Calendarul gradinarului vesel :-) 6
Raspunsuri - Pagina 11
felicia74 spune:
Buna fetelor!
Am pus si eu seminte de patrunjel intr-un ghiveci, acum 5 zile. N-a iesit nimic. In bucatarie sunt cam 20-22 grade cand nu gatesc. sa mai astept?
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
olympia spune:
Mai asteapta. Ai pus seminte de patrunjel frunze, da? Nu de radacina, ca ala nu cred ca merge in ghiveci.
Pene colorate... cate putin din toate!
felicia74 spune:
Olympia multumesc, mai astept. da, sunt frunze. Am citit atat pe DC cat si in subiectele lui Jamie Oliver ca ar creste in ghiveci, sper sa mearga.
martie spune:
Si eu am incercat in ghiveci patrunjel si nu mi-a mers, dar o sa mai pun, a iesit ceva mai bine in schimb cel cu frunze decorative, crete, nemtetc, cum ii zice... lui i-a mers destul de bine, dar nu eram eu f. incantata, ca nu are aroma de patrunjel, e doar asa, decorativ.
off topic : Olympia, ce face mailu' ala al tau, haa?
Poate vine si la mailu' meu
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olympia Numa, sa nu le fi pus prea adanc. Pene colorate... cate putin din toate! |
Ma tem ca dimpotriva, le-am pus prea sus ci le-o fi mancat vreo lighioana. Dar cate lighioane sa fi fost cam am pus cam 50 de bulbi...
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
A... cu patrunjelul. Trebuie sa aiba lumina si sa nu fie aerul prea uscat in casa. Eu pun jardiniera la geamul dinspre rasarit. Cand am nevoie de patrunjel tund cu foarfeca ca pe iarba si iese altul in loc. Ca la gazon...
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
olympia spune:
Alice, eu stiam ca-s otravitoare cepele de la flori, deci ce lighioana sa se fi simtit tentata? Acu' daca nu mai ai rabdare, cauta si tu pe-acolo pe unde le-ai pus intr-un coltisor, dezveleste una, ca n-o fi foc! Eu am niste narcise galbene, superrezistente...La un moment dat cand am capatat al doilea caine, i-am pus cotetul foarte aproape de flori, iar pietrele de la poteca chiar au ajuns peste ele! Asta am descoperit acum, ca asta toamna nu mai stiam pe unde-s...si numa ce le vad rasarind dintre bolovani si cu varful zdrobit de tancul de catel. Le-am scos cu pamant cu tot si am mutat din ele si acu-s cu ochii-n patru sa vad pe unde mai apar! Am aceeasi problema cu bujorii, trebuie sa le fac iute un gardulet ca ajunge zaluda de catea la ei si tocmai ce-au scos si ei capul!
Pene colorate... cate putin din toate!
b.nica spune:
Pentru patrunjel in ghiveci este mai usor sa-l obtineti infigand radacini de patrunjel.
franqois spune:
Buna fetele,
As vrea sa cultiv spanac si mazare. Am cumparat seminte si respectiv bobite de mazare dar nu stiu exact cum se procedeaza, acum fiind prima oara. Din ce am citit acum ar fi momentul si se sadesc direct afara. Din experienta voastra ce puteti sa-mi spuneti?
Multumesc.
Ramona J spune:
Eu am pus mazarea direct afara. Spanac n-am pus, dar am avut salata si tot asa - am pus-o afara. Cred ca acum e momentul potrivit, dar cum temperaturile sint altfel in Romania, poate te lamureste mai bine cineva de acolo.
Eu mazarea n-apuc s-o gatesc, copiii maninca intotdeauna boabele crude, direct de la sursa.![]()