Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Buna gradinaresele!
Mi-au inflorit si brebeneii,o parte din ghioceii aia mari galbeni si micsunelele!Da la ce ger a fost zilele astea..ieri dimineata erau saracele pline de bruma!
Nu-s care ma intreba de pomi,nu-mi fac griji ca nu polenizeaza vecinii nostrii au diferiti pomi,s-or gasi prin jur unii sa se cupleze ai mei cu ei
Cinezee,ce fel de gradina vrei?Cu flori,cu chestii verzi,legume?da mai multe detalii!
Eu am pus ceapa si usturpoi nu-s cate brazde,am muncit de am rupt,am pus cartofi la incoltit,spanacul in vreo 2 saptamani e bun de mancat,doar sa tiina vremea cu noi sa se faca cald!Am pus o brazda de morcovi si in casa in ghivece am pus la incoltit seminte de castraveti si dovlecei!Rosii inca nu,mamaia mea face un solarel micut in care pune multe seminte,ca da si pe la vecini din ele!
Ati vazut c-a inceput sa infloreasca forsytia la bucuresti?E asa frumoasa,vine primavara ma!Se vede!
Spor la gradinarit!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

voi vorbiti de lucruri sfinte, ce primavara!! la mine abia au dat narcisele din spatele casei care sint chiar linga casa si la soare. toti ceilalti bulbi sint in fata casei unde mai e inca zapada. sub copac e chiar de juma de metru, inca. si se anunta ca ninge iar sapt care vine . am o magnolie care a inflori pt prima data anul trecut si pe care a rupt-o cineva. i-a retezat ramura principala in doua. acum arata ca o tufa dar are muguri desi a fost sub zapada toata iarna. pt ca nu mai arata bine unde e acum, afara din curte, linga un gard si inconjurata cu flori, ma gindeam sa o mut, in curte. mai am un liliac care si el a inflorit pt prima data anul trecut care e chiar linga casa si are radacnile sub aleea pietruita. ma gindeam sa il mut pe el in locul magnoliei, acolo ar da bine ceva mai inalt nu tufa care e in prezent magnolia. intrebarea e, cind le mut? inainte sa infloreasca magnolia sau dupa? liliacul infloreste mai tirziu dar magnolia cred ca infloreste in 2-3 spatamini. sa astept sa se treaca florile si apoi sa purced la mutat?

si inca o intrebare. pot sa mut tufele de lavanda? sint acum pe o alee de flori paralela cu aleea de piatra care merge de la strada la casa si nu dau prea bine pt ca sint cam mari si stufoase. pe astea cind le mut? le-am taiat asta toamna dar stiu ca vor da din nou ca le am de citiva ani si cresc mereu primavara.

cind se topeste zapada fac o poza sa vedeti ce vreau sa zic, poate sapt care vine, daca tin temperaturile pozitive ziua.

valentina, sa stii ca mereu ma gindesc la tine si la Victoria, si la celelalte fete cu care "aspiram" si eu acum citiva ani. vine bebele si la voi pt ca vi-l doriti foarte tare. o sa vezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Valentina, ai facut treaba serioasa!

Lorelai, cred ca-i mai bine sa muti pomisorii dupa ce infloresc, dar inainte sa fie prea cald. Daca nu iese mai bine astepti pina la toamna.
Mie imi place tare mult lavanda, dar nu am si deci nu stiu cum e mai bine cu ea.
Zilele trecute am mutat si eu niste rasaduri in gradina, sper sa nu mai traga vreo tura de frig. La noi aproape ca au trecut florile de piersic, au dat frunzele bine la peri, sint curioasa daca smochinul o face vreo floare anul asta (cred ca visez prea mult, avind in vedere ca abia l-am plantat).

