Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

Ieri am pus si eu rasaduri (pentru prima data): rosii, ardei, dovlecei, conopida, vinete. Astept sa vad ce-o iesi.
Tartacutele sunt un fel de dovleci (pumpkin), dar sunt mai mici si au forma de para sau alte forme ciudate si sunt folosite ca decor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Uite ca mi-ai amintit, am luat si patrunjel cret, normal si marar. Am uitat de ele. sa le pun in ghivece? Am mai avut in ghivece si nu le-a mers deloc, dar deloc.

Ce as vrea si eu rosii galbene, dar nu se gasesc seminte in magazine, desi anii trecuti mai gaseai. Acum am cautat peste tot si nu sunt.

Deci ardeii mei sunt in grafic, rosiile iesisera dupa 2 zile.

Nici mie nu mi-au iesit flori din seminte aruncate in curte, adica mi-a iesit doar mirabilis, care au niste seminte foarte mari, cat bobul de mazare, cele mici-mici se pierd prin ... lut si nu mai rasar, anul asta am sa le pun in casa mai intai, sa vad daca asa iese ceva.

GeorgetaR, eram curioasa, ti-au crescut plantele de iaz?? Le-a mers bine? Iarna ce ai facut cu iazul? Cred ca ti-am mai zis, asta toamna, aveau in Hornbach niste plante de iaz de innebuneai, niste minuni. O sa-mi pun in cada

Si un link. Pt. ... incepatori, se stiu ei http://images.google.ro/images?hl=ro&q=tartacute&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

fetelor multumesc pentru raspunsuri ... n-am intrat tot we ... am fost plecata
am pus muscatele jumatate in apa si jumatate in pamant vorba valentinei .... "jumi juma" , sa vedem ce se-ntampla

si mai am o problema ... passiflora ... am avut-o in ghiveci primita de 2cm acuma vreo 3 ani si a cresut in ghiveci , a crescut , a crescut si anul trecut am pus-o in gradina , s-a lungit si facut fff frumoasa , nu a inflorit deloc nici in ghiveci si nici in curte ... in toamna am lasat-o afara , am pus la radacina paie si nailon .... acuma pare ca a inghetat , frunzele sunt inghetate si tulpina ... oare isi revine ???? are cineva pasiflora in curte si cum o intretineti iarna ???? ajutati-ma va rog cu sugestii , sunt suparata foc din cauza ei , tin foarte mult la ea

multumesc pentru raspunsuri

ANDANII

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13

"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."

s-au topit 18 kg, mai am 12 kg pana la targhet cu "montignac, stil de viata nu dieta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Am primit o azalee cadou. N-am mai avut pana acum , deci orice sfaturi de ingrijire din experienta voastra sunt binevenite!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Olympia,sunt varsator
Am zis ca nu facem nimic zilele astea,dar ne-am apucat si am curatat pomii,i-am tuns frumos,acu' sa vedem cate fructe mai fac!
Ma uitam la liliac,are deja muguri marisor cam de 2cm asa,la cat de cald e...zambilele sunt tot asa de vreo 3 cm rasarite,doar ca sunt galbejite,noi le acoperim iarna cu frunze si d'asta!Ghioceii sunt boboci,saptamana asta infloresc sigur.
Cat despre azalee,olympia,mie mi-a muritasa cum mi-a murit si kalanchoe si violetele de acasa!Nu stiu de ce....Astea de la servici sunt inflorite toate,cred ca e cald la mine sau n-or avea lumina destula...nu stiu!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Mie la Campina nu mi-a rasarit nici o bulboasa. Nimic, nimicut.
Poate ca totusi e prea frig? Inca mai sper...

Cam tot ce-am pus anul trecut e in repaos. Nu a inghetat nimic si pare OK.
Mi-ati facut pofta cu legumele. Ma gandesc sa pun si eu cate ceva. Rosii-cirese precis. Poate ceapa verde...
Eu pun mereu plante aromatice in ghivece la geam (patrunjel, marar, busuioc, salvie, etc.) Le merge excelent. Inerc niste menta si leustean in curte anul acesta.

