Strumfi de iul-aug 2007 (125)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CarlaV

Timi, multumesc mult, sa vad in seara asta daca o sa fie a 4-a consecutiva fara...
Caruciorul pentru copii este superb, imi place mult de tot ca se poate folosi pentru ambii copii, sa-l folositi sanatosi!
Si noi ne gandim cum sa facem cu Saby cand plec sa nasc, de fapt, nu prea dorm noaptea de grija asta. Voi cum faceti, o lasati pe Sophie la cuplul respectiv sau vin ei acasa? Eu n-as vrea sa-i schimb mediul Sabinei, dar trebuie sa gasesc pe cineva care sa vina la orice ora din zi si din noapte, si de preferat in maxim 15 minute de la solicitare, ca altfel nasc pe drum, la cat de rapid a fost prima data .

Carla, s.20 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Carla nici nu-ti poti imagina cate nopti de nesomn am avut din cauza grijii asteia...in ultima instanta statea sotul cu ea si megeam singura dar stiu ce confort psihic e sa fie cu mine....
Asta n-am vorbit inca daca vin sa stea la noi sau o iau pe Sophie dar sunt bucuroasa ca o sa fie cu ei ca-s niste scumpi si stiu ca vor avea mare grija de Soph. Oricand as fi gasit pe cineva strain sa platesc sa stea cu fata dar nu eram cu sufletul impacat ca va avea grija de Soph cum trebe (de furat nu prea are ce sa ne fure de la noi asa ca pr asta nu mi-am pus-o) plus ca ma gandeam cum sa las fata cu cineva necunoscut, ar fi prea traumatizant pt ea.
Daca da Dumnezeu sa fie totul bine a doua zi vin acasa cu bebe si daca sunt si mai norocoasa nasc cand e Soph la cresa si ei n-o sa trebuiasca sa stea cu ea decat un pic cu Sophie sau chiar de loc..... maaaama ce ma inbat cu vise. Eu toata sarcina trecuta am trait cu convingerea (autoimpusa) ca voi naste iute si ara epidurala si-a fost cat se poate de "pe dos"

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Scriu si eu sa intreb de umplutura a la Banat! Timi, nu ne lasa in ceata :)

Carla, succes cu intarcatul si cu rezolvatul problemelor de la serviciu. Saby nu poate sa stea cu bunicii cand mergi sa nasti?

Oanamada, eu am observat ca fiica-mea invata cel mai bine prin imitatie, altfel degeaba ii explic. De exemplu mancatul de peste {:D]; nu vrea si pace, pt ca noi nu mancam. Daca ne prefacem ca e interesant si pt noi, gusta si ea macar o gura (ca mai mult de-atata n-o pacalim!).
Carla parca scria ca ii da peste lui Saby, as fi curioasa sa stiu si eu cum il prepara.

Cafera, sanatate multa Ilincai!

Si bafta multa lui Georgi pt maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Arhdy, la multi ani puiului si multa sanatate, sa treaca repede iritatia de la ochisor!
Violeta, felicitari pt casa!
Luna, sa scrii cand vezi filmul, sunt curioasa daca iti place
Cristina26, scrie mai multe despre tine. Am vazut si eu poze cu Ingrid, ce pui dulce ai Si seamana asa de bine cu mami!

Sper ca n-am uitat pe nimeni, ca tare prost mai stau cu memoria...

A, noi raportam o raceala rebela la Sonia, cu o zi de temperatura :( Bine ca nu e gripa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto

Scriu si eu sa intreb de umplutura a la Banat! Timi, nu ne lasa in ceata :)

Carla, succes cu intarcatul si cu rezolvatul problemelor de la serviciu. Saby nu poate sa stea cu bunicii cand mergi sa nasti?

Oanamada, eu am observat ca fiica-mea invata cel mai bine prin imitatie, altfel degeaba ii explic. De exemplu mancatul de peste {:D]; nu vrea si pace, pt ca noi nu mancam. Daca ne prefacem ca e interesant si pt noi, gusta si ea macar o gura (ca mai mult de-atata n-o pacalim!).
Carla parca scria ca ii da peste lui Saby, as fi curioasa sa stiu si eu cum il prepara.

Cafera, sanatate multa Ilincai!

Si bafta multa lui Georgi pt maine!

Ohoooo, imitatia e la ea acasa....nu vrei sa stii ce imita azi dimineata Catinca....se dadea cu crema pe fata...si asta face de vreo 4-5 zile de cand m-a tot vazut pe mine dimineata
Si eu ii dau peste....Pangasius ...il pun in vas yena la cuptor cu mult usturoi, putina ceapa verde taiata marunt, patrunjel pe deasupra....si il fierb 20 de minute acoperit cu folie aluminiu si 20 fara....se "serveste" cu ambele maini si cu graba mare....

