Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Pe al meu l-a trimis "Martie "la Obi de unde a venit cu seminte de rosii cherry, si un soi de etajera/stativ imbracata in plastic( ca dulapurile de la ikea) pentru rasaduri.Vreau sa zic ca m-am documentat si despre fazele lunii favorabile gradinarituluisi nu numai(cre'ca am luat-o razna deja)- va scriu numai pt. perioada care a mai ramas din februarie...

Luna este în descrestere în perioada 10 - 24 februarie

În aceasta perioada Sunt favorizate:

Interventiile chirurgicale deoarece în aceasta perioada fluidele din organism sunt activate la nivel minim, astfel exista un risc mic al aparitiei unor complicatii.
Zonele favorizate pentru interventii pot fi oricare, cu exceptia urmatoarelor zone: sistemul gastro-intestinal, sistemul uro-genital, zonele bazinului, coapselor si genunchilor, piele, oase, dinti, si vase de sânge.
Este o perioada favorabila pentru dezintoxicarea organismului si pentru cure de slabire dar facute numai la recomandarea unui medic nutritionist,
Curatenia se poate face mai eficient si se va mentine pentru o perioada mai îndelungata,
Masajul de relaxare este recomandat,
Daca doriti sa scapati de obiceiuri mai putin sanatoase(fumat, greutate excesiva, relatii nepotrivite, consumul de alcool, alimentatie în exces etc) atunci aveti perioada potrivita.
În aceasta perioada NU SUNT FAVORIZATE:

Nu va ocupati de gradinarit sau de îngrijirea plantelor deoarece acestea nu se vor dezvolta armonios,
Atentie la tratamentele, este bine sa nu se faca exces de medicatie ci doar în caz de urgenta si la recomandarea medicului,
În perioada de luna în descrestere si mai ales în ultima saptamâna, inainte de Luna Noua, nu este recomandat sa începeti o activitate importanta, deoarece sansele de esec sunt foarte mari. Cel mai bine este sa continuati activitatile începute anterior perioadei de descrestere a Lunii.
În ultima saptamâna a lunii în descrestere nu este bine sa se faca nunti.

iV. Luna noua se formeaza pe 25 februarie 2009 la ora 03:36

Sunt favorizate

Începerea unor proiecte noi, mai ales în domenii artistice dar si o buna intuitie în domeniu financiar.
Va puteti ocupa de gradinarit sau de plantele de apartament. Daca doriti sa scapati de obiceiuri mai putin sanatoase (fumat, greutate excesiva, relatii nepotrivite, consum de alcool etc) atunci aceasta este perioada potrivita.
Nu exista activitati dezavantajate în momentul de Luna Noua.

V. Momentele când Luna "merge în gol"

Luna "merge în gol" atunci când nu face nici un aspect cu vreo planeta. În aceste momente exista riscul aparitiei unor greseli în timpul unei eventuale interventiei chirurgicale sau a unor complicatii. De asemenea în aceste momente este bine sa nu începeti proiecte noi, cel mai bine este sa va relaxati sau sa depuneti doar munca de rutina care nu afecteaza în mod fundamental ceea ce este important în viata dumneavoastra.

Iata perioadele din luna februarie 2009 când Luna "merge în gol":

16 februarie 2009 ora 23:37 pâna pe 17 februarie 2009 ora 02:53
19 februarie 2009 între orele 03:36 si 15:25
21 februarie 2009 ora 11:01 pâna pe 22 februarie 2009 ora 04:06
24 februarie 2009 între orele 04:08 si 14:59
26 februarie 2009 între orele 08:09 si 23:24
28 februarie 2009 19:51 pâna pe 1 martie 2009 05:33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Victoria, un calendar din asta cu luna mai vazusem eu parca in "Gradina mea de vis", dar nu era asa de drastic, adica in unele zile era de preferat sa gradinaresti doar intre anumite ore, desi acum ma intreb dupa care fus orar. N-am tinut cont de asa ceva si zau ca nu cred ca o pauza in ingrijire e benefica vreunei plante, sau era vorba de recuperarea gradinarului? Ca atunci se admite, mai ales daca te doare spatele

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Victoria, Zic Doamnee... sa vezi ca a fost la Obi si n-a gasit. Uff! bine c-a gasit Eu sunt super fan la fazele cu luna, le-am vazut si eu pe-alea din Gradina de Vis, am si eu calendarul, nu ca le-as respecta, dar chiar cred. E super ce ai scris tu aici!

Am luat si eu din Praktiker bulbi de gladiole rosii, grena si dalii rosii, galbene si portocalii. Sunt fff ieftine, 7 bulbi de gladiole .... 3 lei si ceva. Iar de dalii tot pe-acolo, scrie pe ambalaj 1 bulb, dar inauntru sunt multi de tot.
Am sa le pun in ghivece. 1 dalie era complet mucegait si flescait bulbul asa ca... aveti grija, controlati bine bulbii inainte sa-i cumparati.

Am avut tone de dalii primite de la tara si le-am lasat in pamant cand s-a nascut Sara, ca era bebic si n-aveam timp si au murit peste iarna. Sa vedem acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocu

Simali cu ce se mai ocupa "Protectia plantelor din Campina"?

Vin si la tine in gradina sa-ti stropeasca daca vrei. E cam 2 lei de pom plus solutiile. Iesi ieftin, problema e ca trebuie sa stai dupa nenea, sa fi in zona cand vine el. Iti face si tutorari/taieri daca-i ceri. Au sediul langa Fildas (la iesirea din Campina catre barajul Paltinu), pe partea dreapta, e o firma la poarta. Poti intreba si portarul de la Fildas ca-ti spune. Daca nu sti, Fildas este o fabrica de tamplarie din lemn stratificat (tine de Fibec Metalglass).

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Stiti cumva cand se tund pomii ?

Ingrid si Cristi 5 ani si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Fetele, am ramas in urma... Vad ca voi trebaluiti de zor si eu inca ma gandesc daca nu e prea devreme sa cumpar Forsitia. Deci e cazul de o sapare in forzta, nu? De stropitul pomilor nici nu-mi pusesem problema. Of, cate sunt de invatat...
Oare mai vine vreun inghet? Ca eu sunt nerabdatoare sa plantez de toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Ingrid, pomii se tund de regula toamna sau primavara; dupa dezghet. Dar poti sa tai si in timpul anului crengi uscate sau orice alta crenguta care ti se pare ca incurca.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor voi stiti daca firmele astea cu plantele de pe DN1 se ocupa si de pomi?Ma refer la ingrijiri gen taieri,stropiri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Fetelor nu mai dati click pe blogul de la semnatura mea! Cred e infectat blogul
sper ca s-a rezolvat
Aveam problema cu adresa de mail, dar am schimbat parolele, sper ca e clean acum

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Ingrid este cam devreme pentru tuns pomii . Ma cam pacalise si pe mine cele cateva zile frumoase care au fost si eram gata sa ma apuc sa curat pomii .Noi i-am stropit deja cu uleiuri minerale - in special pentru piersici dar si pentru ceilalti. Cand temperatura aerului ajunge la 10-15 grade te poti apuca de taiat sau de stropit . ( cam la inceputul lunii martie )
Simali are dreptate - pomii pot fi taiati si " in viu " adica atunci cand sunt verzi daca apar crengi uscate sau crengi bolnave - basicare la piersici , putregaiul sau alte boli la care este recomandat indepartarea zonelor bolnave si arderea crengilor/ frunzelor .
Ce ati facut cu basicarea piersicilor ?? Ati reusit sa ameliorati boala ??? Cu ce substante ati stropit ???

crismac

Mergi la inceput