Mi-e foarte greu cu organizarea. Vreau si de-aia si de-aia. Nu merge asa... Mai ales ca la noi anul acesta incepe contructia casei pe o jumatate din teren. Ma gandesc sa inchid partea unde ma desfasor eu ca sa nu se intinda muncitorii la +infinit. Dar tot trebuie sa-mi fac ordine in cap cu ce vreau si ce nu... Am zis ca am o iarna intreaga sa ma decid si uite ca aproape a venit primavara si tot varza sunt... Clar ca cel mai greu pe lumea asta e sa-ti faci ordine in cap.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Alice, nici nu stii ce bine-ti inteleg problema! Cand am inceput noi santierul, a inceput si hora plantelor. Am mutat din trandafiri, ca urma sa treaca santul de canalizare chiar pe sub o tufa (si erau acolo de mai bine de 30 de ani!) Mai apoi, exact unde pusesem tufe (lupin, lilice, flox)cu un an inainte a stat o mare gramada de lemne, unde era o poienita cu iarba s-a mestecat beton si tot asa! Cand am reconfigurat traseul tevii de gaze, am omorat o tufa maaaare de buxus, dar am luat-o mereu de la capat. Cum s-ar zice aventura continua! Uitasem! Am impartit in trei o hortensie uriasa, n-a murit niciunul din pui dar nici flori n-am mai vazut. Poate anul asta...

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

GeorgetaR, eram curioasa, ti-au crescut plantele de iaz?? Le-a mers bine? Iarna ce ai facut cu iazul? Cred ca ti-am mai zis, asta toamna, aveau in Hornbach niste plante de iaz de innebuneai, niste minuni. O sa-mi pun in cada

Si un link. Pt. ... incepatori, se stiu ei http://images.google.ro/images?hl=ro&q=tartacute&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Martie & Bebica & maimuta Sara

Iazul meu e saracul tare jegos. Adica plin de alge. Ar fi trebuit sa-l curat in toamna dar am sarit peste faza asta... de frica. V-am spus ca la un moment dat am avut 2 serpi in iaz. Mie mi-e o frica de serpi de mor. Si n-am avut curaj sa bag mana in apa aia nici dupa ce toata lumea m-a asigurat ca nu mai e " picior" de sarpe acolo.
Asa ca si pestii si plantele au stat acolo toata iarna. Pestii sunt bine-merci, au mai crescut chiar, plantele credeam ca au degerat dar ieri am vazut niste lastarei verzui iesiti din apa, asa ca s-ar putea sa fi supravietuit ceva... Daca nu, asta e, caut altele iar, dar mi-ar parea rau de nufar, era chiar frumos si facea flori toata vara.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Eu anul asta cred ca nu ma mai bag la legume. Anul trecut am incercat cu prea multe odata si n-am facut mai nimic cum trebuie. As incerca sa ma axez doar pe rondurile cu flori si pe casuta piticilor pe care sper s-o terminam inainte sa vina iar iarna. Macar atat sa facem anul asta... Adica asta zic acum... Mai vedem noi mai incolo ce "proiect" mai apare...
Spor la treaba si rasadur puternice si sanatoase sa aveti!

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Eu pun mereu plante aromatice in ghivece la geam (patrunjel, marar, busuioc, salvie, etc.) Le merge excelent. Inerc niste menta si leustean in curte anul acesta.

Alice

Bai, tu vorbesti serios?? Gata, pun si eu in ghivece semintele, adica o parte din ele, o parte am sa le pun in jardiniere afara, mai incolo.

Vezi ca daca pui menta, nu mai scapi de ea, in 2 luni ai gradina numai menta, asta daca are soare. Face niste radacini la suprafata pamantului si se intinde ca pirul. Mie mi se pare periculoasa.
Si apropos de leustean, am fost in Obi, aveau seminte de toate felurile, doar cele de leustean se epuizasera. Interesant.

Mergi la inceput