nesansa la nastere, sansa la recuperare
Raspunsuri - Pagina 4
Mamecitta_C spune:
o sa fie bine... daca misca toate segmentele mainii se va reface complet... dar din cot indoaie mana?
dani al meu nici acum, la aproape 2 ani jumate, nu poate sa deschida complet degetele de la mana dreapta...
iti pun pe e-mail exercitiile...
ramikaa spune:
Mersi de exercitii,nu indoaie mana din cot,si toti imi spun ca asta e problema grava...nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai cred....
Mamecitta_C spune:
da, asta e o problema, dar poate o va indoi mai tarziu... dani abia pe la 6 luni a reusit... sa-i dai B complex sirop... daca mergi la neurolog o sa-ti spuna cat... eu i-am dat in fiecare luna 20 de zile si 10 pauza... dar cantitatea difera in functie de varsta...
ramikaa spune:
Si eu ai dau sirop b complex cate 5 ml pe zi ca asa mia zis medicul ortoped dar nu mia zis sa fac pauza 10 zile am 3 saptamani de cand ai dau ,am sa vad luni ce imi zice si neurologul,iar kineto iam facut din ziua a 9a de viata si acum are 39 de zile din care 1 saptaman am facut pauza ca a fost profesorul in concediu si azi imi vine acasa si facem iar,in fiecare zi,a zis ca este de ajuns o data pe zi si cei mai fac eu acasa.
Mamecitta_C spune:
e cam putin o singura sedinta de recuperare pe zi... vezi ce face nenenea ala, eventual zi-i sa te invete si pe tine si fa-i de 2-3 ori pe zi...
eu am mers cu dani de la o luna pana la 1 an si 8 luni, zi de zi, fara intrerupere, de 2 ori pe zi la vojta... iar profesorul zicea ca ideal ar fi de 3 ori...
trage tare acum cat e foarte mica, fiindca acum se repara cel mai repede...
scrie-mi si mie ce-ti zice neurologul luni... si misca-i manunta tot timpul... si cand papa si cand te joci cu ea...
ramikaa spune:
of doamne,nenea astama dispera ,ca imi ia 1 mil de lei vechi pe sedinta,si8 a zis ac daca vreau potsafac o zi da una nu ,nu e nici o problema,si iam zis ca nui problema banii sai faca de mai multe ori pe zi daca ai ajuta si se reface mai repede dar el a zis ca e de ajuns o data pe zi.Unde doamne sa am duc ca la noi in iasi toti zic ca mai bun ca asta nu este altul.Nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma duc ca banii nu sunt o problema sunt destui pt recupararea ei.
Mamecitta_C spune:
mai, e mult un milion... noi la o policlinica privata plateam 450 de mii. pe sedinta... mai incearca si altul, vezi daca face acelasi lucru...
eu am intrebat mai multi teraputi si neurologi si de-aici si din bucuresti... nu prea au habar cum se rezolva chestia asta... fac niste mobilizari si gata... spre norocul nostru, am gasit unul care stie si vrea sa rezolve o astfel de problema chiar aici in oras... e-adevarat ca e foarte cautat si aglomerat, dar facea treaba ca lumea...
vezi ce-ti zice si neurologul, ca ei mai sunt in legatura unii cu altii...
ramikaa spune:
Buna Mameccita,sa intamplat o minune cu fetita mea,acum la 3 luni si 10 zile isi misca mana la fel ca si cealalta si cel mai important e ca o indoaie de la cot ceea ce nu imi vine inca sa cred,iam facut de 2 ori pe zi vojta masaj kineto,tiam ascultat sfatul si uite ca cu ajutorul lui Dzeu sa recuperat,acum merg in fiecare zi la clinica si cei mai fac eu acasa,nu speram sa isi revina asa repede.iti multumesc mult pentru sfaturi si Doamne ajuta.Sa va dea Dzeu putere in continuare si multa sanatate voua si la bebel.
ramikaa spune:
Aici in Iasi la o clinica in continuare merg in fiecare zi la clinica,doar o data pe zi ai fac acolo si cei mai fac eu acasa,miau zis ca nu se asteptau sa indoaie mana pana pe la 7/8 luni,miau zis ca iau facut cate putin din mai multe metode cum ar fi,bobath,kabath,vojta...ce au facut oricum a mers bine.