Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (15)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

In cazul asta esti pe mixt. Cred ca decizia cea mai buna referitor la diversificare o vei lua , probabil , in functie de cresterea in greutate si recomandarea pediatrului.
Cit priveste stresul... observ ca e la ordinea zilei. Nu e una dintre noi care nu se streseze din motive care mai de care mai variate. Uneori, cind ne uitam in spate la motivele de stres , probabil zimbim dar atunci pe moment ti se pare ca e fff..grav.

Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Andy esti pe san exclusiv , pe mixt sau pe lapte praf ? Pe aici recomandarea majoritatii peditrilor este , in cazul bebeilor alimentati mixt sau pe lapte praf , de a se incepe diversificare de pe la 4 luni.

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Sunt pe san aproape exclusiv, in sensul ca in ultimele 2 sapt. i-am dat in 3 zile completare cu formula la o masa/zi dupa ce mi-a golit sanii. Dar daca nu va lua bine in greutate o sa ma puna dr. sa-i dau completare la fiecare masa si voi ajunge mixt. O sa vedem. Cred ca ma stresez eu prea tare si nu las lucrurile sa decurga de la sine.

Andy, mami de Andrei

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Pup fetele si va trimit o imbratisare calda!

Am cumparat pt Stefanut ceai de la Humana cu fenicul si chimen. E ok?

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Snatate si voua ! Multumim !

Eva s-a nascut cu un semn la ceafa , culoare vinetiu - rosiatic. Intial era mai mare apoi si-a mai miscorat dimensiunile. Este ...ereditar. Mama mi-a confrimat ca l-am avut si eu iar in timp si la mine s-a micscorat pina la dimensiunea unei unghii de la degetul mic.

Baby gim ...ai putea pune link sau o poza cu micutza Leyre ??

Cu greutatea si cantitatea laptelui papat la o masa nici eu nu sunt edificata. Pot spune doar ca momentan nu mai ia in greutate asa vizibil - are cum 6800 g - iar de mincat in majoritatea cazurilor suge cam 10 minute , maxim. Ocazional mai are si cite o repriza de 50 minute dar e rarisima o partida de supt de 50 minute. Regula este 10 minute si un san. Degeaba am incercat sa o conving sa mai si celalalt san ca nu accepta sub nicio forma.Asa ca ma mulg si daca mai reusesc sa o mai pacalesc un pic cu bibe bine , daca nu pun la congelator.

Citat:
citat din mesajul lui mar_ysa_28

Bertha m-ai impresionat cu melodia...e superba

Mirtha sper sa fie bine bunica...va pup

Fetelor bebeii vostrii au vreun semn...piticei mele i-a aparut acum unul la incheietura genunchiului...am furat un mar in sarcina in Spania...era un mar cu crengile in strada si mi-am dat seama deabia cand eram cu marul in mana.....dar nu e mar e ceva in colturi, dreptunghiular...dd

Copilul meu de cand i-am luat baby gym adica de 3 zile se dezvolta fantastic...in afara faptului ca o atrag culorile si sta si cate 1 h fara sa zica psss doar rade si se joaca, se intoarce pe o parte si cand o ajutam minimal cand ahunge pe burtica isi trage mana de sub ea si se ridica de zica ca face flotari...
Cu mancatul mananca mult mai bine...nu mai face fitze si papa in jur de 100 ml...e putin stiu dar ce sa zic...perioada asta in care nu a papat nu a luat deloc in greutate doar de vreo 4 zile de cand si-a mai revenit a pus 70 g....astept si eu sa se faca luna ca sa vedem ce facem...4560 e putin la 2 luni si 3 sapt de la 2800...

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08

www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea

Mergi la inceput

Multumim. Sutn delfinasi pui si avem si mama delfin dar e cam mare . Oricum la cit de incintata este cred in seara asta ii punem in cada si pe mama delfin.

Voi folositi jucarele de apa ? Cum reactioneaza ?

Citat:
citat din mesajul lui Ramo2007

Mirtha, imi vine s-o papa pe Eva...cum se uita e la pestisori.
Mar_ysa, pune te rog poze cu baby gym, sa vad cum arata, vreau si eu sa-i iau bubulinei

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Buna dimineata si weekend placut!

Mirtha ma bucur ca bunica e bine.

Otiliav sper ca ati avut un zbor lin si ati aterizat cu bine la Bucuresti.

Laura eu zic sa stai linistita. Bebelina ta are mai multe kg dar este si destul de lunguta. Pe graficul greutate/inaltime este pe curba ideala.
Sper ca ai rezolvat problema cu ochiul.

Mav, daca a ras doi sani la 16 s-ar putea ca la 3 ore jumatate sa nu-i fie inca foame. La ce ora a mancat bibe? Poate intre timp i se facuse foame. Ia incearca sa-i dai putin bibe si daca papa din el pune-l si la san.
Dulci perlele lui Sebi.

