Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(127)
Raspunsuri - Pagina 18
miereamara spune:
Crisspoliss bravo, sa-ti traiasca minunea! Fara epidurala, wow, sunt mandra de tine, esti un adevarat exemplu pt noi! Da-ne mai multe amanunte despre bebe!
Lisa, am citit povestea, f frumoasa!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
lisa79 spune:
crisspoliss,
in sfarsit! asteptam poze cu bb! fara epidural,fara anestezie...felictari ,esti o curajoasa
bebelusi...nu pot sa iti descriu durerea,eu una nu am mai trecut prin asa ceva,dar daca te concentrezi pe punctul culminant,pe faptul ca iti vei tine in curnad mult asteptata minune...trece mai usor. sa nu va ganditi la durere. usor de zis
,acum...am si uitat si parca nici nu au fost asa de mari.
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
bebelusi spune:
Crisspoliss felicitari pentru curaj!!! Sa iti traiasca minunea

38+
Vlad Mihai
AMR 2 saptamani 
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
DarkBendis spune:
CRISS, felicitari! foarte curajoasa ai fost! Ma bucur ca sunteti bine amandoi

OANA, 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
miereamara spune:
Durerile sunt ceva....de nedescris, cel putin eu asa le-am simtit, parca ma rupeam in doua, in special in spate, la solduri am simtit durerile cele mai mari. Vin si pleaca, din ce in ce mai apropiate ca interval si mai mari ca intensitate
. Dar nici cu durerile de la cezariana nu mi-e rusine, daca ar fi sa aleg intre o nastere normala si o cezariana, as alege o nastere normala (da' nu asa lunga ca a mea:)))
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
anca_ spune:
crisspoliss, felicitari! Nu ne-ai spus cum il cheama pe baietel! Sa fie sanatos si sa va umple viata de bucurii! Te asteptam cu poze!!
fil_lily, iti tinem pumnii! Nastere usoara!
oanaq, bafta maine! Nastere usoara!
Miere, la spa..super! Ma gandeam si eu sa merg la o sauna sau un steam room, dar avand in vedere ca m-au cusut putin la nastere, nu stiu daca nu e prea devreme..poate sa mai astept putin..la tine a fost ok cu operatia la spa, nici o problema?
Noi suntem bine, bebe doarme f bine noaptea, doar 1-2 pauze de papa, dar ziua e mult mai activ, mananca mai des si are din ce in ce mai multe perioade active. Formula nu am mai folosit deloc de cateva zile, e suficient laptele de la san, ma mai pompez si eu si pun la frigider ca sa il mai poate hrani sotul cand mai ies si eu din casa. Eu ies cam macar o data la doua zile singura sau cu cate o prietena ca sa ma mai decuplez si eu...prinde tare bine cate o pauza.
bebelusi, eu l-am avut pe sot langa mine doar acum la al doilea bebe, la Alex nu pt nu era voie in spitalul in care nascusem, eram in ro, la un spital de stat. E o experienta incomparabila, mie mi s-a parut de mare ajutor sa fie acolo, cel putin moral, m-a sustinut f mult. Nasterea e o experienta unica si faptul ca a fost acolo cu mine ne-a unit si mai mult. El a fost f emotionat, i-au dat lacrimile cand a iesit bebe-ul, a taiat cordonul, sunt experiente de neuitat. Daca ai ocazia sa il ai pe sot alaturi de tine la nastere eu zic sa nu eziti.
DarkBendis spune:
Bebelusi, eu am nascut cu tata lu' bebe langa mine - aici doar la cezariana cu anestezie generala nu il lasa pe tatic sa fie si el prezent.
Uite ce ne zic astia despre rolul "birth partner-ului". Cu liniuta si in traducere aproximativa ![]()
- incurajeaza odihna in stadiul de pre-travaliu
- are la indemana: burete, ir de buze, cuburi de gheata etc sau de ce ai tu nevoie (in cazul meu cartea de citit)
- te ajuta sa mergi la baie/la dus
- te incurajeaza sa mananci/sa bei in caz de nastere normala
-e pozitiv si incurajator
- te ajuta cu confortul tau fizic: iti sterge fata, iti maseaza spatele/picioarele/umerii, te tine de mana, te imbratiseaza
- iti reaminteste tehnicile de relaxare
- iti reaminteste sa mergi la toaleta din ora in ora
- se adapteaza starii tale psihice si te ajuta sa te deconectezi
- te ajuta si te incurajeaza sa-ti schimbi pozitiile
- sustine dorintele tale personale referitoare la travaliu, modalitati de pain relief etc dar si asculta de sfaturile moasei. S-ar putea ca planul original sa se schimbe si atunci partenerul trebuie sa poata sa te sustina.
- ajuta moasa/asistenta/medicul cand poate (in cazul meu m-a ajutat sa stau nemiscata atunci cand mi s-a pus epidurala)
- e rabdator, tolerant si iertator la orice s-ar putea spune in timpul travaliului ![]()
Tata lu' bebe mic a stat la capul meu in timpul cezarienei si a fost primul care l-a tinut in brate pe bebe
(eu eram imobilizata) si desi ma tot tachineaza ca i-am tras clapa - m-am gasit si eu sa nasc exact cand pubul era inchis si nu avea unde sa se ascunda - e foarte fericit ca a fost prezent si nici nu se gandeste sa nu fie cu mine daca/cand nasc si pe bebe2
Iar din punctul meu de vedere... nu am simtit nevoia nici de masaj, nici sa-mi duca x sau y...faptul ca a fost cu mine de la inceput si pana la sfarsit mi-a facut nemaipomenit de bine ... nici nu-mi puteam imagina (nici acum nu imi pot imagina) sa nasc fara ca el sa fie cu mine in acele momente unice pentru familia noastra.

-
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
lisa79 spune:
si eu sunt de acord cu asta,doar amandoi ati participat la bb. iti ridica morlalul,bine ca aici nu vorbesc de genul de barbat care lesina la vederea sangelui.
pe mine cristi m-a ajutat mult.
miere,pe mine nu contractia propriu-zisa era insuportabila cat durerea de spate.groaznica durerea aia de spate,brrr
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
Nikoleta20 spune:
lisa
mai esti????
unde pot vedea si eu pe ciufulita ta?
daca e pe contul comun,da-mi si mie te rog userul si parola si linkul k nu le stiu.mersi frumos...
Nikoleta 20
36+
Mario Andrei
poze la albumul DC
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1