Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(127)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Fil_lily, tinem pumnii

Flowerbee, si noi am patit la fel, nu am dat cu nimic la buricul lui bebe (de fapt noi nu am dat cu nimic nici pana sa cada buricul), am avut doar grija sa fie zona uscata si curata si a trecut repede.

Miere, ma bucur ca te-ai simtit bine cu fetele si ca Luc te ajuta la ingrijirea lui Aidan. Si al meu incearca sa ma ajute cat poate ... si ce bine prinde! Moasa la spital zicea ca in mod normal buricul poate cadea in termen de 1-2 saptamani, dar sa nu ne ingrijoram daca "dureaza mai mult". Lui Lachlan i-a cazut cam la sfarsitul primei saptamani de acasa... deci avea vreo 10 zile (nu mai stiu nici eu exact)

Azi iar am iesit toti trei - de data asta sa ne intalnim cu niste prieteni la cafeneaua muzeului unde sunt eu volunteer guide...si apoi la supermarket. Iar week-endul urmator cred ca o sa merg si eu sa ma tratarisesc cu o pedichiura (manichiura mi-o fac eu singura) si poate si un facial...ca intr-adevar prinde bine la moral E amuzant cat de incantata ma simteam ieri seara dupa ce ma pensasem ...sau azi caci ma machiasem putin...ai mare dreptate Miere, nu trebuie sa uitam sa fim si cochete ... macar din cand in cand.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

povestea:
Asa ne-am cunoscut:

In dimineata unei obisnuite zile de miercuri(28 ianuarie 2008),m-am trezit si am avut o mica presimtire ca voi naste in curand. M-am rugat la Dumnezu sa fie totul bine,sa aiba grija de furnicuta mea care trebuia sa vina pe lume.
Am mers la d-na doctor,aveam dilatatie de 3 cm#8230;hmmm.mare lucru,atat o aveam si cu o saptamana inainte,dar eu am simtit ca nu e o zi obisnuita. Am plecat un pic dezumflata de la medic. Ca sa ma destind,am mers cu mama prin magazine.mi-au inceput contractile,usoare si nedureroase. Intre magazine a trebuit sa ma asez ca nu mai puteam.
Am mers acasa,asteptand sa vad ce se va intampla. Prima nastere,cele citite nu prea corespund la toata lumea,asa ca a trebuit sa imi dau eu singura seama ca mi-au inceput contractiile dureroase. O durere surda la inceput,care in timp se marea.contractiile mici au inceput pe la ora 17.00 ,la ora 20.00 aveam contractii din 8 in 8 min,asa ca mi-am luat barbatul de manuta sa mergem sa nastem. De emotii,barbatelul si=a uitat toate actele acasa,intoarce-te dupa ele,ca nu riscam sa nu il lase cu mine in spital din cauza asta. Inca zambeam,mai puteam,nu era chiar asa de rau. Cristi ma tinea de o mana, cealalta o tineam de portiere#8230;ahhh ce am mai strans portiera aia pana la spital#8230;nu stiu de ce pe Cristi nu puteam.
Ajung la spital,contractiile la 2 min distanta,pana imi iau toate informatiile,pana completeaz actele, pana semnez toate cele#8230;se face ora 21 si ceva. Vine o asistenta,imi pune benzile de monitorizare pe burtica,ma verifica,dilatare 3 cm jumate#8230;eu fericita ca am avansat de dimineata. Ma vait de durere ,se trezeste asistenta sa imi zica: apoi,draga#8230;astea is nimica,sa vezi cand esti dilatata complet ce dureri ai,asa ca fa-ti epidural. Bun,zis si facut.semnez,vine imi ia sange(pt coagulare),il trimit la lab,ma pregatesc sa ma duca in salonul de nastere,unde asteptam rezultatul. Dupa 20 de min,vine rezultatul,totul bine si frumos pot sa fac linistita epidurala . se cheama anestezistul,mi se face epidurala,eu pregatita de o bere#8230;eram fff relaxata. Asitenta vrea sa ma mai verifice odata inainte sa iasa din salon#8230;se mira,hmm,zice#8230;o chem. pe d-na doctor. Am uitat sa precizez ca d-na doctor a fost cu mine toata nasterea. Vine d-na doctor in salon,asitenta zice catre ea:cred ca e complet dilatata,d-na doctor face niste ochii de numa#8217;:n-ar cum ,zice#8230;acum 1h avea 3.5cm dilatatie. Isi ia manusile,ma verifica,dilatare completa#8230; bun! Eram pregatita sa imping. Mi s-a facut epidurala la 10 cm dilatatie. Incepem: imping,imping#8230;nimic. Inca odata:imping imping,nimic. Era ora 11 si ceva noaptea.
d-na doctor se hotaraste sa imi opreasca epidurala sa pot sa simt si eu ceva. Fata mea nu era prea bine saracuta, bataile inimii ii scadeau foarte repede,nu mai puteam astepta. La 12,trece efectul anesteziei ,bine nu de tot,dar macar simteam si eu ceva si incepem frate sa impigem. Problema era ca nu era fata angajata suficient, s-a chinuit saracuta,iar pe mine ma opreau din impins ca avea bataile prea scazute. Toti stateam cu ochii pe monitor sa asteptam sa ii creasca bataile inimii la normal. Ma intorceau pe toate partile sa poate primi cat mai mult oxigen. I s-a adus aspiratorul, a incercat sa o scoata asa,nu a reusit ca eu pierdeam mult sange si fata nu prima oxigen. Singurul lucru care-l auzeam era: un,doi,trei#8230;zece si bataile inimii Anei. O auzeam pe d-na doctor: Hai ca I se vede capul#8230;si eu nu mai putea. Imi venea sa mor de ciuda! Ma invinovateam deja#8230;imi venea sa plang de ciuda, tot ce imi doream era sa o aud plangand, #8220;Hai ca poti#8221;,il auzeam pe Cristi,#8221;hai draga mea ca poti#8221;,nu stiu ce am facut ce nu am facut,dar stiu ca am vazut-o pe d-na doctor ca o scoate,Cristi ma pupa#8230;dar nu o auzeam,de ce nu plange#8230;intrebam, de ce nu plange. Era 1.58 AM#8230; I s-a taiat cordonul si-au dat-o la 2 asistente care nu stiu ce tot faceau pe acolo,eu cu ochii pe ele, cristi ma pupa,d-na doctor ma cosea#8230;nu mai simteam nimic#8230;de ce nu plange, am vazut cum ii faceau respiratia articiala cu pompa#8230;ooof Doamne, la 2:00 AM am auzit-o! pentru mine Ana Teodora s-a nascut la 2:00AM, acele 2 min au fost cele mai lungi momente din viata mea. Cand mi-au aratat-o era asa de ciufulita ,un par blond roscat #8230;am inceput sa plang si sa ii multumesc lui Dumnezeu pt acest cadou frumos. D-na doctor m-a cusut intre timp#8230;nici macar nu am mai simtit#8230;tot ce vroiam era sa o vad pe Ana bine.
Apgarul de nastere a fost 4,dupa 5 min a fost 9, a avut si cordonul in jurul gatului#8230;si acum cand ma gadesc ma minunez ca totul s-a terminat cu bine
Au luat-o sa o duca la bebelasi pt a I se face analizele de nou nascut,mi-au adus-o inapoi la 7 dimineata si nu a plecat de langa mine,eu nu am putut sa dorm orele astea asteptam sa o vad.
Oricum,ii multumesc lui Dumnezeu ca totul e bine acum,suntem acasa ,ma uit la ea sin u pot sa cred ca am putut face asa copil frumos. In fiecare zi e mai frumoasa si o iubesc mai mult. Ma topesc cand se lipeste de mine si adoarme asa linistita.

Acum intelg de ce copiii sunt niste minuni pe lumea asta.

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Lisa bineinteles ca m-ai facut sa plang cu povestea ta. Ce vreau sa zic este ca la tine chiar se vede ca ai avut niste profesionisti langa tine si au stiut ce sa faca. Nu stiu daca bebe mai era in regula daca nasteai cu o moasa sau cu un medic oarecare care nu isi da interesul foarte mult. Sa va dea Dumnezeu sanatate multa.

Fetelor care ati nascut si a participat tati la nastere, puteti sa imi spuneti si mie cum a fost va rog? Si la mine poate asista Mircea la nastere dar nu stim daca vrem, nu stim la ce sa ne asteptam, voi ce ziceti?

38+ Vlad Mihai

AMR 2 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Lisa am citit cu inima cat un purice... de parca nu stiam deznodamantul.
Ai fost ocurajoasa.Bravo!
..cu ceva peripetzii, tb sa recunosc.

Ce nu am inteles e de ce la dilatatie 10 ti-au mai facut peridurala..
Eu stiu ca se face la dilatatie intre 4 si max 8... ca atunci cand esti la 10 ... sa simti ceva pt a putea impinge.

oricum, totul e bine cand se termina cu bine... felicitari pt ciufulita inca o data!

Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

de la ultima verificare a colului pana la epidurala a fost o diferenta de max 1h,nimeni nu se astepta sa ma dilat asa de repede.au zis ca 1cm pe ora te dilati,deci toti erau relaxati,au crezut ca sunt nebuna ca imi venea sa ma urc pe pereti de dureri

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Lisa - f frumos si emotionant sa fiti sanatoase amandoua si multa fericire la toata familia
Mama mi-a povestit ca si eu m-am nascut cu cordonul dupa gat si nu scoteam nici un sunet...si atunci am luat prima bataita de la dr. dupa care m-a apucat plansul.
Miere, Dark - Bravooo mamicilor , sunteti exemplu de urmat
Fil_lily- curaj, tinem pumnii sa fie bine ;
Crisspolis???? Oanaq???Daiopri??? - unde sunteti???
Alinuk - frumoasa petrecere acolo...se vede ca la si obosit pe micutul Teo.

Eu am un program......nu stiu ce e cu mine...mai precis in ultimul timp dorm haotic, adik noaptea nu prea dorm, dimineata ma trezesc pe la 5,6 apoi ma culc inapoi pe la 8,9 si ma trezesc la 12...mai dorm pe la amiaza 1 ora si apoi la 4,5 inca 1 ora....
Ma doare si capul...o fi tot de la programul asta de somn

Sa scoatem agitatele la treaba

- Curaj fetelor
Hai Crisspolis
Hai Oanaq
Hai Fil lili
Hai Daiopri

si pt toate surprizele

Veronica cu Alice
micuta mea A.M.R. 1 zile
BB e pe drum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

Haide Lily!!!!!!!!!!!!!!!!!!Curaj, abia asteptam sa vedem bebeul ala frumos!Eu merg maine dimineata la spital sa imi induca nasterea. Doamne-ajuta! Acum plec un pik la plimbare sa vad daca nu cumva reusesc sa-l conving pe bebe sa colaboreze. Oricum, maine se intampla minunea! 40+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Oanaq eu zic sa te plimbi toata noaptea.

38+ Vlad Mihai

AMR 2 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

lily hai draguta ca iti vei vedea in curand bebelusul ... curaj ...

lisa frumoasa poveste .... ce super ca te-ai dilatat atat de mult ... asa de repede ... si eu mi-as dori o asemenea dilatatie ... cu ce se aseamana durerile????

38+ANTONIA IOANA
AMR 2 SAPT

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

intru rapid sa va zic ca am nascut ieri pe 31 ianuarie un baietel frumos foc. Sunt inca in spital, dar totul a decurs bine..adica am avut si eu o nastere grea, travaliul a durat cam 15 ore, dintre care primele 3 acasa cand m-am dilatat pana la 5, apoi la spital cand abia-abia m-am dilatat pana la 8 in 10 ore cu dureri groaznice, dar am avut noroc ca am avut in spital camera cu jacuzzi si nu va pot spune ce mult a contat. A, si n-am avut epidurala, ca am vrut nastere naturala..nici perfuzii nu mi-au dat...am fost socata de ce dureri am putut avea.
Intru mai incolo, pupici la toate fetele

Crisss 40+

Mergi la inceput