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

si eu voiam sa o intreb pe timi de umplutura aia a la banat,poate se indura de noi
musetto,io ii dau peste frecvent,suntem mancatori inraiti,lui i-l fac in folie de aluminiu cu ulei masline,lamaie si legume sau fara.
oanamada,yummy...

somnic usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

daddadada va dau reteta...nu-i mare lucru, e un soi de drob de pasare (poate zic prostii ca habar n-am cum se face drobul de miel si nici nu mi-l place)
Asa face bunica mea:
2-3 oua (eu pun doar 2 ca sa fie gustul de ficat mai puternic)
1 lingura de faina pt fiecare ou
1/2 ceapa taiata marunt
piper,boia,sare si/sau vegeta (cum Sophie e disperata dupa umplutura asta ei ii pun separat fara sare si la a noastra adaug un stroputz)
maruntaiele de la o pasare (ficat,pipota,inima) taiate marunt
o lingura rasa de untura, eu pun unt.
patrunjel tocat
Se amesteca toate bine si se mai adauga u picuuutz de apa ca sa fie ca o smantana (si nu iese asa de aspra)
Se pune intr-o punga care rezista la fiert, se scoate aerul (strangi cu mana de-asupra compozitiei pana sus), se leaga punga mai sus si se pune in supa care fierbe. Dupa 5-10 minute se fac gaurele cu furculita in punga pt a patrunde din supa si sa se fiarba bine. Habar n-am timpul exact cat trebe sa lasi umplutura la fiert...sa zicem jumate de ora?!?! Eh na pana cand stiti voi gospodinele ca-s toate ingredientele fierte.
II zic umplurura pt ca mai demult pe vremea cand eram copil bunica umplea gaina cu compozitia de mai sus, o cosea si o baga in supa la fiert, acum nu se mai complica si prefera sa puna separat in punga.
Asa...de servit in mod normal se serveste alaturi de carnea de gaina/pui dar eu personal si uite asa s-au invatat si ai mei prefer sa o pun in farfuria cu supica.
Cum am mai zis Soph ar manca cu 7 guri si sfarseste prin a manca si-o buna parte din poria noastra, noroc ca nu mancam sarat.
Ah am facut si doar cu ficat fara pipota sau inimi si a fost buna mai ales ca am pus mai mult ficat, cum noua ne place ficatul a fost foarte apreciata de sotzior si copila (eu deocamdata ma multumesc doar sa iau o gura mica si sa ma satur privindu-i pe ei)

Deci vedeti ca nu-i mare scofala dar e una din retetele copilariei mele si e faaarte apreciata de ai mei

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Neatza si poftiti la o de weekend.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletze

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

hellou fetele,am venit si eu de la ex,l-am trecut si pe asta,mai am 3
am facut pastele,foarte bune au iesit,numa ca in loc de spaghete o sa pun penne caci m-am cam chinuit sa-i dau lui mihnea.
timi,eu n-am de unde sa iau punga aia minune...o exista dar nu stiu eu,in fine...in ce pun umplutura aia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Nu am citi nimic, Ilinca a facut febra mare toata noaptea. Nu mai plec cu ea in tabara, merge doar Alexia cu sotul si pleaca maine. Sper sa ne facem bine repede. Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Georgi, bravooooooooooo! Esti tare!
Nici eu n-am pus spaghete, ci melci, scuze daca am scris altfel. Si iaurtul de capra era din lipsa de iaurt normal, dar a dat gust bun.
Oanamada, tare de tot faza de la cutremur. Stii ce ma ingrijoreaza pentru neuronul meu? Ca nu-mi amintesc de vreun cutremur in iunie 2005... Multumesc pentru reteta, sa ne spui parerea degustatorului-sef .
Timi, esti mai tare ca mine, eu nu m-as fi gandit sa plec sa nasc fara sot, fiindca vreau sa fie cu mine si sa filmeze, ca prima data. Mai degraba ma gandeam ca nasc acasa .
Musetto, cu bunicii la noi este o situatie mai ciudata, Saby mai are cate unul din fiecare parte, maica-mea vine la noi ca in vizita si foarte rar, plus ca nu-mi place cum se poarta cu Saby, o bruscheaza, nu are rabdare, o tine mereu intr-un loc fiindca nu se poate tine dupa ea, vrea sa-i faca educatie la modul militaresc, iar copilul clar este stresat rau. Bunicul vine ceva mai des dar sta cateva minute, nici el nu se poate tine dupa copil prin toata casa, daca Saby doarme el tuseste, se foieste, fosneste, face o gramada de zgomot pana o trezeste (am incercat o data sa vedem ce iese). Maica-mea sta departe, bunicul e ceva mai aproape, dar la cum am nascut prima data in 3 ore, eu am nevoie de cineva care sa ajunga la noi in 15 minute de cand il sun. Complicat...
Noi mancam mult peste si Sabinei i-am dat cod si merluciu fiert si apoi frecate cu ulei de masline si putina lamaie, uneori cu legume, crap si somon la gratar, nimic pretentios. Pangasius nu i-am dat desi mie imi place mult, dar sotul zice ca parca ar manca peste din acvariu si nu mai cumparam.

Carla, s.20 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput