Calendarul gradinarului vesel :-) 6
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Crismac, sint in casa. Nu sint toate la fel, poate depinde si de soi. Unele sint lungi si cu tulpina tare firava, alte arata OK. Eu le-am tratat pe toate la fel. Alea amarite mai au vreo sansa sa-si revina? Ce le-as putea face?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Ramona, eu una voi pune afara in pamant numai ce arata f.f.f.bine! Ca n-am niciun chef sa le ud ca fraiera si sa se imbolnaveasca cand mi-e lumea mai draga. Anul trecut le ocroteam ca pe prematuri, de ziceai ca-mi numara cineva recolta de rasaduri, nu de rosii! Acum sunt dura si neinduplecata si tin cont de selectia naturala!!!
Pene colorate... cate putin din toate!
Ramona J spune:
Ai dreptate. Speram si eu sa le mai pun pe picioare si pe cele amarite. Mai bine ma grabesc sa pun semintele direct in pamint si rezolv problema!
martie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Acum sunt dura si neinduplecata!!! |
![](mitraliera.gif)
Serioos?
![](help.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Hai ca m-ai facut sa rad.
Si rasadurile mele la fel, unele s-au lesinat de tot, mai bine, ca nici n-aveam loc in curte de cate am pus.
Tartacutele au pete albe (parca sunt mici arsuri de soare). De ce?? Oare?
In schimb rosiile normale sunt 8 la numar toate frumoase si viguroase. Aa, si ardeii, am o tona de rasaduri de ardei, 1 si 1.
Am sa mai cumpar bulbi de flori, vorba Ramonei, cu bulbii nu dai gres. Deja mi-au iesit gladiolele si daliile, ca le-am pus in ghivece mai mari. Am sa mai cumpar. Iar craitele au boboci
![](olala.gif)
Dar e o vremeee,
![](ploua.gif)
![](toanerele.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
crismac spune:
Ramon probabil ca rasadurile au fost prea inghesuite . Unele se recupereaza altele nu . Cele inalte si fireve se pun mai adanc in pamant dar daca ai mai mult rasad este de preferat sa le alegi . Daca o sa pui si afara ai grija sa nu pui prea inghesuite semintele - pune-le mai rare si vei avea rasad pentru legume de toamna .
Din pacate legumele nu prea mai rezista afara fara a fi stropite indiferent cat le-am uda . Este prea multa poluare , sunt din ce in ce mai multe boli, din ce in ce mai multe ploi acide care distrug tot, si geruri care vin peste florile pomilor pentru a termina definitiv fructele.
Anul trecut pe la voi nu a aparut focul bacterian ? La pomi s-au uscat frunzele si crengutele tinere ( in special la caisi si visini )si aratau de parca erau opariti cu apa fiarta . In o saptamana se usca pomul de tot .
crismac
Ramona J spune:
LOL Olympia!
Aoleu Crismac, de speriat ce zici tu acolo cu pomii! Eu am peri si piersici, n-am avut probleme deloc cu ei. Anul asta m-am tot codit si pina la urma nu i-am stropit cu nimic ca-s nelamurita cu ce sa-i dau pe aici. Le-am dat niste ingrasamint organic (sub forma de tarusi batuti in pamint) si atit. Un piersic are flori deja.
Rasadurile nu-s inghesuite, am niste "pahare" mici din material din ala biodegradabil si am pus in fiecare cite o saminta. Vreo doua soiuri de rosii sint zdravene, arata bine. La fel si ardeii.
E cald la noi, imi vine sa pun semintele afara, direct in pamint deja, dar vad ca saptamina viitoare e mai rece si o sa avem citeva nopti cu temperaturi sub 10 grade. Poate ca-i bine sa mai astept.
Eu vreau sa apuc sa pun rosiile, ca astea se opresc din productie cind vine caldura mare si sa apuc sa vad si eu niste rosii pina atunci.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Multumesc fetele pt raspuns,
am plantat azi visinii (la 2 m de gard si la 4m unul de celalalt), am pus si o crenguta din arborele trompeta...
Stiu ca ar trebui sa citesc toate capitolele...dar n-am timp, ma sfatuiti voi ce fel de gazon sa pun? (rezistent sa fie) si eventual, stiti cu ce sa stropesc curtea contra capuselor (avand in vedere ca am si copil si catel?)
multumesc mult
Bucurie!
Guguluff spune:
Fetelor, stiu ca nu vorbiti aici de flori de apartament, dar va rog, daca stiti sa-mi spuneti ce pot sa-i mai fac florii mele: Cyclamen care se ingalbeneste vazand cu ochii. Am primit-o de martisor si deja se ofileste. Am gasit pe net ca au perioade, si sa o las sa hiberneze pana in iunie, sau ca am pus prea multa apa... Dar chiar asa repede sa se usuce si frunzele? Stiti ceva de Cyclamen?
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop
martie spune:
Da, e perioada cand se ingalbeneste, dar de fapt incepe un soi de hibernare. Chiar daca nu mai ramane nici o frunza, sa nu arunci ghiveciul, planta nu a murit. eu am aruncat mai demult niste ghivece, nestiind ca biata planta doar se odihneste.
Primavara, cand scaotem florile afara, o scot si pe ea, o las la umbra unor trandafiri, nu suporta soarele direct si sa vezi ce frumoasa se face iar. Cateva raze de soare o mai ating, dar asa ii place... Mai ales dupa vreo ploaie, cred ca sunt innebunite dupa apa de ploaie.
Doar ca trebuie sa o cureti mereu de frunzele ingalbenite si de florile ofilite.
Medeea76 spune:
Bun gasit, fetele mele. Noi avem branduse galbene, albe si violet, irisi pitici galbeni si un ghiocel. Asteptam cu nerabdare lalele, zambilele (care au deja bobocii mari), narcisele si irisii albi si albastri. Cumparam zilele astea copaceii de trandafir (60 ron in Brico Store), plantam florile cataratoare si bulbii de toamna, apoi capsunii cataratori si florile anuale, plantam arbustii. Am plantat ceapa de frunze si pe cea de toamna, usturoiul si mararul. Urmeaza ridichiile si morcovul (seminte drajate, ca sa nu le ia vantul si sa nu mai fie nevoie de rarit), mazarea (e superba, cu flori frumoase si rasare si infloreste aproape instantaneu). Va mai povestesc dupa ce rasare soarele pe la noi.
Ati plantat ceapa dintr-ia subtire, subtire? E buna? (cica se mananca tocata maruntel pe paine unsa cu branza fina).