Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Lorelai, eu merg destul de des la Home Depot dar n-am vazut leustean. Cred ca aduc alte plante, ce considera ei ca se vinde aici sau se potriveste la clima asta.
Incredibil cit de frig o fi pe acolo, de nu merg pomii fructiferi! Problema mea e ca e prea cald aici si nu merg ciresii sau alti pomi care au nevoie de inghet ca sa le mearga bine.

Valentinag, multumesc de pont. Citeodata pun seminte in diverse locuri din curte si diferentele sint uimitoare. In cite un loc nu merge deloc si in alt colt rasar plantele si le merge foarte bine.

Mergi la inceput

Macrina, depinde ce fel de flori sint. Florile de primavara rezista foarte bine (brinduse, lalele, zambile etc.) la inghet, ba chiar le place frigul.
Daca e vorba despre alte flori mai bine le protejezi.

Eu sint fericita ca au rasarit si clematiile pe care le credeam duse si tot felul de alte floricele care n-au mers bine cind le-am plantat initial. Wisteria are citiva boboci, abia astept s-o vad inflorita!
In fata casei am pus verbena si ceva ce se numeste "Dusty Miller". Am vazut si in Romania, dar habar n-am cum ii zice. Deocamdata sint cam amarastene, sper sa le mearga. Acolo sint mai vitregite florile ca sint in calea vintului, a frigului sau a soarelui (depinde de sezon) si nu prea au protectie, ca sintem pe colt si orientati spre sud, deci cind e cald e CALD.
Au dat frunzele la vita de vie din Romania (Lorelai, a venit ca hreanul tau), sper sa scape de iepuri.
De acum culegem tot mai multa mazare, ieri a mincat Anuta la boabe pe saturate. De obicei se cearta copii pentru mazare, acum e destula pentru amindoi, ba i-am mai ajutat si eu cite un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Buna la toate gradineresele!
Va citesc din cand in cand si ma minunez de voi,sunteti harnicute foc. Mi-am pus si eu de 3 saptamani rasaduri de rosii 2 feluri, castraveti, fenicul, gogosari, brokoli, iar de cateva zile si cateva rasaduri de salata. Toate au iesit deja, mai putin salata. Problema e ca am vazut azi cateva musculite in jurul lor, cum credeti ca pot scapa de ele? Le tin in pivnita, deci direct nu ma deranjeaza dar totusi.
Am avut si anul trecut cateva rasaduri puse, dar pana la urma au murit ca am fost plecati 1 saptamana, si a trebuit sa cumpar din piata de la taran.
Christel , vad ca vrei sa-ti pui cartofi, cate cuiburi pe ce parcela...si sotul meu ma bate la cap sa pun cateva cuiburi...teren avem dar ma gandesc ca doar 2-3 cuiburi nu merita.

O zi buna va doresc ...aici a nins iar , vad ca se topeste incet dar mi-e frica sa nu-mi fi inghetat ceapa in pamant

Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Nicoll, inca n-am stabilit exact cate cuiburi sa punem(ma gandeam la vreo 5-6kg cat are un sac din asta), suntem in primul an de gradinarit, asa ca e an experimental, eu vreau sa pun de toate si salata,ridichii, ceapa, usturoi, rosii, ardei, cartofi, am luat pana si samanta de varza si ardei, dar sa vedem ce s-o face.Gradina e destul de mare(600mp) dar este o parte cu gazon si flori.

Si aici e destul de frig, a si nins un pic ieri. Si noi am pus saptamana trecuta cand a fost mai frumos afara cate ceva, sper sa nu fie afectate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Macrina, depinde ce fel de flori sint. Florile de primavara rezista foarte bine (brinduse, lalele, zambile etc.) la inghet, ba chiar le place frigul.
Daca e vorba despre alte flori mai bine le protejezi.

Ramona, mersi de raspuns.
Eu am pus asa: Peony, Lily of the Valley, Lilium si dalii...(am scris denumirea in engleza ca nu le stiu pe aia ro)
Vad ca pe pachet spune ca temp solului trebuie sa fie peste 50 F, dar ce sa fac daca aici ziua mori de cald si noaptea e sub zero??

Mergi la inceput

Macrina, dintre astea poate doar daliile sa fie mai sensibile. Desi daca nu scade mult sub zero eu zic ca si alea sint OK. Celelalte vor fi OK, dar nu te astepta la mare lucru in primul an.
Am pus si eu niste crini din astia nu demult (lillium), au deja boboci, dar pe tulpina foarte scurta. Probabil ca la anul vor fi mai bine, sau ar fi fost de preferat sa-i pun in toamna. Asa n-au prea apucat sa prinda radacini cu adevarat.
Azi au inflorit primele margarete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Mersi frumos Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Ramona, leustean ti-as da eu. Ai vreo idee cum as putea sa-ti trimit?
Stiu ca leusteanul se prinde greu deobicei dar la mine s-au prins destul de multe tufe. Le-am mai si mutat de colo-colo prin gradina anul trecut iar anul asta vad ca au iesit si unde le-am mutat si unde au fost inainte.Asa ca iti dau cu placere daca vrei.
Am pus si eu mazarea si niste ceapa si usturoi.Si tot mai pun floricele pe ici pe colo, mai mut din cele vechi care s-au inmultit.
Zilele urmatoare vreau sa varuiesc pomii.
Spor la treaba tuturor!

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Macrina, bine ai venit!
Stai linistita, n-or sa pateasca nimic floricelele tale chiar daca vor mai fi nopti cu temperaturi sub 0.De-acum frigul nu mai are forta, pamantul se incalzeste destul ziua cat sa nu fie afectate radacinutele de frigul noptii.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Buna dimineata!
Am si eu o intrebare, fetelor: magnolia are nevoie de tratament special? A plantat sotul meu o magnolie si pare ca nu ii merge bine. O fi de la temperaturile foarte scazute in cursul noptii? Are nevoie, oare de ingrasamant, ceva? As vrea tare mult sa se prinda si sa o salvam. Help!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash

Mergi la inceput