Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Crismac, n-ai niste poze cu gradina ta? Ce flori ai? Te ocupi si de legume?
Despre ce fel de uleiuri minerale era vorba? Cum se numesc?
Pentru basicarea piersicilor eu am folosit (in ani diferiti) Dithane si Merlin. Stiu ca piersicii nu suporta zeama bordeleza in timpul vegetatiei. Aceasta perioada include oare si aparitia mugurilor?
Hai, c-am pus la intrebari!!!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Am poze dar sincer nu am reusit sa le postez - nu prea ma descurc cu manevrarea pozelor pe calculator !
La pomi am dat cu Oleocarbetox si anul trecut oleodiazol . Da stiu ca piersicii nu supotra zeama bordeleza in timpul vegetatiei dar poate fi folosita in repaus vegetativ . In timpul vegetatiei am stropit cu Mancozeb, Vondozeb , Captadin - prin rotatie , la trei saptamani .
Flori am gladiole, trandafiri , ghiocei albi si galbeni , lalele, zambile, dalii , bujori , garofite si garoafe , irisi , liliac si inca vreo trei arbusti ornamentali care spre rusinea mea nu stiu cum le spune si seminte de craciunita , ochiul boului de toate culorile , craite si mai sunt cateva care imi sunt necunoscute ca denumire .
Pai am curtea de 2200 metri patrati deci pun si legume .
Imi place sa am de toate in gradina .
Daca imi puteti da sfaturi cum sa postez poze si unde poate voi reusi sa va arat florile si livada mea de pomi .
Este indicata stropirea cu zeama bordeleza acum in zile care au temperatura peste 10 grade. Daca se mentine temperatura 2-3 ore este suficient ca solutia sa se absoarba si ca pomul sa se usuce ca sa nu inghete .

crismac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Crismac, esti o comoara de informatii! O sa te tot bat la cap cu intrebari.
La capitolul tehnica pe computer pe mine ma ajuta copilu' ca altfel...
Poate intra una din fetele mai in tema ca mine si-ti zice cum.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Salut!

Ieri la 23:30 am terminat de pus rasaduriele pentru tura din primavara. Am pus in pamant in casa la incoltit bulbii de iris, un fel de narcise albe cu mov, frezii, canna, begonii. Am umplut casa cu ghivece am vreo 40 de ghivece pe care le astept sa inverzeasca.

Prima tura de seminte, capsuni, lavanda, crizanteme, panselute au iesit afara deja, sunt cam de jumatate de centimetru.

Mi-am mai luat un ghiveci din ala cu patru iesiri cu patrunjel, coriandru, busuioc, cimbru si inca ceva, a inceput si ala sa iasa afara. Sunt incantata de reusita mea.

Mai am o gramada de seminte, dar nu mai am unde sa le pun, asa ca astept sa vina caldura si le pun direct in pamant, nu sunt flori asa de pretentioase gen regina noptii, floare de nu ma uita, dalii, nalba, clopotei, garofite de gradina, carciumarese, pufuleti, etc.

Tot ieri mi-am cumparat si niste trandafiri, cate doi butasi din fiecare culoare. Mi-am luat albi, rosii si galbeni si cataratori si normali.

Eu nu stiu ce sa fac cu ei, sa ii pun in pamant in ghiveci si sa ii scot afara cand incepe caldura sau sa ii las asa in ambalaj la loc intunecos si racaros pana ii pot planta in gradina?! Incep sa dea frunzulite si crengute noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Canuta-om sucit eu am pus toamna si primavara trandafirii, direct in pamant. Nu prea stiu sa te sfatuiesc... Daca ar veni mai repede niste zile cu temperaturi pozitive, ai putea sa-i pui afara. Pe de alta parte ma gandesc ca poate le-ar fi mai bine intr-un ghiveci, decat sa stea asa in ambalaj... eventual intr-un loc cat mai racoros si udati cu zgarcenie, ca sa ramana in repaus.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Daca se mai uncalzeste putin afara poti sa pui trandafirii direct in pamant dar sa ii acoperi cu borcane sau sticle de plastic de 2,5 l taiate la un capat . Asa ii feresti de frig si isi vor pastra si mugurii verzi . Eu am pus niste trandafiri din butasi dar si din cei cumparati toamna trecuta dar obligatoriu cu sticla sau borcan . Desi a fost frig si trandafirii mei au mugurasi verzi .
Vor rezista in ambalaj ( daca sunt in rumegus ) inca 2 saptamani fara probleme intr-un loc rece .

crismac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Buna fetele,

Am vazut la Hornbach ghivece de turba pentru rasad, sunt dintr-un fel de carton, si vroiam sa va intreb daca aceste ghivece se pot ingropa in pamant cu totul. Adica acestea sunt oare biodegradabile, pe ele nu scrie nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Sint, din astea folosesc si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu am cumparat doi butasi de Afin, unul de Iasomie si inca unul de Lonicera. Le tin in balconul inchis pana trec gerurile. Cei de la Carrefour, Praktiker, etc. unde credeti ca le tin pana vand stocul? Ca nu le planteaza in ghiveci dupa n zile. Eu cred ca plantele pot sta si o luna in pungile in care au fost cumparate, fara sa fie udate, cu conditia sa fie tinute intr-un loc racoros (unde nu ingheata) si fara prea mult lumina. Ele au un fel de compost umed la radcina si sunt impachetate intr-o folie care impiedica evaporarea apei. Parerea me e ca tin pana la sfarsitul lui martie...

Am pus rasaduri de rosii pitice precum si de diferite flori de bordura - in recipienti de turba. Am pus in toamna niste pomi fructiferi, trandafiri, zmeur si mur. Su bulboase. Care tot n-au rasarit. Nici unaaaaa.

Nu-i asa ca fasolea si dovlecii se pun direct in pamant?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Cu cat timp in urma, le-ai pus Alice? Din pacate n-ai nicio garantie la seminte, am patit-o si eu. Depinde insa si de temperatura locului unde-s puse recipientele... La racoare ies mai tarziu.
Edit: acum am citit cu atentie, tu de bulboase ziceai ca n-au iesit...
Eu zic ca ies. Numa, sa nu le fi pus prea adanc.
Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput