Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui GeorgetaR

Macrina, bine ai venit!
Stai linistita, n-or sa pateasca nimic floricelele tale chiar daca vor mai fi nopti cu temperaturi sub 0.De-acum frigul nu mai are forta, pamantul se incalzeste destul ziua cat sa nu fie afectate radacinutele de frigul noptii.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

mi-ar placea si mie sa plantez o magnolie , stiti cumva unde gasesc puiet al acestui pomisor si desigur care sunt conditiile de teren /paman care are nevoie ?

inalta ordine de idei , am incept sa fac si eu curat in gradina , am mutat hortensia in loc umbros si umed in loc mai bun cu putin soare , sper anul cesta sa ii mearga mai bine acolo

am de tuns gardul viu , zilele astea , problema mea e ca luzrez si numai in weeknd pot face asta

pana la mai sunt cam 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor,ce se intampla cu pamantul de flori ?
Niciodata nu am vazut acele mici sfere galben-verzui care imi apar in ghivece!Am inceput sa intru la idei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Georgeta , dar n-ai cum sa-mi trimiti planta. Eu am seminte, dar n-am avut succes cu ele pina acum. Mai incercam! Oricum, deocamdata am tare mult leustean la congelator si isi pastreaza foarte bine proprietatile in felul asta.
Dupa ce am avut vreme atit de buna ieri noapte a tras un mic inghet. Cred ca s-a dus un hibiscus (scosesem plantele in curte), nici castravetii nu sint prea fericiti.
Mazarea mea e pe trecute deja, am alta care a rasarit si sper sa apuca sa rodeasca pina nu se face prea cald.
Sotul e fericit ca arata tare bine gazonul din fata casei. Acum nu mai stim care e formula succesului, ce o fi facut de arata atit de bine!

Mergi la inceput

Hellou!Eu am spori de ciudatenii in ghiveci!Voua nu va pasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Hellou!Eu am spori de ciudatenii in ghiveci!Voua nu va pasa?

pot sa-ti spun doar ca nu e de bine. am avut asa ceva si am aruncat toate florile din casa (au ajuns de curgeau un fel de muci din ele....groaznic). Am urmat doar sfatul unei florarese, sa le stropesc cu zeama de tutun si nu a ajutat.
Deci documenteaza-te mai bine ca mine si actioneaza repede

Bucurie!

Mergi la inceput

In alta ordine de idei, se cheama ca nu mai sunt incepatoare intr-ale gradinaritului daca am plantat 12 pomi si 2 copaci? sper sa se prinda toti....Acum avem in curte 2 visini, 2 piersici (care insa nu arata prea bine), 2 peri, 2 pruni, 2 meri, 1 cais, 1 gutui, 1 salcie (din aceea care face matisori) si un smochin. Astea sunt in partea de curte destinata comestibilului (mai putin salcia, desi e preferata de perusii nostri). Printre pomi vom pune legume ca doar inca nu fac umbra.
Acum, intreb si eu: la ce e musai sa pui rasad? as prefera sa pun seminte direct in pamant pt ca am asteptat dupa marele inginer horticultor (adica soacra-mea) care n-a pus nici un rasad pana acum si cred ca e deja tarziu. As vrea cam de toate: rosii normale si cherry, ceapa, usturoi, broccoli, conopida, dovlecei, ardei, vinete, morcov, patrunjel verde si radacina, leustean,telina, spanac...cam mult, asa-i?
Cu ce vopsesc pomisorii? trebuie sa-i stropesc cu ceva?...da...sunt inca incepatoare

Bucurie!

Mergi la inceput

tot io,
ce stiti despre {Ulmul din Turkestan (Ulmus pumila celer)} ca si gard viu care creste uimitor de repede? ar fi o solutie ca sa n-o mai vad pe soacra-mea (avem curte comuna) asa ca orice informatie mi-ar fi de mare ajutor.

Bucurie!

Mergi la inceput

Tala daca intrebi la ce sunt necesare rasadurile este clar ca trebuie sa te informezi din carti de specialitate.
Rasadurile scurteaza timpul de crestere al unor plante care sunt sensibile la factorii climatici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Tala, felicitari pentru pomisori!
Rasadurile nu sint necesare, dar daca le pui pe ele in pamint in loc de seminte teoretic ar trebui sa ai productie mai repede.
Anul trecut am pus rasaduri si seminte, in cazul meu n-am observat vreo diferenta dupa un anumit timp. Plantele din seminte le-au ajuns din urma pe rasaduri. Totusi am inceput cu rasaduri anul asta, inca mai sper sa apuc sa maninc cite ceva pina nu se face prea cald.
Eu zic ca daca n-ai pus rasaduri pina acum e cam tirziu si mai bine pui direct semintele.

Mergi la inceput