Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(127)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

da eu ma mulg si intre supturi - cam la o ora si jumatate

e bine sau nu?

ca lapte mai mult tot nu se face

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

naty si catisto .... sa de-a Dumnezeu sa aveti rabdarea cuvenita .... si mai usor cu nervii ca nu e bine pt voi ....

jasmi pe unde esti????

cine ne schimba si noua capitolul????

alina1976 .... multumim de sfaturi .... e f important ....

38+ANTONIA IOANA
AMR 2 SAPT

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Buna fetele,

Criss, felicitari din inima, esti o mama super, cred ca ai facut cea mai buna alegere pentru tine si bebe mic! Bravo tie! Sa aveti parte de multe bucurii impreuna!

Si eu sunt pentru prezenta tatalui la nastere, pentru mine a fost un ajutor extraordinar si pentru relatia noastra a insemnat, la ambele nasteri, doar un plus de legamant de iubire si incredere reciproca. Nu as fi vrut sa nasc fara Paul, nu mi-as imagina cum ar fi...el a taiat si cordonul ombilical la amindoua fetele, sunt mandra de el, ik hou van jou, schat!

Miere, imi place cum va ajutati si voi, si la noi la fel e, cand Paul e acasa a doua zi eu dorm noptile (traiasca mulsul) si el stie sa se ocupe de amindoua fetitele exact ca si mine. (aici marturisesc ca fac eforturi sa nu il dadacesc, sa il las sa se ocupe in stilul lui, si reusesc de cele mai multe ori sa imi inving natura cicalitoare). Oricum trebuie sa se descurce, cand ma intorc la servici ca avea zilele de tati+ fetele, asa ca nu are de ales. Nu ii va fi usor, nici mie nu imi e (acum o am pe mama, dar si ea a stat aproape 2 saptamini la pat si nu era usor cand tipau amindoua, mai ales ca Francesca cere atentie imediat cum Nathalie incepe sa plinga).

Alina, si eu tot asa ma mulg, in disperare, si ii completez masa lui Nathalie cu laptele muls. in cazul meu cred ca e lenesa fetita, la un moment dat se satura de supt si o da pe plins...atunci ii dau laptele muls, cu biberonul, si apoi ma mulg eu.

Naty si Catisto, si eu sunt in clubul vostru, cu o fetita de 2 ani supergeloasa si un bebe mancacios... ma intreb cum va fi peste o luna cand pleaca mama acasa. Atunci voi fi doua zile pe saptamina doar eu cu fetele, chiar ma gandeam ca si sa merg la baie va fi o expeditie, intai sa o duc pe Nathalie in camera de sus, ca nu indraznesc sa o las singura in camera cu Francesca. Si sa ies afara cu doua gaze! ... Naty, stai ca tu ai perspectiva bonei, dar la mine perspectiva e ca pleaca mama la inceput de martie si raman cu cele doua galagioase....

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Alina, se poate, cum sa ne plictisesti. Eu iti multumesc din suflet ca ti-ai rupt un pic din timpul tau pentru a ne impartasi si nou a din experienta ta.

Este foarte incurajator ce povestesti si sper sa putem sa-ti urmam sfatul.

Fetele cu 2 copii va admir din tot sufletul pentru curaj si rabdarea pe care o aveti. Sa dea Doamne Doamne sa fim si noi ca si voi.