Mamica de bebelina Teodora (1.12.2008) & adolescent Bogdan (24.05.1995)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Mey sunt supi rau de tot are din nou bubite pe fatzuca inca sunt rasfirate nu s-au unit sa se faca o pata mare rosie ca data trecuta. Are si in caput 2 eczeme urate rau...nu mai pot de ciuda. Niste dr nenorociti oriunde te duci. A avut iubi mare dreptate ca nu e buna crema cu cortizon , a trecut perioada de 7 zile de tratament si gata au reaparut bubitele. Avem si rezultatul de la analizele de sange si nu e alergic la lapte praf si nici la lapte vaca.
Botezul vroiam sa-l fac acasa dar o sa fie prea multa bataie de cap ca o sa ma 30 de invitati lejer. Deci, care imi puteti recomanda un restaurant dragut dar cu un meniu mai ieftin? in jur de 150 Ron de persoana.

Mirtha o sa incerc si cu infuzia de tarate
Sorvint noi am fost la dermatologie la Chelemen Miruna la Medlife si nu am fost multumita. Mi-a bagat repede crema cu cortizon ca sa treaca bubitele foarte repede, d-aia nu mai putea ea ca o sa-i reapara. Eu una nu mai recomand nimanui niciun dr ca toti la care am fost m-au dezamgit

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui mav

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Citat:
Si d-na pediatru ne-a adus o solutie rosie, precum carminul de la spital , dar sper rusinea mea nu mai stiu ce este , si aia a fost ok ptr fundulet.

gabriellag, solutia aia rosie se numeste MERCUROCROM. E fff eficienta in caz de eritem nasol, infectat, fetitei mele i-a trecut in cateva ore, vazand cu ochii. Insa nu se foloseste decat in cazuri mai grave. Noua de-abia ne-a dat asistenta pe vremea aia, cateva picaturi intr-o eprubeta, si ne-a zis doar sa tamponam zonele iritate cu un betisor inmuiat in solutie. Eu am mai auzit de violetul de gentiana ca ar fi foarte bun si asta se gaseste la farmacie.

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel (14.08.2004)
si a bebelushului Tudorel (27.10.2008)

Dialoguri strumfesti

ar putea fi vorba si despre eozina..... o solutie banala, despre care citesti peste tot in carti, dar care nu se prea gaseste pe la noi....
mie mi-a adus-o cineva din franta; am folosit-o doar o data (mai mult n-a fost cazul), e f eficienta.

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

si eu cred ca e eozina. mercurocrom e o firma din cate stiu eu. eu am o apa dezinfectanta care nu ustura de la ei.
eozina stiu ca e dezinfectant si cicatrizant. cu ea i-a trecut buricul laurei care supura de zile bune dupa ce cazuse. si eu o folosesc acuma pentru fundulete iritate, la laura in combinatie cu un unguent antimicotic.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mirela_1

Buna dimineatza! Ma mai tineti minte? N-am mai intrat din decembrie, dinainte de nastere, am tot fost internata cu pitica prin spitale si n-am mai avut timp de net. Intr-o pauza am sa revin cu povestea de dupa nastere. Sper ca sunteti bine toate ca n-am mai avut timp sa citesc din urma.

Fetelor am nevoie de incurajarile voastre, pitica mea nu mai mananca deloc bine din 8 ianuarie, are media de masa in jur de 80 ml (inainte manca 120 ml), eu o alaptez la bibe mixt: san muls (cam 40-50ml pe masa) si Nan fara lactoza. Ma apuca disperarea, nu stiu ce sa mai fac; se pare ca are si un reflux gastro-esofagian. Si adoarme foarte repede la masa, ramane cu biberonul plin in gura. Si nu pot s-o trezesc. Deocamdata pediatrul zice ca nu stie ce are si ca s-o urmarim daca creste in greutate. Pare sa creasca putin, dar trebuie sa-mi iau un cantar cu greutati ca asta electronic ma cam pacaleste. Acum are cam 4,200 la 1 luna si 3 saptamani (la nastere a avut 3,100).

In alta ordine de idei, povestiti-mi si mie cum faceti baia cu taratze, vreau si eu sa aplic metoda inainte de a-i da cu diverse creme (are niste bubitze pe frunte si parca si niste cojitze).

Mirela, mami de Diana (13.12.2008)

a mea la nastere a avut 3100 si acuma are 2900, nascuta pe 8 decembrie, deci cu o saptamana inaintea dianei tale. uite un link cu calculul percentilei (mamiseli si mirtha - mai caut ceva frumos pentru curbe pe net): http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/calculator_crestere_copil_0_2ani.php

a tare pare intre P25 si P50 deci e super ok. conteaza insa si lungimea, greutatea trebuie corelata si cu lungimea. a mea de nasol, e cu lungimea peste P50 si greutatea pe P3

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Neata !

Eu la Ana daca nu trecea si nu trecea foloseam albastru de metilen, pana cand pe la un anisor s-a gandit mandra mea sa bea din sticluta .

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

pai s-a dezinfectat pe matze, ce-are?

eu le pun pe toate pe raft sus.

sa dai un semn cand ajungi acasa cu toti puradeii si toate catrafusele in regula!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Mav m-am amuzat cu perlutzele lui Sebi, tare dragalas. Si ma bucur mult mult ca papa Anto mai bine
Mirtha toate gandurile mele bune pt bunicuta ta si dragalasa foc Eva la baita cu delfinasii

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput