Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Iar m-au pacalit bekkerii,am primit catalogul si nu am rezistat psihic.
Sunt convinsa ca si voi l-ati primit, ce ati facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Si eu l-am primit, evident. Inca n-am comandat nimic dar sunt convinsa ca nu ma tine mult.... Adevarul e ca sunt al naibii de frumoase pozele alea...
La mine ghioceii s-au ofilit deja, acum sunt infloriti irisii pitici, brandusele albe, galbene, violet, cu dungi... A inflorit abea acum spanzul galben (din cate stiu eu trebuia sa infloreasca mult mai devreme, la inceputul anului)Incep sa se deschida si cateva anemone iar zambilele si narcisele au boboci.
Eu am pus ieri in pamant o multime de bulbi care imi ramasesera de asta toamna neplantati. Unii erau deja bine incoltiti, stiu ca nu prea mai au sanse sa infloreasca anul asta dar mi-a fost frica sa nu se strice pana in toamna. Ma gandesc ca stau mai bine in pamant decat in punga.
Am primit si viorele aduse din padure cu tot cu bulbi, le-am pus deja in pamant tot pentru la anul.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Guguluff, eu am cyclamen intr-un ghiveci care ramine in permanenta afara. Acum au dat multe frunze si cred ca acusi se pregateste sa faca flori. Apoi intr in hibernare, dispar frunzele si ai crede c-a murit. Aici nu e atit de frig iarna si rezista, dar in Romania poate ca-i bine sa pui ghiveciul la adapost peste iarna.
Narcisele mele incep sa treaca (unele), altele acum se pregatesc sa infloreasca, depinde de soi. Am doua lalele inflorite, altele urmeaza.
Am cumparat o multime de azalee, unele au boboci si sper ca le-a priit transplantarea si vor face flori. Am pus niste capsuni si blueberries (nu stiu ce-s alea - afine?).
Smochinul plantat recent arata bine, vad ca dau frunzele. Piersicul timpuriu e inflorit.
Margaretele au si ele citiva boboci. Am cules primele pastai de mazare.
Rasadurile mele parca au prins un pic de putere, dar urmeaza o perioada mai rece si m-am hotarit sa nu plantez inca.
M-am muncit sa sap in fata casei, am ramas fara flori anul asta ca le-a atins inghetul. Anul trecut am avut o multime de flori peste iarna. Nici nu stiu ce flori sa aleg. Mi-au placut dianthus si imi plac si craitele, dar nu prea le place in toiul verii, au murit majoritatea. Sau niste petunii... ma mai gindesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Multumesc mult, Martie si Ramona
Ramona, il tin in casa, abia l-am primit si era inflorit tot. Momentan nu mai stau la curte si sta la caldurica, deocamdata. Il voi duce intr-o camera mai racoroasa, totusi.
Martie, e un rasfatat al tau, la umbra trandafirilor si plouat din cand in cand. Al meu va lua apa de la robinet si soarele dintre jaluzele. Priceput, am sa-l curat si pastrez in hibernare.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Si mie mi-au inflorit brandusele galbene,narcisele galbene au boboci marisori,ghioceii s-au dus,mai am unii mai bogati,aia sunt in plina floare!Si viorelele au inceput sa deschida incet incet!
Am plantat 6 pomi,sa vedem daca s-or prinde!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Narcisele mele stau sa erupa in splendidele lor flori(sunt cate 2 si batute),cu ploaia asta cred ca nu le mai trebuie mult timp;lalelele ma atentioneaza ca s-au mai inmultit dar se lasa asteptate.
Mi-am inmultit colectia de crini(acum am: albi,galbeni,portocalii, rosii si imperiali) si astfel m-am asigurat de bulboase pe un interval mai lung.
Peste 2 saptamani plantez begoniile,anemonele, ranunculus si habranthus( noua achizitie).
Cu begoniile nu m-am lamurit;mi-am luat B.pendula si B.double dar am constatat acasa ca nu se precizeaza pe plic daca sunt perene,adica nu stiu daca le voi putea mentine si anul viitor transplantand tuberculii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ce de pomi Valentina! Ce anume ai ales?

B.nica, begoniile sint perene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ramona,am pus cais,piersic,2 feluri de visin,un prun si un mar.Mar mai avem de vreo 2 feluri,dar asta e de vara cica,prun e din ala gras,visinii se uscasera,cais nu aveam cu fructe mari,iar piersicul nu e altoit,asta de l-am luat acum sper sa tina fructele si sa fie mari!
Eu am primit 2 ghivece cu primule,rezista la noi iarna,ca sa le plantez afara?

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Stie cineva cum are gustul fructul Sharon(Kaki)?
M-a cucerit istoria lui in care se spune ca acest copac a fost singurul care a supravietuit la Hiroshima.
Sper sa supravietuiasca si la mine in curte !
Ramona m-ai facut fericita;am luat mix, cate 3 culori din fiecare,iti dai seama ce sperante mi-am facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Si rasadurile mele arata ciudat, sunt firave, deci le voi replanta (doar pe cele care merita, dupa cum spuneti voi). Dar de ce nu trebuie pusa folie de plastic pe ghiveci, grabeste cresterea cumva?

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput