Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(127)
Raspunsuri - Pagina 21
Alina1976 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Mai fetelor, cum poate un bebe atat de mic sa faca un kk atat de mare |
Ehe...sa vezi tu dupa ce incepi diversificarea...o sa deschizi si usile!
S-a nascut minunea SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
cami_antonia spune:
neataaaaaa feteleeeeee
noi tot 2 in 1 .... am avut o noapte f placuta .... cu somn de la 3 la 8 dimineata fara intreruperi ... ceea ce nu s-a mai intamplat de fffff multa vreme ....
cristi felicitari ca faceti botezul .... crestinarea lui bebe e cel mai important lucru pt mine ....
daiopri esti cu o saptamana mai mare decat mine .... hai poate nastem impreuna .... ahahahah .... cine stie ....
crisspolis felicitariiiiiiii .... nu cred ca as avea un curaj ca al tau .... e ceva .... ne bucuram ca sunteti bine .... asta conteaza in final ....
naty 
draguta de tine .... usurelu .... cand nu mai poti zi o rugaciune sa iti mai dea putere
Dumnezeu .... caci copii au nevoie de tine .... ai nadejde .... vei reusi .... asa voi fi si eu la al doilea bebe ca nu am pe nimeni sa ma ajute .... si nu stiu daca voi putea sa imi permit o dadaca .... 

38+
ANTONIA IOANA
AMR 2 SAPT
Camelia
Alina1976 spune:
Neata,
Fetelor, as vrea sa va spun din experienta mea si din ce am citit legat de ALAPTAT si LACTATIE.
La inceput pana vine lapticul, si eu am dar fetiteti formula, insa acum de vreo cateva zile, nu mai avem nevoie de lapte praf. Sunt exclusiv pe tztzica. Cum am reusit asta, o sa va spun...poate va ajuta. De fiecare data cand plangea o puneam la san, sugea cat sugea apoi daca vroia iar in 5 min o puneam din nou si tot asa...pana adormea (daca nu se satura ii dadeam si eu formula...dar rar). Dupa ce termina ea de supt luam pompa si bagam la greu cate 20 min-30 min tras la sani ca sa ii stimulez (chiar daca nu curgea mai nimic, nu conteaza...voi pompati). Apoi bagam 2 cani de ceai de stimulare a lactatiei. Ideea de baza este: TRAGETI CAT MAI MULT CU POMPA dupa alaptat. Sanii vor intelege ca este nevoie de mai mult lapte si in curand vor produce mai mult. Daca la fiecare alaptat veti incepe sa dati si formula, sau din ce in ce mai des lapte praf, sanii vor produce aceeasi cantitate si in timp se va diminua!! Trebuie sa va faceti sanii sa produca mai mult si asta se face numai prin stimulare cat mai multa, puneti bebe la san cat mai des, bagati pompa de san dupa fiecare alaptat daca trebuie...trageti de ei si o sa vedeti ca o sa puteti alapta exclusiv in cateva zile. E PACAT sa dati lapte praf, lapticul de mama este AUR pentru ei!
Prima luna este cea mai grea, nimeni nu spune ca a alapta este ceva usor, este GREU! Insa daca iti doresti cu adevarat vei reusi! trebuie sa luptati si perioada asta va trece...uite la noi de abia dupa prima luna lucrurile au intrat pe un fagas, insa in toata aceasta prima luna am incercat sa fac tot ce pot sa scap de formula si am reusit. Se spune ca pentru bebe a suge este ceva instinctiv, se nasc cu aceasta depindere insa pt mama a alapta nu este nimic instinctiv, ALAPTATUL SE INVATA! Si ca orice lucru nou, este greu la inceput. Se fac rani, nu se pozitioneaza cum trebuie, bebe ia aer, il doare burta, nu va gasiti pozitia si va dor mainile, spatele, bebe adoarme la san si nu mai vrea sa pape...insa toate acestea vor trece. Important este sa va doriti sa alaptati exclusiv si sa faceti totul pentru a ajunge aici. Si o sa reusiti! Eu una asa am procedat si vreau sa va spun ca sunt mandra ca am reusit acest lucru. Cu sinceritate va spun ca la primul copil nu am fost in stare de aceasta performanta
...
Sper ca nu v-am plictisit...prea tare...insa am vrut sa impartasesc aceste lucruri cu voi.
(29 decembrie 2008)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
Alina1976 spune:
CRISS, BRAVO!! FELCITARI si sa fie intr-un ceas bun! Sa traiasca BB si tie refacere usoara! 

Alinuk, FFF interesanta postarea ta legata de viata intrauterina, de starile celor doi copii..deci ca sa scap de stresul meu sa inteleg ca mai trebuie sa fac un BB?!!
...
FFF frumoase pozele!! Ai doi baietei SUPERBI si....seamana cu tine sa stii. Acum ca am si eu doua fete...poate ne incuscrim...cine stie ![]()
Naty, OFFFFFFFFFFF...mi-e asa mila de tine...nu stiu cum te-as putea ajuta...poate doar moral acum...e important sa gandesti pozitiv, sa te gandesti ca e doar o perioada, ca o sa treaca, ca ce a fost mai greu a trecut...o sa vina bona si o sa te mai relaxezi si tu un pic...
(29 decembrie 2008)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
cristi_2003 spune:
alina - multumim de sfaturi.
tu te mulgeai si intre supturi sau doar dupa supt?