Ca a venit vorba, de Aryia mai stie stie cineva ceva? Sper sa fie totul OK

Crisspy 37+ sapt Razvan Andrei

AMR 3 SAPTAMANI

http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina1976

Neata,

Fetelor, as vrea sa va spun din experienta mea si din ce am citit legat de ALAPTAT si LACTATIE.
La inceput pana vine lapticul, si eu am dar fetiteti formula, insa acum de vreo cateva zile, nu mai avem nevoie de lapte praf. Sunt exclusiv pe tztzica. Cum am reusit asta, o sa va spun...poate va ajuta. De fiecare data cand plangea o puneam la san, sugea cat sugea apoi daca vroia iar in 5 min o puneam din nou si tot asa...pana adormea (daca nu se satura ii dadeam si eu formula...dar rar). Dupa ce termina ea de supt luam pompa si bagam la greu cate 20 min-30 min tras la sani ca sa ii stimulez (chiar daca nu curgea mai nimic, nu conteaza...voi pompati). Apoi bagam 2 cani de ceai de stimulare a lactatiei. Ideea de baza este: TRAGETI CAT MAI MULT CU POMPA dupa alaptat. Sanii vor intelege ca este nevoie de mai mult lapte si in curand vor produce mai mult. Daca la fiecare alaptat veti incepe sa dati si formula, sau din ce in ce mai des lapte praf, sanii vor produce aceeasi cantitate si in timp se va diminua!! Trebuie sa va faceti sanii sa produca mai mult si asta se face numai prin stimulare cat mai multa, puneti bebe la san cat mai des, bagati pompa de san dupa fiecare alaptat daca trebuie...trageti de ei si o sa vedeti ca o sa puteti alapta exclusiv in cateva zile. E PACAT sa dati lapte praf, lapticul de mama este AUR pentru ei!
Prima luna este cea mai grea, nimeni nu spune ca a alapta este ceva usor, este GREU! Insa daca iti doresti cu adevarat vei reusi! trebuie sa luptati si perioada asta va trece...uite la noi de abia dupa prima luna lucrurile au intrat pe un fagas, insa in toata aceasta prima luna am incercat sa fac tot ce pot sa scap de formula si am reusit. Se spune ca pentru bebe a suge este ceva instinctiv, se nasc cu aceasta depindere insa pt mama a alapta nu este nimic instinctiv, ALAPTATUL SE INVATA! Si ca orice lucru nou, este greu la inceput. Se fac rani, nu se pozitioneaza cum trebuie, bebe ia aer, il doare burta, nu va gasiti pozitia si va dor mainile, spatele, bebe adoarme la san si nu mai vrea sa pape...insa toate acestea vor trece. Important este sa va doriti sa alaptati exclusiv si sa faceti totul pentru a ajunge aici. Si o sa reusiti! Eu una asa am procedat si vreau sa va spun ca sunt mandra ca am reusit acest lucru. Cu sinceritate va spun ca la primul copil nu am fost in stare de aceasta performanta...
Sper ca nu v-am plictisit...prea tare...insa am vrut sa impartasesc aceste lucruri cu voi.

S-a nascut minunea SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Foarte util mesajul asta. Asa am procedat si eu la Tudor (mai putin partea cu pompa pe care am folosit-o doar in primele zile) si in 2 luni am scapat de laptele praf. Probabil ca el a avut nevoie doar o luna de completare, dar aveam eu pitici pe creier.
Multumim Alina!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

alina nu prea am pe cine sa chem in ajutor - parintii mei ma ajuta cat pot, dar amandoi lucreaza, deja si-au luat fiecare cateva zile libere nu mai pot sa isi ia. Socru-miu lucreaza si el, singura libera e soacra pe care refuz sa o chem ca mai mult ma incurca si ma scoate din minti.

Fetelor, dau in depresie, nu numai de oboseala dar ma simt asa de neingrijita... eu care era obisnuita sa fiu mereu aranjata, acum umblu nespalata pe cap, nedepilata, cu unghiile vraiste, nepensata parca nu sunt eu. Nu reusesc decat sa fac cate un dus rapid si sa ma dau cu crema pe fata dimineata.
In plus am 5 saptamani de la nastere si nu am iesit din casa decat de 2 ori, cu Nadia, in fata blocului. Innebunesc. Nici macar la supermarket nu ma duc de frica sa nu zbiere de foame tocmai atunci. Asa va invidiez pe cele care mai iesiti...

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Am vazut poze cu Ana de lisa, o dulceata de fetita. Ce haioasa e u caciulita aia tuguiata!

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Am citit printe randuri si am vazut ca vorbeati de cafea - eu am baut cate 2 cafele in timpul ambelor sarcini si acum beau cate o cafea in fiecare dimineata, dupa alaptat, la fel cum am facut si la Ioana. Altfel cad lata, nu am ce sa fac.

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Alina, multumim pentru mesaj! Si eu de o saptamana ii dau iubitei mele Alexia numai tzitzi. Suge cam 30 min la fiecare 3-4 ore si pare satisfacuta. Problema era, asa cum v-am mai spus, cacalica prea fluida sau moale, facuta dupa fiecare masa. Acum m-am mai linistit pt ca am vb la tel si cu dna dr Culcer care mi-a spus ca e normal sa faca moale dupa fiecare supt.

Dr mi-a spus ca in primele 2 sapt sa ma asptept sa mai piarda nitel in greutate. Asa sa fie? Puiul meu abia a ajuns la greutatea de la nastere. E normal? Cat au luat puii vostri in primele 2 sapt?

Crisspolis, felicitari pentru bebe! Sa fiti sanatosi!

Lisa, emotionanta povestea. Ca de obicei, de cate ori citesc povesti de nastere (mai ales cand e vb de cunoscuti), plang cu sughituri.

Naty, fii tare! O sa treaca!

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salutare mamici si burticutze,

Inca nu am apucat sa citesc din urma, sau sa ajung la zi, dar o voi face cat mai curand.
Am nascut inainte de a finaliza niste acte, si in timpul liber m-am ocupat cu asta.
Am intrat sa va spun ca am pus pe mailul comun cateva poze cu Sufletelul meu grabit!.

va pupacim pe toate!!

Poze ..

de Stefan

Mergi la inceput