Mergi la inceput

Lorelai,e zapada si acum???Nasol!Da cre ca si pe la noi,prin nord inca mai e zapada!Las ca scapi tu de ea!Imi pare rau ca ti-au rupt magnolia,e nu am o sa-mi cumpar si eu una ca tare imi place!Cu mutatul eu zic ca poti sa-i muti daca inca n-au infruzit!Dupa ce infrunzesc trebuie sa astepti toamna!Si saru'mana mult de ganduri!
Ramona,ieri si azi a fost tura 2,am pus gladiolele si daliile,si pana sa ajung eu pusese mamaie mazarea,nu ca tine care deja mananci!M-am uitat la leustean,are deja vreo 3-4 cm!Yupiii!Abia astept sa-l bag in bors!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am tot incercat sa pun leustean si n-am avut succes. Am in schimb jumatate de congelator cu leustean congelat, mi-au dat niste prieteni din Denver o tufa intreaga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Salutare la gradinarese,

Am iesit si eu sambata in gradina, am pus salata,ridichii, cateva brazde de ceapa si usturoi, putin patrunjel si leustean. N-am pus asa mult pentru ca e inca frig si se mai anunta vreo saptamana de frig.
Am pus in cutiute in casa semninte de rosii, castraveti si ardei si deja mi-au iesit rasadurile sunt crescute cam asa de 3-4 degete.

Iar florile in gradina abia acum au rasarit pentru ca a fost frig, de inflorit cred ca abia la Paste.

Vreau sa va intreb pentru cartofi, trebuie sa cumpar cartofi din astia tratati sau merg si astia de-i consumam noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui Christel

Salutare la gradinarese,
Vreau sa va intreb pentru cartofi, trebuie sa cumpar cartofi din astia tratati sau merg si astia de-i consumam noi?
eu daca as avea loc as pune fingerling potatoes. am mincat de multe ori si sint deliciosi, plus aspectuosi. poti sa google daca nu stii cum arata.

la noi a nins simbata iar azi dimineata au fost -20C cu tot cu vint (-13 fara, de parca mai conteaza). au dat si lalelele acolo unde nu mai e zapada, sper sa nu inghete.

am retinut sfatul cu copacii/boschetii. am sa mut magnolia dupa ce infloreste dar inainte sa dea frunzele, si liliacul la fel. asta oricum infrunzeste mai tirziu.

mi-as fi dorit un pom fructifer (ceva cais, cires, piersic, gutui sau prun) dar m-am desumflat pt ca mi s-a spus ca in afara de mar nu rezista nimic in zona asta. si eu ma miram de ce nu vind pepinierele din oras pomi fructiferi. o amica a cumparat un cais de la sud de Toronto si nu a rezistat peste iarna. nu ma mai agit.

pe weekend am in plan sa pun usturoi, daca se dezgheata solul pina atunci. am incercat in anii trecuti sa il pun de toamna si a inghetat. leusteanu nu a dat inca dar a dat hreanul pus asta toamna. mi-a adus soacra pe shestache din rom 2 radacini. vad ca sint ok.

Ramona, vezi ca Home Depot vinde leustean la ghiveci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Christel de obicei cartofii care sunt pentru consum au fost tratati impotriva incoltirii deci vor incolti mai greu dar cred ca acolo nu prea ai de unde sa cumperi din cei de "samanta" - adica mici si incoltiti .
Daca totusi vrei sa pui in pamant cauta mai mici si daca gasesti vezi sa fie putin dati "coltii" ( vrejurile ) .
Lorelai cred ca pomii nu au cum sa reziste acolo . Ei incep sa inghete la -25 grade . Poate ca un experiment poti sa cauti niste pomi cu coroana pitica si pe timpul iernii sa-i protejezi imbracandu-i in folie de plastic( ii infasori cat poti de bine cu trei-patru straturi de folie si legi cu ata, sarma ... ) Poate ai ceva sanse asa sa ai un pom cativa ani .

crismac

Mergi la inceput

Christel,eu zic ca poti pune si cartofi normali de mancat,dar pune-i la incoltit!Alege din cei mai mici,pune-i intr-o ladita si tene-i in garaj sau undeva unde e un pic mai cald!Cand au incoltit si au cam 1cm colturile poti sa-i plantezi!
Lorelai,in afara de folie,cum zice crismac,mai poti sa-i infasori si in niste saci de rafie,pusi tot asa in mai multe straturi.Incearca.n-are ce sa se strice!
Ramona,ma gandesc ca este foarte cald si soare mereu la la voi!Leusteanului ii place locurile usor umbrite!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Buna fetele
voiam sa va intreb ceva: am plantat niste floricele in curte si vad ca pe aici unde stau eu o sa fie niste temperaturi sub 0 grd, ceva de pana in -5 grd C.. Ma gandeam daca le face rau la bulbisorii mei, sa iau rasadurile in casa?

Mergi la inceput