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png
Naty spune:
alina, cami 
Deci - la 11 a mancat, am pus-o sa ragaie; a inceput sa o doara burta, dar am pus-o in apt sa ii dau Ioanei sa manance; a facut kk; o scimb, o spal, nu apuc sa ii pun pampersul, ca trage un pipi si se uda pe body; ii schimb si body-ul si bluzita; o apuca sughitul; o mai tin in brate; cum o pun in pat varsa lapte si se uda fleasca; iar o schimb complet ca sa nu raceasca; pentru ca am dezbracat-o o i iar sughitul si mai varsa niste lapte; o iau iar in brate; face iar kk; plange ca e murdara si sughite in continuare; o pun sa o schimb - s-a murdarit pana sus pe spate; iar o spal, iar o schmb complet. A treia oara in 1 ora. Intre timp Ioana se roaga de mine sa o ajut sa coloreze. Pun pe Nadia jos si ma apuc sa desenez fluturi. Intre timp dau fuga sa iau un pai fiindca vrea sa bea cu paiul sucul de portocale si dau cu capul de dulap de am vazut stele verzi.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
catisto spune:
Buna fetele!
Vreau sa va intreb si eu pe mamicile care alaptati , credeti ca mai este posibil ca dupa 3 saptamani sa fac ceva sa vina mai mult laptic? Sunt foarte suparata ca nu pot si eu sa-mi alaptez fetita . Am foarte putin lapte . M-am muls la fiecare masa a ei ca sa vad cat lapte am si mai mult de 30-40 ml nu scot . Iau galactogyl si beau si ceai de anason , chimen si fenicul si tot degeaba . Pe ea daca o pun la san trage ce trage si o ia somnul dupa cateva minute dupa care se trezeste si plange si iar o pun la san , iar adoarme si tot asa . Si am observat ca imediat dupa ce o pun la san trage si inghite cam 1 minut dupa care doar trage fara sa mai inghita nimic si o ia somnul . I-am dat completare lapte praf pentru ca imi era mila de ea ca plangea de foame si pentru ca asa era obisnuita din maternitate. Acolo, dupa ce mergeam la alaptat,le dadea de fiecare data completare cu biberonul lapte praf . Si, mai mult decat atat, nu reuseam sa o alaptez mereu pentru ca dormea si nu reuseam sa o trezesc , cred ca o gaseam satula .
Puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi?
Va pup dulce!
de
Ioana Ruxandra (14.01.2009) si
Ana Maria (2.08.2004)
http://catisto.sunphoto.ro/
Alina1976 spune:
| citat din mesajul lui Naty alina, cami ![]() Deci - la 11 a mancat, am pus-o sa ragaie; a inceput sa o doara burta, dar am pus-o in apt sa ii dau Ioanei sa manance; a facut kk; o scimb, o spal, nu apuc sa ii pun pampersul, ca trage un pipi si se uda pe body; ii schimb si body-ul si bluzita; o apuca sughitul; o mai tin in brate; cum o pun in pat varsa lapte si se uda fleasca; iar o schimb complet ca sa nu raceasca; pentru ca am dezbracat-o o i iar sughitul si mai varsa niste lapte; o iau iar in brate; face iar kk; plange ca e murdara si sughite in continuare; o pun sa o schimb - s-a murdarit pana sus pe spate; iar o spal, iar o schmb complet. A treia oara in 1 ora. Intre timp Ioana se roaga de mine sa o ajut sa coloreze. Pun pe Nadia jos si ma apuc sa desenez fluturi. Intre timp dau fuga sa iau un pai fiindca vrea sa bea cu paiul sucul de portocale si dau cu capul de dulap de am vazut stele verzi. |
Doamne...cred ca e fff greu...trebuie sa ai mai mult ajutor...apeleaza la cine poti sa te ajute...nu sta asa, nu e bine.
Mami de printesa SABINA
catisto spune:
Naty te inteleg perfect . Si eu patesc la fel cu fetitele mele . Cateodata simt ca o iau razna, nu mai am rabdare , sunt foarte obosita , dar trebuie sa rezistam ca nu avem incotro . Eu sunt cat de cat mai libera dimineata ca Ana merge la gradinita si raman doar cu Ioana . Dar cand vine Ana dupa amiaza acasa sa ma vezi ca sunt un pachet de nervi pana seara cand vine si sotul meu de la servici. Trebuie sa avem multa rabdare .
de
Ioana Ruxandra (14.01.2009) si
Ana Maria (2.08.2004)
http://catisto.sunphoto.ro/
Alina1976 spune:
| citat din mesajul lui cristi_2003 alina - multumim de sfaturi. tu te mulgeai si intre supturi sau doar dupa supt? |
Ma mulg inca, si fac asta dupa un supt bun (adica dupa ce simt eu ca ea a supt/papat bine si ca ce multumita). O pun la nani si eu bag pompa. Si eu avea exact ca tine, aceleasi temeri ca daca trag cu pompa nu mai are lapte bebe la urm alaptare, dar nu este asa. Tu bagi pompa imediat ce a terminat bebe de supt si stimulezi in continuare ca si cum bebe ar mai vrea sa pape si ar trage in continuu...tztzica nu stie ca e bebe sau pompa si ea incepe sa produca mai mult, la urmatoarea masa de a doua zi deja se produce un pic mai mult, a treia zi si mai mult si tot asa...nu trebuie sa te mulgi chiar la fiecare masa, dar macar de 2-3 ori pe zi tot e ceva. Trebuie sa ii dai informatii sanului ca bebe vrea mai mult si chiar daca bebe nu trage, ajuta tu cu pompa.
Mami de printesa SABINA