am luat semintele(italienesti la origine dar comercializate la noi)pt. ca aratau ca pot fi cultivate in ghiveci.
Trebuie sa va spun ca surpriza mare a fost in al 2-lea an, pt. ca neglijand,am constatat ca seminte din planta din anul trecut au dat rod alte plantute pe care le-am rarit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocu spune:

Buna dragi gradinarese, am citit postarile din acest al doilea capitol si m-am relaxat,mi-am reamintit ca mai vine si primavara cu bucuriile ei.Simali cu ce se mai ocupa "Protectia plantelor din Campina"?Noi avem in Breaza o gradina nu prea mare (600mp) dar are niste pomi fructiferi batrani si cam lasati in voia sortii si ma gandeam ca poate gasesc pe cineva priceput care sa-i curete putin si eventual sa-mi mai recomande plante adaptate zonei.(stam in Bucuresti si acolo ajungem la sfarsitul saptamanii).Spor tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Mi-am luat ieri bulbi de gladiole grena si verzi,sper sa mi se prinda macar unu, doi,arata minunat pe punga!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Mi-am luat ieri bulbi de gladiole grena si verzi,sper sa mi se prinda macar unu, doi,arata minunat pe punga!

Grena si verzi??? De unde? Eu am grena, rosii, galbene si violet...Le plantezi prin martie, cand nu mai e frig afara si ies sigur, nu sunt deloc pretentioase.

V

PS Nu ma uita cu caldaruseleeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Din Carrefour Vic,aseara le-am luat!Hai sa ne vedem saptamana viitoare sa-ti dau semintele si cum ies caldarusele scot si iti aduc!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Din Carrefour Vic,aseara le-am luat!Hai sa ne vedem saptamana viitoare sa-ti dau semintele si cum ies caldarusele scot si iti aduc!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Hai!

V

Mergi la inceput

Hai sa va mobilizez!
Mi-am luat punga cu seminte si mi-am evaluat comorile;am tot felul de ierburi:limba mielului(Borago),hasmatuchi(trbuie sa-l pun in vegetatie pana la Paste pt. ca este esential la miel),Fetica(denumirea st.de pe plic era Valeriana),vreo 3 feluri de Rucola,mangoldul(v-am mai spus ca este ca spanacul dar mai avantajos),varza de Bruxelles,lamaita(roinita sau mellisa oficinalis),tarhonul pe care tot incerc sa-l prind,etc.
Acum nu ma bombaniti dar este momentul sa cercetati pe rafturile cu seminte si sa va dotati,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

este momentul sa cercetati pe rafturile cu seminte si sa va dotati,.

Aaaa, deci ai mai lasat ceva pe rafturi, e bine atunci, deja amanasem pt. la anul

Mergi la inceput