Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

eu am pus din toamna si lalele si narcise si zambile... au aparut doar cateva din multimea de bulbi pe care i-am plantat... probabil e mai rece vremea aici si vor aparea curand...
cu rasadurile stau bine... doar cele de rosii s-au ingalbenit putin la frunze... aveti idee de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Valentina, ce de fructe vei avea! Daca vorbim despre aceeasi floare, tocmai am pus si eu afara niste primula din ghiveci. Cind eram mai mica am vazut flori din astea crescind salbatice, prin padure. Ma gindesc ca rezista. Aici le vind si pentru plantat in gradina, dar stii ca e diferenta de clima si n-as putea spune suta la suta ca le place in Romania.

Felicia, cred ca treaba cu folia e valabila pina rasar semintele. Eu n-am pus deloc, le am in casa si e suficient de cald. Plus ca ne-a lovit un val de frig si nu ma grabesc sa le plantez.

Mamecitta, n-am patit asa cu rosiile. Au suficienta lumina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

da, sunt chiar la geam... le-o fi prea cald, habar n-am... nu e chiar asa grav, doar cateva frunze s-au ingalbenit, dar eram curioasa de ce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Primule am pus eu anul trecut. Din 10 au trecut peste iarna vreo 4-5.
Am mai luat zilele astea inca 5 si le pun tot in gradina. Teoretic sunt perene si potrivite pentru gradina, practic... mai vedem.
Daca va intereseaza, in Hornbach costa 2 lei ghiveciul, cred ca sunt cele mai ieftine.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Au inceput sa-mi iasa si mie bulboasele. Abia au 1/2 de cm... Si la voi sunt boboci. Sunt foarte invidioasa. Sa nu mai zic de Ramona care culege pastai de mazare... Dar macar ma bucur ca au rasarit pana la urma. Credeam ca le-au mancat ramele.
Pun si eu astazi niste tufe de afin, un trandafir, o tufa de Iasomie si una de Forsitya. Plantele de anul trecut arata bine. Astept o explozie de vegetatie anul acesta.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Simali, de unde iei Iasomia? E mare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Fetelor, vreau sa pun mazare anul asta.Copiilor le0ar place teribil sa o manance cruda de pe vrej. Imi puteti spune cand anume trebuie pusa? Fac rasaduri in casa mai intai sau o pun direct in gradina?

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

salutari la toata lumea

am si eu o bucatica de gradina , are in ea 2 trandafiri de peste 70 ani si 3 cuiburi de crini imperiali

as vrea sa mai pun in ea ...ce pot pune acum , care sa fie peren ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Valentina, eu nu sunt expert (nici pe departe) si pt po****rea gradinii cu pomi si alte sfaturi o am pe soacra-mea care este inginer horticultor si care mi-a spus ca visinii, prunii si piersicii trebuiesc plantati cate 2 pt ca sunt autosterili. mai intreaba, poate n-am retinut eu bine.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Georgeta, mazarea se pune devreme - dar nu stiu exact ce inseamna asta in Romania. Eu cred ca poti sa incerci. Nu e nevoie de rasaduri, creste repede in gradina.

Cinezee, bine ai venit. Cit de mare e gradina ta? Vrei sa fie in totalitate cu flori? Depinde ce-ti doresti si cum e gradina. Poate ai nevoie de arbusti, de plante cataratoare... Detalii please!

Tala, am vazut aici soiuri "auto-pollinating" (parca asa le zice), care nu au nevoie de pereche. Pe de alta parte daca vecinii au asemenea pomi in gradina nu mai e cazul sa pui tu cite doi. Dar ca regula generala asa este, iti trebuie "pollinator" (scuze ca nu stiu cum sa traduc exact).

Unde o fi Daniela b?

Mergi la inceput