Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc, m-am lamurit cu tartacutele dar eu din astea nu pun.

Eu am azalee, nu le merge prea grozav dar fac totusi flori in fiecare an. Stiu ca le place solul acid (de aia nu le prea merge la mine) si sa nu stea in solul ud.

Am gasit rasaduri mai deosebite de legume, ma intereseaza mai ales ardeii. Chestia e ca sint online, nu le vad sa le aleg si cine stie ce ajunge la mine. Am gasit si o sursa care pare a fi buna pentru seminte, nu stiu ce sa aleg. Poate risc cu plantele, ca e cam tirziu deja.

Eu am patrunjel cret in curte, am pus semintele direct in pamint si-i merge tare bine. La celalalt soi n-am avut noroc. Eu zic sa incercati sa puneti in ambele feluri, in vas si direct in pamint (nu, nu-s balanta). Mai putin menta, pe aia mai bine o tii in friu intr-un vas. Am vazut ca vecinii mei au juma' de curte acoperita cu frunze de menta.

Mergi la inceput

Mamecitta, felicitari pentru primele rasaduri.

Andanii, cred ca nu mai ai ce-i face acum, decit sa astepti sa vezi daca mai da ceva de acolo. Mi-au inghetat si mie o multime de plante anul asta.

Simali eu zic sa nu disperi deocamdata, cred ca la voi e mai rece. Oricum, cu bulbii e destul de greu sa dai gres.

Uitai sa va spun ca la noi a plouat zdravan azi-noapte (iernile sint cam uscate in general) si au crescut bulbii cu citiva centimetri! Abia astept sa infloreasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

M-au napadit niste purici vorace care mi-au dat gata 5 capsuni.
Ce fac?Va rog sfaturi cat mai ecologice?

Mergi la inceput

Nu stiu exact care-s purecii astia, dar incearca sa dai cu jet de apa (scurt, repetat si bine tintit, sa nu distrugi plantele). Vezi ca poate trebuie facuta operatiunea asta si pe dosul frunzelor.
Mai poti incerca sa faci o solutie diluata cu sapun (cit mai natural), unora nu le place chestia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Multumesc Ramona,am constatat ca nu mai stiu sa scriu de suparata ce sunt am scris gresit;purici,mi-am corectat si postul;sunt mici si verzi cocotati pe frunzele tinere.Mi-au invadat si costisitoarele cranberries .
Am stropit cu un macerat de tigari;nu stiu acum daca nu vor fi afectate si plantutele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Dana baloana, sarcina usoara si sa ai un bebe sanatos!!!!

Eu am inceput gradinaritul usor, asa, anul asta...Intai am facut hernia de disc nr.2, in ianuarie, asa ca nu stiu cum o sa mai gradinaresc eu anul asta...

In week-end am dezvelit magnoliile, plantat primule, greblat, etc.Am imprejmuit locurile unde au rasarit deja narcisele si lalelele, sa nu le tropaie pisicile.
Am semanat si eu tomate galbene si vinete, si , am citit ca cineva a gasit, va rog sa-mi spuneti unde ati gasit seminte de rosii cherry??? Anul trecut am fost extrem de multumiti de "prestatia" lor si mai vrem si anul asta...

Valeee, eu iert da' nu uit Mi-ai promis "caldaruse" , acum nu mai scapi de mine, vreau si eu...Poate asa reusim sa ne revedem dupa atata timp...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Vic,semintele de caldaruse te asteapta de asta toamna la mine'n bucatarieCand vrei ne vedem si ti le dau si cum rasar alea de la mosie,scot cu radacini si iti dau si d'alea!Macar unele dintre ele trebuie sa se prinda!
Ai primule in gradina?Cum se comporta la frig?Mie mi-a fost nu-s cum sa le plantez afara,ma gandeam ca poate nu rezista!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

B.nica, alea par a fi aphids. Uita-te la o poza pe Yahoo Images sa vezi daca vorbim despre acelasi lucru. Daca sint din alea nu-i bai mare. Se rezolva cu jet puternic de apa (scurt, sa nu distrugi planta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Vale, abia astept..Sa vedem cum facem, vorbim pe PM.

B.nica, eu cred ca e mai bine sa folosesti un insecticid o data si gata, caci cu jeturi de apa o sa obosesti/faci inundatie, dar afidele nu mor...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Victoria, eu am luat rosioarele cherry de la Obi. Tu le-ai avut i curte sau in ghivece? ca zici ca le -a mers asa de bine

b.nica, am curatat frunzele din curte, caci asta-toamna nu am ridicat o frunza macar, sunt rupta de spate, vreo 2 tomberoane pline si 6 saci - numai frunze. Si pe sub frunze erau la buburuzeee... Astea sunt mari mancatoare de afide, scrisesem afine mai intai. Le pun la borcan si ti le trimit? Sunt naturale 100%.. Glumesc, desigur.

Valentina, la mine au iesit caldarusele, au frunzulite verzi, uitasem ca le am acolo, ma miram ce soi de buruiana o mai fi. Noroc ca mi-am adus aminte pana sa le scot.

Cred ca la mine in jardiniera e vrejul lui Jack, nene, m-am trezit dimineata, am ramas socata, cred ca au mai crescut asta noapte 6 cm. Ce ma fac? Acum inteleg povestea cu Vrejul de fasole, pana in aprilie cred ca iese pana pe acoperis. Am 24 de fire, chiar ce ma fac, cresc, n-am vazut asa ceva in viata mea!

Mergi la inceput